Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5

*

Author Topic: Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5  (Read 23087 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Reply #200 25 March, 2012, 07:22:45 PM
  • Publish
  • Puja dan puji sebenar-benarnya untuk Allah SWT, semuga selawat dan salam buat junjungan mulia Baginda Rasulullah SAW, sekelian kaum keluarga dan juga para sahabatnya..

    Hendak ku gapai tapi tangan tak sampai...

    Saya dengan rasa rendah diri ingin memohon maaf sekali lagi buat Ummi serta sekelian warga halaqah khususnya AJK bagi program HHH5 kerana tidak dapat menyertai serta terpaksa menarik diri dari menyertai sebarang jawatan yg telah di beri tempoh hari atas sebab ada tugas-tugas khas yg telah diamanahkan untuk persediaan menghadapi PRU13 bagi Parlimen Merbau Pulas dan Padang Serai..harap faham ya..

    Bagaimanapun InsyAllah saya akan cuba luangkan sedikit masa utk bertemu dgn saudara dan sahabat nanti..tempat yg dicadangkan dgn tempat saya taklah jauh sangat, cuma berlaga hari dan waktunya shj...

    Pun begitu saya juga bersedia untuk membantu apa sahaja pertolongan serta bantuan sekiranya diperlukan..Ummi tahu no. h/p sayakan...

    Doa dan harapan mudahan Allah permudahkan setiap pekerjaan ini dan mudahan mendapat KeredhaanNya.
    Alhamdulillah syukur kita dengan segala nikmat kurniaanNya..

    Reply #201 26 March, 2012, 08:58:10 AM
  • Publish
  • Ini antara gambar menarik berhampiran  lokasi program...

    Makan mee udang di  Pulau Sayak. Pulau dalam gambar ialah  Pulau Kozambo.










    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Reply #202 26 March, 2012, 09:00:57 AM
  • Publish
  • :sedihnya:..ummi saja je nak buat den terliuq...sabor...sabor...
    ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
    CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

    Reply #203 26 March, 2012, 09:07:04 AM
  • Publish
  • cantiknyaaaaa.. mee udang.. :senyum:.. lebih cantik pemandangan laut belakang tu.. rasa nak terjun je
    halaqahforum4

    Reply #204 26 March, 2012, 09:18:08 AM
  • Publish
  • Sebenarnya  lokasi tepi laut Matahari Condong lagi cantik dari gaambar ini, sayangnya masa ni tak ada sapa nak tolong ambik gambar.

    Gambar Ini pun ehsan dari seorang pemuda menggunakan telefon tangannya. Hantar mms ke telefon Antagonist dah Antagonist email kepada saya. Betapa perlunya usaha untuk mendapatkan gambar-gambar ini.

    Reply #205 26 March, 2012, 09:37:38 AM
  • Publish
  • gambar2 tu dah memadai ummi untuk buat hati setiap orang tertarik dan jatuh gedebuk...

    nanti pi sana bergambarlah beramai2...

    asyik tengok kat sini..kempunan la pula
    ..jAdIkAn aKu mEncIntAi sEsuAtu yAng mEmbAwA kEpAdA kEcIntAanMU..
    ..salamesrakuntukmuselamanya..

    Reply #206 26 March, 2012, 10:19:55 AM
  • Publish
  • Sebenarnya  lokasi tepi laut Matahari Condong lagi cantik dari gaambar ini, sayangnya masa ni tak ada sapa nak tolong ambik gambar.

    Gambar Ini pun ehsan dari seorang pemuda menggunakan telefon tangannya. Hantar mms ke telefon Antagonist dah Antagonist email kepada saya. Betapa perlunya usaha untuk mendapatkan gambar-gambar ini.


    Betul-betul, orang kata jika mahu seribu usaha, jika tak ingin seribu alasan juga.

    Reply #207 26 March, 2012, 01:01:04 PM
  • Publish
  • Ini antara gambar menarik berhampiran  lokasi program...



    Gambar dua orang di atas itu pun menarik juga...
    jeng3...inilah tuan-tuan pada nick name tersebut.

    pewiiittt...dalam gelap pun menarik.
    Cukuplah bila kami merasa mulia karena Engkau sebagai Pencipta bagi kami dan cukuplah bila kami bangga bahawa kami menjadi hamba bagiMu. Engkau bagi kami sebagaimana yang kami cintai, maka berilah kami taufik sebagaimana yang Engkau cintai.

