Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5

Author Topic: Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5  (Read 17126 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Fakir Billah

  • *
  • Posts: 852
    • View Profile
Jawab #140 18 March, 2012, 12:34:25 PM
  • Publish Di FB

  • ok dah tu ummi...cupp sendiri tak tahu lagu mana pulut dakap dan pulut pasung tu...kuih lopez selalu la buat..boleh la belajar memasak...temanya "Dari Dapur Ke Dapur Bersama Chef Ummi Munaliza"

    ***~den pulak yang over excited...padahal tak pergi pun nanti...:sedihnya:~

    Wah wah ada pulut dakap by kemuncup....tu dia hass...
    Pulut Pasung pun ada,, isk isk isk kes naya nih.     Apsal pulut kene pasung.  Tak ada istilah lain ker.

    Kalau si Antagonist tau, dialah orang paling seronok dalam dunia dengan berita nih.
    Jarak 1/2 kilometer, ada bendang,  awal bulan 6 musim menuai, kalau nak belajar mengerat pokok padi, membanting, boleh leh kita adaptasi cara orang dulu dulu.  Pakai baju lawa lawa, ke sawah,,, wahahaha gamat sedunia halaqah.
    Geli pala lutut duk bayangkan acara makluk halaqah dengan gaya ala koboi tunggang lembu, tunggang langganglah jadinya.
    Mengerat padi bukan mengorat.  Kalau mengorat duk belek belek, kenyit mata kejap kejap kat pokok padi, menyasau jadinya.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14507
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #141 18 March, 2012, 03:07:51 PM
  • Publish Di FB
  • Berikut ialah aturacara yang disusun di dalam program HHH 5.

    Tema program kali  ini : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


    Aturcara Program

    Sabtu 02/06/2012

    10.00 am:  Pendaftaran  peserta (Chalet Matahari Condong, Pantai Merdeka Kedah)

    10.30 am:  Taklimat aktiviti/program

    11.00 am: Ucapan Aluan dan Doa
                   
    11.30 am:  Tazkirah / Taklimat Perjalanan Program dan Ta’aruf Santai   
                       
    12.30 tengah hari:  Daftar masuk tempat penginapan

    1.00 pm:  Makan tengah hari

    1.45 pm:  Solat Zohor berjemaah

    2.30 pm:  Program Jejak Cinta Nabi.(Tazkirah Sirah Nabawiyah 1/kuiz)

    4.40 pm: Solat Asar/ Usrah pendek dalam kumpulan

    5.30 pm: Bersantai di pinggiran pantai ~  Muslimin Bola Pantai
                                                        ~ Muslimat Aktiviti Mengisi  ketupat palas


    6.30 pm :  Rukyah melihat matahari terbenam

    7.00 pm: Makan Malam

    7.30 pm: Solat maghrib berjemaah
                   Tahlil, zikir  dan yassin.

    8.30 pm :  Solat isya’ berjemaah/Kuliah Sirah Nabawiyyah 2/ Kuiz

    10.00 pm : “Happy BBQ”
     

    11.30 pm: Tidur


    Ahad 03/06/2012

    3:30 a.m   :  Bangun tidur dan pengurusan diri

    4.00 am :  Qiamulail/zikir

    6.00 am:  Solat subuh /Tazkirah Subuh
                                 
    7.30  a.m:  Sarapan

    8.30  a.m :Muslimat ~ Khidmat Masyarakat
                   Muslimin ~ Khidmat Masyarakat
                                   
    10.00 am:  Muslimin ~ Futsal
                   Muslimat ~ Kemahiran di dapur 


    12.30 Tengah hari : Makan
                                     

    1.30 pm:  Solat zuhur

    2.00 pm: Mengemaskan barang-barang

    2.30 pm: Jelajah Pantai/ Belukar

    4:00 p.m: Penyampaian cenderahati /hadiah

    5:00 p.m: Bersurai


    p/s : Aturcara masih boleh berubah mengikut kesesuaian masa dan keadaan. Semua acara muslimin dan muslimat dijalankan berasingan kecuali Kuliah,tazkirah dan kuiz.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    rahmanw

