Illuminati

*

Author Topic: Illuminati  (Read 3528 times)

0 Halaqian and 1 Guest are viewing this topic.

shihab

  • *
  • Posts: 72
  • :: Tunjukkan daku jalan yang lurus ::
    • View Profile
17 June, 2007, 07:16:30 AM
  • Publish
  • [from MISI july 2007]

    Dari seluruh
    negara yang ada di permukaan dunia, hanya Amerika Serikat yang lambang
    negaranya terdiri dari dua sisi dan masing-masing sisinya sarat mengandung
    simbol setan. Benarkah itu?

    Dasar filosofi suatu negara terletak pada Lambang atau Simbol negaranya. Di
    mana pun di dunia ini, maknanya selalu demikian.
    Amerika Serikat yang resmi berdiri pada tahun 1776, memiliki Lambang Negara
    yang cukup unik karena memiliki dua sisi. Satu sisi bergambar Burung Elang yang
    mengembangkan sayap dan kedua kakinya mencengkeram anak panah dan daun zaitun,
    sedangkan sisi lainnya bergambar piramida masonik.

    Di atas kepala burung elang tersebut, ada sekumpulan bintang yang membentuk
    susunan Bintang David. Bila dicermati, lambang negara Amerika Serikat ini
    dipenuhi dengan berbagai simbol yang seluruhnya mengarah kepada angka 13. Angka
    13 sendiri sejak lama sudah dikenal dunia sebagai angka mistis yang sarat
    dengan pemujaan terhadap setan.

    Selain sebagai angka setan, 13 juga bisa dianggap menyimbolkan 13 suku Israel,
    di mana suku ke-13 adalah Suku Benjamin yang terbuang. Atau 13 juga menyiratkan
    banyaknya jumlah koloni Inggris di Amerika saat Inggris masih berkuasa di benua
    itu. Apa pun, angka 13 ternyata memang banyak terdapat di lambang negara
    adidaya tersebut. Inilah buktinya:

    Sisi Burung Elang, angka 13 terdapat di:
    * 13 bintang di atas kepala Elang membentuk Bintang David.
    * 13 garis di perisai atau tameng burung.
    * 13 daun zaitun di kaki kanan burung.
    * 13 butir zaitun yang tersembul di sela-sela daun zaitun.
    * 13 anak panah.
    * 13 bulu di ujung anak panah.
    * 13 X 9 titik yang mengitari Bintang David di atas kepala Elang.

    Sisi Piramida Masonik, angka 13 terdapat di:
    * 13 huruf yang membentuk kalimat 'Annuit Coeptis'
    * 13 huruf yang membentuk kalimat 'E Pluribus Unum'
    * 13 lapisan batu yang membentuk piramida.

    Selain itu, di sisi belakang lambang negara AS ini, jelas-jelas berbentuk
    Piramida Yahudi yang lebih popular diistilahkan dengan The All Seing Eyes
    Pyramid.

    Di dasar piramida terdapat angka Romawi yang jika diterjemahkan ke dalam
    tulisan latin memiliki makna 1776, tahun kemerdekaan negara AS. Lapisan batu
    yang membentuk piramida ada 13 lapis yang menyimbolkan ke-13 suku Yahudi.

    Di atas puncak piramida yang belum jadi, bertahta All Seing Eyes, mata Dewa
    Horus, salah satu Dewa Utama dalam kepercayaan paganisme dan Kabbalah.

    Tahun kemerdekaan Amerika Serikat memang tahun 1776 atau dalam tulisan Romawi
    MDCCLXXVI. Namun menurut banyak Simbolog, yakni para pakar ilmu simbol, angka
    Romawi tersebut sebenarnya mengandung kode tersembunyi yang merujuk pada angka
    satanisme yakni 666. Bagaimana membacanya?

    Menurut mereka, dalam nilai jumlah besar, kadangkala huruf 'M' tidak disertakan
    dan hanya merupakan 'penghias'. Sebab itu yang tinggal hanya DCCLXXVI yaitu D =
    500, C = 100, L = 50, X = 10, V = 5, dan I = 1.

    Mari kita hitung: DC = 600, LX=60, dan VI=6, jadi 666. Mark of the Beast atau
    dalam bahasa pakar Alkitab juga disebut sebagai The Evil Trinity, Trinitas
    Iblis!. Inilah Amerika Serikat. (Rz)
    [3:26] say (ya Muhammad):"Ya Allah, Possessor of Kingdom, You give the kingdom to whom You will,
    and You take the kingdom from whom you will, and you endue with honour whom You will, and You humiliate whom You will,
    In Your Hand is the Good. Verily, You are Able to do all Things

    Sum79

    • *
    • Posts: 569
    • THE TRUTH IS OUT THERE!!
      • View Profile
    Reply #1 24 September, 2009, 09:44:53 AM
  • Publish
  • artikel yg berguna..malangnyer ramai yg pandang sebelah mata :(
    "It's better to be hated for what you are, than to be loved for what you're not..." - Kurt Cobain

    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Reply #2 21 March, 2010, 08:31:36 AM
  • Publish
  • Bismillah wa Syukrillah

