Petua Menghilangkan Kelemumur

Author Topic: Petua Menghilangkan Kelemumur  (Read 7764 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

miszniena

  • *
  • Posts: 550
    • View Profile
Jawab #20 07 June, 2012, 04:09:00 PM
  • Publish Di FB
  • d0nt w0rry miszniena....bau daun pandan nie tak lah wangi sangat macam perfume minyak artar tu..
    wangi biasa2 saja...ala2 p0k0k herba...
     :ins:

    kalau macam tu ok saya nak try la.:senyum:

    gadis_89

    • *
    • Posts: 233
      • View Profile
    Jawab #21 07 June, 2012, 04:10:03 PM
  • Publish Di FB
  • Saya guna daun bunga raya. Lendir daun bunga raya elok untuk hilangkan kelemumur dan mengilatkan rambut dan juga untuk hilangkan pening kepala. Blend dahulu daun dengan sedikit air, selepas itu sapu di kepala (tak perlu ditapis, biarkan dengan daun-daunya sekali). Biarkan dalam 2-3 jam. Selepas itu baru rambut dicuci. Buat seminggu 2 kali.

    dulu selalu jugak pakai daun bunga raya...memeang berlendir...
    tapi daun tu untuk main pondok-pondok
    menjadi muslimah sejati

    miszniena

    • *
    • Posts: 550
      • View Profile
    Jawab #22 07 June, 2012, 04:10:50 PM
  • Publish Di FB
  • -salam-

    Owh baru saya teringat.. ada cara paling mudah untuk menghilangkan kelemumur dan juga mengelakkan kelemumur daripada datang kembali tanpa menggunakan syampu... Kaedah dia mudah sahaja mintak tauke gunting rambut buat sloop habes... atau pun botak... kawan saya amalkan.... memang betul kelemumur pergi tak kembali.... Insyallah dengan kuasa Allah....

    kawan saya dah botak,tumbuh rambut ada lagi kelemumur die,kena buang kepala la kot

     okaja* okaja* okaja* okaja*
    terbaikk ar misz... yahooo* yahooo*

    Itulaaa... x tahan saya nak gelak.... nasib bukan tengah makan...

    betullah tu,lepas tu bising kat orang kelemumur tak hilang.saya selamber je cakap  kat dia,buang la kepala kamu tu.confirm tak naik dah kelemumur

    zunita

    • *
    • Posts: 745
      • View Profile
    Jawab #23 07 June, 2012, 04:12:25 PM
  • Publish Di FB
  • dulu selalu jugak pakai daun bunga raya...memeang berlendir...
    tapi daun tu untuk main pondok-pondok

    Sebenarnya lendir daun bunga raya tu berkhasiat.
    لا إله إلا الله

    miszniena

    • *
    • Posts: 550
      • View Profile
    Jawab #24 07 June, 2012, 04:14:58 PM
  • Publish Di FB
  • -salam-

    Owh baru saya teringat.. ada cara paling mudah untuk menghilangkan kelemumur dan juga mengelakkan kelemumur daripada datang kembali tanpa menggunakan syampu... Kaedah dia mudah sahaja mintak tauke gunting rambut buat sloop habes... atau pun botak... kawan saya amalkan.... memang betul kelemumur pergi tak kembali.... Insyallah dengan kuasa Allah....

    kawan saya dah botak,tumbuh rambut ada lagi kelemumur die,kena buang kepala la kot


    Miszniena jangan buang kepala dulu... cuba pacakkan signboard atau papan tanda "Kelemumur tidak dibenarkan berada di sini" dulu tengok camna... kalau x berkesan... kene buang la kot nampaknya...


    hhahahaha,bernas jugak idea tu.lepas tu bagi denda 1st warning,2nd warning kat kelemumur tu.kalau datang jugak..........

    Nurul Nawar

    • *
    • Posts: 1379
    • Forgive me. May Allah bless you -)
      • View Profile
    Jawab #25 07 June, 2012, 04:37:54 PM
  • Publish Di FB
  • Saya nak tahu tentang petua hilangkan kelumumur.Dah bermacam syampu saya guna tapi tidak dapat hasil yg memuaskan..
    Saya pernah tengok satu cerita ni.Suaminya ada kelemumur teruk..habis banyak gugur rambut,salji2 putih turun :senyum: dan hilang confidence dia.Lepas dia buat rawatan Yun Nam Hair Care, hilang kelemumur,rambut baru tumbuh..Dia guna bahan organik,apetah..bolehke pergi Yun Nam Hair Care tu?pekerja dia perempuan non-Muslim..Kat Malaysia ni kat mana ada kedai rawatan rambut Islam?Saya selalu dengar nama2 kedai 2 cina jelah..

    Nurul Nawar

    • *
    • Posts: 1379
    • Forgive me. May Allah bless you -)
      • View Profile
    Jawab #26 07 June, 2012, 04:40:19 PM
  • Publish Di FB
  • Saya guna daun bunga raya. Lendir daun bunga raya elok untuk hilangkan kelemumur dan mengilatkan rambut dan juga untuk hilangkan pening kepala. Blend dahulu daun dengan sedikit air, selepas itu sapu di kepala (tak perlu ditapis, biarkan dengan daun-daunya sekali). Biarkan dalam 2-3 jam. Selepas itu baru rambut dicuci. Buat seminggu 2 kali.
    Ni saya belajar dari emak.Bila mak sakit kepala,emak suruh buat macamnila.Tapi tak blend,ramas2 je dauntu..

