Doa Naik Kenderaan

*

Author Topic: Doa Naik Kenderaan  (Read 10453 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

25 May, 2007, 11:00:57 PM
  • Publish
  •  :)






    [stream=475,325]http://www.esnips.com/nsdoc/4155cd8d-a657-421a-8781-38afcc4f9f18/?id=1189949592578[/stream]



    sumber : Hadith riwayat Ahmad, Ibn Hibban dan al-Hakim


    Mu'adz - AL-'asr...a moment

    Jika anda pernah lagu-lagu hadith daripada Xifu & Algebra, anda kena dapatkan
    album ini. Lagu dalam Album ini juga berdasarkan hadith-hadith yang sahih.
    lagu yang saya sediakan merupakan sebahagian lagu dalam album ini.

    Lyrics dia ada yg quoted dr hadith, berkenaan sirah,jihad,ukhuwah,true love for Allah..Lyrics in arabic, english &malay. MasyaAllah sedap lagu2nya & tak bosan dengar banyak kali. Saya syorkan kita dptkanlah album ni, x rugi beli.. . Sesiapa belum hafaz / lupa2 1st hadith dlm hadith 40, boleh beli...
    Ni tajuk2 lagu dlm album ni..

    1-Tautan Agung
    2-Hawa
    3-Stand Up
    4-Ansar Muhajirin
    5-Amrullah (baitul maqdis)
    6-Sejahtera Di perjalanan
    7-Khalifah merdeka
    8-Kasih sejarak 2 jari
    9-Hijrah
    10-The wayfarers

    p/s : jangan ada yang berjoget sudah....

    « Last Edit: 16 September, 2007, 09:34:43 PM by tanpanama »
    Kajian Hingga Akhir Hayat...

    nurislam

    • *
    • idup ngn ilmu..
      • View Profile
    Reply #1 31 July, 2007, 10:41:30 PM
  • Publish
  • :sedihnya:..syukran ya sohibi...saya akan carikan album nih..best!!!

    xpe..sabar pasnih akan ramai yanag akan dengar lagu nih..

    lagu hati best...

    dlam usrah kiterorg..akak naqibah suruh hafal hadis..kawan saya guna nasyid2 algebra u hafal hadis2 tuh..bagus..kaedah baru u memudahkan ingt..heheheh :-\

    In Islam there is no words for HANDS UP,there is no words for SURRENDER,there r only 2 things;WIN as a MUJAHID or DIE as a SYAHID."IMMA SA'ADAH WA IMMA SYAHADAH

    adeq_fauzy

    • *
    • :: KeranaMU ya Allah ::
      • View Profile
    Reply #2 01 August, 2007, 08:50:36 AM
  • Publish
  • setahu ana, album dia terhad bukan..
    tapi kalau ada byk, lagi baik.
    ana baru ada 5 je lagu dia.
    Tengok akhi letak sini ada 10 pula.
    download mp3 jer..

    tapi memang bes lagu lagu dia.
    senang nak menghafal hadis.
    cuba la dengar dulu baru tahu.
    SUMBANGAN TABUNG HALAQAH
    CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services
    "Saham akhirat anda, insyaAllah.."

    husnulkhatimah

    • *
    • hitam putih kehidpan..sendiri yg menentukan....
      • View Profile
    Reply #3 01 August, 2007, 11:22:46 AM
  • Publish
  • setahu ana, album dia terhad bukan..
    tapi kalau ada byk, lagi baik.
    ana baru ada 5 je lagu dia.
    Tengok akhi letak sini ada 10 pula.
    download mp3 jer..

    tapi memang bes lagu lagu dia.
    senang nak menghafal hadis.
    cuba la dengar dulu baru tahu.

    erm..penah gak dgr pasal algebra nie...ana x de langsung lg dier..

    lau ada yg leh kongsi....kongsi la ye....

    adeq_fauzy

    • *
    • :: KeranaMU ya Allah ::
      • View Profile
    Reply #4 01 August, 2007, 12:02:58 PM
  • Publish
  • insyaAllah.
    lawati blog ni..

    Download Nasyid

    kat sini ada byk nasyid.
    percuma dan tidak terhad..
    tapi xifu and algebra punya entry tak byk..
    kalo nak, cuba minta akhi tanpanama..

    Reply #5 03 August, 2007, 11:11:59 AM
  • Publish
  • memang susah nak cari album Xifu & Algebra tapi untuk album muadz ni
    senang je..

    tak perasan link kat atas tu ada masalah...
    sapa2 nak dgr kena klik la ye..dah di editkan
    command stream rasanya tak boleh nak guna kat sini...

    divider3
    halaqahforum4