Pernah Melancong Ke Pulau Jeju?

*

Author Topic: Pernah Melancong Ke Pulau Jeju?  (Read 3554 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

honey_date21

  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
19 August, 2010, 06:03:45 AM
  • Publish
  •  :)

    ada tak siapa-siapa pernah pergi ke Pulau Jeju?
    masa kat sekolah dulu saya pernah baca artikel kat 1 majalah tentang keistimewaan pulau tu..(tak ingat la majalah apa)
    kat pulau tu ada 1 bukit(tak tahu la apa namanya),biasanya pelancong akn dibawa naik ke sana naik bas...
    driver tu akan off enjin bas then bas tu gerak sendiri naik bukit..
    dan kalau kita curah air tu kat atas jalan raya bukit tu,
    air tu mengalir naik ke atas..
    menurut sains ada sebabnya tapi saya tak ingat dah..
    kalau siapa2 pernh pergi dan betul cerita yang saya baca ni..boleh la share pengalaman korang..
    and terangkn macamana boleh jadi macam tu dari sudut sains..(rasanya ada kaitan pasal lava?)
    sesungguhnya ciptaan Allah itu banyak keindahannya..
    k..sekian
    « Last Edit: 19 August, 2010, 07:25:53 AM by honey_date21 »

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14513
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #1 19 August, 2010, 06:44:35 AM
  • Publish


  • Kepada Halaqian yang dihormati sila patuhi ETIKA BERFORUM.
    Baca topik ini :

    1   Isu Penggunaan Bahasa Pasar/Rojak/SMS/Shortform

    2   Anda mungkin seorang yang kurang rajin jika...

    [box title=ETIKA BERFORUM]
         
    1. Ahli Halaqian tidak dibenarkan untuk:
    1.1.    Memulakan thread atau membalas topik dengan HURUF BESAR .
              Tulis tajuk seperti ini  "Islam Itu Indah"
              Gunakan huruf besar pada permulaan perkataan,   
              pada permulaan perkataan selepas noktah dan nama khas.
    1.1.1. Dilarang Bahasa 'Rojak'
    1.1.2.Dilarang menggunakan singkatan ejaan perkataan. Eja perkataan dengan betul.

    Pengurusan, Pentadbiran Forum Halaqahnet.
    Penal Utama Baitul Muslim


    honey_date21

    • *
    • Posts: 39
      • View Profile
    Reply #2 19 August, 2010, 07:09:12 AM
  • Publish
  • alamak..maaf ummi..lupa!
    so mcmne ni..?

    Ummi Munaliza

    • *
    • Posts: 14513
    • Anniversary Ke 30
      • View Profile
    Reply #3 19 August, 2010, 07:12:06 AM
  • Publish
  • alamak..maaf ummi..lupa!
    so mcmne ni..?


    Edit semula kiriman di atas tu. Guna huruf besar dipermulaan perkataan, nama khas dan selepas noktah.
     Klik icon ini . ( dipenjuru atas kanan kiriman )


    Terima kasih kerana membetulkan semula.
    « Last Edit: 19 August, 2010, 07:13:40 AM by Ummi Munaliza »

    honey_date21

    • *
    • Posts: 39
      • View Profile
    Reply #4 19 August, 2010, 07:30:26 AM
  • Publish
  • ok ummi dah bereh..
    ingat ,siapa2 yg ada pengalaman kt atas ni sila cerita kat saya k..

    5zul

    • *
    • Posts: 3023
    • ~~ Tiada Kesusahan Melainkan Susah ~~
      • View Profile
    Reply #5 19 August, 2010, 09:39:22 AM
  • Publish
  • mana cerita seterusNya....senyum
    ~~ Dalam Kegelapan Malam Ader Sinaran ~~

    hani muslim

    • *
    • Posts: 847
      • View Profile
    Reply #6 01 May, 2011, 11:50:43 PM
  • Publish
  •   :)
    Tak silap saya pulau jeju itu dikaitkan dengan gunung berapi..tak tahulah betul atau tidak..tapi pulau itu menjadi keistimewaan bagi pelancong dalam dan luar negaranya..tak silap saya jiga,terdapat sebuah gua di pulau jeju yang dikaitkan dengan ais.:senyum:..tak tahu betul atau tidak..tapi yang paling saya pasti pulau jeju juga menjadi tarikan kerana terdapat banyak drama korea yang menjalankan pengambaraan di pulau tersebut..

    faa zahra

    • *
    • Posts: 1030
    • pimpin daku menuju jalanNya
      • View Profile
    Reply #7 02 May, 2011, 01:08:06 AM
  • Publish
  • penah tengok dalam cite korea je..:senyum:
    mane2 tempat pun best kan??
    ..jAdIkAn aKu mEncIntAi sEsuAtu yAng mEmbAwA kEpAdA kEcIntAanMU..
    ..salamesrakuntukmuselamanya..

