Cepat²..Mulakan Dengan Perkataan " BILA "

*

Author Topic: Cepat²..Mulakan Dengan Perkataan " BILA "  (Read 41023 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

putri_iman

  • *
  • Posts: 104
  • ~ Cahaya Islam Penyuluh Hidupku ~
    • View Profile
Reply #200 03 April, 2011, 10:17:17 PM
  • Publish
  • Bila mata mula mengantuk tapi masih banyak assignment yang perlu disiapkan..apa yang patut dilakukan?  keliru*
    Bila assignment berlambak-lambak, mana yang nak start dulu..... tolooong
    Ya Allah, ku dambakan kasihMu.. ku impikan syurgaMu.. ku mohon ampunilah dosa-dosaku..

    ayyatul husna

    • *
    • Posts: 35
    • Luv U Fillah
      • View Profile
    Reply #201 03 April, 2011, 11:40:33 PM
  • Publish
  • bila april tiba...
    hati mula berkata....lalalalaala

    Ayatul Ukhuwwah

    • *
    • Posts: 388
    • sy mahu jd serikandi berjiwa pejuang..InsyaAllah
      • View Profile
    Reply #202 03 April, 2011, 11:51:08 PM
  • Publish
  • bila mata dah penat..rasa mengantuk..
    bila saya nak masuk tidur nie..hishhh..tidur la..

    faa zahra

    • *
    • Posts: 1030
    • pimpin daku menuju jalanNya
      • View Profile
    Reply #203 04 April, 2011, 12:43:33 AM
  • Publish
  • bila dah ngantuk mesti nak tido
    bile nak tido..ishhh kerja tak siap2 lagi
    :sedihnya:..haruuu
    ..jAdIkAn aKu mEncIntAi sEsuAtu yAng mEmbAwA kEpAdA kEcIntAanMU..
    ..salamesrakuntukmuselamanya..

    Ayatul Ukhuwwah

    • *
    • Posts: 388
    • sy mahu jd serikandi berjiwa pejuang..InsyaAllah
      • View Profile
    Reply #204 04 April, 2011, 12:47:05 AM
  • Publish
  • :senyum:
    bila nak tutup laptop nie..
    rasa dah mengantuk nak tidur..heeee..

    maliki

    • *
    • Posts: 620
    • LAILLAHAILLAHAH-TIADA TUHAN SELAIN ALLAH
      • View Profile
    Reply #205 04 April, 2011, 08:17:34 AM
  • Publish
  • BILA terbuka tread ni rasa nak komen dan main jugak la....
    Nama diberi Ahmad Maliki.ukwah fillah senyum*
    Ape yang baik itu semuannya dari Allah taala,dan ape yang buruk itu datangnya dari kelemahan ana sendiri.Maaf.

    sonidoter89

    • *
    • Posts: 622
    • ipraytobeclosedtoyouandonthatdayi'llseeyousmile!
      • View Profile
    Reply #206 04 April, 2011, 02:46:40 PM
  • Publish
  • -salam-

    Bila nak kenyang ni..asyik makan je..haih~
    Jangan menilai saya berdasarkan penulisan atau post saya!!!!!(kalau saya post pasal christianity/pluralisme bukan saya nak ajak anda join agama/fahaman itu!!!!atau saya seorang christian!!!!!TETAPI saya sedang berkongsi apa yang saya belajar!!!!!
    INGAT!!!!DAKWAH IS NOT ABOUT I AM BETTER THAN YOU!!!

    Ayatul Ukhuwwah

    • *
    • Posts: 388
    • sy mahu jd serikandi berjiwa pejuang..InsyaAllah
      • View Profile
    Reply #207 04 April, 2011, 04:34:27 PM
  • Publish
  • bila dah kenyang..rasa mengantuk pulak..mataku rasa nak pejam..heee~

    D_humaira

    • *
    • Posts: 251
      • View Profile
    Reply #208 04 April, 2011, 05:16:34 PM
  • Publish

  • bilalah putera raja nak datang minang aku nih..ace ceee
    ~* Tuhan leraikanlah dunia,Yang mendiam di dalam hatiku.Kerana di situ tidak ku mampu,Mengumpul dua cinta..Hanya cinta-Mu Ku harap tumbuh,Dibajai bangkai dunia yang kubunuh*~

    barakallah

    • *
    • Posts: 251
    • InsyAllah
      • View Profile
    Reply #209 04 April, 2011, 08:04:18 PM
  • Publish
  • Bila hati terasa sedih hanya Allah sahaja tempat mengadu...

    maliki

    • *
    • Posts: 620
    • LAILLAHAILLAHAH-TIADA TUHAN SELAIN ALLAH
      • View Profile
    Reply #210 04 April, 2011, 08:11:58 PM
  • Publish
  • Bila hati terasa sedih hanya Allah sahaja tempat mengadu...


