Dahsyatnya Yahudi ....

Author Topic: Dahsyatnya Yahudi ....  (Read 9966 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Asabakri

  • *
  • Posts: 280
    • View Profile
10 April, 2009, 11:24:53 PM
  • Publish Di FB
  • "The figures are speaking themselves very loudly we are unable to listen."

    Some thoughts:
    Extracts of speech by Hafez A.B Mohamed: Director-General, Al Baraka Bank.

    Demographics:
    o World Jewish Population. 14 million
    o Distribution: 7m in America
    5m in Asia
    2m in Europe
    100 thousand in Africa
     
    o World Muslim Population: 1.5 billion
    o Distribution: I billion in Asia/Mid-East
    400 M in Africa
    44 M in Europe
    6 M in the Americas

    o Every fifth human being is a Muslim.
    o For every single Hindu there are two Muslims
    o For every Buddhist there are two Muslims
    o For every Jew there are 107 Muslims
    o Yet the 14 million Jews are more powerful than the entire 1.5 billion
    Muslims

    Why?

    Here are some of the reasons.
    Movers of Current History
    o Albert Einstein Jewish
    o Sigmund Freud Jewish
    o Karl Marx Jewish
    o Paul Samuelson Jewish
    o Milton Friedman Jewish

    Medical Milestones
    o Vaccinating Needle: Benjamin Ruben Jewish
    o Polio Vaccine Jonas Salk Jewish
    o Leukaemia Drug Gertrude Elion Jewish
    o Hepatitis B Baruch Blumberg Jewish
    o Syphilis Drug Paul Ehrlich Jewish
    o Neuro muscular Elie Metchnikoff Jewish
    o Endocrinology Andrew Schally Jewish
    o Cognitive therapy. Aaron Beck Jewish
    o Contraceptive Pill Gregory Pincus Jewish
    o Understanding of Human Eye. G. Wald Jewish
    o Embryology. Stanley Cohen Jewish
    o Kidney Dialysis Willem Kloffcame Jewish

    Nobel Prize Winners
    o In the past 105 years, 14 million Jews have won 180 Nobel prizes whilst
    1.5 billion Muslims have contributed only 3 Nobel winners

    Inventions that changed History
    o Micro- Processing Chip. Stanley Mezor Jewish
    o Nuclear Chain Reactor Leo Sziland Jewish
    o Optical Fibre Cable Peter Schultz Jewish
    o Traffic Lights Charles Adler Jewish
    o Stainless Steel Benno Strauss Jewish
    o Sound Movies Isador Kisee Jewish
    o Telephone Microphone Emile Berliner Jewish
    o Video Tape Recorder Charles Ginsburg Jewish

    Influential Global Business
    o Polo Ralph Lauren Jewish
    o Coca Cola Jewish
    o Levi's Jeans Levi Strauss Jewish
    o Sawbuck's Howard Schultz Jewish
    o Google Sergey Brin Jewish
    o Dell Computers Michael Dell Jewish
    o Oracle Larry Ellison Jewish
    o DKNY Donna Karan Jewish
    o Baskin & Robbins Irv Robbins Jewish
    o Dunkin Donuts Bill Rosenberg Jewish

    Influential Intellectuals/ Politicians
    o Henry Kissinger , US Sec of State Jewish
    o Richard Levin, PresidentYaleUniver sity Jewish
    o Alan Greenspan , US Federal Reserve Jewish
    o Joseph Lieberman Jewish
    o Madeleine Albright , US Sec of State Jewish
    o CasperWeinberger , US Sec of Defence Jewish
    o Maxim Litvinov , USSR Foreign Minister Jewish
    o DavidMarshal , Singapore Chief Minister Jewish
    o Isaacs Isaacs, Gov-GenAustralia Jewish
    o Benjamin Disraeli, British Statesman Jewish
    o Yevgeny Primakov, Russian PM Jewish
    o Barry Goldwater , US Politician Jewish
    o Jorge Sampaio, President Portugal Jewish
    o Herb Gray, Canadian Deputy - PM Jewish
    o Pierre Mendes, French PM Jewish
    o Michael Howard, British Home Sec. Jewish
    o Bruno Kriesky, Austrian Chancellor Jewish
    o Robert Rubin , US Sec of Treasury Jewish

    Global Media Influential
    o Wolf Blitzer, CNN Jewish
    o Barbara Walters ABC News Jewish
    o Eugene Meyer , Washington Post Jewish
    o Henry Grunwald, Time Magazine Jewish
    o Katherine Graham , Washington Post Jewish
    o Joseph Lelyeld, New York Times Jewish
    o Max Frankel, New York Times Jewish

    Global Philanthropists
    o George Soros Jewish
    o Walter Annenberg Jewish

    Why are they powerful? Why are Muslims powerless?

