Sumbangan Tabung Server Sehati Sejiwa

Author Topic: Sumbangan Tabung Server Sehati Sejiwa  (Read 60041 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
03 July, 2009, 09:27:53 PM
:)

Oleh kerana keluarga Halaqah makin membesar, database makin banyak dan kadang kala kesesakan sering terjadi,limit bandwith yang diperuntukkan untuk limit sebulan cepat habis, maka halaqah telah telah menaiktaraf  diri sendiri dengan membeli server sendiri . Kadar sewa tapak yang perlu dibayar sebulan adalah sebanyak RM 300 . (pihak colocation server mohon kita bayar , setahun 2 kali sahaja, iaitu, sekali pembayaran sebanyak RM 1800)

Seperti semua sedia maklum bahawa, Halaqah bukan lah sebuah web komersial yang mempunyai pendapatan, namun  sewa ini tetap perlu di bayar. Untuk permulaan semua kos ditanggung oleh orang perseorangan. Bagaimana untuk jangka masa akan datang?

Bagaimana kita mahu menyediakan perbelanjaan sewa bulanan ini beserta caj perkhidmatan maintance?  Maka dengan ini, halaqah telah didaftarkan di SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) atas nama Halaqah Net Services dan telah membuka akaun di CIMB dan nombor akaun adalah 8006061761. Tempoh sah Halaqah beroperasi secara rasmi dibawah pendaftaran SSM adalah hingga 1 Julai 2012. Nombor Pendaftaran Halaqah Net Services adalah JM0547799-A .Sebarang sumbangan boleh terus di masukkan ke dalam akaun ini.

Sekian ,kerjasama dan buah fikiran di ucapkan ribuan terima kasih.

PERHATIAN
Quote
SUMBANGAN TABUNG SERVER DIHENTIKAN DAHULU BAGI MEMBERI RUANG SUMBANGAN UNTUK KELUARGA ALMARHUM USTAZ SYAUQI.
Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
Penal Utama Baitul Muslim


dol_bendol

  • *
  • http://al-merapu.blogspot.com
    • View Profile
Reply #1 03 July, 2009, 09:54:31 PM
saya bagi idea, boleh tak:

setiap ahli kita mintalah RM2, rasanya mampu, dan idaklah menjadi bebanan, sebab top up phone rata rata mampu

bila dapat duit, cubalah letak halaqah services dalam MLM yang ada kebaikan utk umat, inshallah pastu kita latih ahli ahli menjadi agen MLM ( yang bagus satelah bersidang, syura kan oleh pengurusan halaqah) jadi leh dapat peluang, dapat komisen bulanan, atau mingguan, boleh menampung Fixed cost yg terbit dari mengurus halaqah. dan boleh melatih ahli dalam menjayakan, perniagaan kecil kecilan, dan maybe boleh buka kedai, after that maybe kita boleh buka KOPERASI, khas utk komuniti halaqah.

fikir fikirkan lah

Reply #2 03 July, 2009, 10:09:28 PM
Di atas IzinNya dan RahmatNya...

harap semua halaqian dapat memahami keadaannya dan dapat menyumbang seberapa yg ikhlas termampu ataupun ikut cara Tuan dol_bendul cadangkan..mudahan menfaat buat semua halaqian, saya sendiri ..InsyaAllah.
Alhamdulillah syukur kita dengan segala nikmat kurniaanNya..