    BILA aku terbaca komen diatas diriku turut bersimpati kerana setiap manusia tidak terlepas dari masalah,dugaan dunia termaksud la aku ini :'(
    « Last Edit: 04 April, 2011, 08:14:24 PM by maliki »

    D_humaira

    • *
    • Posts: 251
      • View Profile
    Reply #211 04 April, 2011, 08:14:18 PM
  • Publish

  • bila perkataan 'sabar yaa' keluar api..tu nak suruh sabar ke nak suruh marah tu maliki??heeee
    camno nak buek macamtu tu??

    barakallah

    • *
    • Posts: 251
    • InsyAllah
      • View Profile
    Reply #212 04 April, 2011, 08:17:24 PM
  • Publish
  • memang itulah dikatakan manusia...tidak lari dari duji..sebab itu tanda Allah kisahkan kita dan sayang pada hambanya...dan tugas kita adalah untuk meningkatkan iman didada...bila rasa sedih tak semestinya kita kecewa dan putus asa..bertemu Allah dalam ibadah dalam keadaan hati yang penuh pengharapan terasa lagi nikmat dan rasa diberi perhatian lebih...wallahula'lam...

    maliki

    • *
    • Posts: 620
    • LAILLAHAILLAHAH-TIADA TUHAN SELAIN ALLAH
      • View Profile
    Reply #213 04 April, 2011, 08:28:13 PM
  • Publish

  • bila perkataan 'sabar yaa' keluar api..tu nak suruh sabar ke nak suruh marah tu maliki??heeee
    camno nak buek macamtu tu??


    api tu kan setan,kita kena la tetap bersabar walaupun 'dibakar' setan sekalipun...:senyum:
    oo nak tahu buat camne ek?awk buke je quote saya ni..heheh
    BILA orang berjalan makin ke belakang ke atau makin ke depan?
    « Last Edit: 04 April, 2011, 08:32:54 PM by maliki »

    elsanxs

    • *
    • Posts: 903
      • View Profile
    Reply #214 31 January, 2012, 09:13:12 AM
  • Publish
  • Bila malam menjelma, hati pun mengenangkan amalan hari ini.. Adakah cukup bekalan untuk hari mendatang

    Bila siang menjelma, hati bersyukur kerna masih dapat bernafas
    halaqahforum4

    NurFurqan

    • *
    • Posts: 263
      • View Profile
    Reply #215 31 January, 2012, 10:56:22 AM
  • Publish
  • BILA..?
    Bila nak kawiinn ni........
    Bila orang nak masuk meminang ni....
    Bila ni...
    Bila..bila......
    Bila ALLAH nak tarik nyawaku?
    Innamal A`Malu binniat " Segala Amal adalah dengan Niat"
    Asif ala kulli hal "Maaf atas apa2 hal", Wallahualam

    firad96

    • *
    • Posts: 253
    • Mencari Keredaan -Mu
      • View Profile
    Reply #216 10 February, 2012, 06:56:48 PM
  • Publish

  • Bila ALLAH nak tarik nyawaku?
    Aku redha
    Bilalah  Nak online facebook ni
    Dahonline dah
    Bilalah dunia nak kiamat?
    aku pun tak tahu
    Anjing yang garang itu lebih baik daripada sahabat yang khianat.

    rabbitah

    • *
    • Posts: 606
      • View Profile
    Reply #217 14 July, 2012, 10:30:46 AM
  • Publish
  • Assalamualaikum...

    Bila tiba bulan ramadhan..
    Semua insan mengeluh...
    Tapi dengan ketibaan ramadhan..
    Ia mengajar kita erti kesusahan..
    Lagi 6hari nak masuk bulan ramadhan..
    Semoga diri ini berjumpa dengan ramadhan kali ini..amin ya rabbal alamin..
    Hidup di dunia bukan sekadar suatu kembara yang akan berakhir tatkala nafas terakhir terhela. Jua bukan bermakna kehidupan seseorang manusia itu akan ternoktah tatkala nyawa terpisah dari jasad. Sebaliknya, tatkala jasad ditinggalkan roh, hidup baru bagi seseorang manusia itu bermula.

    Nurul Nawar

    • *
    • Posts: 1379
    • Forgive me. May Allah bless you -)
      • View Profile
    Reply #218 31 August, 2012, 12:38:01 PM
  • Publish
  • bila april tiba...
    hati mula berkata....lalalalaala

    kenapa dengan April..Spring (Musim Bunga) ke,girang aje, :senyum:

    Sejadah_Usang

    • *
    • Posts: 725
      • View Profile
    Reply #219 31 August, 2012, 04:58:37 PM
  • Publish
  • Bila la wayarman nak datang tengokkan wayaring umah aku ni. Dari semalam aku tunggu....

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    10 Replies
    1564 Views
    Last post 27 April, 2010, 08:38:11 PM
    by evori
    7 Replies
    1225 Views
    Last post 25 February, 2012, 10:29:59 AM
    by Antagonist
    6 Replies
    531 Views
    Last post 09 June, 2014, 03:29:24 PM
    by Auraurora