    Here's another reason. We have lost the capacity to produce knowledge.

    o In the entire Muslim World (57 Muslim Countries) there are only 500
    universities.
    o In USA alone, 5,758 universities
    o In India alone, 8,407 universities
    o Not one university in the entire Islamic World features in the Top 500
    Ranking Universities of the World
    o Literacy in the Christian World 90%
    o Literacy in the Muslim World 40%
    o 15 Christian majority-countries, literacy rate 100%
    o Muslim majority - countries , None
    o 98% in Christian countries completed primary
    o Only 50% in Muslim countries completed primary.
    o 40% in Christian countries attended university
    o In Muslim countries a dismal 2% attended.
    o Muslim majority countries have 230 scientists per one million Muslims
    o The USA has 5000 per million
    o The Christian world 1000 technicians per million.
    o Entire Arab World only 50 technicians per million.
    o Muslim World spends on research/developmen t 0.2% of GDP
    o Christian World spends 5 % of GDP

    Conclusion.
    o The Muslim World lacks the capacity to produce knowledge.

    Another way of testing the degree of knowledge is the degree of diffusing
    knowledge.

    o Pakistan 23 daily newspapers per 1000 citizens
    o Singapore 460 per 1000 citizens.
    o In UK book titles per million is 2000
    o In Egypt book titles per million is only 17

    Conclusion.
    o Muslim World is failing to diffuse knowledge

    Applying Knowledge is another such test.
    o Exports of high tech products from Pakistan is 0.9% of its exports.
    o In Saudi Arabia is 0.2%
    o Kuwait , Morocco and Algeria 0.3%
    o Singapore alone is 68%

    Conclusion.
    o Muslim World is failing to apply knowledge.

    What do you conclude? no need to tell the figures are speaking
    themselves very loudly we are unable to listen

    Advice:

    Please educate yourself and your children. always promote education, don't compromise on it, don't ignore your children's slightest misguidance from education (and please, for God's Sake, don't use your personal contacts or sources to promote your children in their education; if they fail, let them and make them learn to pass; b/c if they can't do it now, they can't ever). We are World's biggest and strongest nation, all we need is to identify and explore our ownselves. Our victory is with our knowledge, our creativity, our literacy...And nothing else.

    ....Wake up...".
    .

    zawq

    • *
    • Posts: 363
      • View Profile
    Jawab #1 11 April, 2009, 12:45:23 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.
    "AKU akan membelimu; masamu; nafasmu; hartamu; dan hidupmu. Habiskan semua itu kepada-KU. Palingkan semua itu kepada-KU. dan Ku-bayar dengan kebebasan, keagungan dan kearifan Ilahiah. Inilah hargamu di mata-KU.

    zombi

    Jawab #2 11 April, 2009, 12:48:38 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    meow

    Jawab #3 11 April, 2009, 01:27:30 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..


    kanjeng sunan

    • *
    • Posts: 2192
    • cintai tuhan, sayangi tuhan, takuti tuhan...
      • View Profile
    Jawab #4 11 April, 2009, 01:30:38 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..



    benar inilah sebenarnya...tetapi berapa ramai yang mengimplikasikannya..
    dan berapa kerat jemaah yang mengamalkannya...
    TuhAN cInTa aGuNg..

    zombi

    Jawab #5 11 April, 2009, 01:31:18 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..



    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....

    wslm....

