Khasiat EPO (Evening PRIMROSE OIL) - Untuk Wanita

*

Author Topic: Khasiat EPO (Evening PRIMROSE OIL) - Untuk Wanita  (Read 136595 times)

0 Halaqian and 3 Guests are viewing this topic.

Nor_207

  • *
  • Just be yourself
    • View Profile
Reply #60 02 January, 2010, 08:24:50 AM
  • Publish
  • ok, sama-sama Ainor, semoga dapat manfaatnya
    Mujahadah itu pahit kerana syurga itu manis

    Reply #61 14 July, 2010, 05:16:34 PM
  • Publish
  • sy pun baru mkn epo ni..dlm 2mggu ni nmpk la kesan dia..alhamdulillah 2 bln dah dtg priod tp lps mkn 2 mggu dah priod dah..bab mkn mmg nafsu mkn byk berkurang..tp tak tau la kalu org lain berbeza..

    Reply #62 14 July, 2010, 11:27:15 PM
  • Publish
  • saya dah ambik EPO selama hampir 20 tahun.

    Masa tu saya masih muda mentah. keju best fren dgn doktor2. Mereka yg suggest.

    sekarang masih amalkan =

    maharcinta5740

    • *
    • Aku Hamba Allah...
      • View Profile
    Reply #63 15 July, 2010, 12:37:36 PM
  • Publish
  • salam....
    cuma nak beritahu....EPO ni sangat berkhasiat...dan mujarab bagi masalah dalaman wanita..amalkanlah..yakinilah...insya Allah....akan terbukti berkesan untuk diri anda....even kalau seseorang gadis tu tak mengalami masalah wanita pun, masih boleh mengamalkan EPO, untuk terus-terusan menjaganya....MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MEWARAWAT :-)
    "aku mencintaimu kerna agama yang ada pada dirimu, jika kau hilangkan agama dalam dirimu, maka hilanglah cintaku padamu.."
    (Imam Nawawi)  baguss

    Wanita yang bijaksana mampu mengubah sahara yang gersang
    menjadi taman yang menghijau.. ceria* ceria* ceria*

    Reply #64 15 July, 2010, 03:48:49 PM
  • Publish
  • salam..........

    Minta maaf, nk tanye cket... nk mintak pendapat kpd sesiape yg tahu.... kebanyakkan EPO yg dijual di farmasi adalah dalam bentuk kapsul dan ape yg menjadi kemushkilan sy adalah adakah ia halal. Kebanyakkan kapsul yg dibuat adalah drpd gelatin yg tidak halal. Kalau ade jenama EPO yg  halal boleh bagi tahu x. Minta pendapat drp teman2 halaqah yg lebih tahu....  ^_^

    Nor_207

    • *
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #65 16 July, 2010, 03:48:24 PM
  • Publish
  • salam..........

    Minta maaf, nk tanye cket... nk mintak pendapat kpd sesiape yg tahu.... kebanyakkan EPO yg dijual di farmasi adalah dalam bentuk kapsul dan ape yg menjadi kemushkilan sy adalah adakah ia halal. Kebanyakkan kapsul yg dibuat adalah drpd gelatin yg tidak halal. Kalau ade jenama EPO yg  halal boleh bagi tahu x. Minta pendapat drp teman2 halaqah yg lebih tahu....  ^_^

     :ws:

    Setakat ini, yang saya tau, antara brand yang boleh dipercayai ialah HPA dan juga CCM. CCM ni dah ada GMP dan juga sijil HALAL dari JAKIM.

    Eyda Aam

    • *
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Reply #66 16 July, 2010, 03:55:01 PM
  • Publish
  • Nak cubalah. Terima kasih atas informasi berguna ni.
    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    mumtaz_jihad

    • *
    • sEnTiAsA mEnJaDi Yg TeRbAiK...InSyAllaH...
      • View Profile
    Reply #67 16 July, 2010, 04:41:15 PM
  • Publish
  • saya salah seorang yang mengamalkan EPO keluaran HPA..alhamdulillah..dengan izin Allah..amalan ubat tu amat berkesan..selamat mencube..

