* * *
Halaqian
Ahli: 70574
Terkini: mimirayyan
Statistik
Kiriman: 272113
Topik: 14456

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 4
Tetamu: 317
Jumlah: 321

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [sakinah umairah] ulas : kurma ini juga makanan sunnah nabi.
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : untuk tahu apa itu lambung - sialkan klik  [url=http://id.wikipedia.org/wiki/Lambung]http://...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[12:56:37 PM] elsanxs: tok babab tak p makan ke


[12:56:38 PM] al-baab: cintailah sesiapa saja kamu mahu cintai, ingat, yang dia akan berpisah darimu


[12:57:22 PM] al-baab: tadi jam 915am makan roti dgn ikan sekeping, tak lapar lagi laaa


[12:57:50 PM] elsanxs: ooo


[12:58:07 PM] al-baab: minum tea o RM6.20


[12:58:35 PM] elsanxs: teh o secawan saje rm6.20?


[12:58:36 PM] al-baab: ikan RM4


[12:58:49 PM] al-baab: tea O RM1


[12:58:58 PM] elsanxs: ooo


[12:59:03 PM] al-baab: roti RM1.20


[12:59:04 PM] Nur Jasmin: Terkini: Re: betul ke kalau..


[12:59:40 PM] al-baab: maaflah ayat mengelirukan, hiks


[01:02:00 PM] al-baab: Allah sayang, berikan kita ujian, sesiapa yang benar, dapat ilmu dan kemudahannya


[01:02:15 PM] al-baab: semakin ingat Allah


[01:03:15 PM] al-baab: dunia hari ini, perkhabarannya, tidak suka kita mengingati Allah, semuanya, kuasa dirimu


[01:03:31 PM] al-baab: ustaz hasin kata, Jabariah


[01:04:15 PM] al-baab: tu yg rata rata pendapat, suruh buat gitu buat gini


[01:05:13 PM] al-baab: kontradiksi - dengan solah dan al fatihah


[01:05:35 PM] al-baab: pernah idak dengar hadis


[01:05:54 PM] al-baab: sahabat nabi saw, ada masalah, solat dua rakaat, selesai masalah


[01:06:26 PM] al-baab: sudah ada panduan islam, kita lagak je muslim kot


[01:06:46 PM] al-baab: silakan ya, kembalilah kepada Allah


[01:07:15 PM] al-baab: (maaflah saya ego lebih, eksyen, degil)


[01:09:58 PM] Mei: Terkini: Re: Bagaimana cara membantu rakan meninggalkan arak?


[01:40:15 PM] hasin: slm


[01:42:33 PM] al-baab: jslm tuan


[01:44:54 PM] al-baab: tuan hasin, nak tanya boleh idak


[01:49:27 PM] hasin: saya tak kata Jabariah, al-baab


[01:50:04 PM] hasin: semalam saya kata qadariah


[01:50:22 PM] hasin: silakan tanya


[02:12:47 PM] pengguna forum: maafkan saya bila ngaku ego eksyen dan degil pon acuh tak acuh siap jadi sindiran lagi


[02:13:02 PM] pengguna forum: pebarang lah al baab ni


[02:14:44 PM] pengguna forum: Terkini: Re: betul ke kalau..


[02:15:34 PM] jiwa_lara: Terkini: Re: Sampai Bila Harus Saya Bersabar


[02:42:20 PM] putrisalju06: Terkini: Re: betul ke kalau..


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya

uswah teladan~menulis:Haji Abdul Rahman Limbong ialah ulama yang kuat beramal. Sebahagian besar daripada waktu malam digunakannya untuk beribadat kepada Allah, terutamanya pada bulan puasa. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

al-baab

Yesterday at 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah
 

human

05 August, 2014, 04:52:26 AM
rancangan Allah, celupan Allah,   milik Allah
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:43:18 PM
  Bersedialah dengan mengekalkan sehingga tidak  terpisah dan menyekutukan Allah.


  Ilmu main peranan dalam setiap gerak-geri.

 Amal mentadbiri segala hujah ilmu.

  Orang yang benar-benar sujud kepada Tuhan yang sebenar membenar yang Siddiqin ke atas dirinya.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:35:26 PM
   Kedudukan bagi    orang yang senantiasa menyaksi Allah SWT tidak sempat baginya:-

Menempatkan selain Allah SWT.

Ia nampak dan kenal tiada lain selain Allah yang mengadakan setiap sesuatu walau pada sesuatu atau dalam sesuatu yang wujud.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:29:49 PM
  Bukanlah keterangan terhenti pada maklumat yang banyak.


   Setiap yang didhahirkan sudah tentu ada pemiliknya yang memiliki dari apa yang didhahirkan.

   Sesuatu tanpa huruf dan suara adalah baharu setelah terbentuk huruf dan perkataan, dilisan sebagai penjelasan dan huraian.

Show 50 latest