* * * *
Halaqian
Ahli: 71739
Terkini: miss hannan
Statistik
Kiriman: 274433
Topik: 14679

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 0
Tetamu: 239
Jumlah: 239
  • INFAQ PONDOKPusat Tahfiz AsSyifaa
    BIMB 13017010826020
    MYBANK 563019228995
  • 23137a1a4c16dd8fdac3cb85349ab1c5_zpsqriknfsh
Apakah warna warna di belakang ubat gigi [sh4m] ulas : Boleh update thread ni.. tak sahih.. boleh refer link balqis13 tu..


Sebenarnya, ...

[04:57:12 PM] Mei: terkenang peristiwa itu


[04:57:34 PM] Mei: sib baik akak tak bukak thread cakap mod buli diri sendiri


[04:57:50 PM] elsanxs: okaja*


[04:58:15 PM] Mei: camne dua kali post boleh salah thread tu


[04:58:26 PM] Mei: kesian dia


[04:58:28 PM] Mei: :senyum:


[04:59:34 PM] elsanxs: entoh..mesti banyak berangan ni..


[05:02:27 PM] elsanxs: 1X tu kat tafsir mimpi. 1x lagi yang dia bukak topik baru tu kot yang dah merge


[05:04:00 PM] elsanxs: agaknye dia ingat dok post pergi rahsia mimpi..


[05:05:24 PM] Mei: oo


[05:05:31 PM] Mei: gitu kisah nya


[05:05:55 PM] Mei: tapi dia cakap tima kasih tu els...hihi


[05:09:28 PM] elsanxs: =;8)


[05:39:21 PM] maliki: tak balik keje lagi ke


[05:39:49 PM] maliki: orang keje petronas macam hafizm pun balik lambat


[05:43:34 PM] Mei: nak balik le nih


[06:34:44 PM] hasin: slm


[09:11:03 PM] afiQoh: waalaikumussalam, ustaz


[09:11:17 PM] afiQoh: yusyak bin nuh ke nun?


[09:11:54 PM] afiQoh: yang peristiwa matahari tak bergerak tu


[09:12:03 PM] afiQoh: sebab doa dia masa berperang


[09:13:56 PM] hasin: bin nun


[09:14:19 PM] hasin: dalam bible, namanya joshua


[09:16:28 PM] hasin: dalam al-quran, yusya' disebut 2 kali


[09:17:40 PM] hasin: pertama ketika Musa mengantar pengintip ke palestin, maka yusya' dan kalib saja yang berani masuk ke palestin. yang lain takut.


[09:18:14 PM] hasin: kedua, ketika Musa mencari Khidir. Musa pergi ditemani Yusyak.


[09:20:31 PM] hasin: dalam al-quran, disebut Bani Israil hidup dalam Tih di Sinai selama 40 tahun kerana tidak ikut perintah Musa supaya berperang dengan bangsa Palestin.


[09:21:39 PM] hasin: selepas habis tempoh 40 tahun, Nabi Yusyak lah yang memimpin Bani israil menawan bumi Palestin.


[09:26:51 PM] hasin: matahari berhenti kerana doa Nabi Yusyak sebab jika matahari bergerak, maka hari sabtu akan masuk sedangkan Yahudi dilarang berperang pada hari sabtu.


[09:38:11 PM] afiQoh: owh


[09:43:41 PM] maliki: assalamualaikum


[09:44:30 PM] maliki: susahnya nak berubah.huhuu


[09:50:24 PM] maliki: tk semngat je bila nk g tempat keje baru ni. suasana sangat berubah


[09:58:09 PM] maliki: cakap sorang2 lagi.kbye


[10:38:58 PM] lislam: ooo


Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 228
Di Brinchang walaupun tidak banyak kedai makanan orang Islam di sana , namun terdapat juga beberapa kedai yang boleh menjadi kunjungan orang Islam untuk menjamu selera. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Dalam usaha ramai ahli masyarakat mahu berhijrah kepada institusi kewangan Islami hasil dari insafnya mereka bahawa riba itu haram, riba itu dosa besar, tentu ada yang ... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 ... 228
Last 5 Shouts:

 

Halizah

18 May, 2015, 10:33:15 AM
Alhamdulillah
 

farahatieq

05 May, 2015, 06:59:21 PM
SUBHANALLAH
 

asri85

04 May, 2015, 10:32:41 AM
kejarlah cinta Allah InsyaALLAH cinta manusia akan mengiringimu.. tapi jika kita kejar cinta manusia semata,kemurkaan Allah yang akan menghampirimu...
 

ismahani

04 May, 2015, 08:06:05 AM
Assalamualaikum SELAMAT HARI IBU DAN GURU
 

muridin

20 April, 2015, 12:58:50 PM
Selamat melewati bulan-bulan Barokah
yakni bemula muqadimah Rejab , Syaaban dan Ramadhon ..
Mudah2an Allahu Taala mempermudahkan kalian semua untuk melakukan amal ketaatan kepadaNya ...
Amin Allahumma Amin ya Lathif ..

Show 50 latest