* * * *
Halaqian
Ahli: 72770
Terkini: IbnuAbdullah
Statistik
Kiriman: 276615
Topik: 14931

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 1
Tetamu: 160
Jumlah: 161
  • INFAQ PONDOKPusat Tahfiz AsSyifaa
    BIMB 13017010826020
    MYBANK 563019228995
  • 23137a1a4c16dd8fdac3cb85349ab1c5_zpsqriknfsh
33 tahun belajar...8 jer dapat [zillyitem90] ulas : subhanallah............byk yg sering dilupakan dek lalai kerana dugaan dunia.........

[05:34:42 AM] nikisharui: Terkini: Re: Permasalahan Berkaitan  Anjing  dan Babi


[08:20:19 AM] Saya Hamba:


[10:41:37 AM] Dufieya: Terkini [Topik Baru]: Kekeluargaan: Dilema sebagai anak tidak sah taraf


[10:50:10 AM] Gautham: kenalah kamu ajak suami kamu, ke pejabat kadhi nikah daerah kamu, pergi berdua dan bukakan masalah itu di hadapannya


[10:50:38 AM] Gautham: karena merekalah pihak berwajib menentukan, hukum


[10:51:19 AM] Gautham: segerakan ya, sebab takut jatuh berzina, anak zina, itu persangkaan dan was wasnya, 


[10:52:09 AM] Gautham: patut ibu yg tahu hal tu meminta wali hakim sewaktu kamu menikah dulu


[10:52:31 AM] Gautham: maksudnya, saksi yg terlibat pun hanya dapat duit


[10:55:26 AM] anissophea: Terkini: Re: Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Seluruh Malaysia & Singapura


[11:07:08 AM] Gautham: ibarat solah, setiap mahu berdiri solah, di minta perbaharui syahadah, jika idakpun ada azan, ada iqomat, semuga dalah berumahtangga itu, mahulah juga menilah sah atau idak, subhanAllah


[11:24:18 AM] Gautham: pada awal mula itu yg menentukan sah idak amalan kita, itu yg perlu nya diri kita ikhlas


[12:11:49 PM] Gautham: selamat beraya, jumaat


[03:12:42 PM] pawie: Terkini: Re: Dilema sebagai anak tidak sah taraf


[03:41:11 PM] Juliet: Terkini: Suami melanggan dan berzina dengan pondan.


[07:03:02 PM] Gautham: pernikahan Islam, mendapat sebahagian Iman, seterusnya menjalani hidup berumahtangga itu hendaklah bersabar, barulah berjaya


[07:03:35 PM] Gautham: maaf naa, saya tau sebut sajer


[08:48:58 PM] hasin: slm


[09:12:00 PM] hasin: mat bila nak rasa pengalaman nikah?


[09:38:32 PM] BetaraGuru: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[09:44:05 PM] hasin: salam, betara guru


[09:45:36 PM] hasin: guru nak ajar apa malam ni?


[01:41:01 AM] Saya Hamba:


[07:01:02 AM] Gautham: Ilmu Ghaib tak boleh di ajar, nabi saw mengaku, dirinya bukan tahu hal ghaib


[07:02:22 AM] Gautham: Allah beritahu itulah AKU berikan wahyu, menerangkan kisah umat terdahulu, yang mana kamu tidak berada bersama pada waktu itu


[07:02:38 AM] Gautham: itulah cerita Ghaib


[07:03:23 AM] Gautham: pada dirimu ada kebenarannya, kenapa lah kamu tidak mahu berfikir


[07:04:27 AM] Gautham: Aqal, Nafsu, Hati, kuasa meliaht bukanlah matamu, kuasa mendengar bukanlah telingamu, kuasa bicara bukanlah lidahmu, apa barang lu?


[02:28:20 PM] Saya Hamba:


[03:24:49 PM] hanidepp: assalam saya ada soalan. suami saya telah melepaskan saya dalam perbualan bersama bapa nya iaini perbincangan ketika itu dalan keadaan marah. adakah saya telah diceraikan.


[04:20:31 PM] Gautham: ketika sdg marah tak sah apa apa perbuatannya


[04:21:12 PM] Gautham: maksudnya tak di ambil kira, kerana amarah itu bukan dirinya tapi syaitan


[04:21:47 PM] Gautham: slowly awak tanyalah dgn kasih sayang akan suami awak,


[04:22:29 PM] Gautham: then ajak ke pejabat nikah kawen di jabatan agama daerah kamu


[07:03:38 PM] nazri0070: Terkini: Re: Suami melanggan dan berzina dengan pondan.


[02:15:58 AM] Saya Hamba:


Last 5 Shouts:

 

Riot_heroes

21 April, 2016, 03:05:00 PM
tahniah kepada pra user kerana belum meninggal dunia ..
 

Cahaya pengetahuan

18 April, 2016, 12:07:29 PM
bila kita hanya mampu melihat salah orang , cek balik iman
 

Mat Nuget

06 April, 2016, 12:29:02 PM
Jadikanlah ilmu kamu itu ibarat garam, dan adab kamu ibarat tepung. Jagalah adab dimana sahaja kamu berada. Sepatutnya semakin berilmu seseorang itu, maka semakin dia akan berakhlak dan beradab"

-Al-Habib Najmuddin Othman Al-Khered Hafidzahullah-
 

maliki

01 April, 2016, 02:50:15 PM
"Rasulullah ﷺ melarang menyebarkan maklumat perbualan orang ramai tanpa mengusul periksa terlebih dahulu. Wallah'hi, tangan ini akan disoal oleh ALLAH samaada menulis perkara yang baik atau tidak.

Jangan menghukum orang dengan apa yang kita nampak, kerana banyak orang ditipu disebabkan matanya
 

nazim

21 March, 2016, 05:06:58 PM
"Tak perlu yang sempurna, cukup temukan orang yang selalu membuatmu bahagia & membuatmu bererti lebih dari sesiapapun". B.J.Habibie

Show 50 latest