    Illuminati merupakan anak saudara kepada Freemason dan kedua-dua pertubuhan ini merupakan anak didik Zionis di mana matlamat asal mereka adalah sama iaitu memesong dan merosakkan aqidah umat Islam khsususnya dan manusia sejagat amnya. Penubuhan Illuminati ini umpama debu di dalam angin, walaupun halus tetapi masih mampu dikesan kerana pergerakan mereka lebih ke arah mengeksploitasikan artis dan muzik.Sehinggakan ada yang menyatakan bahawa Illuminati ini sanggup melaburkan wang berjuta-juta semata-mata mahu artis atau lagu yang ingin dipopularkan mestilah mengandungi simbol atau mesej dari pergerakan mereka bagi menyebarkan dakyah mereka. Begitu bijaknya mereka namun kebijaksanaan mereka tidak ke mana apabila rahsia penubuhan mereka ini terbongkar juga akhirnya. Dalang bagi pergerakan ini merupakan individu-individu yang mempunyai pengaruh yang besar, begitu juga dengan pergerakan Freemason. Malah, ada di antara mereka ini memainkan peranan sebagai agen khidmat masyarakat (memberi bantuan) yang turut mendiami negara kita. Licik tidak licik, inilah realiti pergerakan mereka demi mencapai matlamat asal mereka, ingin menguasai dunia dalam semua aspek. Hakikatnya, mereka ini tidak berani menentang umat Islam secara berdepan tetapi dengan cara halus yang kononnya tidak akan mampu dikesan kerana bertopeng.
    "Alang-alang hidup, hiduplah sebagai da'ie. Alang-alang mati, matilah sebagai syuhada".

    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Reply #3 21 March, 2010, 08:38:06 AM
  • Publish
  • Bismillah wa Syukrillah

    Jika kita ingin melihat lambang dan struktur pembinaan seperti yang dinyatakan oleh saudara Shihab, pembinaan bangunan ini turut ada di negara kita, bangunan yang cukup dikagumi sedangkan kita tidak tahu siapa ketua arkitek pembinaan bangunan tersebut. Saya telah menghadiri simposium mengenai pergerakan ini dan memang jelas terbukti. Jika diperhatikan, kita sendiri akan berasa ragu-ragu adakah pembinaan bangunan itu secara KEBETULAN atau sebaliknya? Kerana dari dua tiang, master carpet, jangka lukis dan ciri-ciri jelas bagi simbol Illuminati ini jelas sejelas-jelasnya wujud di depan mata kita semua. Pengajaran dan iktibar yang diperolehi dari perkara ini ialah, KITA PERLU SENTIASA PEKA DENGAN KEADAAN. Allahu a'lam.

    mujahidah_islam

    • *
    • Posts: 45
    • cinta Allah itu amat misteri
      • View Profile
    Reply #4 21 March, 2010, 08:45:32 AM
  • Publish
  • sesiapa yang ingin tahu lebih lanjut tentang freemason silalah tonton the arrival.
    video ini merungkai satu persatu tentang freemason..
    the amazing film..
    MUSAFIR MUSLIMAH
    perjalanan ku masih jauh beribu batu..
    selagi roh masih di jasad..
    selagi itu aku mengembara..
    mencari NUR kehidupan..

    anasameen

    • *
    • Posts: 1052
    • free al-Quds!!!
      • View Profile
    Reply #5 21 March, 2010, 12:22:50 PM
  • Publish
  • Salam.
    Artikel sangat berguna. Saya cadangkan, masukkan lambang atau simbol negara Amerika. Penerangan cukup jelas, cuma jika ditambah dengan apa yang dibicarakan, ianya makin jelas. ALLAHu'alam
    :: berkata2 itu lebih senang dari melaksana ::

    Sum79

    • *
    • Posts: 569
    • THE TRUTH IS OUT THERE!!
      • View Profile
    Reply #6 21 March, 2010, 01:29:27 PM
  • Publish
  • sila rujuk tajuk2 di forum Dunia Islam yg merungkai misteri Illuminati dan Freemason dan kaitannya dengan Dajjal al-Massih.

    syahbaha90

    • *
    • Posts: 2
      • View Profile
    Reply #7 22 March, 2010, 09:13:14 AM
  • Publish
  • saya masih x fhm,kenapa banyak unsur illuminati yang diselitkan dalam filem2 hollywood,sedangkan saya difhmkan gerakan ini gerakan rahsia.kalau rahsia kenapa mereka cuba hebohkan secara tak rasmi begitu?ada tak sape2 yang boleh tolong jawab?

    fadzil b hussain

    • *
    • Posts: 144
      • View Profile
    Reply #8 22 March, 2010, 10:18:19 AM
  • Publish
  • seperti pada dollar amerika setelah berlaku kejadia 9-11 wtc sipakah agaknya membocorkan yg kejadian itu ader dalam dollar amerika bila dilipat2 tentulah .....fikirkanlah ...mungkin mereka bangga kut

    khaira_umairah

    • *
    • Posts: 551
      • View Profile
    Reply #9 22 March, 2010, 10:54:59 AM
  • Publish
  • saya masih x fhm,kenapa banyak unsur illuminati yang diselitkan dalam filem2 hollywood,sedangkan saya difhmkan gerakan ini gerakan rahsia.kalau rahsia kenapa mereka cuba hebohkan secara tak rasmi begitu?ada tak sape2 yang boleh tolong jawab?

