Ronasutra-bedak jerawat,resdung,kulit sensitif..

*

Author Topic: Ronasutra-bedak jerawat,resdung,kulit sensitif..  (Read 24836 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

rosemutiara

  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
16 September, 2009, 03:39:32 PM
  • Publish
  • RONASUTRA MINERAL MAKE UP - selamat & suci digunakan semasa solat & haji

    Lokasi: Kuala Lumpur,Selangor,Pahang,terengganu
    Harga: RM 48.00
    Foundation & Powder 2IN 1 yg sangat suci, selamat & jimat!!

    ~  TIADA bahan pengawet
    ~TIADA pewarna
    ~TIADA bahan kimia
    ~Daripada sumber semulajadi
    ~TIADA tarikh luput
    ~SELAMAT utk semua kulit, NORMAL, OILY, BERJERAWAT, SENSITIF (tiada kesan sampingan utk kulit sensitif)
    ~SUCI, boleh digunakan utk solat dan juga semasa menunaikan HAJI
    ~NATURAL sehingga sgt selamat walaupun dipakai sepanjang malam ketika tido
    ~WARNA yg natural dan sesuai utk kulit wanita MALAYSIA
    ~JIMAT, pek 6gm boleh bertahan lebih 3 bulan (daily use)
    ~KALIS peluh
    ~TAHAN penggunaan sehingga 16 jam
    ~UV protection
    # Ia didatangkan dlm satu size iaitu 6 gm.
    # Boleh tahan sehingga 3-4 bulan penggunaan (daily use).
    # PRICE : RM48

    Hubungi [bgcolor=#E3FF77]Rose 017-6256269[/bgcolor] untuk order dan juga penghantaran.Pengedar juga dicari



    123456

    • *
    • Posts: 76
      • View Profile
    Reply #1 24 September, 2009, 05:16:28 PM
  • Publish
  • salam,tapi muke saye x   leh  sebarangan pakai bedak....berminat jugk nk cube bdk ni,,,tapi kalu tersilap pakai  mesti muke naik jerawat....mase ni saye x paka bedak pun...hu2 bimbg....

    muLain

    • *
    • Posts: 6
      • View Profile
    Reply #2 30 September, 2009, 09:30:49 PM
  • Publish
  • ade tengok iklan kat paper ape tah..,.,.,
    memang minat .,.,.
    tapi nak bli camne eh??
    kat n9 kat mane jual eh??

    suriatishaz

    • *
    • Posts: 4
      • View Profile
    Reply #3 24 December, 2009, 08:52:15 AM
  • Publish
  • salam...

    ader keluar kat paper metro...
    untuk pengetahuan kawan2..sy telah pun menggunakan produk ni.walaupn masih baru ..sy rase produk ni mmg ok..kulit sy pun sensitif ngan bedak..so sy mmg takut nak cube bedak lain..
    tapi lepas dah tgk artikel dan baca testimonial pelanggan yang pernah  menggunakannya..sy pun tertarik nak mencube bedak ni..setakat ni Alhamdulillah...ok. jerawat pun tak naik dah...slalunye kalau tak ok, muka sy cepat naik jerawat lepas gune sesuatu bedak tu..klu tak sesuai..
    so sape2 yang berminat..tryla..insyaAllah ok..mmg ringan sangat bedak ni di muka.

    hazryka

    • *
    • Posts: 18
      • View Profile
    Reply #4 24 December, 2009, 09:30:19 AM
  • Publish
  • sy dah penah pakai...

    yg mcm loose powder tu...

    tapi tak bestla....

    bedak dia tak halus sgt n bercapuk2 kalau guna sbg loose powder....

    pakai sbg loose powder pun nampak campakai foundation...

    :sedihnya:....dah tak pakai langsung dah....

    suriatishaz

    • *
    • Posts: 4
      • View Profile
    Reply #5 24 December, 2009, 09:51:29 AM
  • Publish
  • ye ker??

    tp sy pakai ok jer..

    tips nyer kenela pakai pelembap dulu..baru bedak loose tu..

    hazryka

    • *
    • Posts: 18
      • View Profile
    Reply #6 24 December, 2009, 10:48:13 AM
  • Publish
  • sy mmg pakai pelembap dulu sblm pakai bedak...

    sy pakai dia sbg loose powder...

    tapi kalau dh biasa pakai loose powder jenama lain, dpt rasa bedak ni tak berapa halus(fine) n dia kasar2

    suriatishaz

    • *
    • Posts: 4
      • View Profile
    Reply #7 28 December, 2009, 03:32:25 PM
  • Publish
  • yer ker??
    hmmm....

