Proses Upgrade Halaqah

*

Author Topic: Proses Upgrade Halaqah  (Read 10057 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Ummi Munaliza

  • *
  • Posts: 14488
  • Anniversary Ke 30
    • View Profile
Reply #40 10 October, 2010, 12:04:37 AM
  • Publish
  • ok dah ada linknya.. bawah notepad.

    Nampak gayanya  ustaz kenalah cuba untuk terbitkan artikel.  Nak tulis pun saya  tak reti, apa  yang diperlukan. Banyak fungsi  yang diperlukan tu tidak ada seperti selalu. Ibarat sibuta meraba  di malam yang gelap pula  saya ni.

    Maaaf  ya ustaz...malam ni saya tidak berjaya untuk terbit artikel.

    Bila  save...ini  yang keluar...

    An Error Has Occurred!
    Hacking attempt...
    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    msa

    • *
    • Posts: 1609
      • View Profile
    Reply #41 10 October, 2010, 12:32:09 AM
  • Publish


  • rase nyer sesuai letak kat atas jer,


    pendapat saya la


    Sama dengan maksud saya....


    hmm...saya suka jika bahagian ni, contoh : ".::*~Halaqah~*::. Forum Komuniti Muslim & Muslimah » Forum » Halaqah Raudhah » Santai HQ » Ekonomi (Moderator: Fitri Qathrunnada) » Portal Score A, PMR dan SPM untuk dilelong..."  diletakkan di atas seperti sebelum ni kerana senang nak klik ke link utamanya....:senyum:...tu pada saya la....

    ~ Begin with the End in Mind ~

    msa

    • *
    • Posts: 1609
      • View Profile
    Reply #42 10 October, 2010, 12:36:01 AM
  • Publish
  • Ustaz, outbox (PM yang telah dihantar) saya tak ada yang terkini. Yang ada tersimpan hanya pada 27 September dan sebelumnya. Yang selepas 27 September termasuk hari ini tak ada bila nak rujuk balik...

    nkarul

    • *
    • Posts: 269
      • View Profile
    Reply #43 10 October, 2010, 01:47:00 AM
  • Publish



  • :senyum:, agak2 paham tak ape yang saya nak sampai kan??

    btw, cantik tul tulisan/lukisan tikus saya ehehehe

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #44 10 October, 2010, 02:34:32 AM
  • Publish
  • Ustaz, outbox (PM yang telah dihantar) saya tak ada yang terkini. Yang ada tersimpan hanya pada 27 September dan sebelumnya. Yang selepas 27 September termasuk hari ini tak ada bila nak rujuk balik...

    Ini saya nak jawapkan. Kemukinan selepas upgrade setting msa lari, tidak  tick kotak  'Save a copy in my outbox' , msa tidak perasan dan terus hantar PM. Hari ini bila semak semula, baru tahu tidak ada mesej di outbox.

    msa

    • *
    • Posts: 1609
      • View Profile
    Reply #45 10 October, 2010, 10:42:03 AM
  • Publish
  • Ustaz, outbox (PM yang telah dihantar) saya tak ada yang terkini. Yang ada tersimpan hanya pada 27 September dan sebelumnya. Yang selepas 27 September termasuk hari ini tak ada bila nak rujuk balik...

    Ini saya nak jawapkan. Kemukinan selepas upgrade setting msa lari, tidak  tick kotak  'Save a copy in my outbox' , msa tidak perasan dan terus hantar PM. Hari ini bila semak semula, baru tahu tidak ada mesej di outbox.

    Ok...betul ummi...dah settle, terima kasih...

    Hmm...setuju jugak dengan pandangan nkarul tu...cuma yang "center" tu saya rasa tak perlu...dah elok dah macam tu...:senyum:...tak apa ustaz...slow2...terima kasih kerana mengusahakan yang terbaik...

    Saya ni bukan nak mengomen, cuma menyatakan perbezaan dengan yang lepas untuk pertimbangan ustaz dan admin....terima kasih, maaf salah silap...

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #46 10 October, 2010, 11:41:51 PM
  • Publish
  • Nak tanya...ada tak satu laman utama untuk artikel2 yang telah dikirim yang memaparkan semua tajuk artikel di halaqah ni? saya cari tak jumpa...senang untuk pilih mana satu artikel yang kita suka nak baca...

    Ada...sebelum upgrade memang ada, dan akan ada semula selepas upgrade laman yang memaparkan tajuk-tajuk semua artikel yang telah diterbitkan.

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2086
      • View Profile
    Reply #47 11 October, 2010, 12:42:14 AM
  • Publish
  • Nak tanya...ada tak satu laman utama untuk artikel2 yang telah dikirim yang memaparkan semua tajuk artikel di halaqah ni? saya cari tak jumpa...senang untuk pilih mana satu artikel yang kita suka nak baca...

