Koleksi E-Book Percuma

Author Topic: Koleksi E-Book Percuma  (Read 6453 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

gurutajwid

  • *
  • Posts: 167
    • View Profile
21 November, 2009, 08:00:34 PM
  • Publish Di FB
  •  :),

    Tentu anda pernah tertanya-tanya apakah hukumnya wanita yang kedatangan haid memegang al-Qurankan. Jadi saya telah pun menyiapkan satu ebook ringkas berkaitan hukum tersebut. Anda boleh download secara percuma melalui link di bawah:

    http://www.mediafire.com/?my2jxmjzjnm

    Semoga memberi manfaat.
    RAHSIA MENGUASAI ILMU TAJWID!!!
    http://abdullahidris.com

    wmr5439

    • *
    • Posts: 27
      • View Profile
    Jawab #1 06 December, 2009, 10:02:07 AM
  • Publish Di FB
  •  :)

    saja nak share blog aku kat sini sapa minat membaca jomla kesini
    http://koleksie-book.blogspot.com

    wmr5439

    • *
    • Posts: 27
      • View Profile
    Jawab #2 19 January, 2010, 03:05:09 AM
  • Publish Di FB
  • ni masa jalan-jalan kat kat alam maya ni jumpa blog ... http://satuhala.blogspot.com
    blog ni dia satu hala je... tak de uturn dah....:senyum:

    msa

    • *
    • Posts: 1577
      • View Profile
    Jawab #3 14 March, 2010, 12:23:57 PM
  • Publish Di FB
  • Terima kasih gurutajwid atas ebook tu.hmm...sama seperti yg saya belajar dulu. masa saya masih sekolah dulu ketika tiba peperiksaan sedangkan saya tengah uzur syarie, saya hafal quran dalam hati, saya bersuara tanpa menyebut kalimah2, kerana itu membantu konsentrasi. semasa saya di sekolah itu juga ada seorang rakan dari mesir yg tinggal satu dorm dengan saya. beliau bermazhab hanafi, bila datang haid sangat lama, berbelas-belas hari...dalam suatu majlis, beliau dikehendaki membaca ayat2 al-quran ketika permulaan majlis, sedangkan ketika itu beliau sedang haid...saya tanya dia kenapa baca quran sedangkan dia dalam keadaan haid, tapi dia enggan menjawab pertanyaan saya...

    Jika ada yg lebih arif, boleh tolong jawabkan situasi di atas..seseorang telah ditugaskan membaca al-quran ketika permulaan majlis, tetapi sebelum majlis bermula beliau didatangi haid. bolehkah beliau teruskan membaca al-quran itu? 

    Satu lagi, bagi wanita yg sedang haid tidak boleh menyentuh dan membawa al-quran, bagaimana pula dengan tafsir al-quran dalam bahasa arab? ada yg kata boleh dan ada yg kata tidak.
    ~ Begin with the End in Mind ~

    qiraati

    • *
    • Posts: 284
    • Ukhwah Fillah Abadan Abada
      • View Profile
    Jawab #4 14 March, 2010, 01:34:26 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum wbt..

    Jazakallah..Alhamdulillah..Mabrook
    Cuba berjuang menjadi muslimah terbaik

    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile
    Jawab #5 14 March, 2010, 04:45:46 PM
  • Publish Di FB
  • Assalammualaikum kawan2...

    Just nak share dengan kawan2..
    Segala fatwa dari Dr. Yusuf Al-Qardhawi
    Antara fail yang terkandung didalam folder itu :

    - Fatwa Ulama Dunia
    - Fiqh Al-Awlawiyyat
    - HALAL DAN HARAM DALAM ISLAM
    - Madrasah Hassan Al-Banna
    - Fiqh Prioritas
    - Islam Dakwah Yang Syumul oleh Yusof Qardhawi
    - Menghapal Al-Quran oleh Yusuf Qardhawi-1

    Boleh download disini > Dr Yusuf Al Qardhawi

    Semoga Bermanfaat

    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile
    Jawab #6 14 March, 2010, 05:58:16 PM
  • Publish Di FB
  •  :syukur: syukur kepada ALLAH...

    Allah permudahkan ana upload fail ni...
    InsyaAllah..
    Segala ebook mengenai dakwah...
    Semoga dipermudahkan...

