HOBI REMAJA ZAMAN KINI!~ ^.^

Author Topic: HOBI REMAJA ZAMAN KINI!~ ^.^  (Read 9493 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

imanhilmi

  • *
  • Posts: 490
  • LA DIINA LIMAN LA AQLA LAH
    • View Profile
Jawab #60 02 July, 2011, 03:22:16 PM
  • Publish Di FB
  • hobi : merempit pon salah satu.. main internet.. duduk saje..goyang kaki.. marah adek...

    cita-cita : ustazah..

    :senyum:..
    farra ..merempit naik motor ke?..main internet bukan hobi..dah jadi kewajipan ..kan..kan..
    aku tak takut nerakaNYA..aku tak cari syurgaNYA..yang ku rindu adalah cintaNYA

    farahiyah0394

    • *
    • Posts: 579
      • View Profile
    Jawab #61 02 July, 2011, 03:23:30 PM
  • Publish Di FB
  • ha'a.. betul betul betul... kewajipan berinternet.. aduisshh.. entah apa nak jadi...

    merempit.. mesti la naik moto.. takkan la naik beca.. haiii iman..

    muhammad naim

    • *
    • Posts: 288
      • View Profile
    Jawab #62 20 November, 2011, 08:36:15 PM
  • Publish Di FB
  • berfb+ blogging+ berpuisi.. :)
     
    Anda?Bagaimana adakah macam Naim? :senyum:
    berjuang atas nama Islam

    leha

    • *
    • Posts: 248
    • I love Allah and Rasulullah
      • View Profile
    Jawab #63 06 June, 2012, 10:47:06 PM
  • Publish Di FB
  •  :)

    hobi ana.. membaca,memasak,menjahit,menulis blog,melayari internet,main games....:sedihnya: 6M.....
    cita-cita .... i want to become a teacher and businesswoman..... :ins:
    -MANUSIA MENILAI DARI PERBUATAN,TETAPI ALLAH S.W.T MENILAI  DARI HATI SEORANG HAMBANYA-

    umi muslimah

    • *
    • Posts: 78
    • Alhamdulillah
      • View Profile
    Jawab #64 06 June, 2012, 11:05:10 PM
  • Publish Di FB
  • :)

    hobi ana.. membaca,memasak,menjahit,menulis blog,melayari internet,main games....:sedihnya: 6M.....
    cita-cita .... i want to become a teacher and businesswoman..... :ins:

    Semoga berjaya..insyaAllah.

    Serikandi_88

    • *
    • Posts: 317
    • ISLAM ITU INDAH JIKA DINIKMATI .. ALLAHUAKBAR
      • View Profile
    Jawab #65 07 June, 2012, 12:13:27 AM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum..

    hobi den ber o9 jika ada masa.. baca buku, spend time with familly insyaallah kalau dekat, ujung minggu berpogram dengan ngo2 luar ..mencari ilmu & menambah ilmu..

    nak share someting ngan sahabat-sahabat halaqah..
    memupukan hobi kita dengan mencari ilmu, tak kira lah membaca, ber on9 , bersukan , bersantai, cara & pelaksanaannye bagaimana?? macam2 boleh dipupuk. Dengan melalui perdebatan.. pabila bersembang dengan sahabat2 tu buka la satu topik yang berguna Cth topik isu palestin. Share-share imu ni bagus, supaya kita bekembang idea tidak la kita hanya sebelah 1 pihak je.. info yang kita dapat tu mestilah dikaji semua.. takot mengundang fitnah dengn kabar angin / berita kosong ni.. yang boleh mengundang masalah. hati2... jangan membangkitkan isu yang boleh menambah marah sahabat2 kita. Degar & faham.

    pupukan dalam diri kita mencari sesuatu yang baru.. bagi student/ yang dah berkerja.. hari-hari minggu anda mesti boring.. cuba cari badan-badan ngo untuk menambahkan ilmu.

    banyak kebaikan dapat salah satunye keyakinan diri , dapat kenalan dari berbagai tempat, fikiran & minda kita dapat befikir secara meluas..

    jangan sempitkan hari-hari mu dengan hanya ber fb, game / tido je.. isikan masa itu dengan sebaik-baiknya..
    insyaallah ana mampu.. selamat mencuba
    « Last Edit: 07 June, 2012, 01:15:17 AM by Serikandi_88 »