    hani muslim

    • *
    • Posts: 847
      • View Profile
    Reply #8 02 May, 2011, 10:29:38 PM
  • Publish
  •  :)
    betul tu kak..terutamanya drama hit seperti my girl..kebanyakan lokasi awal pengambaraanya dilakukan di pulau jeju..selain itu,pulau jeju juga terkenal kerana hasilnya yang menampakkan keoriginalan buatan manusia..apa yang saya maksudkan adalah laluan olle..laluan ini merupakan laluan semula jadi melalui lintasan gunung dan laut..para penduduk berdekatan telah bekerjasama untuk membina laluan olle itu..antara salah satu caranya adalah dengan memindahkan batu laut untuk membina laluan...

    faa zahra

    • *
    • Posts: 1030
    • pimpin daku menuju jalanNya
      • View Profile
    Reply #9 03 May, 2011, 01:12:26 AM
  • Publish
  • :)
    betul tu kak..terutamanya drama hit seperti my girl..kebanyakan lokasi awal pengambaraanya dilakukan di pulau jeju..selain itu,pulau jeju juga terkenal kerana hasilnya yang menampakkan keoriginalan buatan manusia..apa yang saya maksudkan adalah laluan olle..laluan ini merupakan laluan semula jadi melalui lintasan gunung dan laut..para penduduk berdekatan telah bekerjasama untuk membina laluan olle itu..antara salah satu caranya adalah dengan memindahkan batu laut untuk membina laluan...

    tak tahu la pula..tapi hebat juga ye..

    tulipputih

    • *
    • Posts: 67
      • View Profile
    Reply #10 29 May, 2011, 11:35:08 PM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana
    ~mencAri NuRkaSih~  (^_^)

    imanhaqeem

    • *
    • Posts: 57
      • View Profile
    Reply #11 30 May, 2011, 12:55:37 AM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana
    Bagus ke cerita ni..tak pernah tengok pulak..

    tulipputih

    • *
    • Posts: 67
      • View Profile
    Reply #12 30 May, 2011, 01:01:07 AM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana
    Bagus ke cerita ni..tak pernah tengok pulak..

    bagi sy best la, tapi orang lain xtahu la pula..rancangan yg kelakar & gelagat diorang boleh buat kita ketawa.dalam rancangan tu blh tengok pemandangan sekitar korea

    amileya erina

    • *
    • Posts: 21
      • View Profile
    Reply #13 30 May, 2011, 08:45:27 AM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana

     :)
    saya pun peminat setia rancangan ni..tambahan lagi dengan aksi kelakar mereka..kalau tak berjaya dalam aktiviti...kena tidur luar..dalam keadaan bersalji..

    tulipputih

    • *
    • Posts: 67
      • View Profile
    Reply #14 30 May, 2011, 03:05:38 PM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana

     :)
    saya pun peminat setia rancangan ni..tambahan lagi dengan aksi kelakar mereka..kalau tak berjaya dalam aktiviti...kena tidur luar..dalam keadaan bersalji..

    aa...sakit perut bila tengok gelagat diorang tu hehehee...insyaAllah ada cita2 nk melancong ke sana..mudah-mudahan Allah permudahkan. :aamiin:

    amileya erina

    • *
    • Posts: 21
      • View Profile
    Reply #15 30 May, 2011, 03:08:24 PM
  • Publish
  • aa tengok dalam drama korea je.rancangan '2 day 1 night' selalu juga buat penggambaran kt sana

     :)
    saya pun peminat setia rancangan ni..tambahan lagi dengan aksi kelakar mereka..kalau tak berjaya dalam aktiviti...kena tidur luar..dalam keadaan bersalji..

    aa...sakit perut bila tengok gelagat diorang tu hehehee...insyaAllah ada cita2 nk melancong ke sana..mudah-mudahan Allah permudahkan. :aamiin:

    :senyum:..samalah kita..harini main lagi rancangan tu kan..:senyum:..saya pun kalau boleh nak pergi sana gak..:senyum:

    tulipputih

    • *
    • Posts: 67
      • View Profile
    Reply #16 30 May, 2011, 04:50:52 PM
  • Publish
  • jom erina...kita p melancong ke sana.jauh prjalanan luas pngtahuan :-)

    amileya erina

    • *
    • Posts: 21
      • View Profile
    Reply #17 30 May, 2011, 04:56:38 PM
  • Publish
  •  :)
    ha..jom2..:senyum:..sampai saya pernah wat janji ngan kawan..kalau nak adakan reunion..buat kat korea..bangunan 60 tingkat tahun 2020(kalau panjang umur)..:senyum:..

    humaizah

    • *
    • Posts: 33
      • View Profile
    Reply #18 03 October, 2011, 05:52:27 PM
  • Publish
  •  :)

    Apalagi,kalau dah ada yang berkeinginan ke sana,mungkin ada lagi
    yang berkeinginan juga,tentu meriah ramai-ramai...
     :ins: jika diizinkan..mahu juga turut serta rasanya...best!

    wassalam.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    5 Replies
    2195 Views
    Last post 30 November, 2009, 10:19:55 PM
    by mualli
    Melancong Ke Sabah

    Started by fieda222 « 1 2 3 4 » Kembara

    63 Replies
    13507 Views
    Last post 28 August, 2012, 12:13:55 PM
    by ghan
    3 Replies
    3352 Views
    Last post 14 August, 2012, 07:13:15 PM
    by Nurul Nawar