    Fail yang terkandung adalah :

    - Dakwah Fardhiah
    - Fathi Yakan - Rintangan Perjuangan Dalam Kehidupan Pendakwah
    - Jalan Dakwah - Antara Qiyadah dan Jundiyah
    - Sabar dan Lemah Lembut Di Dalam Dakwah
    - Usrah Dan Dakwah - Al-Banna
    - Fathi Yakan - Bagaimana Kita Menyeru Kepada Islam
    - Jalan Dakwah - Ustaz Mustafa Masyhur
    - Muhammad Hanif - Fiqh dakwah dalam al-quran
    - Untukmu Kader Dakwah

    DOWNLOAD DISINI

    Semoga Bermnfaat

    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile


    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile

    mualli

    • *
    • Posts: 463
    • PERANGI MAKSIATTTT!!!!!ayuhhhh...
      • View Profile
    Jawab #10 15 March, 2010, 03:28:03 AM
  • Publish Di FB
  • Terima kasih banyak ...Anazahra...tak terdownload nie
    rasanya kena gie cari buku jugak...... okaja* okaja* okaja*
     Usaha yg gigih adik dalam menyebarkan ilmu..baguss...baguss
    « Last Edit: 15 March, 2010, 03:29:35 AM by kenari_07 »
    Berjihad Fisabilillah...
    Paksalah diri untuk melakukan ibadat...baguss gabuss
    Berilmu...Beramal...kerana ALLAH!
    PERANGI MAKSIATTTT!!!!!ayuhhhh...
    http://jomperahotakk.blogspot.com/
    http://imageshack.us/

    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile
    Jawab #11 15 March, 2010, 03:31:49 AM
  • Publish Di FB
  • Terima kasih banyak ...Anazahra...tak terdownload nie
    rasanya kena gie cari buku jugak...... okaja* okaja* okaja*
     Usaha yg gigih adik dalam menyebarkan ilmu..baguss...baguss


    Betul kak...
    Baca bukunya lagi puas sebenarnya...
    Tapi kadang kala nak cari bukunya tu yang susah..
    Ana pun tak habis baca lagi...
    Berpinau mata nak pandang laptop lama2...
    Just sharing apa yang ada..

     keliru* keliru*


    anazahra

    • *
    • Posts: 924
      • View Profile
    Jawab #13 15 March, 2010, 04:59:57 PM
  • Publish Di FB
  • Assalammualaikum...
    Lagi koleksi ebook Hassan Al Banna..
    Antara fail yang terdapat di dalam folder itu:

    - ALLAH - Dalam Akidah Islamiyah
    - Antara Semalam dan Hari Ini
    - METHOD PEMIKIRAN AL BANNA - Antara Tetap dan Berubah
    - Syarah Usul 20
    - Al - Mathurat
    - Kemana Kita Menyeru
    - Risalah Taalim
    - Wahai Pemuda

    Jika berminat DOWNLOAD SINI

    Semoga Bermanfaat
    « Last Edit: 17 March, 2010, 09:32:45 PM by anazahra »


    KuliyyahToDeath

    • *
    • Posts: 158
    • hablumminALLAH wa hablumminanNAS
      • View Profile
    Jawab #15 19 October, 2012, 09:48:38 AM
  • Publish Di FB
  • Ada tak FULL e-book Jalan Dakwah : Antara Qiyadah dan Jundiyah ?
    *-Sayangi ISLAM, kembali ke negeriku-*

    al_ahibbatu

    • *
    • Posts: 4918
      • View Profile
    Jawab #16 19 October, 2012, 10:23:04 AM
  • Publish Di FB
  • Ada tak FULL e-book Jalan Dakwah : Antara Qiyadah dan Jundiyah ?



    ada
    silakan

    http://bahantarbiyah.com/wp-content/uploads/2012/01/Slide-Jalan-Dakwah-Antara-Qiyadah-dan-Jundiyah.pdf

    inshallah ya, save ajalah bila dah terbuka pdfnya


    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    7 Replies
    12032 Views
    Last post 01 June, 2009, 12:05:44 AM
    by naaz93
    18 Replies
    2597 Views
    Last post 10 April, 2009, 11:26:28 AM
    by Annalthafunnisa
    9 Replies
    3014 Views
    Last post 04 November, 2013, 05:48:26 PM
    by NoZaBiZz