    Pasyang

    • *
    • Posts: 8
      • View Profile
    Jawab #66 26 August, 2012, 05:07:34 PM
  • Publish Di FB
  • :)

    wahai remaja,
    marilah kita kongsi bersama hobi anda semua...
    nyatakan hobi anda dan adakah hobi anda berkaitan dengan cita-cita anda?

    saya,surfing dan tolong kerja rumah macam basuh pinggan,dll..

    cita-cita-jadi jutawan dan ingin bekerja sebagai waitress di hotel atau restoran dgn gaji 1k

    al_ahibbatu

    • *
    • Posts: 4918
      • View Profile
    Jawab #67 26 August, 2012, 05:42:29 PM
  • Publish Di FB
  • hobi - menuntut ilmu, semoga melepasi kewajipan Fardhu ain yang di wajibkan
    semoga tidak di sesatkan

    satelah itu silakanlah, nak dalami kan atau nak menuntut fardhu kifayah
    semoga hidupmu nanti tidaklah keluh kesah

    keutamaan patutnya mendalami tauhid, semuga dapat Ingat Allah sentiasa
    semoga dapat berserah hanya pada yang ESA

    semoga ada minat menjalani Ibadah
    hobi berakhlak yang mulia, semoga dapat lah, adab tata susila di jaga, subhanallah

    farah esa

    • *
    • Posts: 2
      • View Profile
    Jawab #68 26 August, 2012, 06:53:52 PM
  • Publish Di FB
  •  :)

    Hobi saya: Tgk TV / Surf Internet
    Cita-cita saya: Pensyarah Bhasa Arab & bussineswoman.
    Impian saya: Dapat menulis & menghasilkan lebih banyak cerpen dan novel kelak.
    W/pun tak tanya impian,saja cakap. Korang doakan lah ye untuk saya.  :aamiin:

    leha

    • *
    • Posts: 248
    • I love Allah and Rasulullah
      • View Profile
    Jawab #69 15 September, 2012, 10:41:29 AM
  • Publish Di FB
  • :)

    hobi ana.. membaca,memasak,menjahit,menulis blog,melayari internet,main games....:sedihnya: 6M.....
    cita-cita .... i want to become a teacher and businesswoman..... :ins:

    Semoga berjaya..insyaAllah.

    amin..semoga berjaya jugak...syukran kak...:senyum:

    faa zahra

    • *
    • Posts: 1038
    • pimpin daku menuju jalanNya
      • View Profile
    Jawab #70 15 September, 2012, 03:32:14 PM
  • Publish Di FB
  • dulu hobi bace buku..melukis menyonteng..dulu ulat buku gile..pahtu kalau dah ade kertas/buku, ade pen/pensil tak sah kalau tak menyonteng....zaman sekolah la..

    leni tak tahu dah ape hobi..bese buat time lapang ngadap laptop buat ape2 ntah..kadang2 bukak je..tak layan pun..saje bazirkan letrik..(jangan tiru..ni tabiat buruk)

    pastu tengok tv/cite..rajin baru cari arrtikel bace..

    ape lagi ek..rase nak memasak pi memasak..kadang2 menjahit..

    maybe sebab tak remaja dah..dah retua..semua dah berubah..tidak seperti dulu lagi..
    selamat tinggal remajaku..
    ..jAdIkAn aKu mEncIntAi sEsuAtu yAng mEmbAwA kEpAdA kEcIntAanMU..
    ..salamesrakuntukmuselamanya..

    muhammad naim

    • *
    • Posts: 288
      • View Profile
    Jawab #71 15 September, 2012, 09:44:24 PM
  • Publish Di FB
  • Hobi saya, sedut movie, layan nasheed+ men game computer. ::)

    Hana Najib

    • *
    • Posts: 31
      • View Profile
    Jawab #72 15 September, 2012, 10:12:55 PM
  • Publish Di FB
  • hobi hana suka bersendirian dalam bilik dan muhasabah diri.. kadang suka study..