    • *
    • Posts: 1150
      • View Profile
    Jawab #142 18 March, 2012, 06:31:56 PM
  • Publish Di FB
  • Satu lagi...harap2 banner halaqah dah ada la ya (^_^)

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14507
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #143 18 March, 2012, 07:39:23 PM
  • Publish Di FB
  • Satu lagi...harap2 banner halaqah dah ada la ya (^_^)


    Banner tahun lepas masih ada.  Cuma di bahagian tarikh dan bilangan HHH  tu kita tampal  dengan tarikh baru dan angka 5.


    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14507
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #144 18 March, 2012, 08:48:17 PM
  • Publish Di FB

  • Senarai  AJK Terkini


    Gathering HHH ke 5 Tahun 2012

    Tema : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


    AJK Program HHH ke 5


    Penaung

    Ahmad Syarifuddin bin Ibrahim (alhaudhie)


    Penasihat
    Ummi Munaliza


    Pengarah Program
    Fakir Billah


    Timbalan Pengarah Program
    Mei


    Setiausaha
    elsanxz


    Bendahari
    Keju


    Urusetia
    Pak Long


    AJK Penceramah/ Penyampai Kuliah
    Intizhar


    AJK Aktiviti Muslimin
    Rahmanw


    AJK Aktiviti Muslimat
    ................................


    AJK Pendaftaran
    ...............................


    Pembaca Doa
    ............................


    Penyambut Tetamu
    Intizhar.


    Buku Program/ Pamplet
    Faa Zahra


    Makanan dan Minuman
    Ummi Munaliza dan Keju
    Dibantu oleh Peserta


    Jurugambar /Video
    Nazirul Razali


    Sponsor dan Penajaan
    Kemuncupp  dan Yuzie


    Cenderahati/hadiah
    ......................................


    Jemputan / Protokol
    ..............................


    Tabung Dana Halaqah
    ................................


    Penginapan /Pengangkutan
    Saya Hamba


    Qiamulail
    ....................


    Kebajikan
    ......................


    Banner / Kain Rentang
    ............................


    Senarai AJK akan dilengkapkan apabila senarai peserta hadir diketahui. .............menunjukkan masih belum dilengkapkan nama AJK yang hadir.

    adeq_fauzy

    • *
    • Posts: 692
    • :: KeranaMU ya Allah ::
      • View Profile
    Jawab #145 19 March, 2012, 02:19:35 AM
  • Publish Di FB
  • Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

    Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

    Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

    Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....
    SUMBANGAN TABUNG HALAQAH
    CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services
    "Saham akhirat anda, insyaAllah.."

    nazirul razali

    • *
    • Posts: 875
    • HIDUP JIHAD, MATI SYAHID, ALLAH HUAKHBAR.
      • View Profile
    Jawab #146 19 March, 2012, 02:54:29 AM
  • Publish Di FB

  • Jurugambar /Video
    Nazirul Razali


     :) Ummi....... hehehehhee.......

    Apekah ini ummi........ den tidak mengerti........ ooohhhh....... T_T
    <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<
                         <')))))<

    Antagonist

    • *
    • Posts: 198
      • View Profile
    Jawab #147 19 March, 2012, 02:55:55 AM
  • Publish Di FB


  • woi fakir,,,blh tunjukkan kat mana port kita...yang belah kiri ke kanan?

    nazirul razali

    • *
    • Posts: 875
    • HIDUP JIHAD, MATI SYAHID, ALLAH HUAKHBAR.
      • View Profile
    Jawab #148 19 March, 2012, 03:02:13 AM
  • Publish Di FB




  • Indahnya suasana
    Kita di hari ini
    Ceria bersama bermesra
    Erat Silaturrahim
    Saling hormat-menghormati
    Tuntutan agama yang mulia

    Oh mari bersama
    Kita jalinkan
    Kasih sayang sesama insan
    Di hari ini kita mulakan
    Moga kekal untuk selamanya...

