Testimoni/Feedback akhir tahun 2010 -Halaqah.Net-

Author Topic: Testimoni/Feedback akhir tahun 2010 -Halaqah.Net-  (Read 11543 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Topik ini mengandungi pilihan bagi Best Answer. Klik di sini untuk paparan.

Forum Staff

02 November, 2010, 10:07:00 PM
  • Publish Di FB
  • Terima Kasih kerana sudi bersama Halaqah.net

    Halaqah sentiasa berusaha untuk yang terbaik demi keselesaan anda.

    Sila nyatakan pandangan anda tentang Halaqah.Net untuk tindakan pentadbiran jua.

    Nyatakan apa kepuasaan anda dan juga ketidakpuasan.

    Terima kasih atas sokongan anda.


    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Jawab #1 02 November, 2010, 11:20:49 PM
  • Publish Di FB
  • Bismillah Wa Syukrillah

    Selama saya mengikuti perkembangan Halaqah.net ini, tidak dinafikan banyak perubahan dan pembaharuan yang ketara di dalamnya. Namun begitu, kadangkala menjadi kemusykilan pada saya, bila mana saya sentiasa mengikuti (online HQ) tetap menerima emel dari Halaqah.net seperti berikut:

    "Kami dengan segunung harapan menjemput anda untuk datang kembali bila berkelapangan ke .::*~Halaqah~*::. "

    Apapun, setelah menerimanya beberapa kali tidak menjadi masalah kerana sedikit sebanyak mesej sebegini berfungsi sebagai 'reminder'. Syukran HQ
    "Alang-alang hidup, hiduplah sebagai da'ie. Alang-alang mati, matilah sebagai syuhada".

    qaseh2003

    • *
    • Posts: 311
    • Anugerah Allah
      • View Profile
    Jawab #2 02 November, 2010, 11:27:54 PM
  • Publish Di FB
  •  :)

    :senyum:...qaseh tak pernah dapat pun email macam tu..

    halaqah nii banyak memberi qaseh pengetahuan..
    biasa laaa tu kalau ada masam ,manis,masin..pahit..sepanjang bersama halaqah nii
    apapun..tahniah..kerana masih bertahan...dan teruskan perjuangan dalam berdakwah nii
    sebelum nii qaseh tak kenal pun halaqah net..tapi bila dah kenal..24jam asyik nak menatap jer..
    macam dah jatuh cinta pulak kat halaqah ni...
    sayang halaqah net..
    selamat maju jaya.. :aamiin:

    Nasihat Rasullullah kepada Mu’awiyah : Wahai Mu’wiyah, jauhi sifat marah kerana marah dapat merosakkan iman seseorang sebagaimana pahit jadam merosakkan madu yang manis..

    Forum Staff

    Jawab #3 02 November, 2010, 11:38:44 PM
  • Publish Di FB
  • ...Namun begitu, kadangkala menjadi kemusykilan pada saya, bila mana saya sentiasa mengikuti (online HQ) tetap menerima emel dari Halaqah.net seperti berikut:

    "Kami dengan segunung harapan menjemput anda untuk datang kembali bila berkelapangan ke .::*~Halaqah~*::. "

    Apapun, setelah menerimanya beberapa kali tidak menjadi masalah kerana sedikit sebanyak mesej sebegini berfungsi sebagai 'reminder'. Syukran HQ

    Biasanya selepas tempoh 21 hari tidak online. Akan ada auto reminder.

    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Jawab #4 02 November, 2010, 11:51:04 PM
  • Publish Di FB
  • ...Namun begitu, kadangkala menjadi kemusykilan pada saya, bila mana saya sentiasa mengikuti (online HQ) tetap menerima emel dari Halaqah.net seperti berikut:

    "Kami dengan segunung harapan menjemput anda untuk datang kembali bila berkelapangan ke .::*~Halaqah~*::. "

    Apapun, setelah menerimanya beberapa kali tidak menjadi masalah kerana sedikit sebanyak mesej sebegini berfungsi sebagai 'reminder'. Syukran HQ

    Biasanya selepas tempoh 21 hari tidak online. Akan ada auto reminder.