    azrinkun

    • *
    • Posts: 1659
    • -keyakinan, keikhlasan dan kerelaan-
      • View Profile
    Jawab #73 18 September, 2012, 04:33:13 AM
  • Publish Di FB
  • hobi saya mengorat,memikat,cari partner..tua ke muda ke asalkan manusia bukan jin okey..haa-ahaa-a..
    hobi membaca,membaca je banyak tapi yang masuk dalam memory kepala ni 1perenggan dari 100muka surat.....

    sakit telinga dok dengar lagu-lagu ni (muzik)...pening kepala..tak layan..

    hobi saya akan datang nak jadi hamba yang mantap dalam segala cabang ilmu .. yang dapat membezakan yang mana bercanggah atau tidak..
    Syahadah no.1 ..  Ikut Rasulullah saw..
    jalan islam itu tauhid. jalan mukmin itu syahadat

    md_helmi84

    • *
    • Posts: 155
      • View Profile
    Jawab #74 18 September, 2012, 04:43:50 PM
  • Publish Di FB
  • hobi: main game PS, masuk apa2 peraduan dalam surat khabar
    cita-cita: nk adakan ladang kelapa sawit sendiri 10 ekar
    « Last Edit: 20 September, 2012, 04:55:12 PM by md_helmi84 »

    loveandthe

    • *
    • Posts: 23
      • View Profile
    Jawab #75 22 September, 2012, 05:55:10 PM
  • Publish Di FB
  • hmm..kalo cakap pasai hobi remaja mesti ramai kaitkan dgn fb tol tak.??
    hmm..tol jugak tapi tak semua laa..
    kalo hobi aku melukis..lukis gambar org..tapi dalam proses nak stop lukis
    sebab aku ade dengar org cakap.. ''SETIAP PELUKIS TEMPATNYA DI NERAKA''
    betol kee...share sikit ilmu tu yeee..salam

    loveandthe

    • *
    • Posts: 23
      • View Profile
    Jawab #76 22 September, 2012, 06:07:17 PM
  • Publish Di FB
  • hihihaa..tapii..ade pendapat tak tentang pernyataan yg saya bagi tadii.??

    Sejadah_Usang

    • *
    • Posts: 727
      • View Profile
    Jawab #77 22 September, 2012, 06:08:21 PM
  • Publish Di FB
  • Apapun hobi kita biarlah ianya membawa manfaat untuk akhirat kita. Jangan kitanjadi orang yang menyesal bila mati kelak melihat masa lapang kita terbuang tanpa ibadah... Oh takutnya T_T

    Sejadah_Usang

    • *
    • Posts: 727
      • View Profile
    Jawab #78 22 September, 2012, 06:10:04 PM
  • Publish Di FB
  • hmm..kalo cakap pasai hobi remaja mesti ramai kaitkan dgn fb tol tak.??
    hmm..tol jugak tapi tak semua laa..
    kalo hobi aku melukis..lukis gambar org..tapi dalam proses nak stop lukis
    sebab aku ade dengar org cakap.. ''SETIAP PELUKIS TEMPATNYA DI NERAKA''
    betol kee...share sikit ilmu tu yeee..salam

    Minta maaf saudari. Saya tak berani nak jawab sebab saya bukan ahli feqah. Saya hanyalah seorang guru biasa ^_^

    loveandthe

    • *
    • Posts: 23
      • View Profile
    Jawab #79 22 September, 2012, 06:13:13 PM
  • Publish Di FB
  • hmm..kalo cakap pasai hobi remaja mesti ramai kaitkan dgn fb tol tak.??
    hmm..tol jugak tapi tak semua laa..
    kalo hobi aku melukis..lukis gambar org..tapi dalam proses nak stop lukis
    sebab aku ade dengar org cakap.. ''SETIAP PELUKIS TEMPATNYA DI NERAKA''
    betol kee...share sikit ilmu tu yeee..salam

    Minta maaf saudari. Saya tak berani nak jawab sebab saya bukan ahli feqah. Saya hanyalah seorang guru biasa ^_^

    owhh..okkee..terime kasih..saya dalam dilemmaa niee.:sedihnya:..

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    2 Replies
    1409 Views
    Last post 16 February, 2009, 07:48:28 PM
    by al-ansbakhi
    10 Replies
    4035 Views
    Last post 28 May, 2009, 12:51:40 PM
    by hafizie
    71 Replies
    12118 Views
    Last post 28 June, 2011, 01:56:31 PM
    by maliki