Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5

Author Topic: Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5  (Read 47367 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Reply #140 18 March, 2012, 12:34:25 PM

ok dah tu ummi...cupp sendiri tak tahu lagu mana pulut dakap dan pulut pasung tu...kuih lopez selalu la buat..boleh la belajar memasak...temanya "Dari Dapur Ke Dapur Bersama Chef Ummi Munaliza"

***~den pulak yang over excited...padahal tak pergi pun nanti...:sedihnya:~

Wah wah ada pulut dakap by kemuncup....tu dia hass...
Pulut Pasung pun ada,, isk isk isk kes naya nih.     Apsal pulut kene pasung.  Tak ada istilah lain ker.

Kalau si Antagonist tau, dialah orang paling seronok dalam dunia dengan berita nih.
Jarak 1/2 kilometer, ada bendang,  awal bulan 6 musim menuai, kalau nak belajar mengerat pokok padi, membanting, boleh leh kita adaptasi cara orang dulu dulu.  Pakai baju lawa lawa, ke sawah,,, wahahaha gamat sedunia halaqah.
Geli pala lutut duk bayangkan acara makluk halaqah dengan gaya ala koboi tunggang lembu, tunggang langganglah jadinya.
Mengerat padi bukan mengorat.  Kalau mengorat duk belek belek, kenyit mata kejap kejap kat pokok padi, menyasau jadinya.

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #141 18 March, 2012, 03:07:51 PM
Berikut ialah aturacara yang disusun di dalam program HHH 5.

Tema program kali  ini : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


Aturcara Program

Sabtu 02/06/2012

10.00 am:  Pendaftaran  peserta (Chalet Matahari Condong, Pantai Merdeka Kedah)

10.30 am:  Taklimat aktiviti/program

11.00 am: Ucapan Aluan dan Doa
               
11.30 am:  Tazkirah / Taklimat Perjalanan Program dan Ta’aruf Santai   
                   
12.30 tengah hari:  Daftar masuk tempat penginapan

1.00 pm:  Makan tengah hari

1.45 pm:  Solat Zohor berjemaah

2.30 pm:  Program Jejak Cinta Nabi.(Tazkirah Sirah Nabawiyah 1/kuiz)

4.40 pm: Solat Asar/ Usrah pendek dalam kumpulan

5.30 pm: Bersantai di pinggiran pantai ~  Muslimin Bola Pantai
                                                    ~ Muslimat Aktiviti Mengisi  ketupat palas


6.30 pm :  Rukyah melihat matahari terbenam

7.00 pm: Makan Malam

7.30 pm: Solat maghrib berjemaah
               Tahlil, zikir  dan yassin.

8.30 pm :  Solat isya’ berjemaah/Kuliah Sirah Nabawiyyah 2/ Kuiz

10.00 pm : “Happy BBQ”
 

11.30 pm: Tidur


Ahad 03/06/2012

3:30 a.m   :  Bangun tidur dan pengurusan diri

4.00 am :  Qiamulail/zikir

6.00 am:  Solat subuh /Tazkirah Subuh
                             
7.30  a.m:  Sarapan

8.30  a.m :Muslimat ~ Khidmat Masyarakat
               Muslimin ~ Khidmat Masyarakat
                               
10.00 am:  Muslimin ~ Futsal
               Muslimat ~ Kemahiran di dapur 


12.30 Tengah hari : Makan
                                 

1.30 pm:  Solat zuhur

2.00 pm: Mengemaskan barang-barang

2.30 pm: Jelajah Pantai/ Belukar

4:00 p.m: Penyampaian cenderahati /hadiah

5:00 p.m: Bersurai


p/s : Aturcara masih boleh berubah mengikut kesesuaian masa dan keadaan. Semua acara muslimin dan muslimat dijalankan berasingan kecuali Kuliah,tazkirah dan kuiz.
Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
Penal Utama Baitul Muslim


Reply #142 18 March, 2012, 06:31:56 PM
Satu lagi...harap2 banner halaqah dah ada la ya (^_^)

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #143 18 March, 2012, 07:39:23 PM
Satu lagi...harap2 banner halaqah dah ada la ya (^_^)

Banner tahun lepas masih ada.  Cuma di bahagian tarikh dan bilangan HHH  tu kita tampal  dengan tarikh baru dan angka 5.


Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #144 18 March, 2012, 08:48:17 PM

Senarai  AJK Terkini


Gathering HHH ke 5 Tahun 2012

Tema : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


AJK Program HHH ke 5


Penaung

Ahmad Syarifuddin bin Ibrahim (alhaudhie)


Penasihat
Ummi Munaliza


Pengarah Program
Fakir Billah


Timbalan Pengarah Program
Mei


Setiausaha
elsanxz


Bendahari
Keju


Urusetia
Pak Long


AJK Penceramah/ Penyampai Kuliah
Intizhar


AJK Aktiviti Muslimin
Rahmanw


AJK Aktiviti Muslimat
................................