mr.zaidi

  • *
  • siapapun saya, saya ingin bangat kalian bahgia D&A
    • View Profile
Reply #3 03 July, 2009, 10:22:57 PM
jangan fikirkan berapa yg kite bagi tapi fikirkan apa yng kite bagi. fikirkan benda yg kecil di mata manusia tapi besar di mata Allah. hidup halaqah.......
Takutlah kamu akan doa mazlum justeru tiada suatu hijab pun antaranya dengan Allah  !!!
http://catatankuuntukmu.blogspot com

assiddiq

  • *
  • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
    • View Profile
Reply #4 03 July, 2009, 10:49:56 PM
InsyaALLAH.. Kami buat termampu.. Mencari redhaNya.. Sama2 kita bantu Halaqah..~
"Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
assiddiq@ymail.com

acit

  • *
  • Ilahi anta maksudi wa redho ka matluubi
    • View Profile
Reply #5 04 July, 2009, 12:27:11 AM
Ok..yang mana ada akaun CIMB tu, bolehlah wat tranfer online.
Hanya Allah dan anda sahaja yang tahu segala bentuk amal yang
tersembunyi.
Ibarat anda memberi upah orang mengali perigi, airnya
dapat diguna untuk solat, mencuci,minuman dan sebagainya.Selagi perigi
itu ada, selagi itulah mengalirnya pahala untuk anda.Begitu juga dengan
sumbangan anda untuk Halaqah, selagi ada ilmu manafaat yang dibaca di
Halaqah, selagi itulah mengalirnya pahala untuk anda.
Tetapi ingat ! Niatkan;amal ibadah anda itu bukanlah bertujuan kepada pahala
tetapi mengharapkan keredhaanNya. Semakin banyak sumbangan ikhlas anda,
semakin hampirlah keredhaan dariNya.
"Berpanjangan lah ubudiyah zahir dan batin serta berkekalan lah
hadir hati serta Allah".Wallahu a'lam bishowab

Reply #6 04 August, 2009, 11:41:28 PM
InsyaAllah ... No. akaun tu applies hanya diM'sia? Kalau mereka yg diluar M'sia mcm mana?

dol_bendol

  • *
  • http://al-merapu.blogspot.com
    • View Profile
Reply #7 05 August, 2009, 07:35:14 AM
Di luar malaysia, boleh guna khidmat WESTERN UNION, hantarkan kepada penama, mintakan nama wakil halaqah
CIMB malaysia, banyak yg ada khidmat western union

Reply #8 05 August, 2009, 07:37:59 AM
Di luar malaysia, boleh guna khidmat WESTERN UNION, hantarkan kepada penama, mintakan nama wakil halaqah
CIMB malaysia, banyak yg ada khidmat western union

Berita/Info yang baik encik Dol. Terima Kasih.
ISLAM untuk semua

- Pentadbiran
- Pondok Tahfiz

wan_sgmt

  • *
  • Salam ukhuwwah semua..
    • View Profile
Reply #9 05 August, 2009, 09:43:27 AM
kalau ada pilihan bank lain spt maybank lg bagus.. senang nak transfer gune maybank2u
Bersama menyumbang ke Tabung Sehati Sejiwa..

Reply #10 05 August, 2009, 09:47:32 AM
kalau ada pilihan bank lain spt maybank lg bagus.. senang nak transfer gune maybank2u
Rasanya maybank2u boleh pindah inter bank.. maaf kalau tak betul.. tapi rasanya boleh.

adeq_fauzy

  • *
  • :: KeranaMU ya Allah ::
    • View Profile
Reply #11 05 August, 2009, 10:29:28 AM
kalau ada pilihan bank lain spt maybank lg bagus.. senang nak transfer gune maybank2u
Rasanya maybank2u boleh pindah inter bank.. maaf kalau tak betul.. tapi rasanya boleh.

Betul tu.
Jika anda menggunakan online banking, ada fungsi interbank GIRO.
Disitu anda boleh transfer duit ke bank lain dengan caj tambahan sebanyak RM1.
Untuk mengelakkan caj, anda boleh memasukkan wang ke mesin cash deposit elektronik CIMB ataupun berurusan terus dengan kaunter pelanggan bank CIMB.

Harap maklum.
SUMBANGAN TABUNG HALAQAH
CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services
"Saham akhirat anda, insyaAllah.."

