HIMPUNAN KISAH LUCU BERILMIAH HALAQAH

Author Topic: HIMPUNAN KISAH LUCU BERILMIAH HALAQAH  (Read 28846 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

azrinkun

  • *
  • Posts: 1659
  • -keyakinan, keikhlasan dan kerelaan-
    • View Profile
Jawab #60 19 February, 2010, 10:51:50 AM
  • Publish Di FB
  • Seorang pemuda sedang dalam perjalanannya kembali ke Kuala Lumpur menaiki keretapi Mel-malam. Antara penumpang yang ramai ada seorang tua yang duduk disebelahya. Setelah lama berdiam diri, sambil menguap si pemuda bertanya kepada orang tua tersebut, " Pakcik, pukul berapa sekarang?"

    Sebuah pertanyaan yang biasa, yang kadangkala kita tujukan kepada sesiapa pun. Dan selalunya kita akan mendapat jawapan. Namun kali ini sungguh diluar dugaan, orang tua tadi berdiam diri sahaja. Mungkin orang tua ini kurang pendengaran, berkata pemuda tersebut dalam hatinya. Dia mengulangi pertanyaan sampai 3 kali. Namun orang tua itu tetap berdiam diri tanpa sebarang riak dari wajahnya.

    Pemuda tersebut mencuit orang tua tersebut dan berkata, "Saya hairan mengapa pakcik tidak menjawap pertanyaan saya? Salahkah saya bertanya?"

    Orang tua itu menoleh sambil berkata, "Bukannya saya tidak mahu menjawap, tapi nanti kalau saya jawap, kita pasti akan bersoal jawap mengenai soal ini soal itu, dan akhirnya kita akan bertambah mesra." Si pemuda termangu mendengar ceramah orang tua itu.Terus dia bertanya lagi, "Lalu apa salahnya kalau kita menjadi lebih mesra?"

    Orang tua itu berkata lagi, "Apabila kita bertambah mesra ketika anak gadis dan isteri saya menjemput saya di Kuala Lumpur, nanti kita akan turun bersama-sama. Dan saya pasti mengenalkan mereka kepada kamu."

    Si pemuda itu tambah bingung dan tidak tentu arah. "Kemudian?" tanyanya lagi."Isteri saya orangnya baik sekali kepada semua orang, takut nanti dia mempelawa anda ke rumah. Nanti kamu akan mandi dan berehat di rumah saya,dan juga akan kami jamu di rumah saya. Setelah itu kamu boleh menjadi rapat dengan anak gadis saya dan kamu akan menjadi teman lelaki anak saya. Lama-lama kamu akan menjadi menantu saya," katanya lagi.

    Si pemuda yang tadi sudah bingung sekarang semakin bingung.Terus dia bertanya, "Pakcik, apakah hubungannya semua ini dengan pertanyaan saya yang pertama? Sambil berdiri orang tua tersebut menjawap dengan lantang,

    "Masalahnya?,
    SAYA TIDAK MAHU MEMPUNYAI MENANTU SEPERTI KAMU. JAM TANGAN PUN TAKDERRR!"


    aahahhahaah cover macho la tu
    Syahadah no.1 ..  Ikut Rasulullah saw..
    jalan islam itu tauhid. jalan mukmin itu syahadat

    azrinkun

    • *
    • Posts: 1659
    • -keyakinan, keikhlasan dan kerelaan-
      • View Profile
    Jawab #61 19 February, 2010, 10:52:35 AM
  • Publish Di FB
  • 1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

    2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

    3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

    4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

    5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

    6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

    7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

    cover macho ..wakakka

    ummulqurra

    • *
    • Posts: 172
      • View Profile
    Jawab #62 24 February, 2010, 11:44:00 AM
  • Publish Di FB
  • Kisah ini saya dapat daripada sebuah blog. Saya baca dan tergelak seorang je. Jadi saya nak kongsi dengan semua. Jom baca.

    TELUR REBUS

    Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . so aku dah tak kisah lagilah..


    Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je
    kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,i steri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

    Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi
    mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya.... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! ... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise
    dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'.

    Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku.. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!

    nornadiah

    • *
    • Posts: 135
      • View Profile
    Jawab #63 24 February, 2010, 11:49:55 AM
  • Publish Di FB
  • SubhanaAllah..
    Kelakar la..
    hehee
    Sumbangan;
    CIMB: 01180004462058
    Halaqah Net Services

    http://truecalling87yahoocom.blogspot.com/
    email,YM :true_calling87@yahoo.com

    ainul mardiyah

    • *
    • Posts: 82
      • View Profile
    Jawab #64 24 February, 2010, 12:15:29 PM
  • Publish Di FB
  • Kisah ini saya dapat daripada sebuah blog. Saya baca dan tergelak seorang je. Jadi saya nak kongsi dengan semua. Jom baca.

    TELUR REBUS

    Aku baru berkahwin setahun yang lepas dan duduk dengan isteri aku. Kami duduk berdua sahaja sebab belum dikurniakan anak. Aku ni ada satu kegemaran -iaitu makan telur rebus. Aku pun taktahu kenapa aku suka makan telur rebus, sedap agaknya. Sebelum aku kahwin, aku memang gila telur rebus. Pagi petang siang malam makan telur rebus. Tapi semenjak aku kahwin ni aku terpaksa berkorbanlah, iaitu dengan meninggalkan tabiat aku ini. Lama juga aku dah tak pekena telur rebus ni.. sebab orang rumah aku masak sedap-sedap. . so aku dah tak kisah lagilah..


    Ceritanya begini, bulan lepas masa aku balik kerja, tiba-tiba kereta aku rosak.. akupun telefon bini aku katakan aku balik lambat sebab kena menapak. Sebab lapar akupun singgah satu kedai makan tu... ada telur rebus lah.. akupun makan nasi dengan telur rebus.. lepastu aku order telur rebus lebih lagi untuk diratah. Sebelum balik aku bungkus lagi 10 biji telur rebus untuk makan sambil berjalan balik nanti. Tiba je
    kat rumah aku rasa amatlah kenyang.. maklumlah balas dendam sebab lama tak pekena telur rebus. Sebelum aku masuk kerumah,i steri aku tiba-tiba cakap dia ada 'surprise' untuk aku malam ni. Dia suruh aku tutup mata dengan kain hitam yang diikat kemas dibelakang kepalaku. Dan dipimpinnya aku sampai ke meja makan Aku duduk dikerusi dan isteriku pesan jangan cuba buka ikatan yang menutup mataku.

    Aku nak pergi toilet sebab perutku mula buat hal, tapi malaslah nak spoilkan 'surprise' isteriku ini. Aku pun tahan ler... Tetiba telefon berbunyi, isteriku pergi
    mengangkatnya. Apa lagi ada chance aku pun melepaskan kentut yang ditahan sekian lama.. Fuuuuhhh lega rasanya.... bau boleh tahan... maklumler berapa biji telur tah aku bedal tadi... Alamak.. ada lagi satu la.. aku pun angkat sebelah punggung dan lepaskan satu das lagi.. bunyinya PROOOTTT!! ... fuh bau jangan cakap beb.. aku pun tak tahan bau dia... aku kipas pakai tangan angin dia kasi kurang sikit bau dia... adalah macam bau telur tembelang sikit.. Tetiba aku dengar bunyi telefon berdering lagi... hai lamanya tunggu isteri aku ni, aku tak sabar lagi ni nak tahu surprise
    dia ni. Aku terasa ada lagilah, kali ni memang aku rasa power punyalah.. aku kumpul dulu kasi padu.. lepastu aku bangun, tonggeng sikit dan lepaskan angin taufan tu... PRRROOOOOTTT! !!!... fuhh lega... bergegar sikit meja makan dibuatnya... peh tak tahan aku bau dia power gila.. aku tutup hidung aku.. aku rasa bau dia ada sikit-sikit macam bangkai la.. mau mati bunga atas meja makan aku ni.. sambil tu aku sebut 'ahhhh.... lega...'.

