Laptop Jenama Apa Paling Bagus? - Page 1

*

Author Topic: Laptop Jenama Apa Paling Bagus?  (Read 30489 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

02 December, 2009, 04:18:13 PM
  • Publish
  • salam..sekarang dah banyak laptop berjenama yang ada di pasaran. Acer,compaq,dell,lenovo dan sebagainya. Antara semua ni,jenama apa yang paling bagus untuk digunakan? ana baru jer guna compaq cq40,..abang dah guna macam ok jer..lagipun mampu milik.Sebagai student laptop bawah 1800rgt pun dah ok
    « Last Edit: 28 December, 2012, 10:03:08 AM by PenaHalaqah »
    mencari kredhaan Ilahi

    Reply #1 02 December, 2009, 04:47:15 PM
  • Publish
  • yg terbaik ialah berdasarkan harganya, itu paling senang jadi kayu ukur ..... lebih mahal, lebih elok

    namun adakala, mekanikal error/ failure berlaku, maka biasalah tiada yg kekal, hanya Allah

    oleh sebab itu, ikutlah keperluan kamu, jika boleh guna selama 3 tahun , dah berbaloi, jika harga lingkungan 2000.

    kerana teknoloji sentiasa berubah

    acer, compaq, dell, itu lebih kurang

    HP, toshiba, fujitsu tu lebih kurang

    asus tu new player, nak conquer semua, memang dia buat sendiri, ada kecanggihan

    Reply #2 02 December, 2009, 05:04:50 PM
  • Publish
  • Yang bagus = Fujitsu, Lenovo, HP, Toshiba, Sony , NEC

    Yang Sedang² = Compaq , ASUS

    Yang Kureng = Acer , MSI, Benq

    p/s : my opinion
    Bersama menyumbang ke Tabung Sehati Sejiwa..

    Reply #3 02 December, 2009, 05:07:37 PM
  • Publish
  • Yang bagus = Fujitsu, Lenovo, HP, Toshiba, Sony , NEC

    Yang Sedang² = Compaq , ASUS

    Yang Kureng = Acer , MSI, Benq

    p/s : my opinion


    Agak-agak, kalau yang harga rm2000, kualiti ok x?
    Mujahadah itu pahit kerana syurga itu manis

    Reply #4 02 December, 2009, 05:11:16 PM
  • Publish
  • Saya menggunakan laptop jenama Acer sejak 2005 sehingga kini masih boleh digunakan walaupun rosak sikit-sikit, nasib baik masih boleh dibaiki guna spare part second hand.Harga masa saya beli rm3k++. Model Acer yang baru tak tahan lasak.

    p/s: TAk kisah model apapun, kena pandai jaga baru tahan lama =)
    Love All, Hate None

    Reply #5 02 December, 2009, 05:13:47 PM
  • Publish
  • ok juga tu.. bole beli

    TOSHIBA L510-P4011

    HP PAVILION DV2-1003AX/1007AX

    HP PAVILION DV4-1409BTU

    Reply #6 02 December, 2009, 07:57:50 PM
  • Publish
  • salam..
    ana guna acer,alhamdulillah,ok je..
    sebenarnya,mana2 laptop,sama je..cuma cara kita menjaga dan gunakannya..

    Reply #7 02 December, 2009, 09:44:23 PM
  • Publish
  • Guna ACER ok je..... Adik wa guna ACER dah betahun wat main game ok je... Sebelum guna baca Bismillah lepas dah guna ucap Alhamdulillah.
    InshaAllah berkat.

    It is not what you use... It is about how you use.








    You'll Never Walk Alone

     Akaun Akhirat Anda No: CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services

    Reply #8 02 December, 2009, 11:18:48 PM
  • Publish
  • seh pakai dell ok jew..dah betaun2..sjk zmn kolej ritu ag..xpnh servic kdai ag nih..
    alhmdulillah...
    bukan mudah memiliki apa yang diingin dalam hidup..
    selagi ia masih berada dalam genggaman,hargai dan sayangilah ia dengan seikhlasnya..
    kerana penyesalan sudah tdk berarti ketika kita kehilangannya..

    Reply #9 03 December, 2009, 12:22:00 AM
  • Publish
  • from my opinion it is better to have Dell laptop
    i am not sure on how DEll warranty works in Malaysia but
    in US once broken you got new one without any question asked?
    more importantly ALWAYS have backup of all of your important data
    who knows what might happen
    I've been using acer and i notice that the performance of the computer gradually decrease throughout time
    compaq and hp works fine
    never use toshiba yet
    but asus is one of a kind
    the price is quite high around 1800 usd
    but for 3 years of life span
    i'll suggest compaq for you
    it should cost below rm 2000
    + with altec lansing speakers

    Reply #10 03 December, 2009, 12:52:22 AM
  • Publish
  • erm..betul tu skang semua jenama lebih kurg jer...cara gn yg penting n most important.....jgn risau la pakai jenama ape pun
    boleh upgrade kalau de teknologi baru....

