Shoutbox
Last 50 Shouts:

 

nursolehah

27 November, 2016, 09:12:47 PM
Lamanyaaaaaa x msk web ni
 

Mat Nuget

26 November, 2016, 08:59:06 PM

 
"Manusia itu seperti buku.
Kulit hadapan ialah tarikh lahir.
Kulit belakang ialah tarikh kematian.
Tiap-tiap lembarnya merupakan setiap hari dalam hidup manusia dan apa yang manusia lakukan."

Ustaz Iqbal Zain al Jauhari
 

cahaya masjid

25 November, 2016, 10:20:49 PM
mohon tunjuk ajar dan berkongsi ilmu.
 

Norizzaida

22 November, 2016, 04:18:07 PM
Mohon tunjuk ajar. saya baru
 

I am the warrior

22 November, 2016, 01:30:20 PM
Hai arif..:senyum:,selamat berhalaqah... senyum* senyum*
 

arif_gantz

22 November, 2016, 12:03:44 PM
Hai semua saya ore baru dlm halaqah
 

I am the warrior

18 November, 2016, 07:04:17 AM
Okay.
 

Mat Nuget

18 November, 2016, 12:11:45 AM
Tak perli pun. Saje taip macam tu.
 

I am the warrior

17 November, 2016, 09:03:53 PM
Saya tak konfiden pun...takyah lah nak perli2..Memang saya budak perdagangan,tapi saya tak pernah nak kesah tentang bajet2 ni..So,maaf,tread tu saya jawab sekadar pengetahuan saya tahun lepas,menjawab tanpa mengetahui selebihnya..Lagipun baru sah,tahun ni kan?..relaks lah.hehew
 

Fiqamail

13 November, 2016, 01:25:27 AM
Kat mana sy nak tanya soalan ye?
 

maliki

04 November, 2016, 11:59:34 PM
Dijemput semua halaqian hadir himpunan halaqian halaqah ke 9 di terengganu...bersma kita menyokong dan mendokong program halaqah sambil berukhwah
 

Mat Nuget

03 November, 2016, 09:22:52 AM
Brothers, it's not about getting a lot of girls. It's about getting one, marrying her, treating her right, and entering Jannah with her.
 

fauzey

02 November, 2016, 01:16:57 PM
Ada sapa2 berminat nak join group dakwah di Whatsapp tak?. Jika berminat whatsapp sy di 0134070693
 

I am the warrior

28 October, 2016, 09:34:35 PM
Dear amirul..Awak boleh pergi ke 'Forum Utama'..Then pilihlah topik mana yang sesuai..cari,jenguk baca dulu,mana tahu soalan awak ada sama ke..Nak buka Topic,cari kat bahagian atas,'New Topic' :senyum:

 

Amirul20

28 October, 2016, 09:11:06 PM
Ade sesi soal jawab x.. mcm ne nk post yeak.. nk tnye soalan skit
 

kak long meera

28 October, 2016, 05:09:41 PM
macam-macam halangan sebelum nak berjaya,tapi in shaa allah jika usaha mesti berjaya!x kira lah cepat atau lambat....
 

fauzey

27 October, 2016, 12:41:55 AM
Ada sapa2 berminat nak join group dakwah di Whatsapp tak?. Jika berminat whatsapp sy di 0134070693
 

I am the warrior

20 October, 2016, 11:31:49 PM
"Nothing to talk" now of my habbit..not my hobby..Kebiasaan..tersentap seketika membaca shout org bwh,tapi itu semua benar..ubah dari kebiasaan kpd kebaikan...ceria*
 

Mat Nuget

20 October, 2016, 11:19:24 PM
Orang yang banyak bercakap ni mereka suka bercakap kerana tiada benda yang nak dicakapkan, "talking because nothing to talk.

Rasulullah ﷺ  paling banyak diam, banyak mendengar nasihat para sahabat. Bercakap bila perlu. Bagindaﷺ bercakap pun perkara yang padat. Dalam hadis dikatakan berkata-ka
 

nurainaadelina

20 October, 2016, 08:17:11 PM
Assalammualaikum saya nak tahu berkenaan bagaimanakah datangnya   kiamat berlaku dan tanda tanda kiamat telah wujud sekarang.Mohon pencerahan.
 

maliki

17 October, 2016, 08:44:16 AM

Kalau ajnabi panggil awak sombong, itu maknanya awak dah berjaya jadikan diri awak seseorang yg susah utk didekati. Kalau ajnabi ajak keluar dan awak menolak cara baik, itu maknanya awak sedaya upaya jaga ikhtilat. Kalau ajnabi panggil awak garang mcm singa, itu maknanya awak dah berjaya jadikan d
 

I am the warrior

16 October, 2016, 09:09:33 PM
*sekolah
 

I am the warrior

16 October, 2016, 09:09:04 PM
Aku sedih.Aku geram.Kenapa? Saat aku mengatakan aku mahu ke STIAS,mereka pandang aku ada yang pandang sinis,ada yang pandang sebelah mata..Hanya kerana aku budak KRK?!! Aku akan buktikan walaupun aku KRK aku mampu ke solat swasta itu! yahooo*
 

I am the warrior

14 October, 2016, 10:41:44 PM
Na'am juga akhi... :senyum:,usaha dan doa,tawakkal tu Allallah... Don't worry be happy... oklahtu* (Orang bawah ni,mmm)
 

Mat Nuget

14 October, 2016, 03:23:54 PM
Tak perlu risau la kan kalau dia nak terima kita atau tak. Mohon je pada Allah. Serah pada takdir
 

