Mohon Maaf ~ Atas Segala Kesulitan

*

Author Topic: Mohon Maaf ~ Atas Segala Kesulitan  (Read 3889 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Ummi Munaliza

  • *
  • Posts: 14487
  • Anniversary Ke 30
    • View Profile
26 December, 2010, 07:28:44 AM
  • Publish
  •  :)

    Ribuan maaf dipohonkan kerana beberapa masalah yang dihadapi tanpa masih dapat ketahui puncanya. Kepada beberapa pengunjung, database berundur kepada tarikh 23 Disember 2010.  Maka terdapat beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan berlaku seperti:

    1. kehilangan daftar sebagai pengguna halaqah ~ perlu daftar sekali lagi

    2. Kehilangan beberapa kiriman yang telah dibuat. ~ Jangan serik,hantar semula.

    3. Beberapa tajuk baru hilang ~ Buka semula tajuk itu.

    Atas segala kesulitan ini,halaqahnet memohon ribuan maaf. Teruskan ceria bersama Halaqahnet.
     
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    islahmuslimah

    • *
    • Posts: 15
      • View Profile
    Reply #1 26 December, 2010, 07:33:02 AM
  • Publish
  • Alhamdulillah saya masih lagi diberi keizinan untuk mengikuti halaqah :)

    halawah

    • *
    • Posts: 2589
    • İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
      • View Profile
    Reply #2 26 December, 2010, 07:37:22 AM
  • Publish
  • ws:
    Mohon maaf jua pagi-pagi terkeluar data double topik and copy...
    mulanya buat error mengatakan write white error...
    tetiba bila lihat di muka halaman utama terkeluar double..
    mau cancel/delete topik terlebih tu tak terdelete takut nanti kerusakan..
    maafkan daku maaf kandaku..maafkan daku...
    nyanyi pulak kakak/Bonda..pagi-pagi ni baru berdoa waktu subuh...
    .refreshing ...
    hilangkan rasa tak kena ..biasalah bonda ni...(Ketawa)
    Wassalam.
    İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
    hubungan dengan ukhuwahfıllah perpaduan Ummah seutuh

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14487
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #3 26 December, 2010, 07:40:04 AM
  • Publish
  • Wahai halaqian semua,

    Terimalah halaqah beroperasi sedanya dulu,dengan chattbox belum dapat dipulihkan. (ustaz mohon bercuti seketika, sebab dah banyak malam bekerja tanpa rehat  untuk mencari punca masalah).

    Berdoalah moga kesihatan halaqah pulih seperti sediakala. Jika ada yang sukarela  untuk membantu, samada idea, saranan dan tenaga untuk melihat coding dan setting,sila maklumkan. Begitu juga ,mana tahu berpengalaman dalam bidang server, marilah bantu halaqahnet.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14487
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #4 26 December, 2010, 07:44:34 AM
  • Publish
  • ws:
    Mohon maaf jua pagi-pagi terkeluar data double topik and copy...
    mulanya buat error mengatakan write white error...
    tetiba bila lihat di muka halaman utama terkeluar double..
    mau cancel/delete topik terlebih tu tak terdelete takut nanti kerusakan..


    Tak apa, kesulitan sebab selepas post ,akan keluar error,di sini yang menyebabkan silap faham. Jika timbul error,klik kirim tu pada error,akan bawa ke laman utama semula. Tak dapat dipulihkan lagi masalah baru timbul ini. (ustaz dah mohon cuti,tak mahu ganggu)


    Terus ceria bersama halaqah...

    islahmuslimah

    • *
    • Posts: 15
      • View Profile
    Reply #5 26 December, 2010, 07:47:21 AM
  • Publish
  • Wahai halaqian semua,

    Terimalah halaqah beroperasi sedanya dulu,dengan chattbox belum dapat dipulihkan. (ustaz mohon bercuti seketika, sebab dah banyak malam bekerja tanpa rehat  untuk mencari punca masalah).

    Berdoalah moga kesihatan halaqah pulih seperti sediakala.

    insyaAllah ummi  :aamiin:

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14487
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #6 26 December, 2010, 03:03:57 PM
  • Publish
  • Masihkah terasa beratkah untuk membuka artikel di forum?  Sila berikan maklumbalas...

