Binatang Ganjil - Page 1

*

Author Topic: Binatang Ganjil  (Read 6572 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

01 May, 2010, 08:10:35 PM
  • Publish

  • [box2 title= Fun With Photoshop ]
    Semua gambar telah diedit  melalui Adobe Photoshope tetapi bukan saya. Saya cuma upload dari email yang diberikan kepada saya. Ini menggambarkan bahawa teknik editing photoshope boleh mengkaburi kita dan memalsukan maklumat.
    [/box2]


    [box2 title=Binatang Ganjil]"  "Tidakkah kamu melihat bagaimana segala yang di langit dan di bumi menyanjung Allah, dan burung-burung  mengembangkan sayap-sayap mereka? Masing-masing - Dia mengetahui solatnya, dan sanjungannya; dan Allah mengetahui apa yang mereka buat." (24:41)
    [/box2]





    Badak  Sumbu
    « Last Edit: 01 May, 2010, 10:58:41 PM by Ummi Munaliza »

    Reply #1 01 May, 2010, 08:20:39 PM
  • Publish
  • Masyaallah..
    hebatnya kuasa Allah..
    tak disangka2...
    Tempuhilah setiap ujian yang datang dengan tenang.Kerana ia adalah tanda kasihnya ALLAH pada hamba-Nya.

    Reply #2 01 May, 2010, 08:22:02 PM
  • Publish
  • Masyaallah..
    hebatnya kuasa Allah..
    tak disangka2...

    ni bukan edited ke? adobe photoshop?

    Reply #3 01 May, 2010, 08:25:06 PM
  • Publish
  • Subhanallah..
    comeynyeee rama2 ni..
    erm..
    edited ea?
    hihi..
    tak reti dan tak tahu..
    kreatif.....^_^

    Reply #4 01 May, 2010, 08:36:52 PM
  • Publish
  • palsu ni... :senyum:.....

    Reply #5 01 May, 2010, 08:38:30 PM
  • Publish
  • boleh percaya ke ni..
    apa2 pun, sangat menarik..:sedihnya: ;)

    Reply #6 01 May, 2010, 09:15:15 PM
  • Publish
  • aduhai.. apakah motif gambar-gambar ini? Tak tahu kenapa diri tiba-tiba rasa geram pula.
    ALLAH..hidupkanlah diriku selagi mana kehidupan itu adalah terbaik untukku..

    Reply #7 01 May, 2010, 09:21:08 PM
  • Publish
  • LOL... cantik... pandainya diaorang edit gambar...
    ada monyet, tupai, arnab, khin... err... tak de kot... hehehehe

    Reply #8 01 May, 2010, 09:59:05 PM
  • Publish
  • Aduih .. ai... nak kena samak skrin monitor dah ni

    Reply #9 02 May, 2010, 12:37:11 AM
  • Publish


  • Kumbang Mitosis

    this is babibird

    Bismillah Wa Syukrillah

    Banyak-banyak gambar ini juga yang jadi perhatian rupanya. ( senyum )
    "Alang-alang hidup, hiduplah sebagai da'ie. Alang-alang mati, matilah sebagai syuhada".

    Reply #10 02 May, 2010, 12:58:50 AM
  • Publish
  • macam2..kecanggihan teknologi
    .......kembaraHati.......

    Reply #11 02 May, 2010, 01:00:01 AM
  • Publish
  • wawawawa...kreatifnye ni..
    itulah aku...padamu

    Reply #12 02 May, 2010, 01:00:33 AM
  • Publish
  • Ingat binatang ganji realiti upenye photoshop..
    "Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
    Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
    http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
    http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
    assiddiq@ymail.com

    Reply #13 02 May, 2010, 10:17:30 AM
  • Publish


  • Rama-Rama Baby

    cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH
    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    Reply #14 02 May, 2010, 10:46:13 AM
  • Publish
  •  berisalam

    aduhai.. apakah motif gambar-gambar ini? Tak tahu kenapa diri tiba-tiba rasa geram pula.

    gambar ni suka2 je diedit.

    teknologi sekarang, tapi tak boleh lawan apa yang DIA dah buat.

    cuba manusia ni diedit hidung kat atas kepala tangan kat telinga dan sebagainya...tak tahulah macam mana jadinya...

    :: berkata2 itu lebih senang dari melaksana ::

    Reply #15 02 May, 2010, 10:48:40 AM
  • Publish
  • cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH

    gambar2 ni semua diedit...bukan tulen punya, fabricated punya...fabricated dari ciptaan DIA je tu

    Reply #16 02 May, 2010, 12:40:03 PM
  • Publish
  • cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH

    gambar2 ni semua diedit...bukan tulen punya, fabricated punya...fabricated dari ciptaan DIA je tu

    oh ye ke? ingatkan real....:senyum: oklahtu*
    ALLAH MAHA PENCIPTA. memberi akal pada  manusia  untuk mencipta gambar macam tu.

    Reply #17 02 May, 2010, 07:29:02 PM
  • Publish
  • boleh nampak dgn jelas gmbr telah diedit, kerana bahagian edit yg telah dipadankan dgn gmbr asal tidak bersesuaian.sy tidak setuju gmbr tersebut diedit sedemikian.bukankah ciptaan Allah itu sudah sempurna dan indah skali.wlalau camana hebat skali pon teknologi,tiada yg dapat menandingi kehebatan Allah dalam ciptaanNya :-)

    Reply #18 02 May, 2010, 11:18:04 PM
  • Publish
  • ni lah yg digunakan oleh mereka2 untuk menyesatkna umat manusia...mereka beria2 mengedit gambar2 supaya teori sesat DARWIN dapat direalisasikan....

    kita dok seronok tgok benda2 mcm ni..dierg sebanarnya nak tunjjuk kehebatan mereka melebihi kehebatan ALLAH..

    nanti kita dok khayal sorg2 pikir pasal bentuk yg lain2 plak..seronok nya jadi pencipta.....

    tapis la dulu maklumat yg anda dapat,jgn copy paste tanpa memahami agenda yg tersembunyi(THE HIDDEN AGENDA)

    Reply #19 03 May, 2010, 01:31:16 AM
  • Publish
  • boleh nampak dgn jelas gmbr telah diedit, kerana bahagian edit yg telah dipadankan dgn gmbr asal tidak bersesuaian.sy tidak setuju gmbr tersebut diedit sedemikian.bukankah ciptaan Allah itu sudah sempurna dan indah skali.wlalau camana hebat skali pon teknologi,tiada yg dapat menandingi kehebatan Allah dalam ciptaanNya :-)

    Inilah antara penyebab rasa geram saya apabila melihat gambar-gambar di atas. Ya, saya mengakui bahawa mereka yang mengedit itu seorang yang kreatif dan mahir dalam penggunaan teknologi. Namun, janganlah sampai kita seperti 'merubah' atau 'memperlekehkan' ciptaan ALLAH walaupun ianya sekadar gambar sahaja. Maaf, andai ada yang terasa. Sekadar pendapat diri yang jahil.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    11 Replies
    2748 Views
    Last post 10 August, 2009, 12:57:41 PM
    by Ummi Munaliza
    2 Replies
    2043 Views
    Last post 16 July, 2009, 06:12:28 PM
    by dol_bendol
    9 Replies
    2297 Views
    Last post 27 May, 2013, 02:18:44 PM
    by seekerslight