    Adalah dekat 5 minit baru bau bangkai tu hilang.. Lepas tu isteri aku kembali dan minta maaf sebab lambat.. lalu dia kata 'SURPRISE!! HAPPY BIRTHDAY!!' dan suruh aku buka kain penutup mata aku.. laaa birthday aku hari ni le... camne boleh lupa ni.. Aku buka le kain penutup mata aku.. mulutku terus melopong... ALAMAK!!! Benda pertama aku lihat.. muka merah padam pak mertua aku, mak mertua aku, adik ipar aku dua orang, duduk keliling meja makan. Bos aku dengan jiran sebelah rumah rumah aku pun ada!!. ? jadi aku pun nak kaber malu, aku tanya la kat pak mertua aku.. 'dah lama ke pak sampai?'.Dan pak mertua aku pun jawab.'Dah lama. Sebelum kentut pertama lagi!!!


    ish xsopannya...nasib baik bapak mertua sporting...hahahahaha

    mawar puteh

    • *
    • Posts: 99
      • View Profile
    Jawab #65 24 February, 2010, 12:30:45 PM
  • Publish Di FB
  • ya Allah..sakit perut ku ketawa...

    sukor

    • *
    • Posts: 14
      • View Profile
    Jawab #66 24 February, 2010, 12:51:53 PM
  • Publish Di FB
  • gile nak nagis aku, mana kau org dapat ideal ni

    http://sebuah-muzik.blogspot.com/

    sofia_luv

    • *
    • Posts: 94
      • View Profile
    Jawab #67 24 February, 2010, 01:13:12 PM
  • Publish Di FB
  • tak senonoh sungguh okaja* okaja*
    mesti malu..:senyum:

    azrinkun

    • *
    • Posts: 1659
    • -keyakinan, keikhlasan dan kerelaan-
      • View Profile
    Jawab #68 24 February, 2010, 03:50:23 PM
  • Publish Di FB
  • huhhu dah lama tu,sejak kentot pertama lagi.haiya

    ayah_chu

    • *
    • Posts: 4
      • View Profile
    Jawab #69 24 February, 2010, 09:03:35 PM
  • Publish Di FB
  • aduyaiiiiii.... kelakor giler tu... pehhhh bau kentut tu baik punyalah sbb ada pengalamn mkn telur rebus...:senyum: tp tak melepas depan mertua yer... :sedihnya:

    Qurratulaini

    • *
    • Posts: 17
      • View Profile
    Jawab #70 24 February, 2010, 10:36:32 PM
  • Publish Di FB
  • Diaorg Kata....Atuk Kata.. dan Aku..?


    kata atuk semuanya betul!


    ORANG KATA... enjoy sana sini sementara muda, hidup panjang lagi, bergaul bebas la lelaki pempuan, dah tua nanti tobatlah.
    ATUK KATA....orang muda hidup memang baru bermula, tapi belum tentu masih panjang lagi, entah esok lusa Izrail datang menjemput.Innalilla h.....
    AKU RASA...betul jugak tu tuk..


    ORANG KATA.. exams tu susah, kena banyak sacrifice, constant study... past year papers.. etc.. etc..etc..
    ATUK KATA... exams tu senang aje, dah ada tarikh untuk diuji, dah ada silibus untuk diikut, kalau ajal.. entah bila siapapun tak tahu, banyak pula tu peringkat ujiannya, Mungkar Nankir, Neraca Mizan, tayangan slide...
    AKU RASA... betul jugak tu tuk..


    ORANG KATA... have fun on your birthday, panggil kekawan dan sedara mara, berpartilah sepanjang malam, make it a memorable one!!
    ATUK KATA.. setiap hari jadi, kita semakin hampir, hampir setahun dengan kematian, setahun lagi diberi peluang untuk beramal, bertaubat...
    AKU RASA.. betul jugak tu tuk..


