Kenapa Halaqahnet Semakin Sepi?

*

Poll

Adakah anda setuju bahawa halaqah.net di masa kini agak suram berbanding dahulu?

Sangat-sangat setuju
Setuju
Same saje
Kurang setuju
Langsung x setuju
Tak tahu
X nak amik tahu hal nie

Author Topic: Kenapa Halaqahnet Semakin Sepi?  (Read 19553 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

hada_islamic

  • *
  • Posts: 1198
  • ~cintailah DIA yang mencintai kita~
    • View Profile
Reply #80 17 January, 2011, 07:31:00 AM
  • Publish
  •  :)

    suram ke? manusia kan boleh berubah...begitu juga dengan halaqah ni...semoga halaqah terus maju...yang penting halaqah tetap mantap...insyaALLAH..amiin
    mencari redha ALLAH...jadilah insan berguna kepada orang lain

    ummi@uli@09

    • *
    • Posts: 512
    • La Tahzan
      • View Profile
    Reply #81 17 January, 2011, 10:19:45 AM
  • Publish
  •  :)
    Kurang pastilah sebab sayapun jarang bukak sekarang..sibuk sikit...erm...saya sokong kata2 hada kt bawah tu...manusia berubah yang patah akan tumbuh yang hilang akan berganti....kalau orang lama dah pergi orang baru akan datang ke sini....

    aini zinnirah

    • *
    • Posts: 473
    • Indah senyuman pengubat kedukaan...Insya-Allah..
      • View Profile
    Reply #82 17 January, 2011, 10:49:33 AM
  • Publish
  • Makin sepi? Aini rasa tidak la sepi mana pun. sebab setiap manusia ada tanggungjawab yang harus mereka lakukan dalam kehidupan seharian. Tapi aini percaya mereka yang sibuk pun pasti juga ingat dan selalu ingat halaqah.net ni. Tapi masa dan tugasan yang tidak mengizinkan mereka singgah di sini.
    Insya-allah keprihatinan semua pihak mampu mengimarahkan lagi laman sosial islam ini agar terus tetap dihati.
    selamat maju jaya..
    ya allah pelihara lah diriku sepertimana Engkau pelihara kekasih-kekasih-Mu yang lain..

    kasihiro

    • *
    • Posts: 565
    • Beliau selalu ingat kita...kita lupa padanya..:(
      • View Profile
    Reply #83 17 January, 2011, 10:56:04 AM
  • Publish
  •  :)

    emm...ana pun da perasan..

    promosi perlu ditingkatkan..

    rmai saudara2 kita diluar yg masih hnyut..

    wahualam...

    Amir~Hasif

    • *
    • Posts: 53
      • View Profile
    Reply #84 17 January, 2011, 11:35:14 AM
  • Publish
  • yerlah sepilah asik kena marah jer bila berforum.
    jangan marah>>> :senyum:
    ...Apa yg dicari, tidak ada mata utk melihat. tiada telinga utk mendengar. tiada mulut utk bicara. yg tinggal, berseorangan di alam sana~

    kasihiro

    • *
    • Posts: 565
    • Beliau selalu ingat kita...kita lupa padanya..:(
      • View Profile
    Reply #85 17 January, 2011, 12:09:29 PM
  • Publish
  • yerlah sepilah asik kena marah jer bila berforum.
    jangan marah>>> :senyum:

    ada yang kena marah ka sebab berforum?huk3

    nazri0070

    • *
    • Posts: 2401
    • Aku ingin menjadi kekasihMu...Ya Allah!
      • View Profile
    Reply #86 17 January, 2011, 12:16:05 PM
  • Publish
  • Biasalah sesekali sepi, sesekali riuh. Sesekali lapang, sesekali sibuk. Sesekali sakit, sesekali sihat.....betul tak?
    "Selagi kita lurus dengan Allah, dunia dalam genggaman."- Sayyidah Nafisah.