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #6 11 April, 2009, 01:45:23 AM
  • Publish Di FB
  • Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..
    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....
    wslm....

    siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    786

    • *
    • Posts: 277
      • View Profile
    Jawab #7 11 April, 2009, 02:01:49 AM
  • Publish Di FB
  • Ni topik mengumpat org Yahudi ke ? jangan main-2 ... mana tau ada sesapa kat sini kawan dia atau pensyarah dia yahudi ke ... jangan sampai keluar "Rude Statement" dah la ye .... "Jaga Adab, Bro" .. hhihihi ....

    meow

    Jawab #8 11 April, 2009, 02:11:10 AM
  • Publish Di FB
  • Ni topik mengumpat org Yahudi ke ? jangan main-2 ... mana tau ada sesapa kat sini kawan dia atau pensyarah dia yahudi ke ... jangan sampai keluar "Rude Statement" dah la ye .... "Jaga Adab, Bro" .. hhihihi ....

    Ini memang topik untuk mengumpat yahudi.. nak tumpang sekaki ke? meh la.. kalau takmo pun takpe.. tak kisah.. rude statement tu untuk org tertentu je yg terasa pedas..


    Asabakri

    • *
    • Posts: 280
      • View Profile
    Jawab #9 11 April, 2009, 03:20:22 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..



    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....

    wslm....

    Rasulullah s.a.w bersabda:
    " Didiklah anak kamu bersolat bila mereka berumur tujuh tahun dan rotanlah mereka jika tidak bersolat bila sudah berumur 10 tahun." (Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dll, sanadnya Hasan seperti dalam Misykatul Mosabih).

    Kalau nak tahu betulkah atau tidaknya pemantapan akidah itu sudah pun ada atau belum lihat sajalah ibu bapa dan penjaga kanak-kanak yang bersia 7 - 10 tahun,  adakah mereka mematuhi Perintah Rasulullah s.a.w. dalam hadis tersebut di atas.

    Di sekolah-sekolah rendah -  misalnya bagi sesi petang,  bila masuk waktu solat Asar adakah murid-murid yang berusia 10 tahun itu para guru pastikan mereka mendirikan solat Asar di sekolah?

    Apabila murid-murid itu tidak mendirikan solat, adakah para guru merotan mereka?

    Bila murid-murid itu balik sampai ke rumah sudah pun hampir masuk waktu solat Maghrib...

    .
    « Last Edit: 11 April, 2009, 03:26:54 AM by Asabakri »

    zombi

    Jawab #10 11 April, 2009, 03:28:28 AM
  • Publish Di FB
  • Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..
    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....
    wslm....

    siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.


    untuk mengatasi masalah rogol,bunuh,zina dan semua yang seangkatan dengannya ialah kita perlu menegakkan sistem khilafah(islam) terlebih dahulu....INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...

    wslm...

    zombi

    Jawab #11 11 April, 2009, 03:34:10 AM
  • Publish Di FB
  • ilmu telah lama di-westenize kan.
    sistem pendidikan juga telah lama di-baratkan.
    bukan semua dari barat tidak baik, but - we have to go back to the roots.

    sekarang kita perlu kembali kepada "islamization of knowledge' atau 'pengislaman ilmu' yang diasaskan oleh al-attas, dan dipelopori oleh al-faruqi.

    sebelum tu,kita perjuangkan sistem khilafah dahulu...
    wslm...

    Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..



    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....

    wslm....

    Rasulullah s.a.w bersabda:
    " Didiklah anak kamu bersolat bila mereka berumur tujuh tahun dan rotanlah mereka jika tidak bersolat bila sudah berumur 10 tahun." (Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dll, sanadnya Hasan seperti dalam Misykatul Mosabih).

    Kalau nak tahu betulkah atau tidaknya pemantapan akidah itu sudah pun ada atau belum lihat sajalah ibu bapa dan penjaga kanak-kanak yang bersia 7 - 10 tahun,  adakah mereka mematuhi Perintah Rasulullah s.a.w. dalam hadis tersebut di atas.

    Di sekolah-sekolah rendah -  misalnya bagi sesi petang,  bila masuk waktu solat Asar adakah murid-murid yang berusia 10 tahun itu para guru pastikan mereka mendirikan solat Asar di sekolah?

    Apabila murid-murid itu tidak mendirikan solat, adakah para guru merotan mereka?