    Reply #11 03 December, 2009, 01:38:36 AM
  • Publish
  • Ana buat kerja part time membaiki komputer.
    Model yang ana takkan ambil adalah jenama Acer.
    Kerana bagi ana ia menyusahkan untuk mencari driver, parts dan sebagainya.

    Ana meminati jenama Gateway dan twinhead. Jarang2 ada kat Malaysia.
    Sebab suka, sebab jenama aneh dan tak terkenal kat sini.
    Harga pun lebih kurang jer..
    Lagipun ana memang gemar guna jenama jarang2 orang guna.

    Nasihat ana, pastikan pembelian selari dengan apa yang anda PERLUKAN.
    Bukan beli sebab cantik. Cantik itu keinginan.
    Dan lagi satu paling tak best dengar, nak harddisk besar2 kemudian tak cukup lagi siap tambah external.
    Ingatkan nak simpan apa, rupanya hiburan video filem dan lagu2.
    Tak ker membazir berbelanja kearah itu..
    SUMBANGAN TABUNG HALAQAH
    CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services
    "Saham akhirat anda, insyaAllah.."

    Reply #12 03 December, 2009, 02:56:12 AM
  • Publish
  • abang ipar ku guna twinhead..
    :senyum:..
    adeq tak nak ambil laptop saya..
    sebab acer je

    Reply #13 03 December, 2009, 11:54:24 AM
  • Publish
  • btol2
    acer harga mmg murah la
    bli ikot keperluan
    klu student universiti for engineering course/ comp science mgkn tggi sket capability laptop 2
    klu ade bult in graphic card pon da ok kan?
    x tawu bpe harga laptop kt msia skang
    tp dlu sblom dtg cni around 1.7k dah bleh dpt yg power kot
    more than you ever need for acer laptop la
    klu mhl sket
    compaq
    dell JGN bli kt msia
    agk mhl la even kt cni pon mhl giler kot
    1499 usd T_T
    kapak duet krjn je

    Reply #14 03 December, 2009, 02:40:50 PM
  • Publish
  • Susah nak jawab soalan ni kan...

    Paling senang baca review yang dibuat secara professional & buat keputusan daripada situ.

    Secara peribadi sejak 9 tahun lps sy ade 3 laptop jenama berlainan. Tiada perbezaan ketara yg dpt saya comment. Cumanya waktu beli kene pandai & teliti spec termasuk OS yg digunakan sebab perkara tu yg beri impak utama kepada prestasi laptop tersebut.

    Kalau semata2 nak buat kerja... sy recommend beli netbook je....

    Reply #15 05 December, 2009, 07:13:33 AM
  • Publish
  • Saya sebenarnya tak kisah pun sebab kebanyakannyan akan rosak jugak akhirnya tak kira jenis apa-apapun
    Anjing yang garang itu lebih baik daripada sahabat yang khianat.

    Reply #16 05 December, 2009, 01:13:56 PM
  • Publish
  • salam..lagi satu,kalau kita beli mahal2 pown kan,nak senggara nya susah sebab susah nak dapat..kalau beli acer,kita senang nak betulkan sebab mana2 kedai ada jual laptop acer..

    Reply #17 05 December, 2009, 02:29:02 PM
  • Publish
  • tak semestinya.. just senang utk claim waranti jer.. kalo dah abes waranti.. kedai kene hantar supllier die gak..

    tapi support servis yg saya tau paling baik ialah DELL . just call jer..

    Reply #18 14 December, 2009, 04:28:39 PM
  • Publish
  • saya guna fujitsu sebab dia tahan lasak cuma harga mahal sikit le...
    utk student mungkin toshiba ok...harga ok & performance pun ok...

    fuh... toshiba mahal giler... sepupu ana ada kerja kat Toshiba Malaysia.. baru2 ni dia beli laptop Toshiba model Satellite
    harga rm 4ribu+++
    tapi yg ana suka, laptop Toshiba mmg tahan lasak n padan dgn harga..
    Umat Islam, Tuhan Mereka Satu, Rasul Mereka Satu, Kitab Mereka Satu, Kiblat Mereka Satu, Agama Mereka Satu, Jihad Mereka Jihad Yang Satu, Negara Mereka Negara Yang Satu, Kerana Mereka Umat Yang Satu. http://aljunnah.com

    Reply #19 17 April, 2010, 11:20:26 PM
  • Publish
  • salam..ana pn pakai acer..alhmdllh stakat nie..oky je..

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    26 Replies
    5940 Views
    Last post 12 May, 2011, 09:55:18 PM
    by mohdazri
    3 Replies
    1547 Views
    Last post 29 May, 2011, 06:53:53 PM
    by hani muslim
    3 Replies
    848 Views
    Last post 26 January, 2011, 04:06:00 PM
    by SUGI