    SYAZWANI GHANI

    • *
    • Posts: 11
      • View Profile
    Reply #87 17 January, 2011, 12:19:15 PM
  • Publish
  •  :)
    maaf menyampuk...............
    mungkin kitaorang membincangkan pekara yang tidak berfaedah......... :msya:

    zunita

    • *
    • Posts: 740
      • View Profile
    Reply #88 17 January, 2011, 12:21:45 PM
  • Publish
  • Biasalah sesekali sepi, sesekali riuh. Sesekali lapang, sesekali sibuk. Sesekali sakit, sesekali sihat.....betul tak?

    Betul betul betul, sesekali ada mood nak berforum, sesekali tak ada mood  senyum*
    لا إله إلا الله

    kasihiro

    • *
    • Posts: 565
    • Beliau selalu ingat kita...kita lupa padanya..:(
      • View Profile
    Reply #89 17 January, 2011, 12:27:55 PM
  • Publish
  • Biasalah sesekali sepi, sesekali riuh. Sesekali lapang, sesekali sibuk. Sesekali sakit, sesekali sihat.....betul tak?

    dan sesekali panas...huk3

    kasihiro

    • *
    • Posts: 565
    • Beliau selalu ingat kita...kita lupa padanya..:(
      • View Profile
    Reply #90 17 January, 2011, 12:30:06 PM
  • Publish
  •  
    :)
    maaf menyampuk...............
    mungkin kitaorang membincangkan pekara yang tidak berfaedah......... :msya:

     :ws:

    Mungkin, insyaAllah pihal admin sentiasa memantau forum yang dihantar.

    ^__^

    rabbitah

    • *
    • Posts: 606
      • View Profile
    Reply #91 17 January, 2011, 12:31:18 PM
  • Publish
  •  :)

    Halaqah akan makin sepi bila tak ada chatbox..ini yang berlaku tempoh hari...halaqah sunyi sepi....

    Sekarang ustaz sudah buka balik chatbox.marilah kita sama-sama imarahkan halaqah.net ini dengan idea-idea yang bernas dan berguna kepada masyarakat dan agama islam sendiri...
    Hidup di dunia bukan sekadar suatu kembara yang akan berakhir tatkala nafas terakhir terhela. Jua bukan bermakna kehidupan seseorang manusia itu akan ternoktah tatkala nyawa terpisah dari jasad. Sebaliknya, tatkala jasad ditinggalkan roh, hidup baru bagi seseorang manusia itu bermula.

    1family

    • *
    • Posts: 179
      • View Profile
    Reply #92 17 January, 2011, 12:36:10 PM
  • Publish
  • Biasalah sesekali sepi, sesekali riuh. Sesekali lapang, sesekali sibuk. Sesekali sakit, sesekali sihat.....betul tak?

    Betul betul betul.Itulah lumrah rencah rempah ratus kehidupan.Kalau banyaknya atau riuhnya tiada isi rugi juga.Maka isikanlah dengan bermanfaat.Saya tak boleh komen dan tak tahu sejauh mana sepinya itu sebab 'log in' setahun sekali je kot.Senyum simpul.Senyum simpul itu macam mana?
    Life at its best ia a series of challenges. A big enough strenghts and abilities you never knew you had. Take on challenges and you will bring yourself to life.
    http://www.kaedahjibril.com/index.php?ref=1family

    crazyghostseekers

    • *
    • Posts: 119
    • KeKaSiH Ku.....!
      • View Profile
    Reply #93 17 January, 2011, 12:37:25 PM
  • Publish
  • 1.. Sunyi sebab org suka ubah nick.. bila daftar nick tu,, kekalkan je la name yang same.. bila suka tukar2,, orang yang kenal pun jadi x kenal..hipokrit.. user pun suka menambah nick dalam ni..sampai sorng ade banyak nick.. kalo sorang buat at least 2 nick pun,, kalo 10ribu orang buat hal yg sama,,,,,dah berapa nick dah tercipta..tu sampai puluh ribu,,tpi orgnye cume berape kerat je..termasuk la aku..heee

    2.. Sunyi sebab org yg tunggu halaqah bagi pemahaman yg agak pelik bagi aku..yg sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'..sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,,tapi x bagi penerangan,, sorg lagi sibuk mengumpat,, sorg lagi suka melawan (aku la tu),, sorg lagi suka bagi ayat ilmiah,,tapi ayat punye la dalam isi tersiratnye,, sorg lagi,,,,,,,,, mcm2 lah..kelam kabut masing2.. pasal semalam kat chat box pun tah sape kene 'bijaksana sungguh'  dari ustaz alhaudie..aku nmpak ade 3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde.. nape ustaz pulak yg kene masuk bagi amaran?????? kalo lame2 kat halaqah cume nak tayang nick,,tapi orangnye dah tido,,, ish... x melambung ke bill....