    Bila murid-murid itu balik sampai ke rumah sudah pun hampir masuk waktu solat Maghrib...

    .

    sebab ape mereka tidak berbuat demikian....????
    sebab,pemikiran mereka sudah dicemari oleh pemikiran sekular(kapitalisme,demokrasi).....
    INGAT,pemikiran umat islam telah tercemar dengan ideologi sekular(kapitalisme,demokrasi)....
    DAN...masih ramai lagi umat islam yang tak tahu berkenaan dengan khilafah...
    DAN JUGA....masih ramai lagi yang tak tahu darimana datangnya demokrasi itu....

    wslm...

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #12 11 April, 2009, 12:32:08 PM
  • Publish Di FB
  • siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.


    untuk mengatasi masalah rogol,bunuh,zina dan semua yang seangkatan dengannya ialah kita perlu menegakkan sistem khilafah(islam) terlebih dahulu....INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...

    wslm...

    sistem pemerintahan Islam hanya boleh tertegak apa bila aqidah benar-benar mantap. Cuba lihat bagaimana
    Rasullulah selama 13 tahun  berusaha memantapkan akidah sebelum berhijrah ke Madinah.

    Jadi saudari Zombi kena mantapkan aqidah masyarakat dahulu sebelum bergerak untuk mendakwa keharaman
    demokrasi dan mecela sistem pemerintahan sekarang ini.



    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Jawab #13 11 April, 2009, 12:34:47 PM
  • Publish Di FB
  • Nabi Muhammad mengajar manusia dengan 13 tahun pemantapan aqidah.. bukannya kedatangan baginda terus membentuk khilafah.. inilah tariqah Rasul..
    memang betul...sekarang ni,pemantapan aqidah sudah pun ada....so...baru lah boleh tegakkan negara khilafah....
    wslm....

    siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.


    kalau skarang dah ada akidah..
    mustahil masih melaksanakan undang2 buatan manusia..
    "Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
    Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
    http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
    http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
    assiddiq@ymail.com

    meow

    Jawab #14 11 April, 2009, 03:08:57 PM
  • Publish Di FB
  • [box title=Zombi berkata]INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...[/box]

    Bila berbicara, biarlah ada isinya.. jangan mengikut hawa nafsu semata-mata.. jangan sentiasa taksub dan memuja-muja gerakan sendiri.. akibatnya akan memalukan diri sendiri.. ketaksuban anda telah sy kira keterlaluan dan melampau.. maka soalan saya adalah: siapa yg beritahu saudara khilafah adalah IBU segala kefardhuan?



    zombi

    Jawab #15 11 April, 2009, 03:11:48 PM
  • Publish Di FB
  • [box title=Zombi berkata]INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...[/box]

    Bila berbicara, biarlah ada isinya.. jangan mengikut hawa nafsu semata-mata.. jangan sentiasa taksub dan memuja-muja gerakan sendiri.. akibatnya akan memalukan diri sendiri.. ketaksuban anda telah sy kira keterlaluan dan melampau.. maka soalan saya adalah: siapa yg beritahu saudara khilafah adalah IBU segala kefardhuan?




    jemaah ana sendiri....

    wslm...

    meow

    Jawab #16 11 April, 2009, 03:16:49 PM
  • Publish Di FB
  • [box title=Zombi berkata]INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...[/box]

    Bila berbicara, biarlah ada isinya.. jangan mengikut hawa nafsu semata-mata.. jangan sentiasa taksub dan memuja-muja gerakan sendiri.. akibatnya akan memalukan diri sendiri.. ketaksuban anda telah sy kira keterlaluan dan melampau.. maka soalan saya adalah: siapa yg beritahu saudara khilafah adalah IBU segala kefardhuan?




    jemaah ana sendiri....

    wslm...


    Jemaah dari mana? Apa namanya? Di mana dalilnya?


    zombi

    Jawab #17 11 April, 2009, 03:19:54 PM
  • Publish Di FB
  • siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.


    untuk mengatasi masalah rogol,bunuh,zina dan semua yang seangkatan dengannya ialah kita perlu menegakkan sistem khilafah(islam) terlebih dahulu....INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...

    wslm...

    sistem pemerintahan Islam hanya boleh tertegak apa bila aqidah benar-benar mantap. Cuba lihat bagaimana
    Rasullulah selama 13 tahun  berusaha memantapkan akidah sebelum berhijrah ke Madinah.

