Cadangan Untuk Laman Halaqah

Author Topic: Cadangan Untuk Laman Halaqah  (Read 35995 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

PenaHalaqah

  • *
  • Posts: 176
    • View Profile
22 March, 2009, 01:18:34 PM
  • Publish Di FB
  • Halaqian yang ingin memberikan sebarang cadangan untuk mengemaskini dan sebagainya berkaitan halaqah.net
    Laman Forum Pilihan Anda bolehlah kemukakan di sini.


    Sebarang cadangan dan komen terlebih dahulu diucapkan ribuan terima kasih.

    [box title=Senarai]Cadangan Anda Berkenaan
    • Perjalanan Forum
    • Idea Baru
    • Paparan Halaqah
    • Lapor Kerosakan
    • Lapor Ketidakselesaan
    [/box]
    Segala idea dan komen adalah untuk memantapkan lagi halaqah.net.
    « Last Edit: 26 December, 2012, 11:07:42 AM by PenaHalaqah »
    Pengurusan Artikel, Bahasa dan Ejaan Halaqahnet.

    Haireey

    • *
    • Posts: 310
    • Haireey Hashnan (Blakant)
      • View Profile
    Jawab #1 03 April, 2009, 02:57:57 PM
  • Publish Di FB
  • Salam...!
    Okay, maybe dalam GALLERY halaqah or HMI-VIDEO,
    buatla kita roang boleh upload swf. (Flash file)
    Sebab kekadang saya ada la buat simple flash psal islam... Boleh x?

    Oh, also, klau boleh, saya nk tolong design signature, but xboleh la nk letak swf file dlm signature tuh, klau boleh, tambah la icon "Flash" dlm command panel tu (masa tgh tuliskan signature tu)
    « Last Edit: 13 April, 2009, 12:17:58 PM by Haireey »
    alhamdulillah

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2060
      • View Profile
    Jawab #2 18 April, 2009, 11:39:16 PM
  • Publish Di FB
  • :)

    kudo cadangkan user boleh tukar nama nick name mereka. lama2 guna nick sama bosan gak.. tak kan nak delete acc, lepas tu create acc yang baru... hurmm...


    apapon tahniah kudo... avatar kudo begitu cantik.
    Untuk tukar nick sila msg admin.

    ISLAM untuk semua

    - Pentadbiran
    - Pondok Tahfiz

    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Jawab #3 20 April, 2009, 10:51:36 AM
  • Publish Di FB
  • salam..
    apa kata cuba buat satu main menu yang berkaitan dengan ART DAN DESIGN..
    SERTA TOPIK KHAS BERKAITAN DENGAN REQUEST AVATAR..
    SERTA TOPIK KHAS DOWNLOAD STATION..UNTUK MOVIE2 ISLAMIC..
    "Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
    Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
    http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
    http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
    assiddiq@ymail.com

    Admin

    • *
    • Posts: 87
      • View Profile
    Jawab #4 20 April, 2009, 11:43:53 AM
  • Publish Di FB
  • Salam...!
    Okay, maybe dalam GALLERY halaqah or HMI-VIDEO,
    buatla kita roang boleh upload swf. (Flash file)
    Sebab kekadang saya ada la buat simple flash psal islam... Boleh x?

    Oh, also, klau boleh, saya nk tolong design signature, but xboleh la nk letak swf file dlm signature tuh, klau boleh, tambah la icon "Flash" dlm command panel tu (masa tgh tuliskan signature tu)

    untuk upload video ke galeri HMI ianya tidak dapat dibuat kerana space hosting halaqah yang kecil dan terhad.

    untuk flash signature sila copy code flash yang sama digunakan di reply posting.

    Admin

    • *
    • Posts: 87
      • View Profile
    Jawab #5 20 April, 2009, 11:46:01 AM
  • Publish Di FB
  • salam..
    apa kata cuba buat satu main menu yang berkaitan dengan ART DAN DESIGN..
    SERTA TOPIK KHAS BERKAITAN DENGAN REQUEST AVATAR..
    SERTA TOPIK KHAS DOWNLOAD STATION..UNTUK MOVIE2 ISLAMIC..