    3.. Sunyi mungkin jugak sebab halaqah kan tengah di upgrade.. tapi lum berjaya kan..yg halaqah v12 tu yang lawa tu yang buat suasana girang,, ceria.. seronok mata memandang,, bagi aku lah.. bila masuk dalam tu,,semua senang nak setting.. macam  dulu2 balik..tapi susana halaqah v12 tu memang 10 kali lagi menawan dari dulu laa...

    4.. Cube tgk salam taaruf.. sampai dah 7 topic dibuka pasal nak bagi org yang baru register tu post kat situ..tpi,, cube tengok pulak pada tiap org dalam topic 'salam taaruf' tu..brape punya ramai yang bila tengok kat bawah avatar tu,, '"Posts : 1""..that mean,,orang yang start register tu cume post kat salam taaruf,, pastu dia blah entah kemana..yg ni,, harapnye pihak pengurusan boleh fikir la why happen.. usaha sket ye..{sbb aku pun x tau sebab ape diorg buat camtu..ish..)

    5.. Topic2 pulak bila buka2 je,, 'copy & paste' ayat quran tapi xde penjelasan..memang la ayat quran tu ade terjemahan,, tapi x de penjelasan.. dan kadang2 penjelasan tu pun copy paste juga dari blog orang lain..bukan ke kalo x tahu,, boleh je buka topic pasal menanye,,  misalnye copy paste la ayat quran,, pastu tanye,, nak penjelasan kenapa ayat ni tulis macam ni,,kenapa allah bagi mcm tu mcm ni..jadi,, org boleh faham pastu jawab..dan sendiri pun boleh belajar..tapi ini buka topic pasal penerangan,,tapi idea dari orang lain.. camne tu..?banyak dah aku tengok..ayat panjang berjela2..tapi bila ditanye kat pembuka topic,, jawapan tah ape2.. padahal penerangan dia memang sedap dibaca...bila tanye,, cakap 'x tahu,, saya copy paste orang punya aje'....hm... lain la kalo kita nak komen dalam 1 topic tu,, kita copy paste dari web orang lain..tapi,,aku lagi suka ayat sendiri..usaha untuk buat 1 ayat sendiri.. lagi seronok di baca sbb x jual kat mane2..sebab ayat dari otak sendiri..kalo salah,, boleh ejas,, kalo x pandai buat ayat sendiri,, tengok la kat ayat yang sebenar,, olah la sikit.. (jangan olah ayat quran lak ye..),, olah ske bagi ayat tu nampak mcm ayat sendiri..bila kita nak olah ayat tu,, mesti la kita baca dulu,, bila kita baca,, mesti la kita faham,, dan boleh la tulis ayat sendiri,, pastu isi kandungan amik la kat ayat sebenar tu sikit2.. ala...dulu SPM cam x biasa je buat karangan macam ni...heeee...

    6... Banyak sebenarnye ayat makan dalam dari aku,,tapi aku padam balik semuanya.. x nak lah orang terasa..penat dah buat orang terasa dengan ayat2 aku sebelum ni..dah banyak silatulrahim yang hilang tah kemana.. dan 1 pesanan aku,, 'jangan campur adukkan masalah sendiri dengan masalah org lain..clear your mind,, be your self,, kalo x boleh jugak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    *some text missing*
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    p/s : semua isi kene padam balik sbb nnt ramai yg terasa.. x nak buat orang terasa lagi dah...penat...
    « Last Edit: 17 January, 2011, 12:44:00 PM by crazyghostseekers »

    rabbitah

    • *
    • Posts: 606
      • View Profile
    Reply #94 17 January, 2011, 12:45:36 PM
  • Publish
  • 1.. Sunyi sebab org suka ubah nick.. bila daftar nick tu,, kekalkan je la name yang same.. bila suka tukar2,, orang yang kenal pun jadi x kenal..hipokrit.. user pun suka menambah nick dalam ni..sampai sorng ade banyak nick.. kalo sorang buat at least 2 nick pun,, kalo 10ribu orang buat hal yg sama,,,,,dah berapa nick dah tercipta..tu sampai puluh ribu,,tpi orgnye cume berape kerat je..termasuk la aku..heee

