Broadband Pilihan Anda....

*

Author Topic: Broadband Pilihan Anda....  (Read 14626 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Reply #80 19 December, 2011, 01:18:37 PM
  • Publish
  • Salam. Nak tanya, denda bagi penamatan celcom broadband berapa ye? Dalam kontrak.

    Reply #81 19 December, 2011, 05:09:30 PM
  • Publish
  • Salam. Nak tanya, denda bagi penamatan celcom broadband berapa ye? Dalam kontrak.

    Wsalam. Cuba call customer service. Diorang boleh cek details & bekal maklumat yang dah ada.
    halaqahforum4

    Reply #82 04 June, 2012, 09:52:02 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...
    “Cinta yang Allah redha adalah cinta yang di semai semata-mata untuk mendekatkan diri kepada Allah, dalam rangka melakukan ketaatan padaNya, iaitu cintanya seorang LELAKI kepada ISTERInya! Cinta ini adalah cinta yang bermanfaat. Dengan cinta ini, mata dan hatinya akan terpelihara."

    Reply #83 04 June, 2012, 10:00:22 PM
  • Publish
  •  :)
    saya guna umobile..setakat ni tak ade masalah...laju je.. cume tak semua tempat la dapat coverage..

    Reply #84 04 June, 2012, 10:03:37 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..

    Reply #85 04 June, 2012, 10:12:47 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..

    pak syakirin tahu tak s0ftware yang tertentu tu apa dia??
    sila kemukakan... terima kasih...

    Reply #86 04 June, 2012, 10:21:24 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...

    http://www.taufiksm.com/web/index.php/2011/02/09/cara-mudah-lajukan-celcom-broadband/      ni salah satu stepnyee....buat btol2..jangan sampai salah ip address tu..nanti terus tak boleh connect kalau salah IP


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..

    pak syakirin tahu tak s0ftware yang tertentu tu apa dia??
    sila kemukakan... terima kasih...

    Reply #87 05 June, 2012, 09:13:26 AM
  • Publish
  •  :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    Reply #88 05 June, 2012, 09:18:14 AM
  • Publish
  • :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    saya pulak pakai u mobile...laju gile..:senyum:
    tapi kalau masuk kampung terus lembap gile...
    :sedihnya:
    menjadi muslimah sejati

    Reply #89 05 June, 2012, 10:07:53 AM
  • Publish
  • saya guna BERUKben MEKSIS, line dalam SIM kad pakai SELKOM, lembab giler, pastu, SELKOM saya itu, saya tukr bubuh 3gdgnet, laju GILLER!...

    Reply #90 05 June, 2012, 10:20:45 AM
  • Publish
  • saya guna BERUKben MEKSIS, line dalam SIM kad pakai SELKOM, lembab giler, pastu, SELKOM saya itu, saya tukr bubuh 3gdgnet, laju GILLER!...

    sampai gileerrrr ke pak rozi???
    :senyum:

    Reply #91 03 July, 2012, 08:48:55 AM
  • Publish
  • :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    streamyx mmg ok sbb dia fix line, kalau ada lag maknanya system streamyx tu sendiri bukan sbb signal atau sbb wayar fon kita xconnect btol

    tp berhati2 dgn bil streamyx...ramai dah pernah kene tiba2 bil naik mendadak. saya baru kene bulan lepas spatutnya bulanan RM20 je tba2 naik RM500 stiap bulan.
    dr bil spatutnya RM60 je dah jd RM1,400...dan diorg akan call suruh bayar, saya buat report polis dgn report pada CFM baru diorg senyap dan bg rebate.
    saya xpasti mmg diorg saje utk cas lebih kat customer atau system faulty streamyx.


    divider3
    halaqahforum4