    ORANG KATA.. kerja mesti sungguh-sungguh, beli rumah besar, kereta mewah, makan lazat.. baru hati puas!!
    ATUK KATA.. ye ke hati dah puas??? dah cukup ibadah nak tempah kubur luas-luas? dah siap kenderaan meluncur Siratul Mustaqim? dah cukup zikir untuk santapan rohani? dah cukup amal nak 'book' tempat Al-Firdaus?
    AKU RASA... betul jugak tu tuk..


    ORANG KATA... successful people have a good time management, ada bisnes di kl, new york , tokyo .. masih sempat berkempen untuk pilihanraya, masih sempat melepas lelah di disko dan karaoke, masih sempat pasang perempuan 2-3, baru orang boleh respect!
    ATUK KATA.. setiap manusia dapat 24 jam dalam sehari, tapi... ada masa ke untuk sujud di sejadah 5 kali sehari semalam? ada masa ke nak selak Al-Quran sekali seminggu? ada masa ke nak jenguk ibu bapa di kampung, sekali dalam seminggu, atau sebulan, atau setahun?
    AKU RASA... errrr.. betul jugak tu tuk..

                ...Beringatla kita semua...

    basmalah...

    salam...

    nk mtk copy ek...makasih ya, hehhehe

    jzk

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Jawab #71 07 August, 2010, 07:04:27 PM
  • Publish Di FB
  • Nenek Oh nenek

    Udin hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

    Udin: Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!

    Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...

    Udin: Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Udin lagi mengingatkan)

    Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.

    Udin: Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

    Udin lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!
    Udin terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh dari motornya.

    Udin: Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat agaknye?

    Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!

    Udin: Nenek pegang kat mana?   keliru*

    Nenek: pagar rumah.

    Udin: "$%^&(#....."   -00)
    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    hajar sufi

    • *
    • Posts: 5
      • View Profile
    Jawab #72 23 August, 2010, 03:16:16 PM
  • Publish Di FB
  • 100 la??

    qaseh2003

    • *
    • Posts: 311
    • Anugerah Allah
      • View Profile
    Jawab #73 25 August, 2010, 12:01:48 AM
  • Publish Di FB
  • Nenek Oh nenek

    Udin hendak menghantar neneknya yang sakit ke klinik dengan menaiki motor.

    Udin: Mari la naik nek, pegang kuat-kuat yea..nanti jatuh!

    Nenek: Iya lah, nenek pegang kuat-kuat la nie...

    Udin: Jangan lupa pegang kuat-kuat yea nek!!! (kata Udin lagi mengingatkan)

    Nenek: Iya, nenek dah pegang kuat-kuat la nie, takut sangat.

    Udin: Ok, kalau begitu kita berangkat ya, nek.

    Udin lalu 'merempit' motornya, lalu terdengar benda jatuh BUUAAAAKKKK!!!!!
    Udin terperanjat, lalu menoleh ke belakang, dan ternampak si nenek terjatuh dari motornya.

    Udin: Lah kenapa boleh jatuh gak nie, nek?!! Nenek tak pegang kuat-kuat agaknye?

    Nenek: Nenek dah pegang kuat-kuat dah tadi!!!!

    Udin: Nenek pegang kat mana?   keliru*

    Nenek: pagar rumah.

    Udin: "$%^&(#....."   -00)

    saya ceritakan pada anak2 kisah ni,masa nak bawa mereka naik motor,semua gelak sampai meleleh air mata..
    kemudian mereka berkata... mama lagi,mama lagi,mama lagi.... adoi..manalah saya nak ingat semua...  Lawak betul laa budak2 ni..
    Nasihat Rasullullah kepada Mu’awiyah : Wahai Mu’wiyah, jauhi sifat marah kerana marah dapat merosakkan iman seseorang sebagaimana pahit jadam merosakkan madu yang manis..

    hani muslim

    • *
    • Posts: 848
      • View Profile
    Jawab #74 27 April, 2011, 01:20:21 AM
  • Publish Di FB
  •  :)
    bez of da bez.lucu gila...singgam..mesti heboh kan..malunya..:ketawa:

    hani muslim

    • *
    • Posts: 848
      • View Profile
    Jawab #75 28 April, 2011, 07:19:35 PM
  • Publish Di FB
  •  :)
    :senyum:...
    memang lawak lah...
    kenapa kopi masin??
    gula habis??
    dah tu kenapa bubuh garam??
    kan dah kata tadi gula habis.............