    Bismillah Wa Syukrillah

    Oh begitu, terjadinya perkara ini ketika saya telah online selama tiga hari berturut-turut selepas cuti dari HQ terlalu lama. Dan sepanjang saya tidak online sebelum ini memang menerima emel tersebut. Apapun, tidak menjadi masalah. Sekadar pertanyaan dan mungkin perkongsian. Syukran

    syidaspongebob

    • *
    • Posts: 1358
    • maaf zahir batin
      • View Profile
    Jawab #5 02 November, 2010, 11:54:58 PM
  • Publish Di FB
  • Assalammualaikum w.b.t

    amat menghargai sifat keterbukaan pihak halaqah.net untuk menerima respon positif atau
    negatif dari pengguna laman ini...^_^

    insyaallah semuanya untuk meningkatkan mutu pentadbiran jua...

    KEPUASAN :

    1.banyak sangat info yang bermanfaat
    -pelbagai dalam macam2 aspek
    -dari bab ag,luahan perasaan,kaunseling,sampailah bab umum

    2.pengguna senang untuk berkongsi masalah
    -cth: hal rumah tangga ke,hal masalah agama ke..
    -membantu mereka menyelesaikan masalah
    -pengajaran untuk halaqian lain

    3.ada chat box ^_^
    -dapat borak dgn orang yang berpengalaman,lebih tua dari kita
    -dapat tazkirah online dari otai2
    -kadang2 topik yang ada di cb tak penah dangar, so dapat info baru
    -chat box ni sesuai untuk orang yang kurang nak baca panjang lebar
    -di chat box ni lebih santai dan menguji pelbagai aspek(kesabaran,kematangan dll)

    4.adanya admin dan mod yang sabar
    -layan pelbagai ragam (termasuk lah den)
    -sabar hadapi macam2 masalah
    -korban masa,duit,tanaga tanpa gaji
    -Allah je lah yang balas..moga kalian dimurahkan rezeki
    -TERIMA KASIH !!!

    5.sifat terbuka
    -pihak halaqah.net bersifat terbuka nak tau respon dari pengguna
    -(tepuk tangan!)
    -(senyum) bukan semua laman yang berfikiran terbuka

    6.semakin hari semakin bertambah baik
    -dari segi kualiti
    -sekarang dah boleh teruskan dekat FB
    -insyaallah diteruskan

    7.sebagai medan dakwah
    -banyak yang sudi menegur disini
    -bukan semua yang jumpa laman ni ber aliran agama ye
     jadi macam2 ragam, yang arif tu boleh lah jadikan laman ni sebagai medan dakwah
    "Ukhwah fillah takkan musnah..lautan erat takkan mungkin patah..Bertemu, berpisah..hanya KENANGAN SEMATA..Redho Allah, Kita cari..Moga2 kita kan diRahmati..Dengan niat yang suci,bertemu kembali di negeri Abadi.. Salam kemaafan."

    Ixora_skru

    • *
    • Posts: 922
    • Kehidupan Pertama Penentu Kehidupan Kedua
      • View Profile
    Jawab #6 03 November, 2010, 12:04:48 AM
  • Publish Di FB
  • ...Namun begitu, kadangkala menjadi kemusykilan pada saya, bila mana saya sentiasa mengikuti (online HQ) tetap menerima emel dari Halaqah.net seperti berikut:

    "Kami dengan segunung harapan menjemput anda untuk datang kembali bila berkelapangan ke .::*~Halaqah~*::. "

    Apapun, setelah menerimanya beberapa kali tidak menjadi masalah kerana sedikit sebanyak mesej sebegini berfungsi sebagai 'reminder'. Syukran HQ

    Biasanya selepas tempoh 21 hari tidak online. Akan ada auto reminder.

    tapi saya hari-hari online halaqah pun dapat email ni (tak pernah lebih 1 minggu lagi tak online)...:senyum:... tapi tak kisah pun... sebagai peringatan untuk sentiasa menjenguk halaqah...