    Ada...sebelum upgrade memang ada, dan akan ada semula selepas upgrade laman yang memaparkan tajuk-tajuk semua artikel yang telah diterbitkan.

    Alhamdulillaah.. sudah berjaya diupdate.
    ISLAM untuk semua

    - Pentadbiran
    - Pondok Tahfiz

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #48 11 October, 2010, 06:24:03 PM
  • Publish

  • Ustaz,
    lihat   function [box]  test......[/box], seperti tidak berfungsi di forum.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #49 12 October, 2010, 07:42:13 AM
  • Publish

  • Ustaz,

    video dah boleh masukkan ke? SAya cuba tapi tak berjaya.

    elyas

    • *
    • Posts: 140
      • View Profile
    Reply #50 15 October, 2010, 01:23:02 AM
  • Publish
  •  :)

    Tahniah kepada pasukan yang buat perubahan untuk Halaqah.net..
    walaupun masih tak biasa lagi dengan sistem baru..tapi rasanya lebih mudah..=)

    msa

    • *
    • Posts: 1609
      • View Profile
    Reply #51 15 October, 2010, 09:05:15 PM
  • Publish
  • [box] acu cuba try test [/box]


    [box] The following error or errors occurred while posting this message:
    The message does not meet the minimum character requirements (50 characters).[/box]

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2086
      • View Profile
    Reply #52 16 October, 2010, 12:47:22 AM
  • Publish
  • [box] acu cuba try test [/box]


    [box] The following error or errors occurred while posting this message:
    The message does not meet the minimum character requirements (50 characters).[/box]
    Belum dibaiki. Harap Maklum.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #53 17 October, 2010, 12:04:53 AM
  • Publish


  • Sekiranya  ada fuctions, seperti  halaqahnet  yang lama,ada topik yang mempunyai kata kunci yang sama  di bawah quick reply ini, letakkan linknya agar memudahkan saya untuk mengesan topik yang sedia  sama  dan "merge" kan.

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2086
      • View Profile
    Reply #54 17 October, 2010, 12:51:20 AM
  • Publish


  • Sekiranya  ada fuctions, seperti  halaqahnet  yang lama,ada topik yang mempunyai kata kunci yang sama  di bawah quick reply ini, letakkan linknya agar memudahkan saya untuk mengesan topik yang sedia  sama  dan "merge" kan.

    Selesai

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2086
      • View Profile
    Reply #55 17 October, 2010, 12:51:45 AM
  • Publish


  • rase nyer sesuai letak kat atas jer,


    pendapat saya la


    Sama dengan maksud saya....


    hmm...saya suka jika bahagian ni, contoh : ".::*~Halaqah~*::. Forum Komuniti Muslim & Muslimah » Forum » Halaqah Raudhah » Santai HQ » Ekonomi (Moderator: Fitri Qathrunnada) » Portal Score A, PMR dan SPM untuk dilelong..."  diletakkan di atas seperti sebelum ni kerana senang nak klik ke link utamanya....:senyum:...tu pada saya la....




    Selesai

    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Reply #56 17 October, 2010, 01:48:13 AM
  • Publish
  • Sian ke ustaz.. slow2 ustaz.. slesai keje2 dumah dulu.. wat slow2.. ambe sokom ustaz okmo dos.. always with halaqah..
    "Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
    Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
    http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
    http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
    assiddiq@ymail.com

    msa

    • *
    • Posts: 1609
      • View Profile
    Reply #57 17 October, 2010, 07:59:42 AM
  • Publish
  • Terima kasih ustaz al-haudhie atas tindakan. Semoga dipermudahkan urusan....tak apa slow2...

    alhaudhie

    • *
    • Posts: 2086
      • View Profile
    Reply #58 17 October, 2010, 07:46:51 PM
  • Publish



  • :senyum:, agak2 paham tak ape yang saya nak sampai kan??

    btw, cantik tul tulisan/lukisan tikus saya ehehehe


    Sebahagiannya telah dipenuhi.

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14488
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #59 17 October, 2010, 08:57:36 PM
  • Publish


  • Ustaz, 
    terasa macam payah pulak saya nak bekerja apabila quick reply terletak kat atas daripada perkara  ini...

                       
    • Move Topic
    • Remove Topic
    • Lock topic
    • Set topic sticky
    • Merge Topics
    • Link to Calendar
            

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    27 Replies
    5522 Views
    Last post 18 January, 2010, 10:16:13 AM
    by elyas
    5 Replies
    3896 Views
    Last post 13 August, 2009, 10:40:55 AM
    by zaujah solehah
    10 Replies
    2370 Views
    Last post 12 April, 2011, 08:03:46 AM
    by Ixora_skru