Binatang Ganjil

Author Topic: Binatang Ganjil  (Read 5504 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

Armadilloludin

  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
01 May, 2010, 08:10:35 PM
  • Publish Di FB

  • [box2 title= Fun With Photoshop ]
    Semua gambar telah diedit  melalui Adobe Photoshope tetapi bukan saya. Saya cuma upload dari email yang diberikan kepada saya. Ini menggambarkan bahawa teknik editing photoshope boleh mengkaburi kita dan memalsukan maklumat.
    [/box2]


    [box2 title=Binatang Ganjil]"  "Tidakkah kamu melihat bagaimana segala yang di langit dan di bumi menyanjung Allah, dan burung-burung  mengembangkan sayap-sayap mereka? Masing-masing - Dia mengetahui solatnya, dan sanjungannya; dan Allah mengetahui apa yang mereka buat." (24:41)
    [/box2]





    Badak  Sumbu
    « Last Edit: 01 May, 2010, 10:58:41 PM by Ummi Munaliza »

    tasnim_zue

    • *
    • Posts: 250
    • senyum sokmo....^_^
      • View Profile
    Jawab #1 01 May, 2010, 08:20:39 PM
  • Publish Di FB
  • Masyaallah..
    hebatnya kuasa Allah..
    tak disangka2...
    Tempuhilah setiap ujian yang datang dengan tenang.Kerana ia adalah tanda kasihnya ALLAH pada hamba-Nya.

    cahaya pencinta

    • *
    • Posts: 1096
    • Dalam pahit hidup, aku merasa manisnya~
      • View Profile
    Jawab #2 01 May, 2010, 08:22:02 PM
  • Publish Di FB
  • Masyaallah..
    hebatnya kuasa Allah..
    tak disangka2...

    ni bukan edited ke? adobe photoshop?

    tasnim_zue

    • *
    • Posts: 250
    • senyum sokmo....^_^
      • View Profile
    Jawab #3 01 May, 2010, 08:25:06 PM
  • Publish Di FB
  • Subhanallah..
    comeynyeee rama2 ni..
    erm..
    edited ea?
    hihi..
    tak reti dan tak tahu..
    kreatif.....^_^

    beruang

    • *
    • Posts: 1354
    • Bersatu sebagai satu Usrah dalam satu Halaqah...
      • View Profile
    Jawab #4 01 May, 2010, 08:36:52 PM
  • Publish Di FB
  • palsu ni... :senyum:.....

    s.amirah

    • *
    • Posts: 2
    • ingin mendapat kebahagian di dunia dan di akhirat.
      • View Profile
    Jawab #5 01 May, 2010, 08:38:30 PM
  • Publish Di FB
  • boleh percaya ke ni..
    apa2 pun, sangat menarik..:sedihnya: ;)

    khuratuain

    • *
    • Posts: 120
      • View Profile
    Jawab #6 01 May, 2010, 09:15:15 PM
  • Publish Di FB
  • aduhai.. apakah motif gambar-gambar ini? Tak tahu kenapa diri tiba-tiba rasa geram pula.
    ALLAH..hidupkanlah diriku selagi mana kehidupan itu adalah terbaik untukku..

    Zach

    • *
    • Posts: 122
      • View Profile
    Jawab #7 01 May, 2010, 09:21:08 PM
  • Publish Di FB
  • LOL... cantik... pandainya diaorang edit gambar...
    ada monyet, tupai, arnab, khin... err... tak de kot... hehehehe

    Zach

    • *
    • Posts: 122
      • View Profile
    Jawab #8 01 May, 2010, 09:59:05 PM
  • Publish Di FB
  • Aduih .. ai... nak kena samak skrin monitor dah ni

    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Jawab #9 02 May, 2010, 12:37:11 AM
  • Publish Di FB


  • Kumbang Mitosis


    this is babibird


    Bismillah Wa Syukrillah

    Banyak-banyak gambar ini juga yang jadi perhatian rupanya. ( senyum )
    "Alang-alang hidup, hiduplah sebagai da'ie. Alang-alang mati, matilah sebagai syuhada".

    guaMulu

    • *
    • Posts: 46
      • View Profile
    Jawab #10 02 May, 2010, 12:58:50 AM
  • Publish Di FB
  • macam2..kecanggihan teknologi
    .......kembaraHati.......

    ningonly

    • *
    • Posts: 204
    • yang sedang-sedang saja
      • View Profile
    Jawab #11 02 May, 2010, 01:00:01 AM
  • Publish Di FB
  • wawawawa...kreatifnye ni..
    itulah aku...padamu

    assiddiq

    • *
    • Posts: 4596
    • "Dengan Kehendak dan KuasaNya"
      • View Profile
    Jawab #12 02 May, 2010, 01:00:33 AM
  • Publish Di FB
  • Ingat binatang ganji realiti upenye photoshop..
    "Al-haqqu bila nizom yaghlibuhul-baatil binnizom"
    Maksudnya: "Sesuatu kebenaran yang tidak sistematik akan dikalahkan oleh kebatilan yang sistematik dan terancang."
    http://Http://cahayarabbani.blogspot.com
    http://Http://islamicmoviecollection.blogspot.com
    assiddiq@ymail.com

