Bagaimana Anda Bertemu Dengan Halaqah.Net

*

Poll

Bagaimana Anda Menemui Laman Forum Halaqah.Net

Sahabat
111 (25%)
Pautan Web
95 (21.4%)
Search Engine
66 (14.9%)
Email
6 (1.4%)
Terserempak
166 (37.4%)

Total Members Voted: 442

Author Topic: Bagaimana Anda Bertemu Dengan Halaqah.Net  (Read 48084 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

anok klate

  • *
  • Posts: 20
  • fight for Islam..!!
    • View Profile
Reply #300 05 November, 2011, 07:46:27 AM
  • Publish
  • alhamdulillah aku join lepas akak aku citer serba sikit pasal halaqah ni..dalam famili aku ngan dia je kot yang join benda ni..dia pun tak tau yang aku dah join website ni..ngeh ngeh ngeh

    sood

    • *
    • Posts: 1
      • View Profile
    Reply #301 16 November, 2011, 12:52:07 AM
  • Publish
  • saya mungkin diberi hidayah oleh allah s.w.t untuk bertemu dengan halaqah..ini adalah satu takdir bgi saya...thnk for halaqah..

    SanSan87

    • *
    • Posts: 7
      • View Profile
    Reply #302 03 March, 2012, 02:37:34 PM
  • Publish
  • aku lgi nyari nyari kta kta mutiara.. dan ilmu ttg cinta islam, ekh, ketemu deh slah satu artikel di halaqah.net ini :D

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #303 03 March, 2012, 08:57:26 PM
  • Publish
  • aku lgi nyari nyari kta kta mutiara.. dan ilmu ttg cinta islam, ekh, ketemu deh slah satu artikel di halaqah.net ini :D




    Selamat Datang Ke Halaqah.Net
    FORUM ISLAM UNTUK SEMUA

    Pengenalan Ringkas
    Tarikh Penubuhan: Jumaat, 13 Ramadhan 1427 H, bersamaan  6 oktober 2006
    Objektif:
    • Medan ukhuwwah fillaah.
    • Medan da’wah
    • Medan Ilmu
    • Medan Al-Amru bil Ma’ruf wan Nahyu ‘Anil Munkar
    Selanjutnya untuk mengenali Halaqah, Halaqian digalakkan untuk meng'eksplorasi' Halaqah disamping menceduk ilmu-ilmu berguna.

    Mohon dipatuhi bahawa semua pengguna forum ini :

    Tidak dibenarkan menulis singkatan  ejaan atau menggunakan ejaan  sistem pesanan ringkas (sms) semasa berchatting Dewan Halaqian dan menulis kiriman di forum.

    Sekiranya segala peraturan di atas tidak dipatuhi, pentadbir akan memadamkan pos anda tanpa sebarang notis. Tiada sebarang kompromi. Amaran hanya diberikan sekiranya dirasakan perlu.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Nurul Nawar

    • *
    • Posts: 1379
    • Forgive me. May Allah bless you -)
      • View Profile
    Reply #304 17 June, 2012, 06:38:12 PM
  • Publish
  • Satu hari saya tengah blogwalking,lepastu ternampak banner hijau Halaqah kat satu blog,klik2 cubalah masuk..dari situlah kenal Halaqah,saya tengok menarik..Halaqah ini forum rupanya.Saya suka juga baca perbincangan di forum.Yang paling saya sukanya banyak topik tentang macam2,banyak yang saya tak tahu..kadang2 saya cari artikel kat sini.. :senyum:

     :syukur:

    (nur)

    • *
    • Posts: 12
      • View Profile
    Reply #305 17 June, 2012, 09:30:46 PM
  • Publish
  • hati saya gusar dan berseramut...
    kenapa la..saya sangat jahil dan banyak ilmu agama saya x pelajar.. satu hari tiba2 hati saya terdetik untuk melayari ruang ilmiah tiba2 tertaip ruangan halaqah...
    mula2 saya baca artikel dan banyak manfaat yang saya perolehi..memang menakjubkan, hingga membuatkan saya join halagah.net nie... melalui pembacaan dalam blog ini banyak membantu saya .

    furath

    • *
    • Posts: 2
      • View Profile
    Reply #306 28 June, 2012, 03:58:54 AM
  • Publish
  • Telat rupanya ana menjadi saudara di Halaqah.net.
    Seandainya ana tahu sejak 5 tahun yang lalu ....................