    2.. Sunyi sebab org yg tunggu halaqah bagi pemahaman yg agak pelik bagi aku..yg sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'..sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,,tapi x bagi penerangan,, sorg lagi sibuk mengumpat,, sorg lagi suka melawan (aku la tu),, sorg lagi suka bagi ayat ilmiah,,tapi ayat punye la dalam isi tersiratnye,, sorg lagi,,,,,,,,, mcm2 lah..kelam kabut masing2.. pasal semalam kat chat box pun tah sape kene 'bijaksana sungguh'  dari ustaz alhaudie..aku nmpak ade 3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde.. nape ustaz pulak yg kene masuk bagi amaran?????? kalo lame2 kat halaqah cume nak tayang nick,,tapi orangnye dah tido,,, ish... x melambung ke bill....

    3.. Sunyi mungkin jugak sebab halaqah kan tengah di upgrade.. tapi lum berjaya kan..yg halaqah v12 tu yang lawa tu yang buat suasana girang,, ceria.. seronok mata memandang,, bagi aku lah.. bila masuk dalam tu,,semua senang nak setting.. macam  dulu2 balik..tapi susana halaqah v12 tu memang 10 kali lagi menawan dari dulu laa...

    4.. Cube tgk salam taaruf.. sampai dah 7 topic dibuka pasal nak bagi org yang baru register tu post kat situ..tpi,, cube tengok pulak pada tiap org dalam topic 'salam taaruf' tu..brape punya ramai yang bila tengok kat bawah avatar tu,, '"Posts : 1""..that mean,,orang yang start register tu cume post kat salam taaruf,, pastu dia blah entah kemana..yg ni,, harapnye pihak pengurusan boleh fikir la why happen.. usaha sket ye..{sbb aku pun x tau sebab ape diorg buat camtu..ish..)

    5.. Topic2 pulak bila buka2 je,, 'copy & paste' ayat quran tapi xde penjelasan..memang la ayat quran tu ade terjemahan,, tapi x de penjelasan.. dan kadang2 penjelasan tu pun copy paste juga dari blog orang lain..bukan ke kalo x tahu,, boleh je buka topic pasal menanye,,  misalnye copy paste la ayat quran,, pastu tanye,, nak penjelasan kenapa ayat ni tulis macam ni,,kenapa allah bagi mcm tu mcm ni..jadi,, org boleh faham pastu jawab..dan sendiri pun boleh belajar..tapi ini buka topic pasal penerangan,,tapi idea dari orang lain.. camne tu..?banyak dah aku tengok..ayat panjang berjela2..tapi bila ditanye kat pembuka topic,, jawapan tah ape2.. padahal penerangan dia memang sedap dibaca...bila tanye,, cakap 'x tahu,, saya copy paste orang punya aje'....hm... lain la kalo kita nak komen dalam 1 topic tu,, kita copy paste dari web orang lain..tapi,,aku lagi suka ayat sendiri..usaha untuk buat 1 ayat sendiri.. lagi seronok di baca sbb x jual kat mane2..sebab ayat dari otak sendiri..kalo salah,, boleh ejas...