    Pak_Long

    • *
    • Posts: 665
    • Redha MU YA ALLAH ku harapkan.. AMIN
      • View Profile
    Reply #7 26 December, 2010, 03:19:06 PM
  • Publish
  • Masihkah terasa beratkah untuk membuka artikel di forum?  Sila berikan maklumbalas...

    Dah ringan sikit buka forum, chat box, ada sikit lagi berat tu. Takpa, moga dipermudahkanNya. Amin..
    Sesiapa yang dikalangan kamu yang melihat kemungkaran,maka ubahlah dengan tangannya,jika dia tidak mampu,maka ubahlah dengan lidahnya dan jika dia tidak mampu (walau hanya dengan lidah) maka ubahlah dengan hatinya. Dan itu adalah selemah-lemah Iman. Muslim

    aini zinnirah

    • *
    • Posts: 473
    • Indah senyuman pengubat kedukaan...Insya-Allah..
      • View Profile
    Reply #8 26 December, 2010, 03:30:39 PM
  • Publish
  • sesungguhnya banyak dah mengajar halaqian-halaqian kita untuk mengenal erti kesabaran yang sebenar..Lagi-lagi dalam menuntut agama allah..:senyum:.. semoga dipermudahkan segala urusannay..amin.
    ya allah pelihara lah diriku sepertimana Engkau pelihara kekasih-kekasih-Mu yang lain..

    rahmanw

    • *
    • Posts: 1151
      • View Profile
    Reply #9 26 December, 2010, 08:53:30 PM
  • Publish
  •  
    :)

    Ribuan maaf dipohonkan kerana beberapa masalah yang dihadapi tanpa masih dapat ketahui puncanya. Kepada beberapa pengunjung, database berundur kepada tarikh 23 Disember 2010.  Maka terdapat beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan berlaku seperti:

    1. kehilangan daftar sebagai pengguna halaqah ~ perlu daftar sekali lagi

    2. Kehilangan beberapa kiriman yang telah dibuat. ~ Jangan serik,hantar semula.

    3. Beberapa tajuk baru hilang ~ Buka semula tajuk itu.

    Atas segala kesulitan ini,halaqahnet memohon ribuan maaf. Teruskan ceria bersama Halaqahnet.
     

    :)

    teruskan menyokong halaqah...

    hafizul_84

    • *
    • Posts: 322
      • View Profile
    Reply #10 27 December, 2010, 09:07:51 AM
  • Publish
  •  :)
    moga dipermudahkan urusan kalian, semog halaqah.net akan menjadi wadah penyebaran maklumat dunia hukum hakam islam dan keindahan agamaNya

    hada_islamic

    • *
    • Posts: 1204
    • ~cintailah DIA yang mencintai kita~
      • View Profile
    Reply #11 28 December, 2010, 11:38:19 AM
  • Publish
  • Masihkah terasa beratkah untuk membuka artikel di forum?  Sila berikan maklumbalas...

     :)
    tak berat pun ummi...seronok baca forum...dapat ilmu baru...terima kasih halaqah. senyum*
    mencari redha ALLAH...jadilah insan berguna kepada orang lain

    Saya Hamba

    • *
    • Posts: 1367
      • View Profile
    Reply #12 28 December, 2010, 11:48:41 AM
  • Publish
  • بسم الله الرحمن الرحيم

    100 tahun hidup dalam keadaan sihat ... tertiba sakit gigi pun dah cukup ... hilanglah kenikmatan 100 tahun sihat sebelum melainkan jika ujian ini dihadapi oleh orang beriman dan beramal soleh serta gemar saling berpesan2 atas kebaikan dan disertakan kesabaran yg baik dimana apabila memberi tak minta dibalas ....

    sebab 100 tahun sakitt ... tetiba sihat .... macam tak pernah sakitt la plak ....

    apalah saya merepek nie .... rasa2 atas kemurahan-NYA ... terlampau banyakk senangg dari susah ...

