Resort dan Tempat Perkelahan di Malaysia

Author Topic: Resort dan Tempat Perkelahan di Malaysia  (Read 15524 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Abi Naim

  • *
  • Posts: 275
  • Kejayaan kita hanyalah dalam agama Islam
    • View Profile
14 June, 2009, 06:42:34 PM
  • Publish Di FB
  •  :)
    Sungai Klah Hot Springs ( Taman Rekreasi Air Panas (TRAP) Sungai Klah )

    Nestled in the serene and lush forest patch, hills, clear cold mountain streams and river, swaying oil palms and durian orchards lies a heaven of tranquility with the latest creation of a unique concept of a specially designed free flowing Hot Springs Swimming Pool and Therapeutic Park at the foothill of the Titiwangsa range, 200 feet above sea level.

    Radiating the rustic ambience of a truly village charm, and offers visitors a chance to experience country life at it's nature best.       

    Facilities

        * Hot Springs Swimming Pool
        * Therapeutic Pool
        * natural Hot Springs & Board Walk
        * Egg Boiling Activity
        * Water Reflexology Course
        * Food Court
        * Souvenir Shop
        * Traditional Massage
        * Family Bath

     
    Contact Info:
     
    SUNGAI KLAH HOT SPRINGS PARK
    36000 Sungkai, Perak, Malaysia

    Tel: +605 441 4493

    Fax: +605 438 8760


    KUALA LUMPUR SALES OFFICE
    Plantation Resorts Sdn Bhd (514497-X)
    2nd Floor, Balai Felda, Jalan Gurney 1,
    54000 Kuala Lumpur

    Tel: (6)03-2697 9772

    Fax: (6)03-2693 5104

    Front Office: 014 6368439

    Email: resorts.prsb@felda.net.my
       
    Location Map of Sungai Klah Hot Springs Park


    more information, please visit Sungai Klah Hot Springs Official Website
    « Last Edit: 18 June, 2009, 08:34:00 PM by Munaliza Ismail »

    sofia

    • *
    • Posts: 396
      • View Profile
    Jawab #1 14 June, 2009, 09:14:13 PM
  • Publish Di FB
  • Salam Abi naim..bayaran masuk berapa?
    Suara kehidupanku memang tak akan mampu menjangkau telinga kehidupanmu; tapi marilah kita cuba saling bicara barangkali kita dapat mengusir kesepian dan tidak merasa jemu.

    nur_87

    • *
    • Posts: 699
      • View Profile
    Jawab #2 14 June, 2009, 09:21:32 PM
  • Publish Di FB
  • Salam Abi naim..bayaran masuk berapa?

    sofia masuk percuma...:senyum:
    ~bErSuJuD KpD ALLAH ~

    Abi Naim

    • *
    • Posts: 275
    • Kejayaan kita hanyalah dalam agama Islam
      • View Profile
    Jawab #3 14 June, 2009, 09:27:13 PM
  • Publish Di FB
  • Setakat ini yg saya tahu dewasa RM8.00, kanak-kanak RM4.00
    Kalau nak maklumat terkini cuba kontek no. diatas
    tq

    Abi Naim

    • *
    • Posts: 275
    • Kejayaan kita hanyalah dalam agama Islam
      • View Profile
    Jawab #4 18 June, 2009, 07:21:36 PM
  • Publish Di FB
  •  :)
    Tapak Perkelahan Lata Air Terjun Batu Hampar - Kampung Paya Lintah

    Di sini kami ingin memperkenalkan keistimewaan di tempat kami yang dikenali sebagai lokasi perkelahan. Kami sedang menyiapkan artikel berkenaan Lata Batu Hampar untuk pengetahuan dan tatapan pengunjung semua. Sambil datang ke tempat kami untuk lawatan sambil belajar, berkelah; maka ini boleh dianggap sebagai serampang dua mata khususnya kami pengusaha Labu Sayong di Kampung Paya Lintah, 33700 Padang Rengas, Perak.

