Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5

Author Topic: Draf Kertas Kerja Program Himpunan Halaqian Halaqah ke 5  (Read 47347 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

wan_sgmt

  • *
  • Salam ukhuwwah semua..
    • View Profile
Reply #100 15 March, 2012, 04:15:12 PM
ooo patutpun..  ummi nanti tempahkan saiz saya utk 3H x5 ni ye..
Bersama menyumbang ke Tabung Sehati Sejiwa..

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #101 15 March, 2012, 04:30:13 PM
ooo patutpun..  ummi nanti tempahkan saiz saya utk 3H x5 ni ye..


HHH 5  tak ada Tshirt. Perlukah?
Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
Penal Utama Baitul Muslim


wan_sgmt

  • *
  • Salam ukhuwwah semua..
    • View Profile
Reply #102 15 March, 2012, 04:42:34 PM
ooo.. tengok pada budget juga kot. kalau tinggi tak payahlah.  Kalau ada baju pun bagus juga. Nanti seragam je. nanti bila pakai lain masa , bleh promote HQ skali. buat logo besar-besar.

cadangan je

Reply #103 17 March, 2012, 01:42:14 AM
 :)

Sebenarnya pihak Event Team dalam perbincangan nak buat baju kemeja Halaqah (F1), dan Tshirt Halaqah yang baru.

Lakaran dalam peringkat kedua. Lepas diperbaiki yang ni, ahli2 berpuas hati, dapat persetujuan ummi Mumaliza dan Ustaz Alhaudie.  kita akan publish untuk Halaqian order.

Sebab kami cadang nak pakai untuk program2 yang dirangka lepas ni.

Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #104 17 March, 2012, 06:04:11 PM




Inikah Pantai Cinta Merdeka yang diwar-warkan dalam lagu tu?
Dapat juga tengok Pantai cinta Merdeka.(kuang3)...
Orang kedah, pantai cinta merdeka macam mana tu naa?
Cukuplah bila kami merasa mulia karena Engkau sebagai Pencipta bagi kami dan cukuplah bila kami bangga bahawa kami menjadi hamba bagiMu. Engkau bagi kami sebagaimana yang kami cintai, maka berilah kami taufik sebagaimana yang Engkau cintai.

Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #105 17 March, 2012, 06:06:20 PM
:)
ummi, kertas kerja program yang lengkap tak pasti lagi ke ummi, boleh saya attach kat surat sumbangan tu?

Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #106 17 March, 2012, 06:13:08 PM

Saya wat cadangan tu sebab tahun lepas kita dah wat program bersih kubur dah...jadi kalau boleh nak pelbagaikan aktiviti...taknak setiap tahun dengan aktiviti yang sama

Maaf naa, En.  saya tak tahu dah dibuat program ni...Saya orang baru dalam ni baru umur 8 bulan

Ummi Munaliza

  • *
  • Anniversary Ke 32
    • View Profile
Reply #107 17 March, 2012, 06:35:50 PM
:)
ummi, kertas kerja program yang lengkap tak pasti lagi ke ummi, boleh saya attach kat surat sumbangan tu?


Beri saya masa 1 hari,   :ins:  saya siapkan hari isnin.

Reply #108 17 March, 2012, 06:39:27 PM




Inikah Pantai Cinta Merdeka yang diwar-warkan dalam lagu tu?
Dapat juga tengok Pantai cinta Merdeka.(kuang3)...
Orang kedah, pantai cinta merdeka macam mana tu naa?


tula kan...camne yer lirik lagu tu...patutla tempat ni digubah jadi bait lirik yang best...tengok gambar pun dah jatuh cinta nih...haisshhhh
♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

Reply #109 17 March, 2012, 08:28:43 PM
Berikut ialah aturacara yang disusun di dalam program HHH 5.

Tema program kali  ini : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


Aturcara Program

Sabtu 02/06/2012

10:00 a.m:  Pendaftaran  peserta (Chalet Matahari Condong, Pantai Merdeka Kedah)

10:30 a.m:  Taklimat aktiviti/program

11:00 a.mi: Tazkirah Pembukaan Majlis dan Doa
               
11:30 a.m:  Ta’aruf Santai   
                   
12.30 noon:  Daftar masuk tempat penginapan

1.00 p.m:  Makan tengah hari

1: 45 p.m:  Solat Zohor

2.30 p.m:  Program Jejak Cinta Nabi.(Tazkirah sirah nabawiyah/kuiz)

4: 40 p.m: Solat Asar

5.30 p.m:Bersantai di pinggiran pantai – Rukyah melihat matahari terbenam

7: 00 p.m: Makan Malam

7:30 p.m: Solat maghrib berjemaah
               Tahlil, zikir  dan yassin.

8:30 p.m :  Solat isya’ berjemaah/Kuliah pendek

9:00 p.m : “Happy BBQ”
 

11:30 p.m: Tidur


Ahad 03/06/2012

3:30 a.m   :  Bangun tidur dan pengurusan diri

4:00 a.m :  Qiamulail/zikir

6.00 a.m:  Solat subuh /Tazkirah
                             
7:30 a.m:  “Kudap Time”

                               
10: 00 a.m: Muslimin ~ Futsal
                  Muslimat  ~ Srikandi Islam(kemahiran untuk muslimat)

12:30 noon: Makan kenduri
                                 

1:30 noon:  Solat zuhur

2:00 noon: “Jom Ronda Kampung@naik bot ke Tanjung Dawai"

4:00 p.m: Penyampaian cenderahati

5:00 p.m: Bersurai


p/s : Aturcara masih boleh berubah mengikut kesesuaian masa dan keadaan. Semua acara muslimin dan muslimat dijalankan berasingan kecuali ceramah, tazkirah,forum/ diskusi.

