* * *

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Konsep Perjuangan Rasulullah [Fakir Billah] ulas :

    Muhammad Pesuruh Allah cerita berkenaan  Tuhan yang sebenar. ...
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[08:21:38 PM] (nur): Terkini: Re: Wajib Baca Sebelum Nikah


[08:27:14 PM] hasin: slm


[09:11:52 PM] (nur): Terkini [Topik Baru]: Luahan Hati: Adakah dia bakal Iman nanti???


[09:14:46 PM] al-baab: bakal iman ke imam


[09:15:14 PM] al-baab: bakal iman = kena amalkan islam sesungguh hati, ikhlas, semuga iman masuk ke hati


[09:15:53 PM] al-baab: bakal imam = pemimpin dirimu, yang boleh kamu dengar dan taat, dia tu orang yg solihin


[09:16:43 PM] al-baab: ibubapa n bujang gi masjid, imam doakan, berikan kami anak anak yg boleh menjadi pemimpin umat islam


[09:17:06 PM] al-baab: semuga dapat pelajaran ya


[09:17:32 PM] al-baab: maafkan saya, saya tiada kebolehan menjawab di thread forum


[09:19:09 PM] al-baab: dalil bakal iman itu ialah, jangan kamu mengaku dirimu sudah beriman, tetapi katakanlah, aku muslim, dan amalkanlah islam kamu sesungguh hatimu, semuga iman masuk ke hati, melekat


[09:23:33 PM] al-baab: bakal menambah iman, kena jaga pancainderaa, tundukkan pandangan, kena makan yang halal dan baik, kena hormat ibubapa dan orang tua tua, alim ulamak, guru 


[09:24:02 PM] al-baab: yg utamanya dapat sentiasa ingat Allah


[09:24:35 PM] al-baab: ini sebab ucapan paling mulia ialah -syahaadah-


[12:36:08 AM] Saya Hamba:


[06:46:15 AM] nfr: Terkini: Re: Permasalahan Berkaitan  Anjing  dan Babi


[09:10:58 AM] talibarut:  


[09:16:14 AM] talibarut: kemom kemom kemom.... biar roboh kota melaka.... biar tergadai nyawa den sekali pun... yg tersimpul luih kita luruskan... yg putus kita cantumkan..... kemom kemom... open opeb open....


[09:27:56 AM] talibarut:  


[09:29:54 AM] zietahassan: Terkini: Re: Keindahan TANGAN IBU


[09:31:03 AM] al-baab: open sesame ke tuan


[09:33:31 AM] al-baab: selangor dapat MB baru ini hari, 


[09:34:50 AM] al-baab: seksyen saya dah di tar baru sejak 4 lima hari lepas


[09:35:08 AM] al-baab: satu dua hari lagi habis lah


[09:37:16 AM] al-baab: dah tak tahu nak swastakan apa pula, kini, bahagian pinjaman perumahan kerajaan akan di swastakan


[09:40:37 AM] al-baab: bila mengaji tauhid - makhluk tidak dapat memberi bekas


[09:41:31 AM] al-baab: tetapi Allah firmankan, sesiapa beriman, kasih dan hormat ibubapa, kenang kenang masa ibu mengandungkan, adalah mulia


[09:42:24 AM] al-baab: banyak dari pemimpin termasuk manager, ceo, bila menyampaikan amanat, di akur dan di terima


[09:42:58 AM] al-baab: jika kalaian nampak, apa sebenarnya maksud = hakikatnya


[09:43:23 AM] al-baab: hakikatnya, Zikir, atau Ingat Allah sentiasa


[09:43:56 AM] al-baab: Ingat Allah termasuklah membaca taawudz


[09:44:20 AM] al-baab: yg menikah, jika ada ingat lah apa maksudnya


[09:47:03 AM] al-baab: untuk upgrade forum, silakan klik http://wiki.simplemachines.org/smf/Upgrading


[09:57:17 AM] al-baab: tak back up database juga boleh, tapi kenalah buat baru versi smf nya, hanya copy dan paste database folder ke versi baru smf


[09:58:03 AM] al-baab: internet kena stabil dalam proses berkenan


[10:04:36 AM] MencariJalanPulang: Terkini: Re: MENGGUNAKAN BARANG YANG DIJUMPAI


Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 337

Paksi Bumi Sedang Beralih Arah

Kutub Bumi berganjak 1 batu sehari. Pada tahun 2007, Medan kutub utara berganjak dari Kanada Utara kearah Siberia di Russia pada kadar 35 batu setahun. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Yahudi Asfahan Pengikut Dajjal

Rasulullah SAW. menjelaskan secara khusus bahwa Yahudi Isfahan ini memakai Al-Tayalisah (Selendang Persian) yang merupakan pakaiannya khas mereka... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 ... 337
Last 10 Shouts:

 

Norsahida Zulkefli

15 September, 2014, 09:35:35 AM
success not failure

ainaz

05 September, 2014, 04:51:08 PM
Kami di PruBsn Takaful menyediakan Plan Takaful Keluarga Komprehensif  mampu milik dalam 1 Akaun sahaja

1- Perlindungan Asas
2- Personal Accident
3-  Kad Perubatan
4- Simpanan/ Pelaburan
 
Untuk pertanyaan sila whatsapp 013 2479201, kami sedia membantu.
 

ansarul_haqq

30 August, 2014, 12:11:43 PM
 حيثما وجد التفرق كان مبعثه الهوى لأن أصل الإختلاف الإجتهادي لا يقتضي الفرقة والعداوة   "أ-د- عبدالله بن بيه"
 bilamana wujudnya perpecahan, penyebabnya adalah nafsu kerana asal khilaf itu ialah perkara ijtihadi ti
 

ansarul_haqq

30 August, 2014, 11:44:20 AM
Plant your land and wait for the rain and take care of your shrubs.
 

al-baab

27 August, 2014, 10:11:08 PM
Yang tidak beramal itu adalah syitan iblis, yang langsung tidak mahu mendengar perentah Allah, menyangka dia di dalam kebenaran

silakan amati ya
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 12:07:19 PM
فليست النعمة دليل الإِكرام، ولا سلب النعمة دليل الإِهانة. ولكن الإِكرام ينشأ حين تستقبل النعمة بشكر، وتستقبل النقمة بصبر.
-محمد متولي الشعراوي-
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:57:13 AM
I made so many mistakes in my life but the biggest of all would be if I think that I'm always right!
-Salman Alodah
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:55:08 AM
All praise be to Allah who has forgiven us today and not destroyed us due to our sin.
-Salman Alodah
 

talibarut

22 August, 2014, 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

21 August, 2014, 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو

Show 50 latest