    pasal kepuasan hati
    memang puas hati la dengan halaqah ni... kalau tak, tak ada la hari-hari saya online... kalau tak online rasa  tak lengkap jer hidup...
    banyak ilmu yang diperoleh daripada halaqah ni... bukan setakat ilmu akhirat... ilmu dunia pun ada
    banuak ukhwah terjalin disini.. semoga kekal sampai bila-bila...
    boleh tengok pandangan orang dari pelbagai sudut... dalam pelbagai aspek kehidupan...
    sayang sangat-sangat kat halaqah ni...
    terima kasih pihak pengurusan halaqah.net kerana sudi meluangkan masa, tenaga dan duit untuk Halaqah.net
    Catatan Warna-Warni Kehidupan | Di Laman Halaqah ku Mencari IlmuNya
      http://www.cwwk.blogspot.com  |  http://ilmuhalaqah.blogspot.com

    Forum Staff

    Jawab #7 03 November, 2010, 12:08:15 AM
  • Publish Di FB
  • tapi saya hari-hari online halaqah pun dapat email ni (tak pernah lebih 1 minggu lagi tak online)...:senyum:... tapi tak kisah pun... sebagai peringatan untuk sentiasa menjenguk halaqah...

    Akan diselidiki apa masalahnya.  :ins:

    Ixora_skru

    • *
    • Posts: 922
    • Kehidupan Pertama Penentu Kehidupan Kedua
      • View Profile
    Jawab #8 03 November, 2010, 12:12:21 AM
  • Publish Di FB
  • tapi saya hari-hari online halaqah pun dapat email ni (tak pernah lebih 1 minggu lagi tak online)...:senyum:... tapi tak kisah pun... sebagai peringatan untuk sentiasa menjenguk halaqah...

    Akan diselidiki apa masalahnya.  :ins:

    ustaz... mungkin sebab tak post kat forum kut... sebab kekadang lama juga saya tak post komen kat forum... sekadar online kat chatbox...

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14532
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #9 03 November, 2010, 12:21:28 AM
  • Publish Di FB

  • ustaz... mungkin sebab tak post kat forum kut... sebab kekadang lama juga saya tak post komen kat forum... sekadar online kat chatbox...

    Apa yang saya perhatikan jika online tapi tidak ke forum untuk komen ,memang tidak di anggap log in halaqahnet. Ini saya perhatikan bila saya lihat last log in beberapa user yang kerap berchatting di chatbox. Ada  yang saya lihat last log in sebulan yang lalu, padahal  ada je nick name kat tepi dan sedang berchatting di chatbox.

    Bila jadi begitu,memang sistem akan generated untuk hantar reminder  kepada user.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    Ummu Fatimah

    • *
    • Posts: 2264
      • View Profile
    Jawab #10 03 November, 2010, 01:38:48 AM
  • Publish Di FB
  • Saya nak komen sikit, ya..

    Saya rasa tajuk-tajuk bagi pembahagian forum agak mengelirukan. Contohnya, saya nak cari bab poligami.. Kadang-kadang saya jumpa kat bahagian munakahat, kadang-kadang jumpa kat bahagian kekeluargaan. Cth lagi, persoalan cinta.. Kadang-kadang jumpa kat bahagian siswa-siswi, kadang-kadang bahagian remaja, dan kadang-kadang lagi dibahagian kaunseling..

    Yang selebihnya memang best online di halaqah. Muga semua warga kerja halaqah terus tabah berjuang dan sentiasa sukses dalam segala urusan. :-)
    zaujah n aliah yusri.. ummu yusuf ramadhan & nur fatimah mujahidah..

    muna_hanan

    • *
    • Posts: 39
      • View Profile
    Jawab #11 03 November, 2010, 01:50:35 AM
  • Publish Di FB
  • salam.. saya baru je berjinak2 dgn halaqah.net ni, tu pun sebab dok sorg2 kat rumah x tau nk pegi mana.. dah bosan dengan FB, x dapat apa2 ilmu.. dalam halaqah ni alhmdulillah byk isu berbangkit yang boleh diambil pengajaran.. TQ

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14532
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Jawab #12 03 November, 2010, 05:49:41 AM
  • Publish Di FB
  • Saya nak komen sikit, ya..