    Reply #208 26 March, 2012, 04:23:01 PM
  • Publish
  • Ini antara gambar menarik berhampiran  lokasi program...



    Gambar dua orang di atas itu pun menarik juga...
    jeng3...inilah tuan-tuan pada nick name tersebut.

    pewiiittt...dalam gelap pun menarik.

    Ummi ,, mana gambar saya. Kan saya ada situ,  Air kan 3, gelas kopi jer ada nih, mana achi.   Kamera osak kot, nih.
    Gambar lawan cahaya, jadi itam.
    Dah ler  saya yang itam legam, kemetot, terus tak ada gambar.

    Reply #209 26 March, 2012, 05:17:29 PM
  • Publish
  • Tahniah.....semoga dipermudahkan segala urusan.....hope dapat join sekali nanti .....insyaALLAH.... kalau perlukan pertolongan saya sedia menolong....insyaALLAH.....

    Reply #210 26 March, 2012, 05:40:07 PM
  • Publish
  • Tahniah.....semoga dipermudahkan segala urusan.....hope dapat join sekali nanti .....insyaALLAH.... kalau perlukan pertolongan saya sedia menolong....insyaALLAH.....

    meh meh join sekali,  sekali join tentu nak lagi, lagi lagi lagi lagi lagi ..bunyi sebutan gila.
    Tak caya sebut dan buat gaya tuh lagi lagi lagi lagi lagi lagi lagi.

    Tahukah anda apa itu GILA? Gila itu ialah hilang akal.  Bagaimana nak hilangkan akal.
    Senang aja.  Tengok elok elok menggunakan akal. Bila anda telah gunakan akal, maka yang ada ialah keterangan dan bukti, di situ anda telah hilangkan soalan kepada jawapan.  Dimanakah akal, sebenarnya akal itu bersifat sementara yakni ada semasa diperlukan, dan hilang sesudah anda mengetahui.

    Jika anda was was maka anda belum hilangkan akal hatta adanya was was.  Bila anda tidak was was lagi maka akal itu hilang di dalam was was, maka anda tidak was was lagi, anda seorang yang optimis (yakin).

    Reply #211 28 March, 2012, 11:57:49 AM
  • Publish
  •  :)
    teruja nak join tapi ada kelas pada tarikh tersebut. justeru itu, didoakan agar segala program berjalan lancar dan segala urusan dipermudahkan... :aamiin: Barakallahufikum....

    Reply #212 28 March, 2012, 12:29:33 PM
  • Publish
  • :)
    teruja nak join tapi ada kelas pada tarikh tersebut. justeru itu, didoakan agar segala program berjalan lancar dan segala urusan dipermudahkan... :aamiin: Barakallahufikum....

    Tak cuti kah pada hari Sabtu dan Ahad tu? 2 Jun adalah cuti umum sempena hari keputeraan yang di pertuan agong pertama.

    Reply #213 28 March, 2012, 12:57:10 PM
  • Publish
  • tak wahai ummi kerana 3.6.2012 saya ada kelas. saya sekarang dalam semester 2 untuk Pengajian Luar Kampus (blended learning) d Uitm Shah Alam...

    Reply #214 01 April, 2012, 01:07:22 PM
  • Publish
  • Ini antara gambar menarik berhampiran  lokasi program...





     :)

    Argggghhh......... dah tak sabar dah nak pergi berjalan jauh ni....... N9 > Selangor > Perak > P.Pinang > Kedah...... heheheheehe......
    <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<
                         <')))))<

    Reply #215 02 April, 2012, 04:29:22 PM
  • Publish
  • Mei...boleh senaraikan keperluan yang telah dibincangkan tempoh hari?

    Saya memohon untuk sesiapa sahaja memberikan kerjasama , jika datang dengan kenderaan, untuk membawa beberapa peralatan. Harap tidak menyusahkan sesiapa. Bawa barang keperluan ini dengan ikhlas tanpa rungutan atau sungutan.

    Antara keperluan utama, sesiapa yang datang dengan kenderaan sendiri,bawa jika ada...

    1. bawa bantal untuk diri sendiri, jika tidak, jadikan beg pakaian sebagai bantal seperti ketika jemaah haji berwukuf di Arafah.

