Mencurah Kasih Memberi Harapan HALAQAH.NET Bersama Anak Yatim

*

Author Topic: Mencurah Kasih Memberi Harapan HALAQAH.NET Bersama Anak Yatim  (Read 9243 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Reply #40 11 October, 2011, 11:02:19 PM
  • Publish
  • Duk pikir Ustaz nok cakak Ganu ke..nok kecek Kelate ko..nak ngomong Jowo tapi
    adik-adik sebelah tu yang suruh berqasidah Ya Thoybah.ya dawal a'yaana istaqnalik
    wal hawa nadaana...kirim salam untuk Rasulullah pada jamaah yang gi Mekah..

    time pergi tu uncle qasidah ke? huwaaaaa....................................
    "Ukhwah fillah takkan musnah..lautan erat takkan mungkin patah..Bertemu, berpisah..hanya KENANGAN SEMATA..Redho Allah, Kita cari..Moga2 kita kan diRahmati..Dengan niat yang suci,bertemu kembali di negeri Abadi.. Salam kemaafan."

    Reply #41 12 October, 2011, 07:31:50 AM
  • Publish
  •  :)

    antara gambar2 yang sempat saya masukkan...masih lagi menunggu gambar yang lain


    baju sponsor dari encik acit...jazakallah khair (^_^)


    kata mereka...pertama kali dapat naik bas double decker...terima kasih diucapkan kepada pihak ekspres perdana


    dihadapan kereta bomba klasik


    bakal ahli digital mukmin (^_^)


    sebelum berangkat ke muzium


    dalam perjalanan menuju muzium


    hana tak lekang dengan adiknya


    comel tak kite (^_^)


    bergilir2 dukung sikecik ni


    tingkat bawah


    ahmad dan anak angkat nya (^_^)


    tingkat atas


    akak : nanti dah balik...gantung tau..jangan ko buat potong sayur lak
    adik : kak,kitorang potong sayur guna pisau,tak guna benda ni.
    akak : (terkono balik den)



    ARW - insyALLAH,lain2 gambar akan saya masukkan malam nanti....

    Reply #42 12 October, 2011, 07:50:22 AM
  • Publish


  • seronok tengok gambar2 yang diupload...sampai 3-4 kali belek....InsyaAllah...lepas ni akan cuba join...tapi kena maklumkan awal2 senang nak susun jadual... :ins:
    ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
    CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

    Reply #43 12 October, 2011, 08:06:41 AM
  • Publish


  • seronok tengok gambar2 yang diupload...sampai 3-4 kali belek....InsyaAllah...lepas ni akan cuba join...tapi kena maklumkan awal2 senang nak susun jadual... :ins:

    Baguslah ada niat nak ikut serta. Jom kita sertai program yang terdekat, rancang awal-awal untuk ambik cuti sehari....

    Ibadah Korban Bersama Halaqian Siri 1 (1432 H)

    Reply #44 12 October, 2011, 08:09:33 AM
  • Publish


  • seronok tengok gambar2 yang diupload...sampai 3-4 kali belek....InsyaAllah...lepas ni akan cuba join...tapi kena maklumkan awal2 senang nak susun jadual... :ins:

    Baguslah ada niat nak ikut serta. Jom kita sertai program yang terdekat, rancang awal-awal untuk ambik cuti sehari....

    Ibadah Korban Bersama Halaqian Siri 1 (1432 H)

    InsyaAllah Ain...jika sesuai dengan masa/tempat/keadaan...Semoga Allah melapangkan setiap urusanku pada masa itu..

    Reply #45 12 October, 2011, 08:32:43 AM
  • Publish
  • Alhamdulillah..seronok ! teringat masa gathering di Terengganu hari tu.
    Menunggu hari raya korban pulak lepas ni.
    Siapa yang dah reti dukung budak2 tu, boleh lah kawin cepat-cepat.. dah lulus training dengan anak-anak yatim hari tu kan..Ada yang masih bujang pun nampak macam bapak orang dah.

    “Barang siapa yang mengikut sertakan seorang anak yatim diantara dua orang tua yang muslim, dalam makan dan minumnya, sehingga mencukupinya maka ia pasti masuk syurga.” [HR. Abu Ya'la dan Thobroni, Shohih At Targhib, Al-Albaniy : 2543]
    Thabit bin Qurrah berkata: "Kerehatan badan bergantung kepada kurangnya makan. Kerehatan jiwa bergantung kepada kurangnya melakukan dosa. Kerehatan lidah bergantung kepada kurangnya bercakap. Dosa bagi hati umpama racun bagi badan."

