Bagaimana Anda Bertemu Dengan Halaqah.Net

Poll

Bagaimana Anda Menemui Laman Forum Halaqah.Net

Sahabat
109 (25.2%)
Pautan Web
91 (21.1%)
Search Engine
65 (15%)
Email
6 (1.4%)
Terserempak
161 (37.3%)

Total Members Voted: 429

Author Topic: Bagaimana Anda Bertemu Dengan Halaqah.Net  (Read 42350 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

an.nashruum

  • *
  • Posts: 279
  • Juba, the baghdad sniper
    • View Profile
Jawab #40 14 January, 2008, 05:31:01 PM
  • Publish Di FB
  • em..ana lak..search pakai "parent directory" kt google, nak cari forum2 da'wah..banyak yg kuar,& banyak yang ana join, antaranya answering faithfreedom, bicaramuslim.com, al-ahkam.net, usrahonline.blogspot, muflihun.com & macam2m lagi, termasuk halaqah.net..tapi, antara banyak2 tu, ana paling suka halaqah.net!forum ni lebih kepada 'ilmu, sahabat2 bagaikan adik beradik, terasa rapat je, ukhwah tu lebih terasa..buat admin, syukran kerana mewujudkan forum seperti ni, menjadi medan ana dengan sahabat2 mencari 'ilmu, & insyaALLAH, mencurahkan 'ilmu..halaqah.net bagaikan 1 dunia baru bagi ana, satu tempat yang complete, semua ade, macam kat astro, "Macam-macam ade" ^_^

    bersyukur ana, sebab diberi peluang oleh ALLAH untuk join forum ni..banyak manfaat ana dapat, semoga ALLAH balas segala manfaat yang ana dapat dari forum ni, dengan pahala kepada sahabat-sahabat yang yang terlibat, terutama admin, semoga ALLAH beri rahmat & berkat pada akh kerana mengendalikan forum ni, semoga tugasan akh sentiasa dipermudahkanNYA, semoga DIA selalu bersama akh, memberi petunjuk pada akh jika ada masalah nanti..

    sX lagi, syukran..

    "Tiada guna hidup sorang melainkan dengan 'ilmu, 'amal, & taqwa"
    Live as a real Khalifa..

    serikandisufi

    • *
    • Posts: 477
    • Ilahi, pandanglah aku yang tiada daya ini
      • View Profile
    Jawab #41 14 January, 2008, 05:45:10 PM
  • Publish Di FB
  • terharu bace pengakuan smua shbt2 kat halaqah ni.. mcm mana ana leh masuk sini eh? dulu mase halaqah lame tu melalui pautan rasenye, pastu tak layan dah sebabnya dah x de tenet kat umah..tapi setelah bebrapa lama..Akh cdan invite ana kat ym, banyak kali akh ni invite sudahnya ada sekali tu ana tengah serabut sangat dengan pelbagai masalah, maka akh cdan skali lagi muncul dgn mengofferkan halaqah untuk ana, ana pun jalan2 kat halaqah beberapa hari lepas tu ada seorang sahabat memberikan nasihat pada ana atas segala masalah yang ana hadapi tipsnya 2 pkara 1) solat 2) sabar .. masa sahabat ana advise ana tu, ana sdng jalan2 kat halaqah tiba2 terjumpa satu artikel yg ana rasa ia berbicara dgn ana tapi dgn input yg sangat sama ia itu solat dan sabar..terus la ana regis..sbb ana rasa ana bole dpt bnyk perkara di sini..Alhamdulillah..dan jazakallah pd akh cdan yg sudi menunjuk arah ke halaqah..sayang halaqah sokmo

    azira_al-johori

    • *
    • Posts: 74
    • ~SyukuRi niKmaT yaNg dibEri~
      • View Profile
    Jawab #42 15 January, 2008, 04:39:49 PM
  • Publish Di FB

  • Hmm..ana masuk kat web wanita solehah,dalam senarai ada forum halaqah..bila ana bukak banyak artikel tentang agama kat sini,satu hari tu dptlah skit masa ana survey forum ni, esoknya barulah ana daftar...
    Dan kini tersenarailah nama ana bersama halaqian-halaqian yang lain...Terima kasih kepada Admin yang mengendalikan forum ini,Moga ape yang dilakukan mendapat keredhaan dari ILLAHI..Ameen.
    Biar setinggi mana ombak DUGAAN melanda
    Biar seganas mana badai MASALAH menghempas
    Tanamkanlah sauh KETETAPAN IMAN
    Agar tidak berganjak HALUAN..
    .

    imnahzil

    • *
    • Posts: 46
      • View Profile
    Jawab #43 20 February, 2008, 09:43:02 AM
  • Publish Di FB
  • emmm.....
    sbnrnya sya bertemu dgn halaqah.net ni secara kebetulan je.sya sekarang ni tengah praktikal jd berpeluanglah untuk surf internet ni spjg wak2 kerja jika tidak diberikan ape2 tgasan oleh penyelia..jadi,1 hari sya tengah surf internet,sya terjumpa dgn halaqah.net ni.
    hati pun tertarik ingin mendaftar sebab sya boleh dpt mcm2 dekat cni..
    cerita2 yg menarik,info2 yg terkini & mcm2 lg la.
    insyaAllah sya akan terus aktif menjadi ahli halaqah..
    jika x dpt apa yg kita suka,belajarlah menyukai apa yg kita dpt & bersyukurlah dgn apa yg kita ada.

