Proses Upgrade Halaqah

*

Author Topic: Proses Upgrade Halaqah  (Read 10335 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Ummi Munaliza

  • *
  • Posts: 14514
  • Anniversary Ke 30
    • View Profile
Reply #60 17 October, 2010, 08:58:54 PM
  • Publish


  • Saya  mohon functions untuk selaras semua topik di adakan semula supaya bila saya 'merge'  atau modify  topik, tajuk jadi sama.
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #61 17 October, 2010, 11:19:37 PM
  • Publish


  • Saya  mohon functions untuk selaras semua topik di adakan semula supaya bila saya 'merge'  atau modify  topik, tajuk jadi sama.

    Sudah dipenuhi.
    ISLAM untuk semua

    - Pentadbiran
    - Pondok Tahfiz

    msa

    • *
    • Posts: 1599
      • View Profile
    Reply #62 17 October, 2010, 11:20:52 PM
  • Publish
  • Ustaz haudhie, fungsi "quote" tak boleh digunakan....
    ~ Begin with the End in Mind ~

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #63 17 October, 2010, 11:33:16 PM
  • Publish
  • Ustaz haudhie, fungsi "quote" tak boleh digunakan....

    Setakat yang diperhatikan boleh sahaja.

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Reply #64 19 October, 2010, 10:42:14 PM
  • Publish
  •  :) maaflah eyda nak tanya. Kenapa ada nombor-nombor yang panjang tu selepas taip ayat-ayat dalam thread ?
    Ke saya yang silap tekan kat mana2. Ha kan .......   Contohnya nombor kat bawah ni. 
    98f4615a-8e3c-4714-8b2a-09d759b1096b1.03.0198f4615a-8e3c-4714-8b2a-09d759b1096b1.03.01
    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    muhammad naim

    • *
    • Posts: 288
      • View Profile
    Reply #65 28 October, 2010, 11:12:25 PM
  • Publish
  • [okay]mantop![/okay]

    teruskan mmbaiki kepada lebih baik~
    berjuang atas nama Islam

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #66 06 November, 2010, 10:32:38 AM
  • Publish

  • Mohon tanda wajib jantina dan status diri semasa daftar agar tidak berlaku sesuatu yang kurang molek dan manis. Ini kebaikan untuk semua.


    Jantina  =   lelaki  atau Perempuan

    Status  =  berkahwin  atau  bujang (janda, duda, balu,gadis ,teruna)

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #67 06 November, 2010, 11:34:04 AM
  • Publish

  • Mohon tanda wajib jantina dan status diri semasa daftar agar tidak berlaku sesuatu yang kurang molek dan manis. Ini kebaikan untuk semua.


    Jantina  =   lelaki  atau Perempuan

    Status  =  berkahwin  atau  bujang (janda, duda, balu,gadis ,teruna)

    Akan dicuba untuk diadakan.  :ins:

    hazimattas

    • *
    • Posts: 15
      • View Profile
    Reply #68 06 November, 2010, 10:26:10 PM
  • Publish
  • terima kasih kepada admin...sbb bg kemudahan kepada kami semua..
    semoga Allah permudahkan urusan kami semua dalam mnjlnkn dakwah brterusan..

    hairilnua

    • *
    • Posts: 1052
    • Allahuakbar....!!
      • View Profile
    Reply #69 06 November, 2010, 10:51:06 PM
  • Publish
  • To admin...
    waktu proses halaqah,, dengan waktu x proses halaqah,,,sy ade masalah bab penerimaan meseg kat personal meseg tu... setiap meseg yang saya dapat,,, dia ade meseg pemberitahuan la kat email...tapi,,masalahnye,, saya dapat meseg info tu lepas 2 @ 3 ari lepas meseg tu sampai..that mean,,sy dah dapat meseg tu kat halaqah,,sy dah baca,,,, then,, 2 ari lepas tu,,, infomation about this meseg sampai kat email saya yang mengatakan si fulan ni antar meseg..dari dulu lagi kene macam ni.....bukan ke info msg tu patutnye dihantar kat email waktu meseg tu mendarat kat inbox sy?hope boleh cek balik...segala khidmat bantuan admin amatlah dihargai...
    Aku insan yg agak selambe..
    X pndai jaga hati orang..
    Suke cari pasal..

    Jangan call @ sms :  0193587327(hehehhe)
    http://hairilnua.blogspot.com
    Ada Brani?

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #70 10 November, 2010, 06:21:50 PM
  • Publish
  • Anda boleh simpan dahulu kiriman anda dengan klik Save as Draft. Dan boleh membuka kembali di Profil anda atau link di laman utama di atas Penanda Buku. Boleh diedit kembali untuk dikirim.

    Mana tahu tengah taip panjang-panjang kena keluar kerana ada urusan.. dah taip panjang-panjang namun tak siap.. jadi boleh save draft dan kembali edit kemudian nanti.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #71 10 November, 2010, 06:38:52 PM
  • Publish
  • Anda boleh simpan dahulu kiriman anda dengan klik Save as Draft. Dan boleh membuka kembali di Profil anda atau link di laman utama di atas Penanda Buku. Boleh diedit kembali untuk dikirim.