    Nor_207

    • *
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #68 05 August, 2010, 11:28:40 AM
  • Publish
  • Sekadar perkongsian,
     jika nak pilih EPO, pilih yang ada combination dengan vitamin E sebab vitamin E akan mengelakkan pengoksidaan pada EPO itu

    Reply #69 28 August, 2010, 05:21:50 PM
  • Publish
  • salam...EPO ni mg bagus...kwn saya da mengamalkan mengambil EPO sejak mude lg..dan sekarang umurnye sudah hampir pencen tapi kulitnye masih cantik dan kurang kedut macam org 40 tahun...selain itu EPO juga dapat menstabilkan  hormon tubuh kite n mengurangkan masalah premenstrual...

    Reply #70 28 August, 2010, 07:01:42 PM
  • Publish
  • dia kaya dgn VITamin E

    Kalau makan Tocovid tak perlu makan EPO dah..

    Reply #71 28 August, 2010, 07:45:53 PM
  • Publish
  • Ada orang kata EPO boleh menyebabkan kegemukan. :sedihnya:...takut nak cuba...kan bertambah2 berat badan susah...dah la badan sekarang pun besar, nanti bertambah2 lagi...:sedihnya:
    ~ Begin with the End in Mind ~

    Reply #72 11 November, 2010, 03:14:19 PM
  • Publish
  • Kalau was-was dengan EPO yang dari luar negara, saya cadangkan ambil EPO keluaran HPA. Insya Allah diyakini status halal. Pengeluar muslim..

     :)
    ade ke?
    harga dia brape?



     :ws:

    Ada. Harga RM48 untuk 60 kapsul. Saya ahli HPA, kalau Ainor berdekatan Shah Alam, boleh dapatkan dari saya.

    Sekadar perkongsian,
     jika nak pilih EPO, pilih yang ada combination dengan vitamin E sebab vitamin E akan mengelakkan pengoksidaan pada EPO itu

    Bismillah
    Assalamualaikum

    Sinar nak tanya.. EPO HPA ni terdiri dari berapa jenis ye? bagaimana cara pemakanannya?
    « Last Edit: 11 November, 2010, 03:44:55 PM by SiNaR QaSeH »
    SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.;-)

    Nor_207

    • *
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #73 12 November, 2010, 12:24:55 PM
  • Publish
  •  :)

    Sinar, setau akak, ada satu jenis je. Erm..tapi kena confirm dengan Maharcinta ni, dia expert pasal barang-barang HPA

    hawafirdaus13

    • *
    • seeking for TRUE Love...
      • View Profile
    Reply #74 12 November, 2010, 12:55:18 PM
  • Publish
  • bolehke perempuan yang tengah mengandung mkn EPO.......
    YA ALLAH berikanlah cintaMu kepadaku.Jadikanlah orang yang mencintaiMU mencintaiku dan jadikanlah aku mencintai segala sesuatu yang membawa kepada kecintaanMu(,")"[/font][/font][/font]

    Reply #75 12 November, 2010, 12:59:48 PM
  • Publish
  • Salam..

    Nor_207 , nak tanye kalau nak cube EPO ni, kite kene nak makan mase bile? pagi ker malam @ sebelum makan ker selepas makan ? keliru*  senyum*

    Nor_207

    • *
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #76 12 November, 2010, 04:23:02 PM
  • Publish
  • bolehke perempuan yang tengah mengandung mkn EPO.......

    Setau saya perempuan mengandung tak boleh makan EPO sebab EPO ni untuk hormon, begitu la nasihat ahli farmasi yang saya jumpa. senyum*

    Nor_207

    • *
    • Just be yourself
      • View Profile
    Reply #77 12 November, 2010, 04:25:42 PM
  • Publish
  • Salam..

    Nor_207 , nak tanye kalau nak cube EPO ni, kite kene nak makan mase bile? pagi ker malam @ sebelum makan ker selepas makan ? keliru*  senyum*

    Ambil selepas makan, tak kisah siang@malam. Ada yang 500 mg dan 1000 mg. Saya ambil yang 500 mg

    Reply #78 12 November, 2010, 04:50:33 PM
  • Publish
  • Umur berapa boleh start makan??
    Tak ada side effect ke??

    Reply #79 12 November, 2010, 09:02:42 PM
  • Publish
  • Umur berapa boleh start makan??
    Tak ada side effect ke??

    umur 16 tahun dah boleh makan.. bergantung, kalau kulit muka jenis yang bermasalah..atau umur dah lanjut..makan yang 1000mg
    Kalau masih bawah 30, kulit pun tak bermasalah..makan yang 500mg dah memadai.
    Menterjemah Apa Yang Tersirat DI MInda
    http://durratulmujahid.blogspot.com/

    divider3
    halaqahforum4