* * *
Halaqian
Ahli: 70603
Terkini: Ishakyusof
Statistik
Kiriman: 272290
Topik: 14468

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 307
Jumlah: 309

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya [acit] ulas : Alhamdulillah,pada cuti Raya Aidilfitri 2013 dapat solat raya di surau asal Hj Abd Rahman Limbong...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Said NO to cinta lama-lama sebelum nikah .
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[09:15:10 PM] al-baab: Terkini: Re: Ujub Dan Riak


[09:21:12 PM] al-baab: Terkini: Re: HUBUNGAN SESAMA MANUSIA


[09:27:41 PM] al-baab: agak kamu, apakah akan di adakan Allah, kamu hidup bersama babi sahaja?


[09:28:11 PM] al-baab: sehinggakan ada yang berkata, waktu itu darurat, babi yang haram menjadi halal


[09:28:38 PM] al-baab: Allah tuhan yg adil dan ber amanah


[09:29:24 PM] al-baab: sebagaimana nabi saw, itu di pelihara, tidakkah Allah kamu, memelihara umat islam?


[09:30:04 PM] al-baab: segala masalah yang menimpa diri adalah daripada tangan sendiri


[09:30:33 PM] al-baab: fikiran sesat muncul kerana suk kepada bisikan nafsu syaitan


[09:31:20 PM] al-baab: subhanallah, kamu sucikan Allah, kenapa agaknya boleh ujud situasi sedemikian? tidakkah kamu yang terpedaya oleh bisikan syaitan


[09:32:52 PM] al-baab: untuk melihat isu ini, sila buka thread, kenapa perlu ada mahzab


[09:33:15 PM] al-baab: samada merujuk kepada mazhab, ataukah mahzab


[09:33:32 PM] Ishakyusof: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[09:34:18 PM] Saya Hamba: lawaks


[09:34:49 PM] al-baab: lawoks le tanpa ilmu8, bersangka, kes kes kes


[09:35:14 PM] al-baab: malaun tu kata, kamu menyindir ambo


[09:35:31 PM] al-baab: ntah lah labu


[09:36:38 PM] al-baab: Allah menyindir kah? mengapa kamu berkata yang tidak kamu perbuat


[09:38:23 PM] al-baab: sini ASWJ, tapi kenapa ujud puak khariji?


[09:39:43 PM] al-baab: keterlaluan menuduh, walaupun ada orang lain yang mengatakan hal serupa?


[09:40:23 PM] al-baab: ya Allah, maafkan mereka, mereka belum tahu


[09:40:52 PM] al-baab: semuga Allah mengurniakan kemudahan dan keselamatan


[10:30:35 PM] Saya Hamba: fulamak .. si alkedebaab dgn lawaks berilmu ... wow ... tak sangkaa wooo


[10:35:54 PM] Saya Hamba: kalau malaun tu jenis berilmu macam dio .. mesti si alkedebaabe percaya punya ... tapi kalau malaun yg kata pun bukan jenis berilmu ikut kaedah dia ... lawaks


[10:36:41 PM] Saya Hamba: si malaun tu kato den menyindir org yg dah ditunjukkan Tuhan dia ... adoii penat la den sebab dia sendiri sangka dan yakin bahawa dah ditunjukkan Tuhan dia .. so takde sapo boleh sesatkan dia la kan


[10:36:44 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:37:20 PM] Saya Hamba: [09:40:23 PM] al-baab: ya Allah, maafkan mereka, mereka belum tahu   <--- perghhh tengoklah lakonan org mukmin ... banyak punya baek perrr


[10:42:22 PM] Saya Hamba: org berilmu macam alkedebaabe nie kan dah ditunjukkan Tuhan dia .... so kalau perli pun memang takde hal punya ... tenanggg jer ..... wow


[10:42:59 PM] Saya Hamba: [09:27:41 PM] al-baab: agak kamu, apakah akan di adakan Allah, kamu hidup bersama babi sahaja?  [09:28:11 PM] al-baab: sehinggakan ada yang berkata, waktu itu darurat, babi yang haram menjadi halal 


[10:44:12 PM] Saya Hamba: kiasan hebat dari alkedebaabe ... waktu den sonang ... tak perlu pertulungan alkedebaab .. so den buat alkedebaabe macam babi jer ...... tapi bila den dah tersepit sebab dibalas Tuhan dia den kena jumpa org yg den anggap babi tu la kan


[10:45:11 PM] Saya Hamba: bukan den kato ekk .. tu mungkin taksiran org takde ilmu macam den terhadap org berilmu macam alkedebaabe jer tau ... maklumlah den yg mengatokan org tu babi maka tuduhan kembali pada den la kan


[10:45:14 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:46:58 PM] Saya Hamba: Terkini: Re: HUBUNGAN SESAMA MANUSIA


[10:47:54 PM] Saya Hamba: wow org yg den buat macam babi ado la ... tengok nanti apa sangka baek beliau naaa .. hikss


[10:49:45 PM] Saya Hamba:


[10:50:36 PM] Saya Hamba: maklumlah dia tu kan dikalangan org yg tahu


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Muhammad Al-Baltaji Kembali Menulis Surat Mengenang Setahun Syahidnya Asmaa

“Setahun telah berlalu dari terbangnya ruhmu yang suci kepada Penciptanya bersama para syuhada.”

Kata-kata mengawali sebuah surat yang ditulis Dr. Muhammad Al-Baltaji mengenang setahun syahidnya salah seorang putrinya, Asmaa Al-Baltaji. Seperti dipublikasikan dalam akun pribadi dalam facebook, Rabu (13/8/2014) hari ini.

http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

al-baab

Today at 10:11:08 PM
Yang tidak beramal itu adalah syitan iblis, yang langsung tidak mahu mendengar perentah Allah, menyangka dia di dalam kebenaran

silakan amati ya
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 12:07:19 PM
فليست النعمة دليل الإِكرام، ولا سلب النعمة دليل الإِهانة. ولكن الإِكرام ينشأ حين تستقبل النعمة بشكر، وتستقبل النقمة بصبر.
-محمد متولي الشعراوي-
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:57:13 AM
I made so many mistakes in my life but the biggest of all would be if I think that I'm always right!
-Salman Alodah
 

ansarul_haqq

25 August, 2014, 11:55:08 AM
All praise be to Allah who has forgiven us today and not destroyed us due to our sin.
-Salman Alodah
 

talibarut

22 August, 2014, 10:37:50 AM
berita sukan tak ada ker kat sini ....
 

ansarul_haqq

21 August, 2014, 01:44:45 PM
Firman Allah SWT :
قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَى أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا إِنَّهُ هُو
 

al-baab

19 August, 2014, 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love

Show 50 latest