    2. Jika ada khemah, bawalah, jika muslimah tak gunakan, beri pinjam kepada muslimin.

    3. Selimut untuk diri sendiri.

    4. Sapa yang nak bawa kelambu, boleh beri pinjam kepada muslimin yang tidor di ruang terbuka.

    5. Pisau

    6. Papan potong

    7. Sudu, garfu,

    8. Ceret besar, jag dan cerek elektrik.

    9. Parang, gunting, penyepit arang dan ikan.

    10.Senduk, sudip, senduk nasi , besen dan tapis


    Lain-lain nanti senaraikan lagi.

    Reply #216 03 April, 2012, 10:35:37 AM
  • Publish

  • Ulang post ..mana tahu ramai yang tidak baca semalam.

    Mei...boleh senaraikan keperluan yang telah dibincangkan tempoh hari?

    Saya memohon untuk sesiapa sahaja memberikan kerjasama , jika datang dengan kenderaan, untuk membawa beberapa peralatan. Harap tidak menyusahkan sesiapa. Bawa barang keperluan ini dengan ikhlas tanpa rungutan atau sungutan.

    Antara keperluan utama, sesiapa yang datang dengan kenderaan sendiri,bawa jika ada...

    1. bawa bantal untuk diri sendiri, jika tidak, jadikan beg pakaian sebagai bantal seperti ketika jemaah haji berwukuf di Arafah.

    2. Jika ada khemah, bawalah, jika muslimah tak gunakan, beri pinjam kepada muslimin.

    3. Selimut untuk diri sendiri.

    4. Sapa yang nak bawa kelambu, boleh beri pinjam kepada muslimin yang tidor di ruang terbuka.

    5. Pisau

    6. Papan potong

    7. Sudu, garfu,

    8. Ceret besar, jag dan cerek elektrik.

    9. Parang, gunting, penyepit arang dan ikan.

    10.Senduk, sudip, senduk nasi , besen dan tapis


    Lain-lain nanti senaraikan lagi.

    Reply #217 03 April, 2012, 12:12:43 PM
  • Publish
  • saya tulis balik items hari tu yer...

    1. bahan masakan

    kunyit
    beras
    gula
    garam
    minyak masak
    teh kopi
    keropok ikan (buat kudapan waktu petang)

    Reply #218 03 April, 2012, 12:16:23 PM
  • Publish
  • Mei...boleh senaraikan keperluan yang telah dibincangkan tempoh hari?

    Saya memohon untuk sesiapa sahaja memberikan kerjasama , jika datang dengan kenderaan, untuk membawa beberapa peralatan. Harap tidak menyusahkan sesiapa. Bawa barang keperluan ini dengan ikhlas tanpa rungutan atau sungutan.

    Antara keperluan utama, sesiapa yang datang dengan kenderaan sendiri,bawa jika ada...

    1. bawa bantal untuk diri sendiri, jika tidak, jadikan beg pakaian sebagai bantal seperti ketika jemaah haji berwukuf di Arafah.

    2. Jika ada khemah, bawalah, jika muslimah tak gunakan, beri pinjam kepada muslimin.

    3. Selimut untuk diri sendiri.-TOTO pun kalau boleh

    4. Sapa yang nak bawa kelambu, boleh beri pinjam kepada muslimin yang tidor di ruang terbuka.

    5. Pisau

    6. Papan potong

    7. Sudu, garfu,

    8. Ceret besar, jag dan cerek elektrik.

    9. Parang, gunting, penyepit arang dan ikan.

    10.Senduk, sudip, senduk nasi , besen dan tapis

    11. TALAM (jgn lupa..sebab kta nak makan dalam talam kan)

    12.Periuk nasi elektirk

    13. Ubat nyamuk (ini saya sponsor)


    Lain-lain nanti senaraikan lagi.

    Reply #219 03 April, 2012, 12:24:49 PM
  • Publish
  • Menu waktu petang..macam yang kita kata haritu..ialah LAKSA...

    sementara menanti waktu malam untuk BBQ....jadi perlu ada periuk besar untuk kuah laksa dan mangkuk2 nak makan.

    siapa yang ada idea lagi..boleh kongsikan disini..takut ada tertinggal/tak masuk list

    divider3
    halaqahforum4