    PRODUK LABU SAYONG BEKAS MINUMAN- TEKNIK PEMBAKARAN HITAM

    Sebarang Urusan Tempahan hendaklah melalui talian telefon 605-7583093 || 6012-4595687 atau datang sendiri ke Bengkel Labu Sayong Kampung Paya Lintah, 33700 Padang Rengas Perak

    P/s: Disamping itu jangan lupa mengguna  produk HPA.Semoga kita sama2 beroleh manfaat. InsyaAllah. Layari: http://www.DuniaHerba.net/mazlan65
    « Last Edit: 18 June, 2009, 08:33:02 PM by Munaliza Ismail »

    Abi Naim

    • *
    • Posts: 275
    • Kejayaan kita hanyalah dalam agama Islam
      • View Profile
    Jawab #5 18 June, 2009, 07:26:07 PM
  • Publish Di FB
  • :)

    Murtabak Mengkasar - Pekan, Pahang


    Kepada penggemar murtabak, pasti tidak akan melepaskan peluang untuk menikmati murtabak istimewa ini. Saya dan keluarga selalu berkunjung ke Pekan untuk mendapatkan murtabak Mengkasar ini. Ia sangat popular di sini, pernah beberapa kali masuk paper pasal kedai ini dan pernah juga masuk Jalan-jalan Cari Makan TV3.

    Kedai Mertabak Mengkasar

    Kedai ini terletak di Kampung Mengkasar, Pekan. Senang je nak cari sebab kedai ni letaknya tepi jalan. Nampak je signboard Murtabak Mengkasar, kat situlah kedainya. Murtabak ni lain sikit dari murtabak biasa sebab ia macam ada inti kat tengah. Lapisan inti tu kena masak dulu, kemudian baru letak dalam lapisan yang seterusnya kemudian baru masak lagi. Saya tengok macam letak bancuhan telur kat luar lapisan tu. Cawangannya terletak di Bukit Sekilau bersebelahan dengan UITM Kuantan. Tapi, saya lebih suka pergi ke Pekan cari yang original!! Pada bulan puasa terutamanya, ramai yang bukak gerai murtabak ni. Mereka buat ala-ala Murtabak Mengkasar lah….letak nama murtabak Pekan. Jadi orang ingat samalah macam Murtabak Mengkasar ni. Saya pernah beli, tapi rasanya tak sama dengan Murtabak Mengkasar.


    Harga Murtabak Mengkasar ni sepadan dengan saiznya, murtabak biasa RM5.00 & murtabak special RM7.00 sekeping. Kalau dah datang Pekan ni, tak sah kalau tak pergi Kampung Padang Polo. Betul-betul dekat kawasan istana. Petang-petang biasanya ada orang main polo. Bolehlah tengok orang main polo kat sini & anak-anaklah yang pastinya sangat seronok menyaksikan permainan ini.


    Alang-alang dah cerita pasal Pekan ni, banyak tempat-tempat menarik yang boleh dilawati seperti Muzium, Rumah kelahiran Tun Razak dan sebagainya. Bagi yang minat kain sutera, kat sini bolehlah beli sutera tenun Pahang yang eksklusif.
    Sehingga kini yang saya masih mencari kuih apam balik yang dikatakan menjadi kegemaran Tuanku di Pekan. Pernah cuba beberapa kali mencari kedai tersebut tapi tidak tahu di mana letaknya. Sekadar ingin mencuba dan merasa keenakannya.

    P/s" Disamping itu jangan lupa mengguna  produk HPA.Semoga kita sama2 beroleh manfaat. InsyaAllah. Layari: http://www.DuniaHerba.net/mazlan65
    « Last Edit: 18 June, 2009, 09:16:57 PM by Munaliza Ismail »

    zahirah_s

    • *
    • Posts: 53
      • View Profile
    Jawab #6 18 June, 2009, 09:04:31 PM
  • Publish Di FB
  •  :)

    Homestay Bukit Merah  Lake Town

    bila cakap pasal makan angin, kalau makan angin jauh2, mesti la kena cari tempat bermalam kan?? antara pilihan yang ada seperti hotel, resort, motel, rumah tumpangan, sevice apartment/ homestay n macam2 lagi.

    apa kata kat sini kita sharing mana2 tempat penginapan milik muslim, nanti bila2 nak pergi makan angin kat sana boleh menyumbang jugak untuk ekonomi ummah.

    saya mulakan dengan service apartment dekat bukit merah laketown.

    untuk melihat gambar apartment tersebut boleh masuk sini
    http://homestaybukitmerah.blogspot.com/

    Consists of 3 bedrooms, 2 bedrooms and kitchen.
    Fully furnished and Air Conditioned.
    Suitable for Family / Friends Gathering, Barbecue and Gateway Vacation.
    ( 12 units available )

    Only one minutes driving from Bukit Merah PLUS exit.

