* * *
Halaqian
Ahli: 70582
Terkini: zanalina
Statistik
Kiriman: 272208
Topik: 14462

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 3
Tetamu: 368
Jumlah: 371

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[04:57:27 PM] talibarut: apendantahlaweh


[05:08:16 PM] Siapa Saya?: Terkini: Re: Pengganggu Mengganggu


[08:20:43 PM] Dawood A R: Terkini: Re: Harta pusaka arwah bapa tanah rancangan GSA (rizab melayu)


[08:54:53 PM] alhaudhie: Terkini: Re: Melagukan Bacaan Al-quran


[09:06:06 PM] hasin: slm


[09:06:57 PM] al-baab: jslm


[09:07:42 PM] hasin: orang kafir berkabung (tafakkur) dia baca apa?


[09:10:34 PM] al-baab: baca mantera


[09:11:34 PM] al-baab: bunyi loceng kecil dan baca mantera - Pai pertama membalas jasa Langit dan Bumi / yi bai baoda tiandi en Pai kedua membalas jasa orang tua /er /zhai bai baodao fumu en Pai ketiga membalas jasa para guru /san bai baodao enshi en


[09:13:47 PM] hasin: agama apa tu?


[09:14:08 PM] al-baab: islam mula dgn kaki kanan, tangan kanan, tapi buddha hindu tao confuciud mulaa dgn kiri


[09:14:25 PM] al-baab: tu agama yg bakar colok


[09:14:36 PM] al-baab: atau batang dupa, hio


[09:15:07 PM] al-baab: termasuklah Tao, buddha, hindu confucius


[09:16:41 PM] al-baab: sama keadaannya melayu, bakar kemeyan


[09:17:06 PM] al-baab: mua wangian, nak meditasi


[09:17:11 PM] al-baab: mau


[09:20:10 PM] al-baab: daklam tokong buddha, hindu, ada kitab di balut kain kuning, jangan takojutlah jika ada di anatara balutan tu, naskah alquran


[09:20:39 PM] al-baab: jika ada nak cek, atau periksa, memang tak akan temui


[09:21:19 PM] al-baab: kitab hikam melayu, arab, dalam hindu di namakan gaina sutera


[09:23:20 PM] al-baab: Banjir nabi nuh, zaman tu, cerita tu, ada dalam kitab bhagavadgita


[09:24:08 PM] al-baab: tetapi biasalah, bila cerita, ada tambahan, seloka, gurindam, untuk menambah nambah isinya


[09:25:05 PM] al-baab: sebab ini, ada dakwaan, nama Ahmad itu muncul dalam salah satu Veda hindu


[09:26:04 PM] al-baab: jika tahu lah, dewa dewi yang ada di kuil dan tokong tu, ramai darinya, jin islam


[09:27:32 PM] al-baab: dalam masjid jin, yang duduk lepak dalam masjid tu, termasuklah yg islam dan yang tak beragama


[09:27:43 PM] al-baab: masjid alam jin


[09:28:51 PM] al-baab: ada sami hindu di daerah banting, guru kami rawat, sakit kepalanya, selepas sebulan, masuk islam


[09:29:13 PM] al-baab: sebab waktu di buat sendiri rawatan, dia mohon sama tuan Allah


[09:30:15 PM] al-baab: hal begini tak elok di ceritakan, wlau boleh menjadi testimonial


[09:30:45 PM] al-baab: Akhlak Mulia peribadi muslim itu ialah, alat dakwah


[09:39:00 PM] al-baab: di pusat pousat rawatan di malaysia, sama sahaja, tiada cerita ketuhanan


[09:39:45 PM] al-baab: sebab tu ada bacaan rukyah, tak ingat juga pada Allah, masih berfikiran negatif, mengaduh sakit, dan sebagainya


[09:40:38 PM] al-baab: instead of mengaduh sakit, bisa terasa, alangkah lebih baik berfikiran positif memohon Allah, menghilangkan bisa dan kesakitan


[09:40:59 PM] al-baab: even kafirin juga menyatakan kuasa minda, be positive


[09:41:49 PM] al-baab: instead of mengeluh, bukankah lebih baik, ingat Allah, mohon hilangkan itu masalah


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Muhammad Al-Baltaji Kembali Menulis Surat Mengenang Setahun Syahidnya Asmaa

“Setahun telah berlalu dari terbangnya ruhmu yang suci kepada Penciptanya bersama para syuhada.”

Kata-kata mengawali sebuah surat yang ditulis Dr. Muhammad Al-Baltaji mengenang setahun syahidnya salah seorang putrinya, Asmaa Al-Baltaji. Seperti dipublikasikan dalam akun pribadi dalam facebook, Rabu (13/8/2014) hari ini.

http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

talibarut

Today at 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

Yesterday at 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو
 

al-baab

19 August, 2014, 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah
 

human

05 August, 2014, 04:52:26 AM
rancangan Allah, celupan Allah,   milik Allah
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:43:18 PM
  Bersedialah dengan mengekalkan sehingga tidak  terpisah dan menyekutukan Allah.


  Ilmu main peranan dalam setiap gerak-geri.

 Amal mentadbiri segala hujah ilmu.

  Orang yang benar-benar sujud kepada Tuhan yang sebenar membenar yang Siddiqin ke atas dirinya.

Show 50 latest