Mat Nuget

14 October, 2016, 11:10:46 AM
Naam. Tapi kene la niatkan sukakan seseorang itu ke arah tujuan yang halal dan diredhai iaitu jalan pernikahan. Barula Mendapat petunjuk dari Allah, bukan atas dorongan nafsu semata
 

I am the warrior

13 October, 2016, 04:09:56 PM
Kalau sukakan dekat seseorang,tak perlu merayu,pada empunya diri..Tetapi mohonlah pada Allah,kerana dia milik Allah,hatinya pun milik Allah dan Allah yang Maha Berkuasa untuk menggerakkan hatinya.. ceria*
 

johari mat sulaiman

11 October, 2016, 04:01:12 AM
ASSALAAMUALAIKUUM W,B,T
 

johari mat sulaiman

11 October, 2016, 04:01:11 AM
ASSALAAMUALAIKUUM W,B,T
 

johari mat sulaiman

11 October, 2016, 04:01:08 AM
ASSALAAMUALAIKUUM W,B,T
 

I am the warrior

10 October, 2016, 09:05:18 PM
Tiap apa yang mematah tegakmu
Tiap yang menolak
Tiap yang memijak henyak
Biar di belakangmu
Jangan dikenang
Moga dibuang dendam dan sayu..
#terbangtunduk fynnjamal yahooo*
 

hairilnua

06 October, 2016, 11:15:21 AM
Lame x memekak kat cni...hoiii!!! Kecoh ar nick warna merah!!
 

ainarohani

05 October, 2016, 09:10:38 AM
kaya hidup kerana memberi...
fakirnya diri kerana tak pernah rasa cukup dengan apa yg ada...
 

auni bukhaira

22 September, 2016, 01:42:32 PM
Assalamualaikum

 =)
 

I am the warrior

18 September, 2016, 01:08:28 PM
Is anybody there for me?? If no,it's okay..If I'm alone,it's okay..Because,I never be alone because Allah..Always by my side..I,m always walking away from Him,but,He never away from me..I always forget Him,but He always forgive  me as His humble and innocent slave...Take care guys!
 

is2

14 September, 2016, 02:10:43 PM
:)
 

maliki

09 September, 2016, 12:18:44 PM
.:
Ceramah Habib Rizieq:
"Islam adalah agama perdamaian tapi bukan berarti pasrah pada kesesatan, islam adalah agama kelembutan tapi bukan berarti diam terhadap penistaan dan penodaan agama"

Al Habib Muhammad Rizieq
 

maliki

09 September, 2016, 12:16:17 PM
.:
Wanita tarim merahsiakan nama mereka kerana tidak mahu lelaki ajnabi menyebut nama mereka .

Bagi mereka , nama mereka adalah " Aurat " juga .

SUBHANALLAH akhlak mereka sangat cantik ,

Cemburu sgt..
Itulah akhlak wanita tarim...
 

I am the warrior

21 August, 2016, 04:18:57 PM
If you don't thank Allah every smile you've got,then you have no right to complain every tear you had.... Ho hoh,smile bro! Give salam and smile! You will be happy on that day,because you be the best muslim among your friends... ^__^
 

fauzey

01 August, 2016, 03:26:41 PM
Berminat tak nak join group dakwah Al Quran dan As Sunnah? jika berminat, msg sy di 0134070693..tq
 

anak umi

29 July, 2016, 09:48:17 PM
:)
ana sedang mencari usrah akhwat .

dear akhwat , atau anda mengenali mana2 akhwat ,

mohon whatsapp ana
010 6624924
 

anak umi

26 July, 2016, 11:15:36 PM
Assalamualaikum :)
ana sedang mencari usrah akhwat di area johor bahru . tolong ana    buntu dah tanya ramai orang , google bagai .

sesiapa boleh tolong ana whatsapp 010 6624924

Terima Kasih Syukran
 

sabrie yakuub

17 July, 2016, 12:33:10 PM
assalamualaikum
 

fauzey

05 July, 2016, 02:27:50 PM
Berminat tak nak join group dakwah Al Quran dan As Sunnah? jika berminat, msg sy di 0134070693..tq
 

fauzey

05 July, 2016, 02:26:52 PM
Assalamualaikum tuan2 puan2..sy ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin..
 

Mat Nuget

04 July, 2016, 04:06:09 PM
Seronoknya kerana kembali kepada Fitrah, umpama fitrah bayi yang suci..


Persoalannya, dengan sikap kita dalam 10 terakhir ini, benar2 layak kah kita untuk menyambut raya "Eidul Fitr?

munasaboh
 

Mat Nuget

04 July, 2016, 04:01:14 PM
Tahukah kita apekah maksud "Eidul Fitr"?
maksudnya Hari Raya Fitrah
Fitrah ape?
Merayakan kemenangan kerana berjayanya kita bertungkus lumus beribadat dan mohon keampunan hinga tamat ramadhan dgn sijil pengiktirafan terhapusnya seluruh dosa.
sebab itulah kita raya kerana seronoknya kembali kepad
 

Mat Nuget

01 July, 2016, 08:18:18 AM
Insyallah, harini merupakan hari jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan,
masih lagi tersisa 4,5 hari untuk Ramadhan meninggalkan kita.

Bagaimana dengan Dhuha kita? Tahajut kita? bagaimana dengan Quran kita?
Berape banyakkah diri kita terISLAH dgn madrasah Ramadhan pada kali ini?

Pakat muahasab
 

fauzey_fx

25 June, 2016, 02:05:07 AM
ada sapa2 minat nak join group dakwah alquran dan as sunnah di whatsapp tak.. msg sy di 0134070693
 

Ixora_skru

24 June, 2016, 07:47:50 PM
Apa yang kau lihat jelas terpampang di depan mata mu belum tentu milik mu....