    Pergerakan mereka memang secara rahsia. Namun mereka mahu menarik pengaruh manusia melalui cara tersendiri. Dan method yang mereka gunakan ialah melalui filem dan muzik. Secara tidak langsung pergerakan mereka ini mampu dikesan. Lagi pula Allah swt telah menjanjikan bahawa perkara yang bathil itu tetap akan terserlah buruknya walau sekebal manapun dindingnya agar tidak mampu dikesani manusia. Kerana Islam itu agama yang akan sentiasa terpelihara dan dipelihara walau terdapat banyak dakyah dan anasir-anasir kuffar yang cuba untuk memecahbelahkan umat Islam dan mencemarkan kesucian Islam.. Lebih-lebih pula apabila terdapatnya bilangan yang ramai dalam pergerakan ini, sudah pasti ianya bukan menjadi satu rahsia lagi.. Allahu a'lam

    Saya Hamba

    • *
    • Posts: 1368
      • View Profile
    Reply #10 06 August, 2012, 03:59:54 AM
  • Publish
  • Sejahtera hendak-NYA ke atas kalian ....

    "Adakah kita sudah lihat ada khalifah Islam dizaman ini." ehh bukan diri sendiri ke ... Rasulullah menyampaikan peringatan so mana2 yg nak ikut tu silalah pandai2 bawak diri kerana Allah dikalangan manusia yg bermacam ragam nie ... adoii ...

    Abg Ngoh

    • *
    • Posts: 1097
      • View Profile
    Reply #11 13 August, 2012, 04:30:57 PM
  • Publish
  • Slm,

    Zionis ada Khalifah, Pope atau Paus.
    mana khalifah islam?

    Tahu tak sebenarnya Amerika dijadikan adalah semata-mata untuk dikorbankan. Dulu British ler sememangnya hebat dan penakluk Dunia , lepas tu apasal tetiba jer USA jadi Bos?

    Mereka jajah Dunia dengan bermati-matian...lepas tu bagi merdeka free jer... apasal ek?



    Satu Free kat Negeri-negeri Jajahannya
    dan satu lagi Free kat Amerika.

    Walhal kuasa dunia yang sebenar ialah Gereja VATUCAN.
    Vatucan dibentuk Oleh Golongan pemuja Syaitan yang wujud sejak Ribuan Tahun Dulu juga sebagai Agen Dajal laknatullah


    Mangsa:
    1. Golongan Kristian = dipergunakan. lambang salib pun diterbalikkan
    2. Golongan yahudi =  Juga dipergunakan, Namun golongan ini lebih mirip.

    Amerika telah dicipta
    yang pada asalnya terdiri daripada manusia dayak, asli atau golongan atas pokok jer,
    kemudian puak Vatucan melalui Knigt Templer telah membangunkan dan menubuhkan USA.

    Yang dengan niatnya ialah sebagai Umpan.
    Kemudian Negara dan Umat islam akan diserap menjadi Amerika disegi cara hidup. budaya, sosio ekonomi dan sebagainya, terutamanya MATAWANG dan juga DEMOKRASI.

    Kemudian sampai masanya nanti USA akan dihapuskan. Dan memunculkan diri di tempat Asas dan asal mereka di Holy Land (jeruselem).

    Bila USA telah disembelih, maka Hancurlah seluruh MATAWANG dan aset Umat Islam yang mana telah terikat dengan Nilai USD. (sedangkan aset USA sebenarnya telah berpindah kepada israel).

    Tidak lama lagi duit kita hanya jadi bak daun kayu sahaja.
    Angkara????
    Bid'ah Umat Islam:
    1. Muamalah, kerjasama dengan orang kafir
    2. Tidak menerima Dinar dan Dirham ke dalam agama.


    Hadith : " tetapkanlah kamu pada dua logam ini iaitu emas dan perak"

    Penduduk USA semuanya adalah boleh dikorbankan bagi mereka, kerana terdiri dari kaum yang tidak bertamadun asalnya dan juga ramai dari pendatang luar. Maka Negara ini diletupkan sendiri bagi meletupkan seluruh dunia Islam.

    Lantas dalam kekacauan ini, muncullah kuasa yang diidamkan mereka atas nama UN, sebagai moto mereka iaitu " NEW WORLD ORDER' yang berpangkalan di Baitul Maqdis dengan Haikal Sulaiman menggantikan WhiteHouse, kemudian Pope II akan di bai'ahkan iaitulah DAJJAL laknatullah.











    divider3
    halaqahforum4

     

    Related Topics

      Subject / Started by Replies Last post
    16 Replies
    2834 Views
    Last post 08 August, 2012, 10:07:23 AM
    by al_ahibbatu
    1 Replies
    2441 Views
    Last post 08 December, 2010, 06:58:10 PM
    by uranicade
    14 Replies
    4438 Views
    Last post 16 August, 2012, 10:39:08 PM
    by msa