Apa Maksud Spam?

Author Topic: Apa Maksud Spam?  (Read 15020 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

17 December, 2009, 03:37:51 PM
Salam..

Boleh sesiapa bantu saya..apa maksud spam..dan fungsi dia?

Reply #1 16 December, 2010, 03:56:55 AM
Assalamulaikum wbt..

SPAM : adalah apabila sesuatu perkara yang kita tidak suka berlaku keatas diri kita.. contohnya, email2 yang entah datang dari mana2 tapi masuk ke email kita tanpa kita kenal / ketahui.. dan, biasanya, kalau email spam ni dia akan masuk dalam spam/bulk folder email kita.. sistem yahoo contohnya, menganggapkan email itu spam, apabila tiada perkataan unsubcribe dalam sesuatu email yang dijalankan secara autoresponder..

SPAMMER: ini adalah manusia yang jahat / tidak jahat / pertengahan jahat. kebiasannya dorang ni spam guna groups2 untuk membuat promosi perniagaan MLM mereka..

SCAM : apabila mesej2 spam ini dihantar, dan kemudian, kita terpedaya dengan email tersebut, dan akhirnya kita ditipu.. jadi, sekarang ni, email tersebut telah bertukar menjadi SCAM..

SCAMMer : manusia yang tidak berfikir yang orang lain buat kerja dan cari duit bukan bagi kat dia.. :)

Reply #2 04 March, 2011, 03:31:57 AM
kadang-kadang email yang berguna pun tersesat masuk dalam spam....apa kes?
Thabit bin Qurrah berkata: "Kerehatan badan bergantung kepada kurangnya makan. Kerehatan jiwa bergantung kepada kurangnya melakukan dosa. Kerehatan lidah bergantung kepada kurangnya bercakap. Dosa bagi hati umpama racun bagi badan."

Reply #3 04 March, 2011, 04:42:30 AM
 :)..........oooo.. baru saya tau..slalu je jmpe pkataan SPAM,ingatkan ape bendenye...tq for the info...... :)

Reply #4 13 February, 2012, 10:32:13 PM
betul

kadang2 ada juga email2 berguna masuk kedalam SPAM

nak tak nak, memang kena check juga dalam SPAM.....
Kadang2 takut nak check bimbang bervirus...

Wallahualam
Innamal A`Malu binniat " Segala Amal adalah dengan Niat"
Asif ala kulli hal "Maaf atas apa2 hal", Wallahualam

divider3
halaqahforum4