AJK Pendaftaran
...............................


Pembaca Doa
............................


Penyambut Tetamu
Intizhar.


Buku Program/ Pamplet
Faa Zahra


Makanan dan Minuman
Ummi Munaliza dan Keju
Dibantu oleh Peserta


Jurugambar /Video
Nazirul Razali


Sponsor dan Penajaan
Kemuncupp  dan Yuzie


Cenderahati/hadiah
......................................


Jemputan / Protokol
..............................


Tabung Dana Halaqah
................................


Penginapan /Pengangkutan
Saya Hamba


Qiamulail
....................


Kebajikan
......................


Banner / Kain Rentang
............................


Senarai AJK akan dilengkapkan apabila senarai peserta hadir diketahui. .............menunjukkan masih belum dilengkapkan nama AJK yang hadir.

adeq_fauzy

  • *
  • :: KeranaMU ya Allah ::
    • View Profile
Reply #145 19 March, 2012, 02:19:35 AM
Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....
SUMBANGAN TABUNG HALAQAH
CIMB 01180004462058 Halaqah Net Services
"Saham akhirat anda, insyaAllah.."

nazirul razali

  • *
  • HIDUP JIHAD, MATI SYAHID, ALLAH HUAKHBAR.
    • View Profile
Reply #146 19 March, 2012, 02:54:29 AM

Jurugambar /Video
Nazirul Razali


 :) Ummi....... hehehehhee.......

Apekah ini ummi........ den tidak mengerti........ ooohhhh....... T_T
<')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<
                     <')))))<

Reply #147 19 March, 2012, 02:55:55 AM


woi fakir,,,blh tunjukkan kat mana port kita...yang belah kiri ke kanan?

nazirul razali

  • *
  • HIDUP JIHAD, MATI SYAHID, ALLAH HUAKHBAR.
    • View Profile
Reply #148 19 March, 2012, 03:02:13 AM



Indahnya suasana
Kita di hari ini
Ceria bersama bermesra
Erat Silaturrahim
Saling hormat-menghormati
Tuntutan agama yang mulia

Oh mari bersama
Kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya...

Indahnya jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira di dunia ini
Lagi indahnya jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira
Di akhirat sana....

Erat silaturrahim
Saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Yang tua dihormati
Yang muda disayangi
Cetuskan suasana harmoni...

Reply #149 19 March, 2012, 09:35:50 AM



Indahnya suasana
Kita di hari ini
Ceria bersama bermesra
Erat Silaturrahim
Saling hormat-menghormati
Tuntutan agama yang mulia

Oh mari bersama
Kita jalinkan
Kasih sayang sesama insan
Di hari ini kita mulakan
Moga kekal untuk selamanya...

Indahnya jika kita dapat bersama
Hidup selalu gembira di dunia ini
Lagi indahnya jika kita dapat bersama
Hidup di dalam gembira
Di akhirat sana....

Erat silaturrahim
Saling hormat menghormati
Tuntutan agama yang mulia
Yang tua dihormati
Yang muda disayangi
Cetuskan suasana harmoni...


 :msya: cantiknya alam ciptaan Allah...rasa hati ini terpanggil2 jer...
♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #150 19 March, 2012, 09:47:53 AM
Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....

Reply #151 19 March, 2012, 09:51:33 AM
Rasanya untuk T-shirt/cenderamata tu boleh bincang di topik yang baru.

Ada beberapa pos tidak memberi sebarang input disini. Bergurau tiada salahnya, cuma kalau boleh kita elakkan kerana sedikit mengganggu deraf yang ingin di nukilkan disini.

Ummi, mungkin boleh atur satu masa untuk perbincangan secara langsung dengan seluruh AJK atau peserta secara maya melalui YM conference dan sebagainya.

Berbalik kepada kandungan program dan perlaksanaan....


tak apa ummi...remove jer...tak salah rasanya... :senyum:

acit

  • *
  • Ilahi anta maksudi wa redho ka matluubi
    • View Profile
Reply #152 19 March, 2012, 10:00:13 AM
masih ada pada saya baju T-Halaqah (hitam) yang tahun lepas..Halaqian
sekitar KL , Shah Alam dan Kajang boleh dapatkan dari saya..bantu habiskan stok.

