Ruang ucapan tahniah untuk Pelajar

Author Topic: Ruang ucapan tahniah untuk Pelajar  (Read 7933 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

ibnuwalidaini

  • *
  • Posts: 2895
  • .:: StiLL iN JoUrNeY tO kNoW AbOuT LiFe ::.
    • View Profile
12 March, 2009, 01:26:36 PM
  • Publish Di FB
  •  :)

    Teman mulakan dulu untuk ucapan kepada pelajar lepasan spm di halaqah nih..tahniah untuk kalian yang baru sahaja menerima keputusan spm..semoga kejayaan yang diperolehi itu tidak membuatkan kita lupa kepada Allah yang mengizinkan kita berjaya..sujud lah kepadaNya sebagai tanda syukur kita padaNya..

    Semoga kejayaan terus menjadi milik kalian dan semua warga halaqah.net...tahniah dari teman..

    ibnuwalidaini : tahniah untuk kedua-dua adik teman yang baru sahaja ambik result tadi..walaupun diorang tak baca kat sini..tapi ucapan tahniah tetap teman tujukan untuk mereka..
    " Semua manusia tahu bagaimana
    hendak bercakap tetapi
    tidak semua orang tahu bila dia
    patut bercakap."

    ibnuwalidaini

    • *
    • Posts: 2895
    • .:: StiLL iN JoUrNeY tO kNoW AbOuT LiFe ::.
      • View Profile
    Jawab #1 12 March, 2009, 02:22:05 PM
  • Publish Di FB
  • tahniah jugak buat anak moderator halaqah kita ni..iaitu anak kepada ummi munaliza..syabas...

    Khalawatul Iman

    • *
    • Posts: 385
    • Hidup dan Matiku hanyalah ISLAM
      • View Profile
    Jawab #2 12 March, 2009, 02:38:33 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum..ana ingin turut serta mengucapkan tahniah buat adik2 lepasan spm tahun 2008 nih..bagi yang tidak cemerlang tuh, janganlah bersedih. Segalanya ada hikmah. Bersyukur ya.. Itu adalah Ujian yang ALLAH tentukan buat kita untuk gigih berusaha lagi pada masa akan datang. Jangan salahkan sesiapa.. Tahniah ya....Semoga adik2 mendapat keberkatan dan rahmat dalam hidup.. Tentukan yang terbaik..dan letakkan matlamat hanya untuk ALLAH..wallahualam..
    Adik ana sendiri pun dapat result hari ni. Alhamdulillah keputusan nya sangat memberangsangkan.. dialah harapan keluarga ana.. Mubarak!!!
    Tiada rupa seindah AKHLAQ,tiada hati seindah IMAN,Tiada hidup seindah ISLAM,tiada cinta sesuci CINTA ALLAH

    zulaikha

    • *
    • Posts: 95
      • View Profile
    Jawab #3 12 March, 2009, 02:52:58 PM
  • Publish Di FB
  • salam...nak ucapkan tahniah untuk lepasan spm..selamat berjaya dunia dan akhirat..

    ibnuwalidaini

    • *
    • Posts: 2895
    • .:: StiLL iN JoUrNeY tO kNoW AbOuT LiFe ::.
      • View Profile
    Jawab #4 12 March, 2009, 02:58:53 PM
  • Publish Di FB
  • halaqian kita ramai yang ambik spm nih..cam maner ngan keputusan kalian..kongsikan ler ngan halaqah.net

    ab17

    • *
    • Posts: 36
      • View Profile
    Jawab #5 12 March, 2009, 03:06:02 PM
  • Publish Di FB
  • ALHAMDULILLAH DAN TAHNIAH...

    Pada semua yg mendapat keputusan SPM hari ini....

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14510
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #6 12 March, 2009, 05:22:26 PM
  • Publish Di FB
  • tahniah jugak buat anak moderator halaqah kita ni..iaitu anak kepada ummi munaliza..syabas...
    Terima kasih ibnuwalidaini...
    berkat usaha, doa dan tawakkal...
    terima kasih pada guru-guru yang mendidiknya...

    Teringat ummi, sewaktu dia menghadapi peperiksaan pertengahan tahun,
    dia sanggup balik dan study di wad kerana menjaga ummi ketika itu selepas pembedahan.
    Ummi terharu bila dia dapat keputusan tadi.
    Ummi dengan ayah dia pergi temankan ambil keputusan peperiksaan spm tengahari tadi.