    Untuk main menu tidak jadi masalah. Cuma bagaimana cadangan tersebut perlu diperincikan. Adakah menggunakan forum thread atau dengan custom page.  Cuma untuk download station filenya tidak dapat di hostkan di halaqah.

    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Jawab #6 20 April, 2009, 12:23:09 PM
  • Publish Di FB


  • Untuk main menu tidak jadi masalah. Cuma bagaimana cadangan tersebut perlu diperincikan. Adakah menggunakan forum thread atau dengan custom page.  Cuma untuk download station filenya tidak dapat di hostkan di halaqah.

    begini..
    main menu tu bertajuk art & design..
    dalam didalam nya ada topik2 yang berkaitan seperti wallpapers islamic..
    tutorial photoshop...
    request avatar&banner(permohonan untuk avatar dan banner) sbab di sini ramai berkemahiran dalam design..
    dan seterus nya pengujung disini kena la pakai banner di buat tu bagi menyokong halaqah..
    dan main meni it&komputer tu harap di dalam nya ada satu lagi main menu..
    masalah&tips(masalah dan penyelesaian masalah berkenaan komputer..sebarang pertanyaan akan di jawab insyaALLAH) dan main menu software&hardware(link download software komputer)(hanya link-so mesti saiz nya tak besar kan?)

    berkenaan movie download tu takpe la..:)

    firad96

    • *
    • Posts: 253
    • Mencari Keredaan -Mu
      • View Profile
    Jawab #7 23 July, 2009, 09:13:24 PM
  • Publish Di FB
  • Lapor Kerosakan
    Saya tidak puas hati denganyang ini Kadang2 hibernate
    Anjing yang garang itu lebih baik daripada sahabat yang khianat.

    elzuddin

    • *
    • Posts: 579
    • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
      • View Profile
    Jawab #8 10 August, 2009, 03:45:42 PM
  • Publish Di FB
  • Ana tdk berpuas hti diruangan dewan halaqian [tajuk bicara-ilmiah] ,krana selalu lmbt keluar dn kdng2 x kluar mesej yg ana hntr...2 sajer...wassalam

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #9 10 August, 2009, 03:54:03 PM
  • Publish Di FB
  • Lapor Kerosakan
    Saya tidak puas hati dengan yang ini Kadang2 hibernate

    Hibernate? apa yang hibernate?
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    elzuddin

    • *
    • Posts: 579
    • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
      • View Profile
    Jawab #10 10 August, 2009, 03:56:15 PM
  • Publish Di FB
  • page error la 2 kot....sumbangan boleh diberi lg ker maser nie???? klau bleh,nk lar bg sumbangan skit...

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #11 10 August, 2009, 03:57:25 PM
  • Publish Di FB
  • Ana tdk berpuas hati diruangan dewan halaqian [tajuk bicara-ilmiah] ,krana selalu lmbt keluar dn kdng2 x kluar mesej yg ana hntr...2 sajer...wassalam


    Saudara perlu selalu refresh...bukan salah halaqahnet, tapi loading pc saudara yang lambat. Jadi selepas saudara taip, saudara kena kerap refresh. Sebab itu tidak lah digalakkan terlalu lama menggunakan bicara Halaqah. Bicara halaqah digunakan sekadar untuk bertanya satu dua soalan pendek sahaja.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #12 10 August, 2009, 03:58:47 PM
  • Publish Di FB
  • page error la 2 kot....sumbangan boleh diberi lg ker maser nie???? klau bleh,nk lar bg sumbangan skit...

    Sumbangan sentiasa di alu-alukan dan dibuka sepanjang masa. Terima kasih diucapkan atas kesudian untuk membantu Halaqahnet.