    6... Banyak sebenarnye ayat makan dalam dari aku,,tapi aku padam balik semuanya.. x nak lah orang terasa..penat dah buat orang terasa dengan ayat2 aku sebelum ni..dah banyak silatulrahim yang hilang tah kemana.. dan 1 pesanan aku,, 'jangan campur adukkan masalah sendiri dengan masalah org lain..clear your mind,, be your self,, kalo x boleh jugak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    *some text missing*
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    p/s : semua isi kene padam balik sbb nnt ramai yg terasa.. x nak buat orang terasa lagi dah...penat...
    :)

    halaqah V12 memang cantik..dan peraturannya tak seketat peraturan sekarang..halaqah dulu juga ramai mod yang turun padang..

    maafkan ita jika ada menyinggung perasaan orang lain disini..

    ini hanya pendapat ita..

    assalamualaikum

    kasihiro

    • *
    • Posts: 565
    • Beliau selalu ingat kita...kita lupa padanya..:(
      • View Profile
    Reply #95 17 January, 2011, 12:54:58 PM
  • Publish
  • 1.. Sunyi sebab org suka ubah nick.. bila daftar nick tu,, kekalkan je la name yang same.. bila suka tukar2,, orang yang kenal pun jadi x kenal..hipokrit.. user pun suka menambah nick dalam ni..sampai sorng ade banyak nick.. kalo sorang buat at least 2 nick pun,, kalo 10ribu orang buat hal yg sama,,,,,dah berapa nick dah tercipta..tu sampai puluh ribu,,tpi orgnye cume berape kerat je..termasuk la aku..heee

    2.. Sunyi sebab org yg tunggu halaqah bagi pemahaman yg agak pelik bagi aku..yg sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'..sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,,tapi x bagi penerangan,, sorg lagi sibuk mengumpat,, sorg lagi suka melawan (aku la tu),, sorg lagi suka bagi ayat ilmiah,,tapi ayat punye la dalam isi tersiratnye,, sorg lagi,,,,,,,,, mcm2 lah..kelam kabut masing2.. pasal semalam kat chat box pun tah sape kene 'bijaksana sungguh'  dari ustaz alhaudie..aku nmpak ade 3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde.. nape ustaz pulak yg kene masuk bagi amaran?????? kalo lame2 kat halaqah cume nak tayang nick,,tapi orangnye dah tido,,, ish... x melambung ke bill....

    3.. Sunyi mungkin jugak sebab halaqah kan tengah di upgrade.. tapi lum berjaya kan..yg halaqah v12 tu yang lawa tu yang buat suasana girang,, ceria.. seronok mata memandang,, bagi aku lah.. bila masuk dalam tu,,semua senang nak setting.. macam  dulu2 balik..tapi susana halaqah v12 tu memang 10 kali lagi menawan dari dulu laa...

    4.. Cube tgk salam taaruf.. sampai dah 7 topic dibuka pasal nak bagi org yang baru register tu post kat situ..tpi,, cube tengok pulak pada tiap org dalam topic 'salam taaruf' tu..brape punya ramai yang bila tengok kat bawah avatar tu,, '"Posts : 1""..that mean,,orang yang start register tu cume post kat salam taaruf,, pastu dia blah entah kemana..yg ni,, harapnye pihak pengurusan boleh fikir la why happen.. usaha sket ye..{sbb aku pun x tau sebab ape diorg buat camtu..ish..)

    5.. Topic2 pulak bila buka2 je,, 'copy & paste' ayat quran tapi xde penjelasan..memang la ayat quran tu ade terjemahan,, tapi x de penjelasan.. dan kadang2 penjelasan tu pun copy paste juga dari blog orang lain..bukan ke kalo x tahu,, boleh je buka topic pasal menanye,,  misalnye copy paste la ayat quran,, pastu tanye,, nak penjelasan kenapa ayat ni tulis macam ni,,kenapa allah bagi mcm tu mcm ni..jadi,, org boleh faham pastu jawab..dan sendiri pun boleh belajar..tapi ini buka topic pasal penerangan,,tapi idea dari orang lain.. camne tu..?banyak dah aku tengok..ayat panjang berjela2..tapi bila ditanye kat pembuka topic,, jawapan tah ape2.. padahal penerangan dia memang sedap dibaca...bila tanye,, cakap 'x tahu,, saya copy paste orang punya aje'....hm... lain la kalo kita nak komen dalam 1 topic tu,, kita copy paste dari web orang lain..tapi,,aku lagi suka ayat sendiri..usaha untuk buat 1 ayat sendiri.. lagi seronok di baca sbb x jual kat mane2..sebab ayat dari otak sendiri..kalo salah,, boleh ejas,, kalo x pandai buat ayat sendiri,, tengok la kat ayat yang sebenar,, olah la sikit.. (jangan olah ayat quran lak ye..),, olah ske bagi ayat tu nampak mcm ayat sendiri..bila kita nak olah ayat tu,, mesti la kita baca dulu,, bila kita baca,, mesti la kita faham,, dan boleh la tulis ayat sendiri,, pastu isi kandungan amik la kat ayat sebenar tu sikit2.. ala...dulu SPM cam x biasa je buat karangan macam ni...heeee...