    (2:155)  Dan sungguh akan Kami berikan cobaan kpdmu, dgn sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa & buah-buahan. & berikanlah berita gembira kpd org2 yg sabar.

    cobaaannnnn

    aini zinnirah

    • *
    • Posts: 473
    • Indah senyuman pengubat kedukaan...Insya-Allah..
      • View Profile
    Reply #13 28 December, 2010, 09:44:47 PM
  • Publish
  • Semoga halaqah.net cepat kembali sembuh..halaqah.net terbaik..:senyum:..

    halawah

    • *
    • Posts: 2589
    • İlmu yang benar membuahkan amal İman yang Teguh
      • View Profile
    Reply #14 28 December, 2010, 10:36:38 PM
  • Publish

  • Dari Tirmidhi, diriwayatkan daripada Abu Sa’id al-Khudri; Rasulullah s.a.w. bersabda, “Bagaimana saya hendak rehat sedangkan tiupan telah sedia di mulutnya, membuka telinganya dan tunduk kepalanya, menunggu arahan untuk meniup? Ditanya lagi, apa pula arahan baginda, “Cukuplah Allah sebagai pelindungku dan Dia lah sebaik-baik penjaga.”

    أعو ذ بالله من الشيطا ن الرجيم         
    بسم الله الرحمن الرحيم 

     سُوۡرَةُ آل عِمرَان١٧٣
        حَسۡبُنَا ٱللَّهُ وَنِعۡمَ ٱلۡوَڪِيلُ
    “ Mereka lalu berkata:” Cukuplah Allah (penolong) kami dan Dia sebaik-baik pengurus ( yang terserah kepadaNya segala urusan kami).”
    Pertama, barangsiapa ingin mengucapkan sesuatu bila teringat
    akan dosa-dosanya, hendaknya dia menghindari ucapan,sebab ucapan itu
    mengandung dalih kepada Allah. Hendaknya dia berkata:

    لا حول ولا قوة إلا بالله العلي العظيم

     “Laahaula wa laa quwwata illah billahil’Aliyyil’Aziim” (Tidak ada daya dan tidak pula
    kekuatan kecuali dengan pertolongan Allah).
     

    صدق الله العظيم
    صدق رسول الله الكريم




     

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Reply #15 28 December, 2010, 10:51:00 PM
  • Publish
  •  :syukur:

    Halaqah dah kembali seperti sediakala.
    Ceria dan bermaya.

    Dalam suka ada duka
    Dalam senang ada susah
    Dalam sihat ada sakit
    Ujian dari ALLAH .
    InsyaALLAH bersyukur akan segala ketentuanNYA.




    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14487
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #16 28 December, 2010, 11:28:21 PM
  • Publish
  • Hanya yang memahami dan merasai beratnya batu digalas, lenguhnya jari menaip dan mata yang merenung.

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Reply #17 28 December, 2010, 11:34:52 PM
  • Publish
  • Hanya yang memahami dan merasai beratnya batu digalas, lenguhnya jari menaip dan mata yang merenung.

    Betul kata Ummi
    Berat mata memandang
    Berat lagi bahu memikul.

    Syukran ya Ummi dan semua yang bertungkus lumus untuk kami .
    Terima kasih sangat. baguss

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14487
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #18 28 December, 2010, 11:38:57 PM
  • Publish
  • Bak kata ustaz...

    Jangan berkira apa-apa demi  agama Islam...

    "jangan sayang duit , harta  dan tenaga untuk ISLAM"

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Reply #19 28 December, 2010, 11:47:14 PM
  • Publish
  • Agar ALLAH memberi petunjuk ya Ummi.
    (kata untuk diri saya .... senyum*)
    Apapun memang kagum ngan ummi
    macam tak penat je.
    kesana kesini
    depan laptop lagi.
    Semoga dirahmati ALLAH hendaknya.

    p.s. Selamat Pengantin  (baru  =;8)) untuk ustaz. 
          ( awal sangat ke nak ucap he..)

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    4 Replies
    1360 Views
    Last post 13 June, 2009, 11:08:24 PM
    by kakisamun
    ~Maaf~

    Started by nicemuslim Cerpen

    16 Replies
    1893 Views
    Last post 29 April, 2010, 10:00:14 PM
    by nsms
    22 Replies
    3551 Views
    Last post 24 December, 2009, 06:03:29 PM
    by khalila