Pak cik Acit, saya di Kajang, tapi saya mahu saiz S ada tak?kalau tak ada tak naklah habiskan stock tu,,,

PM  nama, alamat, saiz dan jantina. Nanti Pakcik Acit terpos tshirt lelaki kepada muslimat.
T-Shirt Muslimah yang ada stok hanyalah saiz 42 ada 10 helai,T-shirt lelaki saiz 44 ada 2 helai dan saiz
46 ada 4 helai.Sesiapa berhajat,sila pm/sms/call 0109006073.Insyaallah saya akan hantarkan sehampir
mungkin terutama area KL,Kajang,Shah Alam,Trengganu,Kuantan dan Kelantan sehingga ke Pengkalan Kubur
atau Rantau Panjang .
"Berpanjangan lah ubudiyah zahir dan batin serta berkekalan lah
hadir hati serta Allah".Wallahu a'lam bishowab

Reply #153 20 March, 2012, 09:42:52 AM


woi fakir,,,blh tunjukkan kat mana port kita...yang belah kiri ke kanan?

Port kiter yang di TENGAH, kedudukan longitud 100, lalitud 44, time 2 minit.
Satu sifat 2 kelakuan, panjang pendek, kecil besar, gemuk kurus,,,,,
 Tengah duk jadi semua semua tuh. Ada tak sungguh.
 Port Di KAKI BUKIT. 3segi tuh ler.

Cherio lambada.  Adios.

Reply #154 20 March, 2012, 09:45:38 AM
Gambar itu difokus dari Tanjung Dawai Tembaga.

Kelihatan di hadapan ialah Kedudukan Pantai Merdeka, Bukit yang Sambung menyambung itu ialah Pulau Sayak, Dan Bukit Penjara ( Area Pantai Merdeka)

5zul

  • *
  • ~~ Tiada Kesusahan Melainkan Susah ~~
    • View Profile
Reply #155 20 March, 2012, 10:59:51 AM
setakat memancing nie .... ikan bersepah heeee-

tanjung dawai ni dekat ngan umah pak sedara den...huu-
adeknya duk di sg petani -
laki dia polis trafic.. bini dia warden penjara...

~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~

acit

  • *
  • Ilahi anta maksudi wa redho ka matluubi
    • View Profile
Reply #156 21 March, 2012, 12:16:29 PM
Kalau nak tempah T-Shirt tanpa deposit,boleh saya bincangkan dengan supplier
uniform saya.Saya biasa buat tempahan uniform dan T-Shirt dalam jumlah yang
besar tanpa apa-apa deposit.

Reply #157 21 March, 2012, 12:24:06 PM
Tempah T-shirt tanpa deposit tu macam best dah...

Tapi....

Dalam 'jumlah yang besar' tu..minimum nya berapa helai?

Sebab tak tahu..berapa 'jumlah yang besar' nak join HHH5 atau nak beli  t-shirt jer tanpa join HHH5.


Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #158 21 March, 2012, 12:50:06 PM
masih ada pada saya baju T-Halaqah (hitam) yang tahun lepas..Halaqian
sekitar KL , Shah Alam dan Kajang boleh dapatkan dari saya..bantu habiskan stok.

Pak cik Acit, saya di Kajang, tapi saya mahu saiz S ada tak?kalau tak ada tak naklah habiskan stock tu,,,

PM  nama, alamat, saiz dan jantina. Nanti Pakcik Acit terpos tshirt lelaki kepada muslimat.
T-Shirt Muslimah yang ada stok hanyalah saiz 42 ada 10 helai,T-shirt lelaki saiz 44 ada 2 helai dan saiz
46 ada 4 helai.Sesiapa berhajat,sila pm/sms/call 0109006073.Insyaallah saya akan hantarkan sehampir
mungkin terutama area KL,Kajang,Shah Alam,Trengganu,Kuantan dan Kelantan sehingga ke Pengkalan Kubur
atau Rantau Panjang .
kalau tak silap saya saiz 42 tu dalam kategori saiz L. S dalam saiz 36-38. T-Shirt Halaqah biasanya untuk orang kurus saiz apa ye? Saiz semua tu bergantung atas jenis T-Shirt so den tak boleh nak cakap camna....melepas stock lama..
Cukuplah bila kami merasa mulia karena Engkau sebagai Pencipta bagi kami dan cukuplah bila kami bangga bahawa kami menjadi hamba bagiMu. Engkau bagi kami sebagaimana yang kami cintai, maka berilah kami taufik sebagaimana yang Engkau cintai.

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #159 21 March, 2012, 05:45:39 PM
Program dan pelaksanaan harap dapat dibincangkan agar aktiviti dapat disusun.

divider3
halaqahforum4