    keMuNcUpp

    • *
    • Posts: 884
      • View Profile
    Jawab #27 07 June, 2012, 06:34:58 PM
  • Publish Di FB
  • Saya guna daun bunga raya. Lendir daun bunga raya elok untuk hilangkan kelemumur dan mengilatkan rambut dan juga untuk hilangkan pening kepala. Blend dahulu daun dengan sedikit air, selepas itu sapu di kepala (tak perlu ditapis, biarkan dengan daun-daunya sekali). Biarkan dalam 2-3 jam. Selepas itu baru rambut dicuci. Buat seminggu 2 kali.
    Ni saya belajar dari emak.Bila mak sakit kepala,emak suruh buat macamnila.Tapi tak blend,ramas2 je dauntu..
    :senyum:...kalau den guna blender untuk blend daun bunga raya tu...menjeritla mak den...selalu guna daun bunga raya putih untuk meredakan demam panas...
    ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫ ♥♫•¸.•´¯`•.♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫​♥¸•´¯`•.♥•´¯`•.♥•♪♫
    CatcH Me If U CaN...LoVe Me If U WaNt...HaTe Me IF U DarE...Hidup ini indah jika Ukhwah Fillah Ila Jannah ++++++

    keMuNcUpp

    • *
    • Posts: 884
      • View Profile
    Jawab #28 07 June, 2012, 06:39:19 PM
  • Publish Di FB
  • kalau ada masa dan ada kerajinan...cupp akan guna limau nipis untuk membuang kelemumur yang degil itu...untuk melebatkan rambut pulak guna lendir daun lidah buaya...untuk menghitamkan rambut gunakan santan,....tapi tak sampai hati gunakan santan letak kat rambut...sebab kelapa mahal la nih...muahahaha

    norakira

    • *
    • Posts: 253
      • View Profile
    Jawab #29 07 June, 2012, 06:43:58 PM
  • Publish Di FB
  • kalau ada masa dan ada kerajinan...cupp akan guna limau nipis untuk membuang kelemumur yang degil itu...untuk melebatkan rambut pulak guna lendir daun lidah buaya...untuk menghitamkan rambut gunakan santan,....tapi tak sampai hati gunakan santan letak kat rambut...sebab kelapa mahal la nih...muahahaha

    kak cupp alovera boleh melebatkan rambut jugak ke?

    zunita

    • *
    • Posts: 745
      • View Profile
    Jawab #30 07 June, 2012, 08:26:25 PM
  • Publish Di FB

  • :senyum:...kalau den guna blender untuk blend daun bunga raya tu...menjeritla mak den...selalu guna daun bunga raya putih untuk meredakan demam panas...

    Sebab ada dua blend, boleh gunakan satu lagi untuk blend daun bunga raya, kalau satu je, kena ramas je la nampaknya.  senyum*

    keMuNcUpp

    • *
    • Posts: 884
      • View Profile
    Jawab #31 07 June, 2012, 09:02:42 PM
  • Publish Di FB
  • kalau ada masa dan ada kerajinan...cupp akan guna limau nipis untuk membuang kelemumur yang degil itu...untuk melebatkan rambut pulak guna lendir daun lidah buaya...untuk menghitamkan rambut gunakan santan,....tapi tak sampai hati gunakan santan letak kat rambut...sebab kelapa mahal la nih...muahahaha

    kak cupp alovera boleh melebatkan rambut jugak ke?

    alovera tu daun lidan buaya la dik kira oii...ke tempat kira panggil lagu mana????

    al_ahibbatu

    • *
    • Posts: 4917
      • View Profile
    Jawab #32 07 June, 2012, 09:03:53 PM
  • Publish Di FB
  • bunga raya juga boleh ubat buasir, jika di blend dan buat minuman

    banyak lagi khasiatnya

    maafnaa terkeluar khasiat bunga raya pula

    Serikandi_88

    • *
    • Posts: 317
    • ISLAM ITU INDAH JIKA DINIKMATI .. ALLAHUAKBAR
      • View Profile
    Jawab #33 07 June, 2012, 09:16:25 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum

    insyaallah ada sedikit pekongsian ilmu.. nak hilangkan kelimumur
    mandi guna air limau purut.. air limau purut tu di letakan di rambut... gosonk sampai seminit.. past tu bilas.. insyaallah .. lama2 nanti hilang la kelimumur tu.. selamat mencuba

    mencari ikhtiar ..usaha tanda kejayaan..

    Nurul Nawar

    • *
    • Posts: 1379
    • Forgive me. May Allah bless you -)
      • View Profile
    Jawab #34 11 June, 2012, 09:35:22 PM
  • Publish Di FB
  • Assalamualaikum

    insyaallah ada sedikit pekongsian ilmu.. nak hilangkan kelimumur
    mandi guna air limau purut.. air limau purut tu di letakan di rambut... gosonk sampai seminit.. past tu bilas.. insyaallah .. lama2 nanti hilang la kelimumur tu.. selamat mencuba

    mencari ikhtiar ..usaha tanda kejayaan..
      :syukur: Iyalah,air limau purutlah juga elok untuk rambut.Limau purutni yang kulitnya menggerutu tu kan.Tengok dekat syampu selalu ada campur pati limau purut.Kalau guna limau lain jadi tak-limau nipis,hmm..lemon boleh tak? :senyum:

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    20 Replies
    12833 Views
    Last post 24 May, 2014, 01:26:29 AM
    by Ana Tholibah
    5 Replies
    5299 Views
    Last post 02 July, 2012, 02:52:22 PM
    by Awit1910
    3 Replies
    1802 Views
    Last post 13 April, 2012, 09:32:45 PM
    by zunita