    Saya rasa tajuk-tajuk bagi pembahagian forum agak mengelirukan. Contohnya, saya nak cari bab poligami.. Kadang-kadang saya jumpa kat bahagian munakahat, kadang-kadang jumpa kat bahagian kekeluargaan. Cth lagi, persoalan cinta.. Kadang-kadang jumpa kat bahagian siswa-siswi, kadang-kadang bahagian remaja, dan kadang-kadang lagi dibahagian kaunseling..

    Yang selebihnya memang best online di halaqah. Muga semua warga kerja halaqah terus tabah berjuang dan sentiasa sukses dalam segala urusan. :-)

    Pembahagian mengikut kisah yang ada di dalam itu. Duduk di munakahat tempat yang molek,duduk di kaunseling ,bila pengguna tu kemukakan masalah dia dan minta di bantu untuk khidmat nasihat, duduk di luahan hati bila dia ingin meluahkan apa yang terjadi pada hatinya. Begitu juga cinta, tempatnya Dunia Halaqian,tapi bila remaja yang bercinta, duduk lah di board remaja...

    anasameen

    • *
    • Posts: 1053
    • free al-Quds!!!
      • View Profile
    Jawab #13 03 November, 2010, 06:57:12 AM
  • Publish Di FB
  •  :)

    Pertamanya, syukur jumpa halaqah (tahniah ustaz alhaudie & sume mod). Kekurangan tu biasalah, xada forum yang serba lengkap...

    Keduanya, bukan nak jaga hati ke bodeklahkan. Tapi dari hatilah kata orang, semua yang ada kat sini best!best!best! Improve diri, dan semualah. (Improve dirilah yang banyaknya, :senyum:)

    Ketiganya, ummi (saya) dah ada penemanlah kalau semua orang kerja. Alhamdulillah, xadalah bosan sendiri =)

    Keempat, halaqah ni macam family sendiri dah walaupun tak adalah saya rapat dan kenal semua nickname yang ada (yang dah kenal pun macam xberapa nak kenal lagi) tapi ukhuwah tu saya dapat 'rasa'...

    Moga halaqah ni terus dapat redha Allah, buktinya sehingga boleh pergi sejauh ni. Dan mungkin lagi jauh =)
     
    « Last Edit: 03 November, 2010, 07:01:40 AM by cilichill »
    :: berkata2 itu lebih senang dari melaksana ::

    nazirul razali

    • *
    • Posts: 875
    • HIDUP JIHAD, MATI SYAHID, ALLAH HUAKHBAR.
      • View Profile
    Jawab #14 03 November, 2010, 07:10:37 AM
  • Publish Di FB
  • salam.... setakat ni kira terbaik lah HALAQAH ni...... takde pape masalah pun.... dapat ramai kawan-2....... walaupun ade yang tak pernah jumpe....  dapat banyak ilmu baru..... design dah baru..... lawa lak tu..... moga HALAQAH terus berdakwah......
    <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<                              <')))))<
                         <')))))<

    azrinkun

    • *
    • Posts: 1659
    • -keyakinan, keikhlasan dan kerelaan-
      • View Profile
    Jawab #15 03 November, 2010, 07:24:28 AM
  • Publish Di FB
  •                                                                            

    Tidak pernah pula dok jumpa LAMAN HalaQah seperti ini,jumpa dengan Halaqah pada awalnya buat tak tahu,setakat register je,dok layan iluvislam,lepastu buat hal pula,jalan2 cari forum lain,teringat tv9 halaqah,cuba taip mana2 tahu ada forum cuma ingat waktu tu taip halaqah sahaja lepastu timbul klik2 tengok2 waa canggih dan lain dari yang lain dan tahun ni dok layan jelah halaQah ni,Semoga dengan adanya IT dan lain-lain kemudahan teknologi menjadikan kita lebih mengenali kekuasaan Allah SWT,nak cerita panjang lebar pun bukan dok ingat pun.