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Jawab #13 02 May, 2010, 10:17:30 AM
  • Publish Di FB


  • Rama-Rama Baby


    cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH
    ALLAH sentiasa dekat dengan kita.

    anasameen

    • *
    • Posts: 1053
    • free al-Quds!!!
      • View Profile
    Jawab #14 02 May, 2010, 10:46:13 AM
  • Publish Di FB
  •  berisalam

    aduhai.. apakah motif gambar-gambar ini? Tak tahu kenapa diri tiba-tiba rasa geram pula.

    gambar ni suka2 je diedit.

    teknologi sekarang, tapi tak boleh lawan apa yang DIA dah buat.

    cuba manusia ni diedit hidung kat atas kepala tangan kat telinga dan sebagainya...tak tahulah macam mana jadinya...

    :: berkata2 itu lebih senang dari melaksana ::

    anasameen

    • *
    • Posts: 1053
    • free al-Quds!!!
      • View Profile
    Jawab #15 02 May, 2010, 10:48:40 AM
  • Publish Di FB
  • cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH

    gambar2 ni semua diedit...bukan tulen punya, fabricated punya...fabricated dari ciptaan DIA je tu

    Eyda Aam

    • *
    • Posts: 685
    • Wanita solehah adalah sebaik2 perhiasan duniawi
      • View Profile
    Jawab #16 02 May, 2010, 12:40:03 PM
  • Publish Di FB
  • cute mutenya. Itulah kebesaran ALLAH yang MAHA PENCIPTA. SubhanALLAH

    gambar2 ni semua diedit...bukan tulen punya, fabricated punya...fabricated dari ciptaan DIA je tu

    oh ye ke? ingatkan real....:senyum: oklahtu*
    ALLAH MAHA PENCIPTA. memberi akal pada  manusia  untuk mencipta gambar macam tu.

    yanayin05

    • *
    • Posts: 12
      • View Profile
    Jawab #17 02 May, 2010, 07:29:02 PM
  • Publish Di FB
  • boleh nampak dgn jelas gmbr telah diedit, kerana bahagian edit yg telah dipadankan dgn gmbr asal tidak bersesuaian.sy tidak setuju gmbr tersebut diedit sedemikian.bukankah ciptaan Allah itu sudah sempurna dan indah skali.wlalau camana hebat skali pon teknologi,tiada yg dapat menandingi kehebatan Allah dalam ciptaanNya :-)

    hafiz_addnan

    • *
    • Posts: 331
      • View Profile
    Jawab #18 02 May, 2010, 11:18:04 PM
  • Publish Di FB
  • ni lah yg digunakan oleh mereka2 untuk menyesatkna umat manusia...mereka beria2 mengedit gambar2 supaya teori sesat DARWIN dapat direalisasikan....

    kita dok seronok tgok benda2 mcm ni..dierg sebanarnya nak tunjjuk kehebatan mereka melebihi kehebatan ALLAH..

    nanti kita dok khayal sorg2 pikir pasal bentuk yg lain2 plak..seronok nya jadi pencipta.....

    tapis la dulu maklumat yg anda dapat,jgn copy paste tanpa memahami agenda yg tersembunyi(THE HIDDEN AGENDA)

    khuratuain

    • *
    • Posts: 120
      • View Profile
    Jawab #19 03 May, 2010, 01:31:16 AM
  • Publish Di FB
  • boleh nampak dgn jelas gmbr telah diedit, kerana bahagian edit yg telah dipadankan dgn gmbr asal tidak bersesuaian.sy tidak setuju gmbr tersebut diedit sedemikian.bukankah ciptaan Allah itu sudah sempurna dan indah skali.wlalau camana hebat skali pon teknologi,tiada yg dapat menandingi kehebatan Allah dalam ciptaanNya :-)

    Inilah antara penyebab rasa geram saya apabila melihat gambar-gambar di atas. Ya, saya mengakui bahawa mereka yang mengedit itu seorang yang kreatif dan mahir dalam penggunaan teknologi. Namun, janganlah sampai kita seperti 'merubah' atau 'memperlekehkan' ciptaan ALLAH walaupun ianya sekadar gambar sahaja. Maaf, andai ada yang terasa. Sekadar pendapat diri yang jahil.

    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    11 Replies
    2526 Views
    Last post 10 August, 2009, 12:57:41 PM
    by Ummi Munaliza
    2 Replies
    1934 Views
    Last post 16 July, 2009, 06:12:28 PM
    by dol_bendol
    9 Replies
    1790 Views
    Last post 27 May, 2013, 02:18:44 PM
    by seekerslight