    Jadi saudari Zombi kena mantapkan aqidah masyarakat dahulu sebelum bergerak untuk mendakwa keharaman
    demokrasi dan mecela sistem pemerintahan sekarang ini.




    sekarang ni ummi,pemikiran umat islam telah tercemar dengan ideologi sekular(kapitalisme/demokrasi).....
    so,kita mesti mengubah cara pemikiran umat sekarang ni..kalau ummi nak tau,pemikiran umat islam sekarang ni hanya lebih kepada amalan spiritual....itu pon masih ade yang tak kene lagi seperti ajaran sesat yang ade sekarang ni....

    wslm...

    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Jawab #18 11 April, 2009, 04:21:06 PM
  • Publish Di FB
  • siapa kata pemantapan akidah benar-benar terlaksana?
    kalau benar, tak adalah orang orang tak bersolat, lewat solat, tidak berpuasa, merogol, murtad, menjadi
    pelacur dan sebagainya. ini semua kerana akidah tak kuat. mudah tertarik dengan keindahan dunia, lalai
    dan leka, ambil mudah apa yang Allah suruh dan tinggal apa yang Allah larang.

    Selagi manusia itu tidak mentaati Allah, akidah dia belum mantap lagi. Kalau iman masih goyang,
    macamana mahu berjuang dan berdakwah kepada orang lain dan seterus nya membentuk sistem khilafah?
    nanti bila dah berkuasa, orang kufur, bentangkan kemewahan, cepat saja sambut dan berleluasalah
    kebali rasuah yang menjatuhkan sisyem pemerintahan yang kita bina.
    Akidah tak mantap, mana ada sifat ehsan dalam diri.


    untuk mengatasi masalah rogol,bunuh,zina dan semua yang seangkatan dengannya ialah kita perlu menegakkan sistem khilafah(islam) terlebih dahulu....INGAT,khilafah adalah ibu segala kefardhuan...

    wslm...

    sistem pemerintahan Islam hanya boleh tertegak apa bila aqidah benar-benar mantap. Cuba lihat bagaimana
    Rasullulah selama 13 tahun  berusaha memantapkan akidah sebelum berhijrah ke Madinah.

    Jadi saudari Zombi kena mantapkan aqidah masyarakat dahulu sebelum bergerak untuk mendakwa keharaman
    demokrasi dan mecela sistem pemerintahan sekarang ini.




    saya suka mengulangi..
    untuk mendirikan sebuah bangunan islam..
    mesti memiliki tapak yang kukuh~
    itulah akidah keimanan..~

    Asabakri

    • *
    • Posts: 280
      • View Profile
    Jawab #19 11 April, 2009, 05:12:35 PM
  • Publish Di FB
  • Quote
    "Please educate yourself and your children. always promote education, don't compromise on it, don't ignore your children's slightest misguidance from education (and please, for God's Sake, don't use your personal contacts or sources to promote your children in their education; if they fail, let them and make them learn to pass; b/c if they can't do it now, they can't ever). We are World's biggest and strongest nation, all we need is to identify and explore our ownselves. Our victory is with our knowledge, our creativity, our literacy...And nothing else.

    ....Wake up...".

    Bercakap banyak pun tak guna bab menegakkan khalifah sedangkan perkara asas ini diabaikan:

    Rasulullah s.a.w bersabda:
    " Didiklah anak kamu bersolat bila mereka berumur tujuh tahun dan rotanlah mereka jika tidak bersolat bila sudah berumur 10 tahun." (Hadis riwayat Ahmad, Abu Daud dll, sanadnya Hasan seperti dalam Misykatul Mosabih).

    .


    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    10 Replies
    28417 Views
    Last post 26 November, 2012, 09:11:16 AM
    by 5zul
    51 Replies
    9890 Views
    Last post 28 March, 2011, 01:18:49 AM
    by Saya Hamba
    6 Replies
    915 Views
    Last post 27 October, 2013, 06:36:05 PM
    by al_ahibbatu