Reply #110 17 March, 2012, 08:29:36 PM
Ummi..Yuzie..cupp..

Dan halaqian yang lain..kalau ada idea/komen pandangan..nak edit/amend...silakan..JK


Reply #111 17 March, 2012, 08:48:37 PM
 :)

tentang baju...saya cadangkan agar ditubuhkan satu group untuk handle projek ni..
Cari kedai yang boleh bagi harga yang berpatutan dan kemudian buka tempahan kepada semua ahli...

Reply #112 17 March, 2012, 08:49:43 PM
cukup ke duit nak buat baju tu?

sponsor so far belum 'gempak' lagi

takut peserta tanggung kos tinggi je nanti..anyway...just pandangan.

Reply #113 17 March, 2012, 09:42:39 PM
Berikut ialah aturacara yang disusun di dalam program HHH 5.

Tema program kali  ini : Demi Cintaku Padamu…Ya Rasulullah


Aturcara Program

Ahad 02/06/2012

10:00 pagi :  Pendaftaran  peserta (Chalet Matahari Condong, Pantai Merdeka Kedah)

11:00 pagi:  Taklimat aktiviti/program

10: 30 pagi : Tazkirah Pembukaan Majlis dan Doa
               
11:30 pagi  :  Ta’aruf Santai   
                   
12.30 tgh :  Daftar masuk tempat penginapan

1.00 petang :  Makan tengah hari

1: 45 petang :  Solat Zohor

2.30 petang :  Program Jejak Cinta Nabi.(kuiz/pertandingan sirah nabawiyah)

4: 40  petang: Solat Asar

5.30 petang :Bersantai di pinggiran pantai – Rukyah melihat matahari terbenam

7: 00 malam : Makan Malam

7:30 malam   : Solat maghrib berjemaah
                      Tahlil, zikir  dan yassin.

8:30 malam :  Solat isya’ berjemaah/Kuliah pendek

9:00 malam : “Happy BBQ”
 

11:30 malam : Tidur


Isnin 03/06/2012

3:30 malam   :  Bangun tidur dan pengurusan diri

4:00 malam  :  Qiamulail/zikir

6.00 pagi     :  Solat subuh /Tazkirah
                             
7:30 pagi    : “Kudap Time”

                               
10: 00 pagi  : Muslimin ~ Futsal
                    Muslimat  ~ Srikandi Islam(kemahiran untuk muslimat)

12: 30 tengah hari   : Makan kenduri
                                 

1:30 tengah hari      :  Solat zuhur

2:00  petang            : “Jom Ronda Kampung@naik bot ke Tanjung Dawai"

4: 00 petang             : Penyampaian cenderahati

5: 00 petang             : Bersurai


p/s : Aturcara masih boleh berubah mengikut kesesuaian masa dan keadaan. Semua acara muslimin dan muslimat dijalankan berasingan kecuali ceramah, tazkirah,forum/ diskusi.

:senyum:...tema tu cuma cadangan cupp sahaja...tak tahula sesuai ke tidak...

Reply #114 17 March, 2012, 09:44:14 PM
Ok sangat la tu...kena ngan konsep kita..cantik..molek dah...

Reply #115 17 March, 2012, 09:46:07 PM
eh...2/6/2012 bukan hari sabtu ke Mei??? program ni bukan sabtu-ahad ke?

Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #116 17 March, 2012, 09:51:57 PM
eh...2/6/2012 bukan hari sabtu ke Mei??? program ni bukan sabtu-ahad ke?
ha'a  sabtu dan ahad bulan jun bukan bulan Mei,
cuba tengok kalendar balik...

Reply #117 17 March, 2012, 09:53:12 PM
eh...2/6/2012 bukan hari sabtu ke Mei??? program ni bukan sabtu-ahad ke?
ha'a  sabtu dan ahad bulan jun bukan bulan Mei,
cuba tengok kalendar balik...

den pun pening gak nih..tima kasih bagitau..tolong betul kan cik kak yuzie..(senyum)

Yuzie

  • *
  • Demi Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang
    • View Profile
Reply #118 17 March, 2012, 09:55:40 PM

tula kan...camne yer lirik lagu tu...patutla tempat ni digubah jadi bait lirik yang best...tengok gambar pun dah jatuh cinta nih...haisshhhh
Selingan-kalau cupp pergi sini mana tahu boleh jatuh cinta, bukan dengan pantai cinta merdeka tetapi cinta di pantai Merdeka

Reply #119 17 March, 2012, 10:11:53 PM
cukup ke duit nak buat baju tu?

sponsor so far belum 'gempak' lagi

takut peserta tanggung kos tinggi je nanti..anyway...just pandangan.

bab baju...keluarkan duit masing2..tempah awal2...dapat masa HHH nanti...pada yang dah tempah,dah bayar tapi tak datang HHH..
leh la poskan atau kirim pada kawan2 yang dekat mengikut negeri...

divider3
halaqahforum4