    Reply #46 12 October, 2011, 08:34:23 AM
  • Publish
  • “Ada seorang laki-laki yang datang kepada nabi saw. mengeluhkan kekerasan hatinya. Nabipun bertanya : sukakah kamu, jika hatimu menjadi lunak dan keperluanmu dipenuhi ? Kasihilah anak yatim, usaplah mukanya, dan berilah makan dari makananmu, nescaya hatimu menjadi lunak dan keperluanmu akan dipenuhi.” [HR Thobroni, Targhib, Al Albaniy : 254]

    Reply #47 12 October, 2011, 08:36:40 AM
  • Publish
  • “Ada seorang laki-laki yang datang kepada nabi saw. mengeluhkan kekerasan hatinya. Nabipun bertanya : sukakah kamu, jika hatimu menjadi lunak dan keperluanmu dipenuhi ? Kasihilah anak yatim, usaplah mukanya, dan berilah makan dari makananmu, nescaya hatimu menjadi lunak dan keperluanmu akan dipenuhi.” [HR Thobroni, Targhib, Al Albaniy : 254]


    Keperluan camne tu iffah?

    Reply #48 12 October, 2011, 08:39:00 AM
  • Publish
  • “Ada seorang laki-laki yang datang kepada nabi saw. mengeluhkan kekerasan hatinya. Nabipun bertanya : sukakah kamu, jika hatimu menjadi lunak dan keperluanmu dipenuhi ? Kasihilah anak yatim, usaplah mukanya, dan berilah makan dari makananmu, nescaya hatimu menjadi lunak dan keperluanmu akan dipenuhi.” [HR Thobroni, Targhib, Al Albaniy : 254]


    Keperluan camne tu iffah?

    Di murahkan rezeki

    Reply #49 12 October, 2011, 08:40:00 AM
  • Publish
  • Dalam sebuah atsar disebutkan riwayat dari Daud ‘alaihissalam, yang berkata :

    “Bersikaplah kepada anak yatim, seperti seorang bapak yang penyayang.” [HR. Bukhori]

    Reply #50 13 October, 2011, 07:09:30 AM
  • Publish
  • lagi gambar








    photographer yang berdedikasi (^_^)








    Reply #51 14 October, 2011, 08:11:38 AM
  • Publish
  • ada lagi ka gambaq lain? ajaak ramai2 mai komen sini

    Reply #52 15 October, 2011, 01:06:27 PM
  • Publish
  •  :) ada banayk gambr dgn sya..cuma lum ble di upload..kabel smbungn g pc..kawan pinjam....tggu jak ya....:senyum:

    Reply #53 15 October, 2011, 01:27:01 PM
  • Publish
  • :) ada banayk gambr dgn sya..cuma lum ble di upload..kabel smbungn g pc..kawan pinjam....tggu jak ya....:senyum:

    Mohon semua halaqian mematuhi peraturan berforum yang dinyatakan semasa mendaftar...

    Selamat Datang Ke Halaqah.Net
    FORUM ISLAM UNTUK SEMUA

    Pengenalan Ringkas
    Tarikh Penubuhan: Jumaat, 13 Ramadhan 1427 H, bersamaan  6 oktober 2006
    Objektif:
    • Medan ukhuwwah fillaah.
    • Medan da’wah
    • Medan Ilmu
    • Medan Al-Amru bil Ma’ruf wan Nahyu ‘Anil Munkar
    Selanjutnya untuk mengenali Halaqah, Halaqian digalakkan untuk meng'eksplorasi' Halaqah disamping menceduk ilmu-ilmu berguna.

    Mohon dipatuhi bahawa semua pengguna forum ini :

    Tidak dibenarkan menulis singkatan  ejaan atau menggunakan ejaan  sistem pesanan ringkas (sms) semasa berchatting Dewan Halaqian dan menulis kiriman di forum.

    Sekiranya segala peraturan di atas tidak dipatuhi, pentadbir akan memadamkan pos anda tanpa sebarang notis. Tiada sebarang kompromi. Amaran hanya diberikan sekiranya dirasakan perlu.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Reply #54 18 October, 2011, 02:16:16 AM
  • Publish
  • alhamdulillah program ni dimuatkan artikel mengenainya dalam Utusan.

    bertujuan nak hebahkan mengenai Halaqah.net dan Rumah Opah Hasnah.

    tak reti pula nak upload gambarnya ke sini.

    encik rahmanw, sila :)

    Reply #55 18 October, 2011, 05:45:40 AM
  • Publish
  • ALHAMDULILLAH...program ari tu masuk akhbar utusan...



    gambar yang ni..


    Reply #56 18 October, 2011, 06:27:25 AM
  • Publish
  •  :jaz:

    Moga membawa kebaikan buat semua.
    ISLAM untuk semua

    - Pentadbiran
    - Pondok Tahfiz

    divider3
    halaqahforum4