    Syukran pada Ustaz Alhaudhie yang bertungkus lumus dok updated halaQah,Ummi munaliza,Pada MOD2 ni hee nak cakap lebih2 tak pandai,kita ni tahu simbah petrol je :senyum:….dan kerana sama-sama berdakwah ke jalan Allah Yang Maha Esa…Semoga Allah menerima usaha yang kita/kalian taburkan… hanya habuan daripada Allah yang dapat membahagiakan kehidupan kita di dunia dan Akhirat...
    Syahadah no.1 ..  Ikut Rasulullah saw..
    jalan islam itu tauhid. jalan mukmin itu syahadat

    Ummu Fatimah

    • *
    • Posts: 2264
      • View Profile
    Jawab #16 03 November, 2010, 07:26:43 AM
  • Publish Di FB
  • Memang best, lagi2 bile konsepnya 1keluarga.. Ust al-haudhie bagaikan ayah, ummi bagaikan ibu.. Kasihsayang yang buat 'rasa' yang amat mendalam.. Hingga bile tak online pun timbul rasa bersalah.. Lagi2 bila dapat email, pm.. Terharu sangat rasanya.. Moga ukhwah yang terjalin berkekalan..

    Walaupun org kata dakwah internet tak sunnah, tapi takpe.. 'layan..' :-)

    teruskan usaha dakwah walau dimana berada, walau apa jua medium dan bahan yang digunakan.. Teruskan usaha, jangan mengalah, moga halaqah terus maju dan mencapai matlamatnya.. Amin. :-)
    « Last Edit: 03 November, 2010, 07:37:28 AM by ummu fatimah »

    Nur^ Iman

    • *
    • Posts: 690
    • I am proud to be a MUSLIM
      • View Profile
    Jawab #17 03 November, 2010, 07:36:29 AM
  • Publish Di FB
  • komen saya mengenai halaqah.net cuma 1 je.. MANTOP
    banyak info yang menarik dapat diperolehi dalam laman ni..di kira complete lah..macam syampoo all in 1 lah..ada syampu dan perapinya sekali lah..konsep kekeluarga, percintaan, perubatan, peribadi, ilmiah, motivasi malah cari jodoh pun ada..begitu hebat sekali..info yang sangkakan tiada dalam ini pun ada juga..walaupun saya ni non muslim tapi muslim dalam halaqah terlau baik melayan saya..macam keluarga..ni buat saya terharu dan sedar Islam itu adalah agama yang aman dan damai..salam 1 malaysia dari saya..peace  baguss
    I am proud to be a MUSLIM

    al_ahibbatu

    • *
    • Posts: 4917
      • View Profile
    Jawab #18 03 November, 2010, 11:05:56 AM
  • Publish Di FB
  • Halaqah memang best

    tangan yang memberi tetap lebih mulia dari tangan yang menerima,

    masing masing tetap kena belajar, jangan matikan diri daripada belajar

    di samping tu, baikilah diri dengan Pemaaf

    inshallah, akan bertambah mutu

    biarlah Allah yang membalas, segalanya, semuga kita tabah, memberi

    Marked as best answer by on 23 February, 2014, 07:46:23 AM

    fazilah leman

    • *
    • Posts: 66
      • View Profile
    Jawab #19 03 November, 2010, 11:37:06 AM
  • Publish Di FB
  • Undo Best Answer
  •  :)Halaqah memang hebat.Saya tidak tahupun tentang keujudan Halaqah,entah macamana satu hari web Halaqah ini muncul di skrin laptop ,saya terus klik dan sehingga hari ini dah dekat seminggu saya masih di sini.Banyak ilmu ,cerita dan berita yang mampu menginsafkan dan melembutkan jiwa.Di ruangan ini juga saya dapat muasabah diri yang serba kekurangan ini.Moga moga Halaqah terus bertahan kerana cabaran di luar sana untuk golongan yang ingin mencari Redha ALLAH ini memang amat hebat ,tidak perlu difikirkan dari orang bukan islam,dari orang islam sendiripun banyak tentangannya.Harapan saya agar Halaqah dapat memperbanyakkan lagi artikel artikel yang mampu menggegarkan jiwa dan menyentap perasaan supaya kesedaran yang datang tidak akan mahu pergi malahan bertambah tambah.Insya Allah

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    820 Replies
    58413 Views
    Last post 25 August, 2010, 12:09:59 AM
    by nursa
    13 Replies
    2814 Views
    Last post 02 September, 2013, 09:24:08 PM
    by ZakiaAliaMedina
    5 Replies
    465 Views
    Last post 23 December, 2013, 10:23:15 AM
    by Ummi Munaliza