* * *
Halaqian
Ahli: 70584
Terkini: chipmunk30
Statistik
Kiriman: 272222
Topik: 14463

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 280
Jumlah: 282

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[02:53:30 PM] al-baab: ibarat bertepok tangan tak menghiraukan waktu solah, kerana tatkala itu berada dalam majlis lagha


[02:54:20 PM] al-baab: ibarat bersorak melihat pertandingan sukan, bolasepak dan sebagainya, sedang tatkala itu di laungkan azan subuh


[02:55:16 PM] al-baab: ibarat semangat membeli belah sales, tak sedar waktu berlalu melepasi asar, maghrib, even zohor


[02:55:39 PM] al-baab: semangat lah tu, keduniaan


[02:56:19 PM] al-baab: khalid al walid, bersemangat Jihad kah, tiba tiba di lucutkan jawatan panglimanya, namun di tetap meneruskan perang jihad dengan gagah


[02:57:09 PM] al-baab: berbuat sesuatu hendaklah dengn pengetahuan, jangan ikut sangkaan dan semangat shaja lah


[02:57:33 PM] al-baab: solat itu BERAT, kecuali yang khusyuk


[02:58:33 PM] al-baab: untuk mencapai khusyuk kenalah, Dengar dan Taat, tunduk dan rukuk dan sujud bersama sama oang yang berbuat demikian


[03:05:01 PM] al-baab: Terkini: Re: Cinta..


[03:09:08 PM] al-baab: Terkini: Re: Langkah-langkah Penting Menjaga Hati


[04:28:42 PM] Ust_Mohd_Kausar: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[04:57:46 PM] chipmunk30: Terkini [Topik Baru]: Pentadbiran: ini cinta atau hanya di permain kan ..


[05:00:43 PM] Ust_Mohd_Kausar: alhamdulillah, saya suka sangat web ini :) 


[05:01:20 PM] al-baab: halaqahforum4, ahlan wa sahlan ustaz


[05:01:26 PM] Ust_Mohd_Kausar: Banyak ilmu banyak orang orang yang baik hati di dalam web ini


[05:01:46 PM] Ust_Mohd_Kausar: أهلا بك يا أخي


[05:02:17 PM] Ust_Mohd_Kausar: اسمك الباب؟ 


[05:02:30 PM] Ust_Mohd_Kausar: لا بأس، أهلا بك أيضا 


[05:07:23 PM] al-baab: Terkini: Re: ini cinta atau hanya di permain kan ..


[05:20:17 PM] chipmunk30: Terkini: Re: ini cinta atau hanya di permain kan ..


[05:21:20 PM] al-baab: tak usah nyesal lah, relax naa


[05:21:33 PM] al-baab: teruskan berbuat kebaikan, jangn pilih bulu


[05:21:37 PM] Ana Tholibah: Terkini: Re: Cinta..


[05:27:02 PM] al-baab: kita tak boleh ada sikap, mendominasi, jika ingin bahagia


[05:27:49 PM] al-baab: saya tidak di sukai, sebab, orang nampak saya, mendominasi chatbox


[05:28:29 PM] al-baab: sebenarnya, kita tk boleh biarkan, selain Allah naik taring


[05:29:16 PM] al-baab: kerana, kebenran patut menelan kekejian kemaksiatan dan kemungkaran


[05:29:44 PM] al-baab: tka boleh benarkan kebaqtilan menelan kebenaran


[05:29:53 PM] al-baab: kebatilan


[05:30:27 PM] al-baab: suasana kehidupan masakini, memenangkan yg batil


[05:30:44 PM] al-baab: itu sebab macam macam masalah yg di hadapi umat


[05:31:06 PM] al-baab: ambil contoh TV


[05:31:16 PM] al-baab: yg lagha tu lebih banyak


[05:34:58 PM] al-baab: Terkini: Re: ini cinta atau hanya di permain kan ..


[05:44:50 PM] al-baab: Terkini: Re: Adakah Had dalam Membangga Diri?


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Muhammad Al-Baltaji Kembali Menulis Surat Mengenang Setahun Syahidnya Asmaa

“Setahun telah berlalu dari terbangnya ruhmu yang suci kepada Penciptanya bersama para syuhada.”

Kata-kata mengawali sebuah surat yang ditulis Dr. Muhammad Al-Baltaji mengenang setahun syahidnya salah seorang putrinya, Asmaa Al-Baltaji. Seperti dipublikasikan dalam akun pribadi dalam facebook, Rabu (13/8/2014) hari ini.

http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

talibarut

Yesterday at 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

21 August, 2014, 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو
 

al-baab

19 August, 2014, 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah
 

human

05 August, 2014, 04:52:26 AM
rancangan Allah, celupan Allah,   milik Allah
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:43:18 PM
  Bersedialah dengan mengekalkan sehingga tidak  terpisah dan menyekutukan Allah.


  Ilmu main peranan dalam setiap gerak-geri.

 Amal mentadbiri segala hujah ilmu.

  Orang yang benar-benar sujud kepada Tuhan yang sebenar membenar yang Siddiqin ke atas dirinya.

Show 50 latest