    Indahnya jika kita dapat bersama
    Hidup selalu gembira di dunia ini
    Lagi indahnya jika kita dapat bersama
    Hidup di dalam gembira
    Di akhirat sana....

    Erat silaturrahim
    Saling hormat menghormati
    Tuntutan agama yang mulia
    Yang tua dihormati
    Yang muda disayangi
    Cetuskan suasana harmoni...

    keMuNcUpp

    • *
    • Posts: 884
      • View Profile
    Jawab #149 19 March, 2012, 09:35:50 AM
  • Publish Di FB




  • Indahnya suasana
    Kita di hari ini
    Ceria bersama bermesra
    Erat Silaturrahim
    Saling hormat-menghormati
    Tuntutan agama yang mulia

    Oh mari bersama
    Kita jalinkan
    Kasih sayang sesama insan
    Di hari ini kita mulakan
    Moga kekal untuk selamanya...

    Indahnya jika kita dapat bersama
    Hidup selalu gembira di dunia ini
    Lagi indahnya jika kita dapat bersama
    Hidup di dalam gembira
    Di akhirat sana....

    Erat silaturrahim
    Saling hormat menghormati
    Tuntutan agama yang mulia
    Yang tua dihormati
    Yang muda disayangi
    Cetuskan suasana harmoni...



     :msya: cantiknya alam ciptaan Allah...rasa hati ini terpanggil2 jer...
    ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
    CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14507
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #150 19 March, 2012, 09:47:53 AM
  • Publish Di FB
  • Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

    Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

    Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

    Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....

    keMuNcUpp

    • *
    • Posts: 884
      • View Profile
    Jawab #151 19 March, 2012, 09:51:33 AM
  • Publish Di FB
  • Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

    Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

    Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

    Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....


    tak apa ummi...remove jer...tak salah rasanya... :senyum:

    acit

    • *
    • Posts: 704
    • Ilahi anta maksudi wa redho ka matluubi
      • View Profile
    Jawab #152 19 March, 2012, 10:00:13 AM
  • Publish Di FB
  • masih ada pada saya baju T-Halaqah (hitam) yang tahun lepas..Halaqian
    sekitar KL , Shah Alam dan Kajang boleh dapatkan dari saya..bantu habiskan stok.

    Pak cik Acit, saya di Kajang, tapi saya mahu saiz S ada tak?kalau tak ada tak naklah habiskan stock tu,,,

    PM  nama, alamat, saiz dan jantina. Nanti Pakcik Acit terpos tshirt lelaki kepada muslimat.
    T-Shirt Muslimah yang ada stok hanyalah saiz 42 ada 10 helai,T-shirt lelaki saiz 44 ada 2 helai dan saiz
    46 ada 4 helai.Sesiapa berhajat,sila pm/sms/call 0109006073.Insyaallah saya akan hantarkan sehampir
    mungkin terutama area KL,Kajang,Shah Alam,Trengganu,Kuantan dan Kelantan sehingga ke Pengkalan Kubur
    atau Rantau Panjang .
    "Berpanjangan lah ubudiyah zahir dan batin serta berkekalan lah
    hadir hati serta Allah".Wallahu a'lam bishowab

    Fakir Billah

    • *
    • Posts: 852
      • View Profile
    Jawab #153 20 March, 2012, 09:42:52 AM
  • Publish Di FB


  • woi fakir,,,blh tunjukkan kat mana port kita...yang belah kiri ke kanan?


    Port kiter yang di TENGAH, kedudukan longitud 100, lalitud 44, time 2 minit.
    Satu sifat 2 kelakuan, panjang pendek, kecil besar, gemuk kurus,,,,,
     Tengah duk jadi semua semua tuh. Ada tak sungguh.
     Port Di KAKI BUKIT. 3segi tuh ler.

    Cherio lambada.  Adios.

    Fakir Billah

    • *
    • Posts: 852
      • View Profile
    Jawab #154 20 March, 2012, 09:45:38 AM
  • Publish Di FB
  • Gambar itu difokus dari Tanjung Dawai Tembaga.