    Starting from :

        * RM250/night (weekdays)
        * RM350/night (weekends, school holiday, & public holiday)

    *Negotiable for longer period of rental

    Reservation :
    Deposits of RM100 required for confirmation ( not refundable for last minutes cancellation ) Payable to Maybank, CIMB and Bank Islam Accounts.

    Accommodation :

        * Parking space
        * Pigeonhole Mailbox
        * Swimming Pool

    « Last Edit: 18 June, 2009, 09:18:43 PM by Munaliza Ismail »
    may Allah bless us

    adik rajawali

    • *
    • Posts: 8
      • View Profile
    Jawab #7 05 September, 2009, 05:33:42 PM
  • Publish Di FB
  • terima kasih atas maklumat anda zahirah_s

    syahirah_nur

    • *
    • Posts: 52
      • View Profile
    Jawab #8 05 October, 2009, 10:26:06 AM
  • Publish Di FB
  • KM Linggi, Negeri Sembilan

    Antara salah satu tempat yang menarik dan aman untuk:
    -percutian keluarga
    -percutian hari keluarga
    -perkelahan
    -rehlah

    ayam_jihad

    • *
    • Posts: 214
    • mencari keredhaan Allah
      • View Profile
    Jawab #9 06 December, 2009, 10:42:45 PM
  • Publish Di FB
  • LAta ulu chepor, chemor,Perak. dekat je dengan rumah ana.kalau nak datang free je sebab ana orang sini,tak perlu bayaran( macam ana lak ketua kampung situ)..huuu
    mencari kredhaan Ilahi

    minaina

    • *
    • Posts: 201
    • setiap yg berlaku pasti ade hikmahnya
      • View Profile
    Jawab #10 06 December, 2009, 11:00:50 PM
  • Publish Di FB
  • LAta ulu chepor, chemor,Perak. dekat je dengan rumah ana.kalau nak datang free je sebab ana orang sini,tak perlu bayaran( macam ana lak ketua kampung situ)..huuu

    g sane mmg free aym jihad..tpt bmalam tuh berbayor...tp bl pkir balik xd free jgk..psl minyk kete ag..makan ag utk org jauh..laike me laa..aahhaa
    bukan mudah memiliki apa yang diingin dalam hidup..
    selagi ia masih berada dalam genggaman,hargai dan sayangilah ia dengan seikhlasnya..
    kerana penyesalan sudah tdk berarti ketika kita kehilangannya..

    ayam_jihad

    • *
    • Posts: 214
    • mencari keredhaan Allah
      • View Profile
    Jawab #11 06 December, 2009, 11:36:44 PM
  • Publish Di FB
  • huu..boleh jadi free..bermalam guna khemah sebab ada tapak perkhemahan..minyak takyah bayo,kayuh basikal jer datang sini ( cuma beza lambat sampai je..hehee) makan,tangkap ikan dalam sungai..hah..free kan..huuu...okey tak idea ana ni?

    imamah84

    • *
    • Posts: 485
    • sy rela dan sy redha biarpun mujahadah itu perit
      • View Profile
    Jawab #12 03 February, 2010, 03:55:22 PM
  • Publish Di FB
  • Taman Rekreasi Lata Hujan

    Menawarkan PAKEJ PENGINAPAN untuk pelbagai Program. Dengan Harga yang berpatutan.
    Terletak di LATA HUJAN Kg Blok Ulu Kusial, 17500 Tanah Merah Kelantan.
    20 KM dari Bandar Tanah Merah. Lata Hujan terletak di pinggir GDW Blok Ulu Kusial.
    Merupakan sebuah kampung Homestay. Iaitu The Homestays Experience Ulu Kusial.

