* * *
Halaqian
Ahli: 70602
Terkini: humaikani
Statistik
Kiriman: 272286
Topik: 14468

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 320
Jumlah: 322

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[05:07:19 PM] elsanxs: senang je..hadiahkan dia cermin yang dah siap lukis muka comot..


[05:07:24 PM] elsanxs: =;8)


[05:08:00 PM] elsanxs: pesanan ni dibawa khas untuk bacaan sahaja bukan untuk praktikal


[05:09:07 PM] Nur Jasmin: ada kawan nie..hari2 ajak makan.bila tumpang motor dia, mesi dia cakap kak jasmin nie gemuklah.pancit motor dia


[05:09:27 PM] Nur Jasmin: hari2 cakap benda yang sama coz hari2 lunch dengan dia


[05:10:01 PM] elsanxs: jawab je Alhamdulillah.. mesti dia tak reti nak habaq ape dah


[05:10:44 PM] Nur Jasmin: dan dia juga selalu merungut budak rumah dia selalu panggil dia gemuk.dan marah budak satu rumah dia.tapi dia tak sedar dia kutuk orang.hmm


[05:11:36 PM] Nur Jasmin: biasa senyum je.dah 3tahun kawan n lunch dengan dia.tu ingat nak tegur dia tu


[05:12:07 PM] Nur Jasmin: dia marah orang panggil dia gemuk, tapi tak sedar dia panggil kaj jasmin gemuk.^_^


[05:13:08 PM] Nur Jasmin: cakap dah alhamdulillah...tapi still gak ayat tu keluar dari mulut dia tiap2 kali nk g lunch gn dia.


[05:14:50 PM] elsanxs: owh..kalo saye la kan.. saye jawab je..  kalo gemuk nape? nak support pegi gym ke


[05:15:34 PM] elsanxs: kalo dah biasa dengan dia..lagi bes cakap lepas je..


[05:17:58 PM] Nur Jasmin: tak boleh cakap lepas. dia sensitif giler


[05:19:58 PM] elsanxs: abis tu.. sensitif orang tak kira plak..


[05:21:43 PM] Nur Jasmin: tu yang nak cari jalan yang tak sensitif tu.supaya dia jaga perasaan orang.taknak gaduh


[05:23:16 PM] Nur Jasmin: takpelah...sabar sampai tahun depan lak.:sedihnya:


[05:23:25 PM] Nur Jasmin: hahahaa..


[05:23:29 PM] Nur Jasmin: ^_^


[05:24:34 PM] Nur Jasmin: terima kasih bunga..^_^


[05:25:03 PM] elsanxs: -bunga-


[05:25:14 PM] elsanxs: ok Jasmin.. nak balik dah..


[05:25:17 PM] elsanxs: slm


[05:25:25 PM] Nur Jasmin: waalaikummussalam...


[06:27:36 PM] althoful nisa: salam


[06:27:47 PM] althoful nisa: macam mana nak post artikel?


[06:29:51 PM] al-baab: Terkini: Re: aku perlukan semangat...


[06:30:34 PM] al-baab: artikaln di kawal selia oleh MODerator


[06:30:51 PM] al-baab: jika ada nak beri, boleh e mail kepada ummi munaliza


[06:30:54 PM] al-baab: atau mei


[06:30:58 PM] al-baab: atau elsanxs


[06:33:56 PM] al-baab: jika ada ymsgr mereka, boleh try send thru it


[06:49:51 PM] al-baab: Terkini: Re: Ajaran Hakikat Insan


[07:28:14 PM] Aliahzakaria: Terkini: Re: Rawatan Keputihan


[07:31:55 PM] Aliahzakaria: Terkini [Topik Baru]: Muslimah: Bakteria Punca Utama Kehamilan Luar Rahim


[08:36:35 PM] humaikani: السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Muhammad Al-Baltaji Kembali Menulis Surat Mengenang Setahun Syahidnya Asmaa

“Setahun telah berlalu dari terbangnya ruhmu yang suci kepada Penciptanya bersama para syuhada.”

Kata-kata mengawali sebuah surat yang ditulis Dr. Muhammad Al-Baltaji mengenang setahun syahidnya salah seorang putrinya, Asmaa Al-Baltaji. Seperti dipublikasikan dalam akun pribadi dalam facebook, Rabu (13/8/2014) hari ini.

http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 12:07:19 PM
فليست النعمة دليل الإِكرام، ولا سلب النعمة دليل الإِهانة. ولكن الإِكرام ينشأ حين تستقبل النعمة بشكر، وتستقبل النقمة بصبر.
-محمد متولي الشعراوي-
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:57:13 AM
I made so many mistakes in my life but the biggest of all would be if I think that I'm always right!
-Salman Alodah
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:55:08 AM
All praise be to Allah who has forgiven us today and not destroyed us due to our sin.
-Salman Alodah
 

talibarut

22 August, 2014, 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

21 August, 2014, 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو
 

al-baab

19 August, 2014, 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah

Show 50 latest