    Kelihatan di hadapan ialah Kedudukan Pantai Merdeka, Bukit yang Sambung menyambung itu ialah Pulau Sayak, Dan Bukit Penjara ( Area Pantai Merdeka)

    5zul

    • *
    • Posts: 3047
    • ~~ Tiada Kesusahan Melainkan Susah ~~
      • View Profile
    Jawab #155 20 March, 2012, 10:59:51 AM
  • Publish Di FB
  • setakat memancing nie .... ikan bersepah heeee-

    tanjung dawai ni dekat ngan umah pak sedara den...huu-
    adeknya duk di sg petani -
    laki dia polis trafic.. bini dia warden penjara...

    ~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~

    acit

    • *
    • Posts: 704
    • Ilahi anta maksudi wa redho ka matluubi
      • View Profile
    Jawab #156 21 March, 2012, 12:16:29 PM
  • Publish Di FB
  • Kalau nak tempah T-Shirt tanpa deposit,boleh saya bincangkan dengan supplier
    uniform saya.Saya biasa buat tempahan uniform dan T-Shirt dalam jumlah yang
    besar tanpa apa-apa deposit.

    Mei

    • *
    • Posts: 1017
      • View Profile
    Jawab #157 21 March, 2012, 12:24:06 PM
  • Publish Di FB
  • Tempah T-shirt tanpa deposit tu macam best dah...

    Tapi....

    Dalam 'jumlah yang besar' tu..minimum nya berapa helai?

    Sebab tak tahu..berapa 'jumlah yang besar' nak join HHH5 atau nak beli  t-shirt jer tanpa join HHH5.


    Yuzie

    • *
    • Posts: 1023
    • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
      • View Profile
    Jawab #158 21 March, 2012, 12:50:06 PM
  • Publish Di FB
  • masih ada pada saya baju T-Halaqah (hitam) yang tahun lepas..Halaqian
    sekitar KL , Shah Alam dan Kajang boleh dapatkan dari saya..bantu habiskan stok.

    Pak cik Acit, saya di Kajang, tapi saya mahu saiz S ada tak?kalau tak ada tak naklah habiskan stock tu,,,

    PM  nama, alamat, saiz dan jantina. Nanti Pakcik Acit terpos tshirt lelaki kepada muslimat.
    T-Shirt Muslimah yang ada stok hanyalah saiz 42 ada 10 helai,T-shirt lelaki saiz 44 ada 2 helai dan saiz
    46 ada 4 helai.Sesiapa berhajat,sila pm/sms/call 0109006073.Insyaallah saya akan hantarkan sehampir
    mungkin terutama area KL,Kajang,Shah Alam,Trengganu,Kuantan dan Kelantan sehingga ke Pengkalan Kubur
    atau Rantau Panjang .
    kalau tak silap saya saiz 42 tu dalam kategori saiz L. S dalam saiz 36-38. T-Shirt Halaqah biasanya untuk orang kurus saiz apa ye? Saiz semua tu bergantung atas jenis T-Shirt so den tak boleh nak cakap camna....melepas stock lama..
    Cukuplah bila kami merasa mulia karena Engkau sebagai Pencipta bagi kami dan cukuplah bila kami bangga bahawa kami menjadi hamba bagiMu. Engkau bagi kami sebagaimana yang kami cintai, maka berilah kami taufik sebagaimana yang Engkau cintai.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14507
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #159 21 March, 2012, 05:45:39 PM
  • Publish Di FB
  • Program dan pelaksanaan harap dapat dibincangkan agar aktiviti dapat disusun.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    275 Replies
    23498 Views
    Last post 13 March, 2011, 09:16:12 AM
    by halawah
    13 Replies
    2622 Views
    Last post 23 May, 2012, 12:01:49 PM
    by Ummi Munaliza
    122 Replies
    10373 Views
    Last post 18 October, 2013, 06:03:02 PM
    by sekasihsayang