    Persekitaran yang agak nyaman dengan keindahan panorama semulajadi....
    Terletak di sebelah Air Terjun LATA HUJAN yang menjadi daya tarikan pengunjung/pelancong dalam dan luar negara.

    Apabila tiba Musim Buah, Kem dalam Dusun..
    Pelbagai Jenis Buahan Tempatan senang di perolehi/mudah didapati
    apabila tiba Musim Buahan.

    PAKEJ RM 18.50 seorang termasuk makan minum dan penginapan.
    * Tertakluk pada perubahan.

    -DEWAN.
    -MUSALLA.
    -DEWAN MAKAN.
    -DOM TEMPAT TIDUR.
    -BILIK TIDOR.
    -KOLAM RENANG.

    Antara Aktiviti yang boleh dijalankan :
    - CAMPING
    - JUNGLE TRACKING
    - DAN LAIN LAIN LAGI

    untuk TEMPAHAN sila hubungi :
    En. ZURI 019 9236272
    En. Alwes 014 8475000

    gambar ada kat sini:-
    Re: Mahgi Gi Klate
    ..indahnya dunia tuhan, Indah lagi syurgaNya akan datang..http://www.intelekniaga.com.my/amamah_rt

    BelangHitam

    • *
    • Posts: 6
      • View Profile
    Jawab #13 24 March, 2011, 10:52:39 AM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum kepada semua yng nak cadangkan tempat2 best tu ... sampai rasa macam nak pi la ni jugak neh ... pohon agar dapat selitkan sekali koordinat GPS. Maklumla zaman2 skang ni .... dah ade teknologi ... pakai la teknologi ... mudah kepada rakan2 utk pegi (tp best gak x pakai GPS... kira cam adventure. Silap tanya worang .. leh lari jauh dari tempat nak pegi)

    khairunnisa

    • *
    • Posts: 144
      • View Profile
    Jawab #14 24 March, 2011, 11:40:30 AM
  • Publish Di FB
  • Asian Water Sports Village
    13-1, Jalan Tasik Prima 2/5
    Taman Tasik Prima
    47150 Puchong, Selangor.
    Aktiviti: kayaking, canoeing, lake swimming, fishing, jet ski, banana boat, UFO tube, jet tube and more
    \"Ya ALLAH, bukakanlah bagiku pintu-pintu syurga dan tutupkanlah bagiku pintu-pintu neraka. berilah kemampuan kepadaku untuk membaca ayat-ayat suci Al-Qur\'an\"

    supriyani

    • *
    • Posts: 170
      • View Profile
    Jawab #15 24 March, 2011, 11:47:37 AM
  • Publish Di FB
  •  :)

    BROGA HILL, SEMENYIH

    Bagi sesiapa yang suka melakukan aktiviti pendakian bukit/gunung kemudian 'berkelah' di puncaknya =), Broga Hill salah satu tempat yang menarik. Mungkin nama ini sudah tidak asing bagi para pendaki. Bukit yang dipenuhi dengan lalang-lalang yang mencantikkan panorama di sana. Nak tahu lebih lanjut boleh baca di blog saya :
    http://coretananakperantau.blogspot.com/2011/01/ekspedisi-mendaki-bukit-broga.html
     dan kalau nak tengok picture-picture yang menarik, google @ yahoo sahaja :)
    "Aku mahu jadi org yg baik, melakukan kebaikan supaya org lain dpt manfaat.. jika aku tak mampu.. jgnlah kiranya aku buat kejahatan atau kejahatan dlm kebaikan. Biarlah aku diam andai aku belum bersedia.Kini aku lemah, namun tak pula aku ingin jadi lemah selama-lamanya."

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    32 Replies
    31895 Views
    Last post 31 August, 2012, 12:30:38 PM
    by Nurul Nawar
    47 Replies
    51992 Views
    Last post 02 December, 2009, 02:51:04 PM
    by fayah_89
    24 Replies
    27195 Views
    Last post 06 October, 2012, 05:40:30 PM
    by Sejadah_Usang