    6... Banyak sebenarnye ayat makan dalam dari aku,,tapi aku padam balik semuanya.. x nak lah orang terasa..penat dah buat orang terasa dengan ayat2 aku sebelum ni..dah banyak silatulrahim yang hilang tah kemana.. dan 1 pesanan aku,, 'jangan campur adukkan masalah sendiri dengan masalah org lain..clear your mind,, be your self,, kalo x boleh jugak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    *some text missing*
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    p/s : semua isi kene padam balik sbb nnt ramai yg terasa.. x nak buat orang terasa lagi dah...penat...

    syukran atas pnjelasan yang panjang..
    mungkin tambahan..

    *Ana perhatikan di chat box kadang-kadang hanya benda-benda lagro sahaja. Takkan "sign in"Halaqah.net ni mahu berborak-borak?.
    Tolong la jangan suka-suka beborak kosong. Sekurang-kurangnya berilah tazkirah.

    *Ana kadang-kadang perhati apa yang diborak. terasa hilang juga mood ,,hurmm


    itu semua atas budi bicara masing-masing. Jadikan Halaqah.net ini waddah tempat berkongsi ilmu.

    insyaAllah

    ^__^

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #96 17 January, 2011, 02:58:26 PM
  • Publish



  • Ye ke sepidan suram?  Agaknya yang tanya ni pun masuk sekali sekala. Kalau nak tahu suram,sepi atau seram,meh jadi penunggu dengan ummi.  Setahu ummi yang jadi penunggu ni,  orangnya yang silih berganti, bermusim-musim, bila masa cuti semester ,   orang lain yang menghangatkan, bila masa semester berjalan, orang lain yang meriuhkan. Bilacuti sekolah ,guru-guru dengan pelajar sama naik berhalaqah. Sebab itu orang-orang yang  berchatting di chatbox tu bertukar-tukar. Yang tetap memegang tugas  menyambut tetamu di chatbox hanya  'Saya Hamba'.  Jika ada yang ingin menawarkan diri, silakan...



    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #97 17 January, 2011, 03:01:11 PM
  • Publish
  • 1.. Sunyi sebab org suka ubah nick.. bila daftar nick tu,, kekalkan je la name yang same.. bila suka tukar2,, orang yang kenal pun jadi x kenal..hipokrit.. user pun suka menambah nick dalam ni..sampai sorng ade banyak nick.. kalo sorang buat at least 2 nick pun,, kalo 10ribu orang buat hal yg sama,,,,,dah berapa nick dah tercipta..tu sampai puluh ribu,,tpi orgnye cume berape kerat je..termasuk la aku..heee

    Sejak halaqah lepas upgrade,pertukaran nick name tidak dibenarkan lagi. Jadi masalah ini tidak timbul lagi,kecuali insan-insan terpilih yang memohon atas sebab-sebab tertentu dari pengasas. Itu pun tak ramai yang diluluskan. ADMIN dah tidak layan lagi pertukaran nick name ini.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #98 17 January, 2011, 03:13:33 PM
  • Publish
  • 2.. Sunyi sebab org yg tunggu halaqah bagi pemahaman yg agak pelik bagi aku..yg sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'..sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,,tapi x bagi penerangan,, sorg lagi sibuk mengumpat,, sorg lagi suka melawan (aku la tu),, sorg lagi suka bagi ayat ilmiah,,tapi ayat punye la dalam isi tersiratnye,, sorg lagi,,,,,,,,, mcm2 lah..kelam kabut masing2.. pasal semalam kat chat box pun tah sape kene 'bijaksana sungguh'  dari ustaz alhaudie..aku nmpak ade 3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde.. nape ustaz pulak yg kene masuk bagi amaran?????? kalo lame2 kat halaqah cume nak tayang nick,,tapi orangnye dah tido,,, ish... x melambung ke bill....

    sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'

    Itu dalam dikuatkuasakan peraturan berforumpun,ramai yang langgar lampu merah.Ramai yang tidak peduli dan selalu bicara perkara laghra dan sia-sia.Jika tidak dikuatkusakan dan tidak ada yang menegur, agaknya halaqah jadi macam laman sosial yang lain tu.

    sorg lagi suka melawan (aku la tu)

    Terutama berbicara dengan bahasa sms. Sudah terlupakan bagaiman semasa belajar dari darjah 1 hingga tingkatan 5? Sia-sia belajar tetapi tidak dimanafaatkan. Dalam kita memberikan teguran pun, masih ramai yang menulis macam menulis mesej di telefon tangan. Macamlah kena bayar kredit jika menulis dengan ejaan yang betul.

    sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,

    Bagus juga ada orang yang tolong copy paste ayat quran tu dari berborak ntah apa-apa. Tanya nombor telefonlah,tanya alamat emaillah... Kalau tidak faham  apa yang dicopy paste,usahalah bertanya dan belajar. Sama seperti kat tepi jalan,kat dinding sekolah,ada berbagai-bagai kalam hikmat, apa tujuannya?  Itu mutiara kata yang mati,yang dichatbox  tu mutiara kata hidup.Tidak faham bertanya, ada yang sudi menerangkan. Cumanya memang suka komen, usaha, tanyanya tidak.Semau mahu disuap.


    3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde..

    Kami pun manusia, memang bil melambung bila komputer ini sentiasa online saja. Ada masanya orangnya offline(lena depan komputer)(kalau saya memang sebantal dengan laptop). Jadi jangan lah kata adanya   nama, tapi tak ada tindakan. TERlena nak buat macamana?

    syidaspongebob

    • *
    • Posts: 1354
    • maaf zahir batin
      • View Profile
    Reply #99 17 January, 2011, 03:19:17 PM
  • Publish
  • 1.. Sunyi sebab org suka ubah nick.. bila daftar nick tu,, kekalkan je la name yang same.. bila suka tukar2,, orang yang kenal pun jadi x kenal..hipokrit.. user pun suka menambah nick dalam ni..sampai sorng ade banyak nick.. kalo sorang buat at least 2 nick pun,, kalo 10ribu orang buat hal yg sama,,,,,dah berapa nick dah tercipta..tu sampai puluh ribu,,tpi orgnye cume berape kerat je..termasuk la aku..heee

    2.. Sunyi sebab org yg tunggu halaqah bagi pemahaman yg agak pelik bagi aku..yg sorg sibuk dgn 'peraturan berforum'..sorg lagi sibuk copy paste ayat quran,,tapi x bagi penerangan,, sorg lagi sibuk mengumpat,, sorg lagi suka melawan (aku la tu),, sorg lagi suka bagi ayat ilmiah,,tapi ayat punye la dalam isi tersiratnye,, sorg lagi,,,,,,,,, mcm2 lah..kelam kabut masing2.. pasal semalam kat chat box pun tah sape kene 'bijaksana sungguh'  dari ustaz alhaudie..aku nmpak ade 3 org nick warna merah..tapi tindakan ape pun xde.. nape ustaz pulak yg kene masuk bagi amaran?????? kalo lame2 kat halaqah cume nak tayang nick,,tapi orangnye dah tido,,, ish... x melambung ke bill....

    3.. Sunyi mungkin jugak sebab halaqah kan tengah di upgrade.. tapi lum berjaya kan..yg halaqah v12 tu yang lawa tu yang buat suasana girang,, ceria.. seronok mata memandang,, bagi aku lah.. bila masuk dalam tu,,semua senang nak setting.. macam  dulu2 balik..tapi susana halaqah v12 tu memang 10 kali lagi menawan dari dulu laa...