    anati

    • *
    • Posts: 2
      • View Profile
    Reply #8 28 December, 2009, 09:13:02 PM
  • Publish
  • camne ni..mcm nak cuba
    tp takut lak x sesuai
    kulit face i mmg sensitif

    minaina

    • *
    • Posts: 201
    • setiap yg berlaku pasti ade hikmahnya
      • View Profile
    Reply #9 28 December, 2009, 10:56:46 PM
  • Publish
  • muka akn berseri dgn wuduk..xpayah pakai ape2..byk minum air jarang..lagi2 bio-aura insyaAllah..
    satu lagi saye nak kongsi..insyaAllah dgn izinnye Allah..akan menjadi..
    setiap kali nak sapu air dkt wajah kite.jgn guna tgn kiri..antum tau kan tgn kiri tu utk ape..
    lagi 1..utk awet muda..insyaAllah dgn izinnya..tiap kali mandi siram air dari kaki ke atas dgn doa nawaitulghuslaminhayatisunnatallillaahitaa'la..
    insyaAllah..
    bukan mudah memiliki apa yang diingin dalam hidup..
    selagi ia masih berada dalam genggaman,hargai dan sayangilah ia dengan seikhlasnya..
    kerana penyesalan sudah tdk berarti ketika kita kehilangannya..

    imamah84

    • *
    • Posts: 485
    • sy rela dan sy redha biarpun mujahadah itu perit
      • View Profile
    Reply #10 29 December, 2009, 12:47:43 AM
  • Publish
  • muka akn berseri dgn wuduk..xpayah pakai ape2..byk minum air jarang..lagi2 bio-aura insyaAllah..
    satu lagi saye nak kongsi..insyaAllah dgn izinnye Allah..akan menjadi..
    setiap kali nak sapu air dkt wajah kite.jgn guna tgn kiri..antum tau kan tgn kiri tu utk ape..
    lagi 1..utk awet muda..insyaAllah dgn izinnya..tiap kali mandi siram air dari kaki ke atas dgn doa nawaitulghuslaminhayatisunnatallillaahitaa'la..
    insyaAllah..
    setuju sangat  baguss yahooo*
    yang ni memang petua yang tak boleh dinafikan..
    amalkan selalu  :ins: kesannya pasti ada
    ..indahnya dunia tuhan, Indah lagi syurgaNya akan datang..http://www.intelekniaga.com.my/amamah_rt

    Nor_207

    • *
    • Posts: 896
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #11 29 December, 2009, 08:32:15 AM
  • Publish
  • Saya pun jenis muka cepat berjerawat. susah betul nak cari skincare. Skang guna sabun hpa je, ada perubahan positif. Rasanya kalau muka berjerawat dan berminyak, elok pakai pelembap juga ke? Sunblock pulak macam mana?
    Mujahadah itu pahit kerana syurga itu manis

    nazshima

    • *
    • Posts: 3
      • View Profile
    Reply #12 30 December, 2009, 02:13:32 PM
  • Publish
  • Siapa yang berminat boleh dapatkan dari saya..http://ronasutra4u.blogspot.com


    Pn Fizan

    • *
    • Posts: 3
      • View Profile
    Reply #13 12 January, 2010, 07:40:31 PM
  • Publish
  • Saya dah cuba ronasutra ni.. memang sesuai dgn kulit muka saya.

    Jika ada yg pakai bertampok2 tu..mungkin cara apply tu salah...seeloknya sapu pelembab dulu..biarkan meresap..baru pakai ronasutra...pakai pun seeloknya guna berus..bukan span...jika guna berus, sapuan lebih rata....

    Ini cara saya...memang tiada masalah.... kulit muka saya pun sensitif dgn sesetengah bedak muka yg lain...dgn bedak ini..tak payah foundation pun tak pe...cuma kadang2 saya pakai juga foundation...

    Nor_207

    • *
    • Posts: 896
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #14 21 April, 2011, 12:58:24 PM
  • Publish
  • Saya dah try bedak ni.  :syukur: sgt berpuas hati. Kalu nak murah, beli secara online, kat FB pun ada, harga RM43 je

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    17 Replies
    5961 Views
    Last post 22 July, 2013, 10:17:50 PM
    by Ana Tholibah
    0 Replies
    2703 Views
    Last post 13 October, 2011, 02:00:38 PM
    by Bathitah Hayat
    10 Replies
    9445 Views
    Last post 21 December, 2013, 07:16:42 AM
    by Hamidah Burham