* * *
Halaqian
Ahli: 70713
Terkini: nurul.amira.963
Statistik
Kiriman: 272516
Topik: 14491

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 69
Jumlah: 71

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Konsep Perjuangan Rasulullah [Fakir Billah] ulas :

    Muhammad Pesuruh Allah cerita berkenaan  Tuhan yang sebenar. ...
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[11:25:45 AM] talibarut: bagilah hint sikit agar kami disini dapat mempelajari...


[11:25:52 AM] talibarut: al baad zakat lah sikit kat sini 


[11:26:35 AM] al-baab: Allah menjamin, siapa yang Ikhlas, syaitan tak dapat menguasai


[11:27:05 AM] al-baab: saya boleh terima zakat, saya bukan orang di kenakan mengeluarkan zakat


[11:27:46 AM] al-baab: maaf lah saya tak boleh turut kehendak kalian bergath


[11:27:54 AM] talibarut:  


[11:28:12 AM] talibarut: alamak...


[11:28:16 AM] talibarut: bergath yg bagaimana...


[11:30:21 AM] al-baab: gathering kena ke hulu ke hilir, maaf saya tak berpeluang


[11:35:50 AM] al-baab: apa apa pun tahniahlah, atas kejayaan kalian


[11:45:28 AM] Saya Hamba: lawaks


[11:45:47 AM] Saya Hamba: hai komen ikhlas ker .... kalau ikhlas betui2 takkan macam mengampu jer kotttt


[11:45:51 AM] Saya Hamba: lawaks


[11:47:17 AM] Saya Hamba: macam kureng kasi zakat jer nih


[11:51:44 AM] (nur): Terkini: Re: Peringatan Bagi Yang Belum Kahwin.


[12:32:50 PM] al-baab: pihak berkuasa di UK dan US mengarahkan google membuang dari database search engine mereka torrent tertentu


[12:33:26 PM] al-baab: untuk mengelak dari cetak rompak download dan sebagainya


[12:34:44 PM] al-baab: macam ini jugalah tentera USA nak jaga perairan takut pengganas dan lanun


[12:35:07 PM] al-baab: selalunya lanun lanun tu orang islam


[12:36:46 PM] al-baab: semuanya daripada dalam diri, takut, yakin, dengki, khianat


[06:01:23 PM] elsanxs: test


[08:21:38 PM] (nur): Terkini: Re: Wajib Baca Sebelum Nikah


[08:27:14 PM] hasin: slm


[09:11:52 PM] (nur): Terkini [Topik Baru]: Luahan Hati: Adakah dia bakal Iman nanti???


[09:14:46 PM] al-baab: bakal iman ke imam


[09:15:14 PM] al-baab: bakal iman = kena amalkan islam sesungguh hati, ikhlas, semuga iman masuk ke hati


[09:15:53 PM] al-baab: bakal imam = pemimpin dirimu, yang boleh kamu dengar dan taat, dia tu orang yg solihin


[09:16:43 PM] al-baab: ibubapa n bujang gi masjid, imam doakan, berikan kami anak anak yg boleh menjadi pemimpin umat islam


[09:17:06 PM] al-baab: semuga dapat pelajaran ya


[09:17:32 PM] al-baab: maafkan saya, saya tiada kebolehan menjawab di thread forum


[09:19:09 PM] al-baab: dalil bakal iman itu ialah, jangan kamu mengaku dirimu sudah beriman, tetapi katakanlah, aku muslim, dan amalkanlah islam kamu sesungguh hatimu, semuga iman masuk ke hati, melekat


[09:23:33 PM] al-baab: bakal menambah iman, kena jaga pancainderaa, tundukkan pandangan, kena makan yang halal dan baik, kena hormat ibubapa dan orang tua tua, alim ulamak, guru 


[09:24:02 PM] al-baab: yg utamanya dapat sentiasa ingat Allah


[09:24:35 PM] al-baab: ini sebab ucapan paling mulia ialah -syahaadah-


[12:36:08 AM] Saya Hamba:


Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 337

Bersediakah suami menanggung dosa isteri?

Kita biasa dengar seorang lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa gadis bujang ditanggung oleh bapanya http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Info-Bahaya Magnet Hiasan Di Peti Sejuk

Satu kajian dari Universiti Princeton telah membuat penemuan menakutkan akibat kesan magnet cantik berwarna-warni yang dilekatkan ke pintu peti ais sejuk.Akan mengakibatkan Makanan seperti ayam, daging, ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan yang disimpan di situ dicemari oleh pancaran sinaran elektromagnet. Orang yang memakannya mungkin mengidap kanser. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 ... 337
Last 10 Shouts:

 

Norsahida Zulkefli

15 September, 2014, 09:35:35 AM
success not failure

ainaz

05 September, 2014, 04:51:08 PM
Kami di PruBsn Takaful menyediakan Plan Takaful Keluarga Komprehensif  mampu milik dalam 1 Akaun sahaja

1- Perlindungan Asas
2- Personal Accident
3-  Kad Perubatan
4- Simpanan/ Pelaburan
 
Untuk pertanyaan sila whatsapp 013 2479201, kami sedia membantu.
 

ansarul_haqq

30 August, 2014, 12:11:43 PM
 حيثما وجد التفرق كان مبعثه الهوى لأن أصل الإختلاف الإجتهادي لا يقتضي الفرقة والعداوة   "أ-د- عبدالله بن بيه"
 bilamana wujudnya perpecahan, penyebabnya adalah nafsu kerana asal khilaf itu ialah perkara ijtihadi ti
 

ansarul_haqq

30 August, 2014, 11:44:20 AM
Plant your land and wait for the rain and take care of your shrubs.
 

al-baab

27 August, 2014, 10:11:08 PM
Yang tidak beramal itu adalah syitan iblis, yang langsung tidak mahu mendengar perentah Allah, menyangka dia di dalam kebenaran

silakan amati ya
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 12:07:19 PM
فليست النعمة دليل الإِكرام، ولا سلب النعمة دليل الإِهانة. ولكن الإِكرام ينشأ حين تستقبل النعمة بشكر، وتستقبل النقمة بصبر.
-محمد متولي الشعراوي-
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:57:13 AM
I made so many mistakes in my life but the biggest of all would be if I think that I'm always right!
-Salman Alodah
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:55:08 AM
All praise be to Allah who has forgiven us today and not destroyed us due to our sin.
-Salman Alodah
 

talibarut

22 August, 2014, 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

21 August, 2014, 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو

Show 50 latest