    4.. Cube tgk salam taaruf.. sampai dah 7 topic dibuka pasal nak bagi org yang baru register tu post kat situ..tpi,, cube tengok pulak pada tiap org dalam topic 'salam taaruf' tu..brape punya ramai yang bila tengok kat bawah avatar tu,, '"Posts : 1""..that mean,,orang yang start register tu cume post kat salam taaruf,, pastu dia blah entah kemana..yg ni,, harapnye pihak pengurusan boleh fikir la why happen.. usaha sket ye..{sbb aku pun x tau sebab ape diorg buat camtu..ish..)

    5.. Topic2 pulak bila buka2 je,, 'copy & paste' ayat quran tapi xde penjelasan..memang la ayat quran tu ade terjemahan,, tapi x de penjelasan.. dan kadang2 penjelasan tu pun copy paste juga dari blog orang lain..bukan ke kalo x tahu,, boleh je buka topic pasal menanye,,  misalnye copy paste la ayat quran,, pastu tanye,, nak penjelasan kenapa ayat ni tulis macam ni,,kenapa allah bagi mcm tu mcm ni..jadi,, org boleh faham pastu jawab..dan sendiri pun boleh belajar..tapi ini buka topic pasal penerangan,,tapi idea dari orang lain.. camne tu..?banyak dah aku tengok..ayat panjang berjela2..tapi bila ditanye kat pembuka topic,, jawapan tah ape2.. padahal penerangan dia memang sedap dibaca...bila tanye,, cakap 'x tahu,, saya copy paste orang punya aje'....hm... lain la kalo kita nak komen dalam 1 topic tu,, kita copy paste dari web orang lain..tapi,,aku lagi suka ayat sendiri..usaha untuk buat 1 ayat sendiri.. lagi seronok di baca sbb x jual kat mane2..sebab ayat dari otak sendiri..kalo salah,, boleh ejas,, kalo x pandai buat ayat sendiri,, tengok la kat ayat yang sebenar,, olah la sikit.. (jangan olah ayat quran lak ye..),, olah ske bagi ayat tu nampak mcm ayat sendiri..bila kita nak olah ayat tu,, mesti la kita baca dulu,, bila kita baca,, mesti la kita faham,, dan boleh la tulis ayat sendiri,, pastu isi kandungan amik la kat ayat sebenar tu sikit2.. ala...dulu SPM cam x biasa je buat karangan macam ni...heeee...

    6... Banyak sebenarnye ayat makan dalam dari aku,,tapi aku padam balik semuanya.. x nak lah orang terasa..penat dah buat orang terasa dengan ayat2 aku sebelum ni..dah banyak silatulrahim yang hilang tah kemana.. dan 1 pesanan aku,, 'jangan campur adukkan masalah sendiri dengan masalah org lain..clear your mind,, be your self,, kalo x boleh jugak,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    *some text missing*
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    p/s : semua isi kene padam balik sbb nnt ramai yg terasa.. x nak buat orang terasa lagi dah...penat...

    ni kiranya pendapat SALAH SEORANG dari pengguna laman ni...MUNGKIN juga ada yang sependapat dengan dia..erm...
    walau apapun ,anggaplah ni KRITIKAN YANG MEMBINA...

    kritikan yang membina...biasalah , manusia tak lepas dari kesilapan..PERLUkan teguran sebabnya kadang-kadang kita terlepas padangan...

    wassalam..
    "Ukhwah fillah takkan musnah..lautan erat takkan mungkin patah..Bertemu, berpisah..hanya KENANGAN SEMATA..Redho Allah, Kita cari..Moga2 kita kan diRahmati..Dengan niat yang suci,bertemu kembali di negeri Abadi.. Salam kemaafan."

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    13 Replies
    3104 Views
    Last post 17 October, 2012, 02:18:42 PM
    by Ana Tholibah
    3 Replies
    633 Views
    Last post 26 October, 2013, 02:20:31 PM
    by kasih voice
    8 Replies
    1142 Views
    Last post 13 December, 2013, 07:01:41 AM
    by afiQoh