    ibnuwalidaini

    • *
    • Posts: 2895
    • .:: StiLL iN JoUrNeY tO kNoW AbOuT LiFe ::.
      • View Profile
    Jawab #44 20 February, 2008, 07:38:29 PM
  • Publish Di FB
  • emmm.....
    sbnrnya sya bertemu dgn halaqah.net ni secara kebetulan je.sya sekarang ni tengah praktikal jd berpeluanglah untuk surf internet ni spjg wak2 kerja jika tidak diberikan ape2 tgasan oleh penyelia..jadi,1 hari sya tengah surf internet,sya terjumpa dgn halaqah.net ni.
    hati pun tertarik ingin mendaftar sebab sya boleh dpt mcm2 dekat cni..
    cerita2 yg menarik,info2 yg terkini & mcm2 lg la.
    insyaAllah sya akan terus aktif menjadi ahli halaqah..

    ahlan wasahlan..
    " Semua manusia tahu bagaimana
    hendak bercakap tetapi
    tidak semua orang tahu bila dia
    patut bercakap."

    Walid

    • *
    • Posts: 495
      • View Profile
    Jawab #45 25 June, 2008, 01:23:46 AM
  • Publish Di FB
  • jap nak ingat2 balek....oooo..ok..baru ingat...mula2 nak search haraqah....tertaip halaqah plak...di situ lah bermulanya segalanya...harap teman2 tak kisah kehadiran saya ni..:senyum:

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2056
      • View Profile
    Jawab #46 25 June, 2008, 01:58:56 AM
  • Publish Di FB
  • jap nak ingat2 balek....oooo..ok..baru ingat...mula2 nak search haraqah....tertaip halaqah plak...di situ lah bermulanya segalanya...harap teman2 tak kisah kehadiran saya ni..:senyum:

    Apa yang nak dikisahkan akhi... Halaqah terbuka untuk semua... Moto Halaqah - ISLAM UNTUK SEMUA -
    ISLAM untuk semua

    - Pentadbiran
    - Pondok Tahfiz

    emylia

    • *
    • Posts: 5
      • View Profile
    Jawab #47 25 June, 2008, 07:15:47 AM
  • Publish Di FB
  •  :)
    syukran ana dapat jumpe Halaqah ni..
    ana suka mengadap laptop, kadang2 buat keje sia2 masuk blog sape2 saje..
    satu hari ana masuk blog kamal zharif ke ibn muhammad..ana pun da tak ingat..
    ada perkataan halaqah kat link..
    even da tau ape tu halaqah secara basicnya..
    tapi camne halaqah kat internet plak..
     :syukur:
    memang ramai orang masuk web ni..kadang sampai beratus ana tgk..termasuk tetamu terutama..
    ana suka topik al hadeeth & ilmiah tapi lucu...
    tak macam web len, al hadeeth ni siap ada moderator agama..dan banyak isu dikupas..
    ilmiah tapi lucu plak..best gak..tapi awat letak ilmiah tapi lucu yer...nape tak letak lucu tapi ilmiah..:senyum:..

    wassalam..

    Kucingislam

    • *
    • Posts: 13
    • IMAM AL MAHDI
      • View Profile
    Jawab #48 02 July, 2008, 11:08:46 AM
  • Publish Di FB
  • Dulu ana menemui melalui Laman web Rasmi       http://www.UKHWAH.company

    atau http://www.RAUdHAH .com
    SALAM ! SAYA,SYAIDINA IMAM AHMAD IBNI ABDULLAH (R.A.)
    (IMAM AL MAHDI)MAY THE FORCE OF ALLAH SWT BE WITH U!

    halawah

    • *
    • Posts: 2590
    • İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
      • View Profile
    Jawab #49 02 July, 2008, 11:38:54 AM
  • Publish Di FB
  • Subhanallah....
    Ana menemui halaqah dr seruan suci seorg sahabat IT jgk,apabila mengenali dan selam dilautan ilmu di dlm...maka terpikat dgn NoZabiZz/Nurwahidah/Fasehah ,Zaitihamdan dan artikle umsha maka;
    jatoh cinta berjuta rasanya
    biar siang biar malam terpaut dgnnya....
    nyanyi..nyanyi..nyanyi
    Astaghfirullal'aziim. 100X
    İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
    hubungan dengan ukhuwahfıllah perpaduan Ummah seutuh