    Sewaktu peperiksaan spm,ummi tinggalkan pergi menunaikan haji,
    balik dari Makkah,dia dah tak ada di rumah kerana mengikuti PLKN.
    Baru semalam balik rumah.
    Entah-entah bulan depan dah pergi lagi sambung belajar.
    Apa pun sebagai ibu ummi sentiasa mendoakan kejayaan dan kebahagiaan
    dia di dunia dan akhirat.
    « Last Edit: 12 March, 2009, 05:32:31 PM by Munaliza Ismail »
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14510
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #7 12 March, 2009, 10:21:46 PM
  • Publish Di FB

  • Ucapan syabas dan tahniah buat halaqian senior najwa-hamali.
    Semoga terus berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang
    dalam apa jua bidang pengajian yang akan dipelajari.
    Sama-samalah kita bersatu menegakkan Negara Islam
    yang mempunyai kepakaran dalam pelbagai bidang.

    najwa_hamali

    • *
    • Posts: 750
    • ~BIDADARI SYURGA IMPIAN DI HATI~
      • View Profile
    Jawab #8 12 March, 2009, 10:27:43 PM
  • Publish Di FB
  •  :jaz: ummi..insyaallah..rezeki Allah dah tentukan...redha saja pada Allah..
    YA ALLAH..........jadikanlah aku seorang muslimah...mukminah...mujahidah..dan seorang anak,isteri & ibu yg solehah....jadikanlah aku salah satu bidadari di syurga nanti......

    shaniza

    • *
    • Posts: 216
    • Ya Allah Engkaulah Maksudku, keredhaan Mu impianku
      • View Profile
    Jawab #9 12 March, 2009, 10:42:04 PM
  • Publish Di FB
  •  :)
     Tahniah diucapkan utk anak-anak yang berjaya di dalam SPM dan STPM.
    Khusus untuk akak Munaliza; saya tumpang gembira dengan kejayaan anak akak.
    Teringat saya kepada pelajar sekolah saya yang telah kematian ayahnya akibat kanser otak (ibu tidak bekerja), mengharungi kesusahan hidup (ada 8 adik beradik) tetapi berjaya mendapat 9A tanpa menghadiri mana-mana tiusyen!
    Tahniah saya ucapkan! Semoga semua beroleh keberkatan di dunia dan akhirat..
    Bagi mendapatkan info tambahan, layari blog-blog ummi sha
    http://sarimahshaniza.blogspot.com/

    amalina shaida

    • *
    • Posts: 11
      • View Profile
    Jawab #10 12 March, 2009, 10:55:08 PM
  • Publish Di FB
  • :)
    tahniah kepada semua yang berjaya di dalam SPM..
    semoga bijak memilih jurusan apabila menyambung pelajaran kelak..
    dan tahniah ummi..

    akuime

    • *
    • Posts: 222
    • sayabudakbarubelajar
      • View Profile
    Jawab #11 12 March, 2009, 11:38:03 PM
  • Publish Di FB
  • slm,

    tahniah pd adik2 yg amek results spm arini..
    kita dah buat yg terbaik dan berdoa..
    macam mana sekali pun 'rupa' results tu, ia tetap suatu results..
    dan ia tetap berguna..klau x hari ni, esok..bln dpn,thn depan..dan/atau masa depan..
    so, tahniah!congrats!!

    c u di IPT~
    "it is not about 'money'..it is about sending a message"

    daya89

    • *
    • Posts: 2
      • View Profile
    Jawab #12 13 March, 2009, 10:18:58 AM
  • Publish Di FB
  • tahniah kpd yang berjaya....
    tahun ni umi daya nangis lagi sbb adk dapat result cemerlang...
    umi adalah yang terbaik...
    pilih bidang yang terjamin masa hdapan..
    wasalam..

    wildan salsabila

    • *
    • Posts: 163
      • View Profile
    Jawab #13 13 March, 2009, 01:40:54 PM
  • Publish Di FB
  • semua org dpat result best..blh sambung pengajian best2...
    tapi ana....fuuuuuuhh..
    rasa bersalah sgt dkt mak ngan ayah...even we dh try da best..ana selalu ingatkan ...ketentuan Allah adalah ketentuan takdir yg terbaik untuk diri kita...
    kadang2 jatuh juga semangat diri ini...malu untuk berhadapan dgn masyarakat...rasa mcm paling bodoh...rasa mcm dh xda org nk kwn ngan ana...
    :(
    ana xdapat beri hadiah kecemerlangan buat mak ngan ayah...
    nk g mna pun ntah..

    ::[Nota Buat Da'ie]::

    ::Apabila kita sendiri sering diuji dengan apa yang kita dakwahkan, itu petanda Allah sdg mendidik kita agar melaksanakan apa yg kita perkatakan. Bersyukurlah kerana Allah masih sudi mengingati kita dlm usaha kita mengingatkan manusia

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14510
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #14 13 March, 2009, 01:50:16 PM
  • Publish Di FB
  • semua org dpat result best..blh sambung pengajian best2...
    tapi ana....fuuuuuuhh..
    rasa bersalah sgt dkt mak ngan ayah...even we dh try da best..ana selalu ingatkan ...ketentuan Allah adalah ketentuan takdir yg terbaik untuk diri kita...
    kadang2 jatuh juga semangat diri ini...malu untuk berhadapan dgn masyarakat...rasa mcm paling bodoh...rasa mcm dh xda org nk kwn ngan ana...
    :(
    ana xdapat beri hadiah kecemerlangan buat mak ngan ayah...
    nk g mna pun ntah..

