Pavlova

Author Topic: Pavlova  (Read 11901 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Reply #60 07 June, 2012, 03:31:30 PM
yelaaa....ingat nak tempah laa...
nak 20 arybulan nyi laaa...
kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer
menjadi muslimah sejati

Reply #61 07 June, 2012, 03:33:08 PM
yelaaa....ingat nak tempah laa...
nak 20 arybulan nyi laaa...
kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

p fb die tu ada contact number
harga memang berpatutan
rasa memuaskan

Reply #62 07 June, 2012, 03:34:34 PM
yelaaa....ingat nak tempah laa...
nak 20 arybulan nyi laaa...
kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

p fb die tu ada contact number
harga memang berpatutan
rasa memuaskan


fb dekat opis kene block maaa...
nama profil apo kak?

Reply #63 07 June, 2012, 03:35:30 PM
yelaaa....ingat nak tempah laa...
nak 20 arybulan nyi laaa...
kalu bleh xnak besar sngat sebab berdua jer

p fb die tu ada contact number
harga memang berpatutan
rasa memuaskan




fb dekat opis kene block maaa...
nama profil apo kak?

ScrumptiousS.

Reply #64 07 June, 2012, 03:42:36 PM
pavlova nie kalo dijadikan hantaran tunang boleh ker? tekstur dier cpt cair tak? please anyone advise..

it tastes better when it is cold,tahap kecairan lambat jugak la.kalau dalam 2 jam tu ok lagi simpan dalam bekas yang sejuk tu.


yeke...hurm boleh dipertimbangkan tue.

Reply #65 13 June, 2012, 01:10:54 PM


Pavlova
4biji telur...putih saje
120gm gula halus
1/2sk cuka
1sb tpung jagung...msti ayak
1sb esen vanilla
pukul putih telur..msukkan gula sikit2...meringue..msuk esen..gaul sebati..msukan tpung..gaul sebati..last msukkan cuka...gaul sebati...Lukis bulatan ikut suka kat kertas minyak n tepekkan adunan...bako
utk topping...1 1/2cup fresh cream pukul hingga kental
buah2an ikut suka

putri_hambali

  • *
  • menjadi isteri dan mujahidah solehah impian diriku
    • View Profile
Reply #66 13 June, 2012, 01:15:59 PM
Assalamualaikum..

Putri rasa topik ini telah dibuka..
:senyum:..
Ya Allah..semoga diriku ini menjadi anak yang solehah pada kedua ibu bapaku dan isteri solehah pada suamiku..dan menjadi ibu yang mithali pada anak-anaku..amin,amin,ya rabbal alamin..

divider3
halaqahforum4