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #12 05 August, 2009, 12:49:24 PM

Sehingga akhir bulan Julai jumlah sumbangan yang diterima adalah sebanyak RM 191.00

Kepada yang telah menyumbang, ribuan terima kasih diucapkan. Semoga kita semua terus dikurniakan

kemurahn rezeki yang halal dan tidak terhingga dari Allah SWT.

elzuddin

  • *
  • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
    • View Profile
Reply #13 21 August, 2009, 07:35:31 AM
Semoga Halaqah.net dapt meneruskan usahanya dlm berdkwah melalui it & ict,moga2 dpt tmh la lg sukerelawan...he5 sbb tngh malam kurng mod online,ssh nk bertnya

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #14 21 August, 2009, 08:10:47 AM

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Sehingga lewat petang semalam Tabung sehati sejiwa menerima sumbangan terbaru sebanyak RM 50.

Terima kasih kepada penyumbang, semoga Allah terus mengurniakan kemurahan rezeki yang halal dan tidak terhingga kepada semua penyumbang TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

hairilnua

  • *
  • Allahuakbar....!!
    • View Profile
Reply #15 21 August, 2009, 03:31:11 PM
kalau ada pilihan bank lain spt maybank lg bagus.. senang nak transfer gune maybank2u

lah,, aku gne maybank2u gk, blh aje aku transfer.. ala,, cas rm2 aje lah,,, kira sedekah r tu,, wahhhhh... ahahhahahah...
Aku insan yg agak selambe..
X pndai jaga hati orang..
Suke cari pasal..

Jangan call @ sms :  0193587327(hehehhe)
http://hairilnua.blogspot.com
Ada Brani?

hairilnua

  • *
  • Allahuakbar....!!
    • View Profile
Reply #16 21 August, 2009, 03:32:43 PM

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Sehingga lewat petang semalam Tabung sehati sejiwa menerima sumbangan terbaru sebanyak RM 50.

Terima kasih kepada penyumbang, semoga Allah terus mengurniakan kemurahan rezeki yang halal dan tidak terhingga kepada semua penyumbang TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

well,,, sebenarnye tabung ni fungsi nye untuk ape? xde penjelasan r.. why dibuat tabung ni? untuk sekadar menyimpan ke,, tuk menolong org ke,,

Reply #17 21 August, 2009, 03:34:04 PM
kalau ada pilihan bank lain spt maybank lg bagus.. senang nak transfer gune maybank2u
lah,, aku gne maybank2u gk, blh aje aku transfer.. ala,, cas rm2 aje lah,,, kira sedekah r tu,, wahhhhh... ahahhahahah...

RM 2 pun boleh gak hairil, tapi ATM mana nak terima RM 2 tu, lainlah kalau buat transfer kat ATM dari maybank ke CIMB, tapi....charge dikenakan RM1, jadinya singgit ke sumbangan tu, tak apalah syukurlah....ada juga menyumbang ke tabung aku...
Tak mahu kenal sapa-sapa

Reply #18 21 August, 2009, 03:36:07 PM

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Sehingga lewat petang semalam Tabung sehati sejiwa menerima sumbangan terbaru sebanyak RM 50.

Terima kasih kepada penyumbang, semoga Allah terus mengurniakan kemurahan rezeki yang halal dan tidak terhingga kepada semua penyumbang TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

well,,, sebenarnye tabung ni fungsi nye untuk ape? xde penjelasan r.. why dibuat tabung ni? untuk sekadar menyimpan ke,, tuk menolong org ke,,

lah hairl, ko ne naper? tak baca dari topik dibuka?  baca lah dari atas nun, page satu...
kalau setakat nak buat tabung je, tak yah buka akaun...

elzuddin

  • *
  • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
    • View Profile
Reply #19 27 August, 2009, 10:24:35 AM
ana berhajat mmg nk bg sumbangan tp x smpt nk bank in,nnti la mgkn thn hdpn smpt kot.........semoga halaqah terus membangunkan ummah yang gemilang

divider3
halaqahforum4