    mashatul

    • *
    • Posts: 554
      • View Profile
    Jawab #76 28 April, 2011, 09:33:09 PM
  • Publish Di FB
  • 1979

    Anak : Burung aper?
    Bapak : Burung Murai
    Anak : Burung aper?
    Bapak : Burung Murai
    Anak : Burung aper?
    Bapak : Burung Murai
    Anak : Burung aper?

    PELEMPANGGGGGGGGGGGGGGGG!!!! (Sibapak tampor)

    Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHuaaaaaaa!! (meleleh air mata)
    Bapak : Besok kalu Tuhan kasi betul-betul telinga kau tuli baru kau tahu! Udah!!! Jgn permainkan orang tua-tua... tak baik!!!!

    ......................................................

    2007

    Bapak : Burung aper?
    Anak : Burung Murai
    Bapak : Aa aa yer burung Murai
    Anak : Eh!!Kenaper abah tak ulang-ulang tanyer? Masih power telinga abah ni yer.
    Bapak : Yer! Masa dulu kalu arwah datuk kamu panggil abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak buat pura-pura pekak macam ngko selalu buat masa kecik-kecik. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni Allah Taala kasi clear sampai sekarang!



     itulah bezanyer anak dulu dn skrg...
    orang laen dah lame gelak bace ni...tapi ana baru terbace dan baru nak gelak ni....jangan gelakkan ana udah la ye......ok nak gelak...hahaaa....kelakor betull....

    Arozi

    • *
    • Posts: 684
      • View Profile
    Jawab #77 28 April, 2011, 11:43:55 PM
  • Publish Di FB
  • 1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..

    2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...

    3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...

    4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan....

    5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....

    6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam dan takde orang lagi kat bus stop tu...haa...ni lah masa sesuai untuk bangun semula....

    7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin: tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....

    cover macho ..wakakka


    Ayuni.. mu nuntut dari Mr. Bean ker nie??

    inu_pakdinz

    • *
    • Posts: 1
      • View Profile
    Jawab #78 09 August, 2011, 06:51:29 PM
  • Publish Di FB
  • NAMA:Mohamad Isa Bin Raizali
    UMUR:15 Tahun
    TEMPAT BELAJAR:SMK PermatangTok Jaya

    iman89

    • *
    • Posts: 13
      • View Profile
    Jawab #79 10 August, 2011, 12:43:40 AM
  • Publish Di FB
  • Young Wife

    A married couple, in their early 60s, was out celebrating their 35th wedding anniversary in a quiet, romantic little restaurant.

    Suddenly, a tiny yet beautiful fairy appeared on their table and said, “For being such an exemplary married couple and for being faithful to each other for all this time, I will grant you each a wish.

    “Ooh, I want to travel around the world with my darling husband” said the wife.

    The fairy moved her magic stick and – abracadabra! – two tickets for the new QM2 luxury liner appeared in her hands.

    Now it was the husband’s turn. He thought for a moment and said: “Well this is all very romantic, but an opportunity like this only occurs once in a life time, so, I’m sorry, my love, but my wish is to have a wife 30 years younger than me”.

    The wife and the fairy were deeply disappointed; but a wish is a wish. So the fairy made a circle with her magic stick and – abracadabra! – the husband became 90 years old.

    The moral of this story….Men might be ungrateful idiots, but fairies are female. :)



    :senyum:..padan muka si suami..

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    20 Replies
    5873 Views
    Last post 28 April, 2011, 07:22:22 PM
    by hani muslim
    20 Replies
    25936 Views
    Last post 15 February, 2011, 10:59:21 PM
    by kasihsayang
    249 Replies
    17126 Views
    Last post 24 May, 2012, 10:26:20 PM
    by Ummi Munaliza