Pavlova

*

Author Topic: Pavlova  (Read 6209 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

gadis_89

  • *
  • Posts: 227
    • View Profile
Reply #60 07 June, 2012, 03:31:30 PM
  • Publish
  • yelaaa....ingat nak tempah laa...
    nak 20 arybulan nyi laaa...
    kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer
    menjadi muslimah sejati

    miszniena

    • *
    • Posts: 545
      • View Profile
    Reply #61 07 June, 2012, 03:33:08 PM
  • Publish
  • yelaaa....ingat nak tempah laa...
    nak 20 arybulan nyi laaa...
    kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

    p fb die tu ada contact number
    harga memang berpatutan
    rasa memuaskan

    gadis_89

    • *
    • Posts: 227
      • View Profile
    Reply #62 07 June, 2012, 03:34:34 PM
  • Publish
  • yelaaa....ingat nak tempah laa...
    nak 20 arybulan nyi laaa...
    kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

    p fb die tu ada contact number
    harga memang berpatutan
    rasa memuaskan


    fb dekat opis kene block maaa...
    nama profil apo kak?

    miszniena

    • *
    • Posts: 545
      • View Profile
    Reply #63 07 June, 2012, 03:35:30 PM
  • Publish
  • yelaaa....ingat nak tempah laa...
    nak 20 arybulan nyi laaa...
    kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

    p fb die tu ada contact number
    harga memang berpatutan
    rasa memuaskan




    fb dekat opis kene block maaa...
    nama profil apo kak?

    ScrumptiousS.

    misz_sha

    • *
    • Posts: 11
      • View Profile
    Reply #64 07 June, 2012, 03:42:36 PM
  • Publish
  • pavlova nie kalo dijadikan hantaran tunang boleh ker? tekstur dier cpt cair tak? please anyone advise..

    it tastes better when it is cold,tahap kecairan lambat jugak la.kalau dalam 2 jam tu ok lagi simpan dalam bekas yang sejuk tu.


    yeke...hurm boleh dipertimbangkan tue.

    Hj Naim

    • *
    • Posts: 714
      • View Profile
    Reply #65 13 June, 2012, 01:10:54 PM
  • Publish


  • Pavlova
    4biji telur...putih saje
    120gm gula halus
    1/2sk cuka
    1sb tpung jagung...msti ayak
    1sb esen vanilla
    pukul putih telur..msukkan gula sikit2...meringue..msuk esen..gaul sebati..msukan tpung..gaul sebati..last msukkan cuka...gaul sebati...Lukis bulatan ikut suka kat kertas minyak n tepekkan adunan...bako
    utk topping...1 1/2cup fresh cream pukul hingga kental
    buah2an ikut suka

    putri_hambali

    • *
    • Posts: 1048
    • menjadi isteri dan mujahidah solehah impian diriku
      • View Profile
    Reply #66 13 June, 2012, 01:15:59 PM
  • Publish
  • Assalamualaikum..

    Putri rasa topik ini telah dibuka..
    :senyum:..
    Ya Allah..semoga diriku ini menjadi anak yang solehah pada kedua ibu bapaku dan isteri solehah pada suamiku..dan menjadi ibu yang mithali pada anak-anaku..amin,amin,ya rabbal alamin..

    divider3
    halaqahforum4