    Mana tahu tengah taip panjang-panjang kena keluar kerana ada urusan.. dah taip panjang-panjang namun tak siap.. jadi boleh save draft dan kembali edit kemudian nanti.

    Fungsi baru  yang amat memudahkan saya. Lepas ni boleh lah saya shut down laptop,  tak perlu asyik hibernate sebab  tak mahu  tulisan hilang.  Ni  dah seminggu laptop tak shut down. Ada saja kerja tengah buat , terpaksa tinggalkan.

    cahayalurus

    • *
    • Posts: 1289
      • View Profile
    Reply #72 13 November, 2010, 06:48:20 PM
  • Publish
  • Terbaru ; setiap posting kini boleh diterjemah kepada Arabic dan English.
    Namun ianya bukan tepat seratus peratus.

    Hanya tekan untuk paparan terjemahan.


    Wah   cangggihnya ustaz baru perasan fungsi benda alah tu,ingat hiasan semata2 ada fungsi rupanya, guna google translaate ke apa, jadi para halaqian kenalah tulis bahasa penuh baru boleh translate
    Mrs. Ikan Pari

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #73 13 November, 2010, 06:49:20 PM
  • Publish
  •  Terbaru , setiap posting kini boleh diterjemah kepada Arab dan English.
    Namun ianya bukan tepat seratus peratus.

    Hanya tekan untuk paparan terjemahan.

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #74 13 November, 2010, 06:49:41 PM
  • Publish
  • Memang kena bahasa penuh...

    msa

    • *
    • Posts: 1599
      • View Profile
    Reply #75 13 November, 2010, 07:13:46 PM
  • Publish
  • Terbaru ; setiap posting kini boleh diterjemah kepada Arabic dan English.
    Namun ianya bukan tepat seratus peratus.

    Hanya tekan untuk paparan terjemahan.


    Wah   cangggihnya ustaz baru perasan fungsi benda alah tu,ingat hiasan semata2 ada fungsi rupanya, guna google translaate ke apa, jadi para halaqian kenalah tulis bahasa penuh baru boleh translate


    Hmm...kalau guna bahasa pasar atau singkatan ejaan, entah apa2 terjemahannya...yang tak berkaitan pun ada, yang kelakar pun ada...:senyum:

    Jadi kenalah menulis macam nak buat thesis dan assignment lain... okaja*

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14514
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #76 13 November, 2010, 07:18:24 PM
  • Publish
  • Terbaru ; setiap posting kini boleh diterjemah kepada Arabic dan English.
    Namun ianya bukan tepat seratus peratus.

    Hanya tekan untuk paparan terjemahan.


    Wah   cangggihnya ustaz baru perasan fungsi benda alah tu,ingat hiasan semata2 ada fungsi rupanya, guna google translaate ke apa, jadi para halaqian kenalah tulis bahasa penuh baru boleh translate


    Hmm...kalau guna bahasa pasar atau singkatan ejaan, entah apa2 terjemahannya...yang tak berkaitan pun ada, yang kelakar pun ada...:senyum:

    Jadi kenalah menulis macam nak buat thesis dan assignment lain... okaja*


    Itulah kelebihan penguatkuasaan menggunakan ejaan penuh tanpa singkatan  di Halaqahnet. Jangan sekali-kali menggunakan bahasa seperti sistem pesanan ringkas (sms).

    Ummu Fatimah

    • *
    • Posts: 2154
      • View Profile
    Reply #77 13 November, 2010, 10:20:30 PM
  • Publish
  • Alhamdulillah, wah bagusnya.. Ke arah globalisasi. :-)
    zaujah n aliah yusri.. ummu yusuf ramadhan & nur fatimah mujahidah..

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2094
      • View Profile
    Reply #78 14 November, 2010, 03:27:11 AM
  • Publish
  • Ranking halaqian dalam proses upgrade..

    Harap berikan cadangan mengikut turutan sebanyak 12 nama.

    aini zinnirah

    • *
    • Posts: 473
    • Indah senyuman pengubat kedukaan...Insya-Allah..
      • View Profile
    Reply #79 14 November, 2010, 09:28:01 AM
  • Publish
  •  :)
     :syukur:
    Semoga segala kemudahan yang disediakan mampu mendorong kita untuk lebih melabuhkan diri dalam bidang dakwah. Islam itu mudah kalau kita mahu. Selamat maju jaya buat semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam memastikan halaqah di hati semua.


     Semoga Allah merahmati kalian di mana sahaja kalian berada.. :aamiin:
    ya allah pelihara lah diriku sepertimana Engkau pelihara kekasih-kekasih-Mu yang lain..

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    27 Replies
    5564 Views
    Last post 18 January, 2010, 10:16:13 AM
    by elyas
    5 Replies
    4087 Views
    Last post 13 August, 2009, 10:40:55 AM
    by zaujah solehah
    10 Replies
    2439 Views
    Last post 12 April, 2011, 08:03:46 AM
    by Ixora_skru