    nur anis

    • *
    • Posts: 14
      • View Profile
    Reply #307 28 June, 2012, 09:59:10 AM
  • Publish
  • hati runsing tak keruan..di kala seseorang lelaki yang beragama islam melamar nak jadikan saya isteri kedua...masa tu belum islam peluk islam lagi...saya langsung tak tahu apa-apa tentang hukum pun..yang saya tahu lelaki islam boleh kahwin lebih dari satu..type kat google pengalaman jadi isteri kedua...klik-klik panjang perbincangan dalam forumer halaqah...banyak perkara lain yang telah benar-benar membuka hati saya,alhamdullilah saya tidak ragu-ragu lagi, dan saya lebih yakin untuk memeluk agama islam..banyak perkara yang saya pelajari di halaqah ni..sangat-sangat banyak...Syukur Alhamdullilah, jika tidak kerana Halaqah ni, mungkin susah saya memperbaiki diri menjadi yang lebih baik..dan jika bukan kerana halaqah saya mungkin masih hanyut dek kemewahan dunia..tak pernah merasa susah..dan sekarang saya benar-benar ada hasrat untuk membawa seluruh keluarga memeluk islam kerana kasihan mereka dalam kesesatan......mereka tak pernah tahu..apa yang mereka anuti sekarang jauh terpesong..sedih hati...

    idtokesung

    • *
    • Posts: 3
      • View Profile
    Reply #308 10 July, 2012, 09:07:58 PM
  • Publish
  • Saya dalam arian mengenai tafsiran mimpi saya pada hari Ahad 8 Julai 2012. Nak bertanya orang takut x betul tafsiran, cuba carian dalam laman web. Terserempak Halaqah.Net

    khattab_01

    • *
    • Posts: 35
      • View Profile
    Reply #309 10 July, 2012, 09:54:23 PM
  • Publish
  • saya nak cari harakah,tp oleh kerana lidah pelat,tertaip halaqah

    RNLQ

    • *
    • Posts: 282
      • View Profile
    Reply #310 10 July, 2012, 11:59:30 PM
  • Publish
  •  :)
    Saya cari kedai buku online yang saya lupa nak "bookmark"kan...
    klik klik klik... terjumpa halaqah... bersyukur sangat kepada Allah.. sebab sangat rindu dengan halaqah ketika di universiti dulu. Halaqah.net  ini gudang ilmu, pengubat rindu, penguat semangat.. Subhanallah...
    mengexplorasi artikel-artikel atau membaca thread pun sudah dapat peroleh manfaat. Alhamdulillah..

    jadi saya tanda pada: Terserempak

    rasanya dalam halaqah ni ada yang nak buka kedai buku kan?

    senyum

    fatihah arumi

    • *
    • Posts: 78
    • Lau Kana Bainana
      • View Profile
    Reply #311 11 July, 2012, 12:53:25 AM
  • Publish
  • Saya pula, blog Ummi Munaliza membawa saya kepada Halaqah.net ini. Blog-blog ummi membuat saya tertawan dengan ummi, lalu membawa saya untuk mengenali ummi lebih dekat. Itu titik permulaan Allah temukan saya dengan Halaqah.net. Dan Alhamdulillah, banyak ilmu yang saya peroleh dari sini. Juga pengalaman dan masalah-masalah yang dikongsi turut dapat dijadikan iktibar. Alhamdulillah, syukur sangat.
    Juga terima kasih buat Ummi Munaliza. Semoga ummi akan terus menulis.
    "Ya Allah, janganlah Engkau condongkan hati kami kepada kesesatan setelah Engkau berikan petunjuk kepada kami, dan kurniakanlah kepada kami rahmat dari sisi-Mu, sesungguhnya Engkau Maha Pemberi."

    pinkjambu

    • *
    • Posts: 46
      • View Profile
    Reply #312 11 July, 2012, 11:15:05 AM
  • Publish
  • Cari jawapan pada masalah kat google..dan bile klik jumpa halaqah.net ni..dah 2,3 kali baca2 tulisan kat sini baru join.. baguss

    NurSyuha

    • *
    • Posts: 5
    • "ISLAM is the way of LIFE"
      • View Profile
    Reply #313 11 July, 2012, 12:40:23 PM
  • Publish
  •  :)
    hati kecewa akibat ditinggalkan, menyebabkan saya 'google' macam-macam untuk pulihkan hati saya.. akhirnya terjumpa Halaqah.net ini.. syukur Alhamdulillah.. terlintas dalam fikiran, kalaulah saya 'bertemu' dengan Halaqah.net ini enam tahun lepas..........

    rahmanw

    • *
    • Posts: 1154
      • View Profile
    Reply #314 11 July, 2012, 12:55:04 PM
  • Publish
  • :)

     :D

    Untuk maklumat dan kajian, pihak Halaqah.Net ingin membuat kajian ringkas bagaimanakah anda dengan mudah dan tanpa disangka-sangka terpaut ke Laman Halaqah.Net.

    Harap dapat melayani undian/kajian ini seadanya.

    Kerjasama Didahului dengan ucapan  :( .

    Moga Sentiasa Sihat Dan Ceria Bersama ISLAM.