    Nuur_Addin_Leen

    • *
    • Posts: 276
      • View Profile
    Jawab #13 10 August, 2009, 04:16:38 PM
  • Publish Di FB
  • hi...
    saya tidak pernah mengalami masalah dengan halaqahnet. malah setiap kali saya post mesej mesti berjaya diupload.mungkin pc saudara yang bermasalah.atau line connection ke internet agak slow kot.tu yg jadi mcm tu.harap2 la bersabar...ni 1 ujian gak la tu.
    Berkhidmat untuk Allah,Negara dan Bangsa!!!Allahuakbar!!!

    elzuddin

    • *
    • Posts: 579
    • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
      • View Profile
    Jawab #14 16 October, 2009, 04:36:39 PM
  • Publish Di FB
  • ni,kat bahagian media tu rosak (tv ngan radio) hrp dpt baiki untuk kemudahan pengguna/halaqian halaqah

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2060
      • View Profile
    Jawab #15 12 November, 2009, 09:39:36 PM
  • Publish Di FB
  • ni,kat bahagian media tu rosak (tv ngan radio) hrp dpt baiki untuk kemudahan pengguna/halaqian halaqah

     :jaz:

    Untuk makluman ianya tidak rosak. Bahkan ditutup dan  :ins: akan dibuka.

    slipar

    • *
    • Posts: 38
      • View Profile
    Jawab #16 12 November, 2009, 10:06:18 PM
  • Publish Di FB
  • Memandangkan penurunan jumlah para pelajar di kebanyakan IPTA terutama dlalam bidang 2 professional seperti perubatan dan kejuruteraan dan lain2  lantaran sestem pemilihan pelajar dari matrik/ asasi berdasarkan pencapain maka elok dia dakan ruang khas utk pelajar2 matri/asasi yg bermasalah dan perlu bantuan . mungkin ramai seniour yg boleh membantu .

    elzuddin

    • *
    • Posts: 579
    • dunia ini bagai melepaskan ikan di air..??
      • View Profile
    Jawab #17 12 November, 2009, 10:21:54 PM
  • Publish Di FB
  • ustaz, kat ruangan radio masih kosongkan ,kalau ustaz mahu letak radionya ..ustaz masuk sini untuk donwload 
    http://www.shoutcast.com/
    siap boleh buat halaqah.fm lagi..

    wassalam
    « Last Edit: 12 November, 2009, 10:26:58 PM by elzuddin »

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14528
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #18 12 November, 2009, 10:26:03 PM
  • Publish Di FB
  • Memandangkan penurunan jumlah para pelajar di kebanyakan IPTA terutama dlalam bidang 2 professional seperti perubatan dan kejuruteraan dan lain2  lantaran sestem pemilihan pelajar dari matrik/ asasi berdasarkan pencapain maka elok dia dakan ruang khas utk pelajar2 matri/asasi yg bermasalah dan perlu bantuan . mungkin ramai seniour yg boleh membantu .


    Ruang ini ada disediakan...
    Boleh di sini  1. Board Siswa Siswi
    2.Institut Pengajian Tinggi Awam
    3.Student Institut Perguruan
    4.Kolej Komuniti
    5.Senarai Politeknik Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
    6. INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI SWASTA (IPTS)

    che may

    • *
    • Posts: 200
      • View Profile
    Jawab #19 12 November, 2009, 10:27:18 PM
  • Publish Di FB
  • DIHARAPKAN AGAR ADMIN MENYEDIAKAN LINK-LINK/PAUTAN KE BLOG ATAU WEBSITE YANG MEMBICARAKAN AGAMA CONTOHNYA SAIFULISLAM, UST. ZAHARUDIN, DAN SEBAGAINYA....LINK2 YANG DIMASUKKAN MESTILAH DIUPDATEKAN DAN WEB2 YANG BARU JUGA DIMASUKKAN DARI MASA KE SEMASA...

    INI MEMUDAHKAN LAGI AHLI COMUNITI MENDAPATKAN ILMU DARI PELBAGAI SUMBER..SEKIAN WASSALAM..
    « Last Edit: 12 November, 2009, 10:28:51 PM by che may »
    kenalilah dan cintailah islam kerana kebahagiannya ada padanya..

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    46 Replies
    8628 Views
    Last post 21 November, 2011, 10:48:24 PM
    by nzba
    34 Replies
    4399 Views
    Last post 07 August, 2013, 01:34:41 PM
    by Ana Tholibah
    128 Replies
    12545 Views
    Last post 30 November, 2011, 04:15:59 PM
    by aini zinnirah