Broadband Pilihan Anda....

*

Author Topic: Broadband Pilihan Anda....  (Read 13638 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

LAN

  • *
  • Posts: 191
    • View Profile
Reply #80 19 December, 2011, 01:18:37 PM
  • Publish
  • Salam. Nak tanya, denda bagi penamatan celcom broadband berapa ye? Dalam kontrak.

    elsanxs

    • *
    • Posts: 901
      • View Profile
    Reply #81 19 December, 2011, 05:09:30 PM
  • Publish
  • Salam. Nak tanya, denda bagi penamatan celcom broadband berapa ye? Dalam kontrak.

    Wsalam. Cuba call customer service. Diorang boleh cek details & bekal maklumat yang dah ada.
    halaqahforum4

    Ana Tholibah

    • *
    • Posts: 1352
      • View Profile
    Reply #82 04 June, 2012, 09:52:02 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...
    "The spirit of knowledge is action"..

    amey

    • *
    • Posts: 10
      • View Profile
    Reply #83 04 June, 2012, 10:00:22 PM
  • Publish
  •  :)
    saya guna umobile..setakat ni tak ade masalah...laju je.. cume tak semua tempat la dapat coverage..

    M syakirin

    • *
    • Posts: 7
      • View Profile
    Reply #84 04 June, 2012, 10:03:37 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..

    Ana Tholibah

    • *
    • Posts: 1352
      • View Profile
    Reply #85 04 June, 2012, 10:12:47 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..

    pak syakirin tahu tak s0ftware yang tertentu tu apa dia??
    sila kemukakan... terima kasih...

    M syakirin

    • *
    • Posts: 7
      • View Profile
    Reply #86 04 June, 2012, 10:21:24 PM
  • Publish
  • d0k guna celc0m punya sekarang nie....
    ok la jugak...sebab b0leh jugak di c0nnet nya....
    tapi kadang2 bila d0k d0wnl0ad sangat2...dia jadi berat(macam sl0w la) dan bayaran p0n naik..haaaa
    sekarang nie kejap dia hijau...kejap dia biru...
    memang menguji kesabaran gak....:senyum:
    dengar kata digi laju....benar ka??
    sapa2 disini guna digi...explain sket...


    http://www.taufiksm.com/web/index.php/2011/02/09/cara-mudah-lajukan-celcom-broadband/      ni salah satu stepnyee....buat btol2..jangan sampai salah ip address tu..nanti terus tak boleh connect kalau salah IP


    celcom dah ok. mungkin storage utk download dah penuh . broadband ade cara nk bagi laju balik...ttapi memerlukan software yg tertentu..


    pak syakirin tahu tak s0ftware yang tertentu tu apa dia??
    sila kemukakan... terima kasih...

    HoneyBee

    • *
    • Posts: 16
      • View Profile
    Reply #87 05 June, 2012, 09:13:26 AM
  • Publish
  •  :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    gadis_89

    • *
    • Posts: 229
      • View Profile
    Reply #88 05 June, 2012, 09:18:14 AM
  • Publish
  • :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    saya pulak pakai u mobile...laju gile..:senyum:
    tapi kalau masuk kampung terus lembap gile...
    :sedihnya:
    menjadi muslimah sejati

    Arozi

    • *
    • Posts: 684
      • View Profile
    Reply #89 05 June, 2012, 10:07:53 AM
  • Publish
  • saya guna BERUKben MEKSIS, line dalam SIM kad pakai SELKOM, lembab giler, pastu, SELKOM saya itu, saya tukr bubuh 3gdgnet, laju GILLER!...

    gadis_89

    • *
    • Posts: 229
      • View Profile
    Reply #90 05 June, 2012, 10:20:45 AM
  • Publish
  • saya guna BERUKben MEKSIS, line dalam SIM kad pakai SELKOM, lembab giler, pastu, SELKOM saya itu, saya tukr bubuh 3gdgnet, laju GILLER!...

    sampai gileerrrr ke pak rozi???
    :senyum:

    md_helmi84

    • *
    • Posts: 150
      • View Profile
    Reply #91 03 July, 2012, 08:48:55 AM
  • Publish
  • :)
    saye dah gune b/band celcom, maxis & digi....last2 2 saye amik streamyx pasang kat umah je........ok jugak le dr berokband yg saye dah gune......:sedihnya:.....

    streamyx mmg ok sbb dia fix line, kalau ada lag maknanya system streamyx tu sendiri bukan sbb signal atau sbb wayar fon kita xconnect btol

    tp berhati2 dgn bil streamyx...ramai dah pernah kene tiba2 bil naik mendadak. saya baru kene bulan lepas spatutnya bulanan RM20 je tba2 naik RM500 stiap bulan.
    dr bil spatutnya RM60 je dah jd RM1,400...dan diorg akan call suruh bayar, saya buat report polis dgn report pada CFM baru diorg senyap dan bg rebate.
    saya xpasti mmg diorg saje utk cas lebih kat customer atau system faulty streamyx.


    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    3 Replies
    3921 Views
    Last post 07 February, 2010, 08:07:34 PM
    by stonez145
    2 Replies
    1461 Views
    Last post 20 June, 2011, 07:20:04 PM
    by hamimah
    16 Replies
    2176 Views
    Last post 18 April, 2010, 03:43:07 PM
    by assiddiq