     :)




    tak ingat la ustaz...

    pinkjambu

    • *
    • Posts: 46
      • View Profile
    Reply #315 11 July, 2012, 03:39:47 PM
  • Publish
  • Saya pula, blog Ummi Munaliza membawa saya kepada Halaqah.net ini. Blog-blog ummi membuat saya tertawan dengan ummi, lalu membawa saya untuk mengenali ummi lebih dekat. Itu titik permulaan Allah temukan saya dengan Halaqah.net. Dan Alhamdulillah, banyak ilmu yang saya peroleh dari sini. Juga pengalaman dan masalah-masalah yang dikongsi turut dapat dijadikan iktibar. Alhamdulillah, syukur sangat.
    Juga terima kasih buat Ummi Munaliza. Semoga ummi akan terus menulis.

    apa ummi Muanliza punya blog??

    Mat Romeo

    • *
    • Posts: 11
      • View Profile
    Reply #316 11 July, 2012, 03:59:12 PM
  • Publish
  •  :)

    Cari2 maklumat terjumpa halaqah ni. Masa tu jiwa pun tengah bergelora, jiwa kacau. :senyum:

    fatihah arumi

    • *
    • Posts: 78
    • Lau Kana Bainana
      • View Profile
    Reply #317 11 July, 2012, 04:30:23 PM
  • Publish
  • Saya pula, blog Ummi Munaliza membawa saya kepada Halaqah.net ini. Blog-blog ummi membuat saya tertawan dengan ummi, lalu membawa saya untuk mengenali ummi lebih dekat. Itu titik permulaan Allah temukan saya dengan Halaqah.net. Dan Alhamdulillah, banyak ilmu yang saya peroleh dari sini. Juga pengalaman dan masalah-masalah yang dikongsi turut dapat dijadikan iktibar. Alhamdulillah, syukur sangat.
    Juga terima kasih buat Ummi Munaliza. Semoga ummi akan terus menulis.


    apa ummi Munaliza punya blog??



    http://bhalaqah.blogspot.com/
    http://hati-seorang-ummi.blogspot.com/
    http://seharumjannah.blogspot.com/
    http://rindu-rindudijalanan.blogspot.com/
    http://permatahatiku123.blogspot.com/
    http://resepihalaqah.blogspot.com/

    halawah

    • *
    • Posts: 2606
    • İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
      • View Profile
    Reply #318 11 July, 2012, 05:09:08 PM
  • Publish
  • :)

     :D

    Untuk maklumat dan kajian, pihak Halaqah.Net ingin membuat kajian ringkas bagaimanakah anda dengan mudah dan tanpa disangka-sangka terpaut ke Laman Halaqah.Net.

    Harap dapat melayani undian/kajian ini seadanya.

    Kerjasama Didahului dengan ucapan  :( .

    Moga Sentiasa Sihat Dan Ceria Bersama ISLAM.

     :)




     :ws:
    Mula jumpa Halaqah.net ni tika terjumpa goni harta karun tak tahu mahu dibawa..maka harta karuun tu terlimpah dalam Kolam Haudhie..

    .cheeek cheek...cheek..cicak cicak nilah yang berenang ke dalam kolam ni....

    akhirnya sorang yang bergelar alhaudhie beruntung menggamit harta karuun tu... :msya: RAHMAT Allah siapa mahu diduga...Si fakir jadi kaya...macam peristiwa Qarun dan tsa'labah...semoga alhaudhie tetap di dalam sifat SABAR tidak  mewarisi peristiwa tsaalabah dan Qarun Nauzubillahi minzaaliik...
    Inilah Berkat Tahfiz dan guru Al-Quran,dok Diam macam orang penjara...tetiba jatuhnya harta tak tahu dari arahmana datang Tautan ukhuwah berkesinambungan...tu lah halaqah.net..berkat seorang wanita solehah yang ketemukan Bonda dan menjelajah alam ilmiyah...nama nicknamenya;(ana_muslimah) dari perak.... :syukur: terima kasih ...
    maka sumbangsih menguntungkan seorang yang bernama Ahmad Syarifuddin Bin Ibrahim@muda....
    .bukan Aladiin..huh....
    pakai topi Tarbus

     tapi Syarif ni pakai SORBAN dan Jubah labuh lah .... Ya lah tu agaknya...Moga2 SunnahRasul diwarisi dan dijunjung... :aamiin:

    :msya: :syukur: :syukur: :syukur:...Semoga menjadi Tauladan pada generasi yang ada.... :ins:
    İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
    hubungan dengan ukhuwahfıllah perpaduan Ummah seutuh

    Ija Hussin

    • *
    • Posts: 3
      • View Profile
    Reply #319 31 July, 2012, 11:14:43 PM
  • Publish
  • untuk cari jawapan tuk soalan2 so dapat kat search engine..terus tertarik tu la pasal join nih :)

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    190 Replies
    33999 Views
    Last post 05 March, 2014, 09:41:51 AM
    by mujahidah_a-sha
    24 Replies
    5386 Views
    Last post 11 December, 2012, 08:22:36 PM
    by afiQoh
    32 Replies
    5434 Views
    Last post 16 August, 2013, 09:44:12 AM
    by 5zul