    Wildan salsabila, jangan putus asa, masih ada banyak lagi peluang untuk saudari.
    Mungkin bukan di sini rezeki wildan, Allah mahu memberi yang lebih baik di tempat
    yang lain. Wildan masih boleh berusaha mencari di tempat lain dan bidang lain.
    Jangan merasa rendah diri, ibu ayah akan lebih bangga jika wildan masih
    menunjukkan semangat dan kekuatan untuk belajar di bidang yang sesuai
    kemampuan wildan. Allah itu Maha Adil dan Maha Mengetahui apa yang baik untuk hambaNya.

    cute_islamic

    • *
    • Posts: 14
      • View Profile
    Jawab #15 14 March, 2009, 04:55:54 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum..
    Ana nak ucapkan tahniah kepada semua lepasan SPM'08 yg mendapat keputusan cemerlang baru2 ini..
    Kepada yg kurang berjaya, jgn berputus asa. Mungkin Allah telah menyediakan hikmah di sebalik semua nie..
    Apa2 pun, kejayaan di akhirat lebih penting.. Maka perbanyakkanlah amalan(pesanan utk diri ana juga) . Moga kita akan mendapat keredhaan dari-Nya :aamiin:

    MrCrackers

    • *
    • Posts: 89
    • Setitik Dakwat Yang Menggoncang Dunia
      • View Profile
    Jawab #16 14 March, 2009, 10:29:39 PM
  • Publish Di FB
  • walaupun kerajaan turunkan gred markah..
    tapi teman nak ucapkan tahniah gak kat deme yang berjaye dapat markah cemerlang..
    Kalau Takder Hacker.. Saper Lagi Yang Nak Merosakkan Pc??
    Virus Terbaik Melissa.exe.. Virus Baik Crackers.exe Virus Sangat Baik Zet.exe

    cahaya_amk91

    • *
    • Posts: 31
      • View Profile
    Jawab #17 30 December, 2009, 02:21:51 PM
  • Publish Di FB
  • alhamdulillah..lega rasanya dah dapat result spm..
    tahniah..bg yang dah habis exam spm..terutama utk spm 2008..

    jawdan

    • *
    • Posts: 318
      • View Profile
    Jawab #18 30 December, 2009, 02:49:15 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum..ana ingin turut serta mengucapkan tahniah buat adik2 lepasan spm tahun 2008 nih..bagi yang tidak cemerlang tuh, janganlah bersedih. Segalanya ada hikmah. Bersyukur ya.. Itu adalah Ujian yang ALLAH tentukan buat kita untuk gigih berusaha lagi pada masa akan datang. Jangan salahkan sesiapa.. Tahniah ya....Semoga adik2 mendapat keberkatan dan rahmat dalam hidup.. Tentukan yang terbaik..dan letakkan matlamat hanya untuk ALLAH..wallahualam..
    Adik ana sendiri pun dapat result hari ni. Alhamdulillah keputusan nya sangat memberangsangkan.. dialah harapan keluarga ana.. Mubarak!!!


    memang betul...segala sesuatu ada hikmahnya...ALLAH telah merancang untuk kita...saya pun dapat keputusan kurang baik...atas sikap malas sendiri...nak enjoy saja....kena "push hard sikit" usaha lebih....karang saya di F6....ALAHMDULILLAH...bersusah sikit sudah...dan akan teruskan usaha...."susah2 dahulu,senang2 kemudian" "kesusahan hanya di permulaan,,bila berjaya kita senang".."tidak ada yang mudah tanpa bersusah","tiada kejayaan tanpa pengorbanan"..
    * nilai persahabatan diukur dengan kejujuran..bukan kebendaan
    *Semalam adalah kenangan, hari ini adalah kenyataan, esok adalah harapan.....
    * Iman itu bukan hanya harapan, ia adalah apa yang terpancar di dalam hati dan dibuktikan dengan amalan...

    The Savior

    • *
    • Posts: 8
      • View Profile
    Jawab #19 30 December, 2009, 02:58:00 PM
  • Publish Di FB
  • Tak kira apa pun rezeki,musibah ataupun kejayaan yang Allah kurniakan kepada kita semua harus diingat disini bahawa Allah yang menetapkannya dan jangan sesekali kita alpa dan lupakan Allah setelah menikmati segala kurniaanNya. Ucapkan kalimat syukur.
    Dan buat adik-adik lepasan SPM this is not the end of your school life and also not the finishing okey!! Masih banyak lagi ilmu yang perlu kita timba didunia ini. Kejarlah ilmu untuk menjadi orang yang bermanfaat pada agama.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    6 Replies
    2028 Views
    Last post 22 May, 2009, 03:47:10 PM
    by budakkampung
    10 Replies
    5323 Views
    Last post 13 December, 2010, 01:49:48 PM
    by mine
    2 Replies
    1979 Views
    Last post 05 October, 2009, 12:42:09 PM
    by najwa_hamali