    sofia

    • *
    • Posts: 396
      • View Profile
    Jawab #50 02 July, 2008, 12:26:08 PM
  • Publish Di FB
  • salam... alhamdulillah.. rase nya dh setahun jgk mengenali halaqah.net nh smpi jdk senior halaqah g2...:senyum:.. mula2 join mase tuh nk buat assgmnt.. search2 info..info tuh ade kt halaqah.net.. pas dh hbs wt asssmgmnt, trs reg halaqah n till now sy msh setia gn halaqah.dekat di hati..klu on kmptr, 1st thing msti bkk halaqah then tgk kt replies topic or recent topic.. :senyum:... alhamdulillah..halaqah byk bukak minda sy ttg islam..ingt kn kita ape yg kita lupe n sering lupe...n plg penting ttg info2 yg baru..sbgi org islam yg mmg lahiriah nya dr family islam, p kita sbnrnya msh byk perkara yg kita xtau..n perlu kita pelajari sndri..n salah satu jalan n cara adlh melalui forum2 gn.. ia pn 1 santapan minda rohani jgk.. n terima ksh kt seorg teman yg tolong sy dlm assgmnt ttg ibnu sina hari tuh...byk info sy dpt dr blog dia.. pe2 pn..selmt maju jaya kt sume warga kerja halaqah.net
    Suara kehidupanku memang tak akan mampu menjangkau telinga kehidupanmu; tapi marilah kita cuba saling bicara barangkali kita dapat mengusir kesepian dan tidak merasa jemu.

    m_husna

    • *
    • Posts: 68
      • View Profile
    Jawab #51 03 July, 2008, 09:08:47 AM
  • Publish Di FB
  • knal mlalui seorg sahabat..trimas halaqah. byk info menarik kat sini.

    Deana

    • *
    • Posts: 24
    • ya Allah... ku pohon ampunan dr Mu...
      • View Profile
    Jawab #52 13 July, 2008, 06:46:51 AM
  • Publish Di FB
  • salam.

    kenal melalui blog senior/kwn baik yg memuatkan artikel2 islamik yg dia sendiri usaha buat. Alhamdulillah.
    ana budak baru belajar.. salah silap,tolong betulkan :D

    atap_aje

    • *
    • Posts: 123
    • Dunia sangat sementara, akhirat begitu kekal abadi
      • View Profile
    Jawab #53 21 July, 2008, 11:33:28 AM
  • Publish Di FB
  • Saya terserempak, Tak tau macam mana ALLAH TAALA bagi jumpa.
    KEJAYAAN MANUSIA HANYA DI DALAM AGAMA ALLAH SUBHANAHU WATA'ALA
    TAAT PERINTAH ALLAH TA'ALA IKUT SUNNAH NABI MUHAMMAD SAW
    TIADA KEJAYAAN DI DALAM HARTA PANGKAT DAN KEDUDUKAN


    badang

    • *
    • Posts: 20
      • View Profile
    Jawab #54 21 July, 2008, 11:06:23 PM
  • Publish Di FB
  • Kebetulan tengah mencari persoalan jamak taakhir, ana terjumpa halaman ini, alhamdulillah boleh bersama-sama berkongsi ilmu dan pengalaman.
    Lawatilah laman web sekolah saya di http://skbadang.fotopages.com

    ladyct

    • *
    • Posts: 1
      • View Profile
    Jawab #55 22 July, 2008, 11:50:34 AM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum, terjumpa forum ni semasa tengah mencari seseorang yang berpengetahuan luas dalam ilmu agama yang sudi untuk mengendali Soal Jawab Agama di 'rumah' saya di http://www.komunitisiber.net

    Hudiya_Kautsar

    • *
    • Posts: 13
      • View Profile
    Jawab #56 22 July, 2008, 05:30:00 PM
  • Publish Di FB
  • Salam buat semua :-

         
        Sebenarnya, saya baru je mendaftar. Saya terserempak forum ini semasa ingin mencari tentang forum berkaitan tentang jihad. Alhamdulillah.

    yaminshaari

    • *
    • Posts: 20
    • - yamin -
      • View Profile
    Jawab #57 22 September, 2008, 04:06:37 PM
  • Publish Di FB
  • :) Terjumpa halaqah selepas tercari2 laman web yg islamic. Alhamdulillah...
    Mencari cinta yang hakiki...

    nadirah87

    • *
    • Posts: 123
      • View Profile
    Jawab #58 17 November, 2008, 11:46:36 AM
  • Publish Di FB
  • saya disyorkan oleh adik saya..dier mmg berminat mengikuti ape jua forum....
    " INGATLAH ALLAH WALAU DI MANA ANDA BERADA "

    andak

    • *
    • Posts: 3
      • View Profile
    Jawab #59 17 November, 2008, 12:51:56 PM
  • Publish Di FB
  • saya dpt tau halaqah.net ni dari nozabizz.. tq sbb invite saya ke halaqah.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    190 Replies
    30842 Views
    Last post 05 March, 2014, 09:41:51 AM
    by mujahidah_a-sha
    24 Replies
    4806 Views
    Last post 11 December, 2012, 08:22:36 PM
    by afiQoh
    32 Replies
    4677 Views
    Last post 16 August, 2013, 09:44:12 AM
    by 5zul