* * *
Halaqian
Ahli: 70574
Terkini: mimirayyan
Statistik
Kiriman: 272108
Topik: 14456

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 6
Tetamu: 336
Jumlah: 342

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [sakinah umairah] ulas : kurma ini juga makanan sunnah nabi.
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : untuk tahu apa itu lambung - sialkan klik  [url=http://id.wikipedia.org/wiki/Lambung]http://...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[11:43:17 AM] al-baab: saya resah, saya banyak lagi tak tahu, jadi saya menuntutlah berterusan, muga saya boleh khatam


[11:44:00 AM] al-baab: ustaz yg dah khatam ilmu, mana masuk sini, kecuali sedikit masanya


[11:44:30 AM] al-baab: chatbox ni telah banyak beri tahu


[11:44:51 AM] al-baab: sekadar tahu, belum memiliki, silakan berguru


[11:45:28 AM] al-baab: ibarat kamu dapat sijil, degree, master, tu sebagai pemberitahun, kamu telah memiliki


[11:46:01 AM] al-baab: bila dah miliki, ingatlah mudahlah diri


[11:46:38 AM] al-baab: jadi janganlah tuduh orang lain, kemudahan, antara Allah dengan diri masing masing


[11:47:16 AM] al-baab: tentulah lurus bahasa, menjaga kesucian islam


[11:47:54 AM] al-baab: kecuali, bila di bisikan nafsu syaitan, meulalh, menganggu, berbuat keji, dengki, tuduh menuduh, ungkit mengungkit jadinya


[11:48:28 AM] al-baab: saksikanlah, manusia tu telah menjadikan syaitan itu nyata


[11:48:54 AM] putrisalju06: Terkini: Re: betul ke kalau..


[11:55:34 AM] pengguna forum: amende ni al baab?


[11:55:38 AM] elsanxs: halaqahforum4 mimirayyan


[11:55:53 AM] elsanxs: moh pegi gath di JB mimirayyan


[11:56:17 AM] elsanxs: eh..dok kat jordan ek..


[12:03:56 PM] al-baab: Bacalah dan Fahami AlQuran, semuga dapat ikut lenggok bahasa Allah


[12:05:14 PM] pengguna forum: kadang2 sedih akhir zaman ni, terlalu byk masalah rumah tangga. memang betul tanpa ilmu memang akan punah binasa ummat akhir zaman ni.


[12:06:24 PM] pengguna forum: kepada yang sedang menghadapi masalah dan ujian, harap tabah, kena berprasangka baik dengan Allah, bila Allah datangkan ujian dia nak bagi yang lebih baik after this. percaya dan yakinlah..


[12:07:02 PM] pengguna forum: jgn nilai dari sudut duniawi jer.. kalau nilai sudut tu semata mata memang kita takkan redha dan jumpa jalan penyelesaian.


[12:10:50 PM] pengguna forum: kepada al baab anda pon masalah negara gak.. byk orang cam kamu ni mau migrain malaysia ni


[12:12:06 PM] Siapa Saya?: Terkini: Re: betul ke kalau..


[12:41:29 PM] al-baab: migrain tu, sakit kepala keterlaluan, sejukkan dgn asam jawa, lomor rambut semalaman balut dg tuala time nak tidur


[12:41:58 PM] al-baab: inshaAllah hilang gangguan syaitan, tiadalah migrain


[12:42:46 PM] al-baab: saya balik kg, orang sakit, dapat jahitan di leher dan kepala berapa belas jarum tah


[12:43:28 PM] al-baab: saya hanya cerita, minta dia zikir hu Allah, dalam hatinya, dia lakuakan, selepas tu hilnaglah, monyoknya


[12:43:55 PM] al-baab: orang datang ziarah pada hari raya, puji, wajah dah berseri


[12:44:34 PM] al-baab: keluarga anak anak saudaranya tanya, pakcik hembus ke


[12:45:01 PM] al-baab: taklah, saya hanya minta dia lakukan zikir


[12:45:37 PM] al-baab: itulah bukti - amalan kena lkakukan sendiri, hanya zikir qalbu, allahubu


[12:45:48 PM] al-baab: allahu


[12:46:30 PM] al-baab: silakan dapatkan ijazah, zikir qalbu, lakukan, semuga ingat Allah sentiasa


[12:47:16 PM] al-baab: semuga berjaya, menjaga diri masing masing dengan mengingati Allah


[12:47:43 PM] al-baab: tak kisahlah, kamu menuntut dgn sesiapa, zikir itu terbaik


[12:48:13 PM] al-baab: Allah hu - gerak dan diam daripada Allah


[12:50:56 PM] al-baab: Terkini: Re: betul ke kalau..


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya

uswah teladan~menulis:Haji Abdul Rahman Limbong ialah ulama yang kuat beramal. Sebahagian besar daripada waktu malam digunakannya untuk beribadat kepada Allah, terutamanya pada bulan puasa. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

al-baab

Yesterday at 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah
 

human

05 August, 2014, 04:52:26 AM
rancangan Allah, celupan Allah,   milik Allah
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:43:18 PM
  Bersedialah dengan mengekalkan sehingga tidak  terpisah dan menyekutukan Allah.


  Ilmu main peranan dalam setiap gerak-geri.

 Amal mentadbiri segala hujah ilmu.

  Orang yang benar-benar sujud kepada Tuhan yang sebenar membenar yang Siddiqin ke atas dirinya.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:35:26 PM
   Kedudukan bagi    orang yang senantiasa menyaksi Allah SWT tidak sempat baginya:-

Menempatkan selain Allah SWT.

Ia nampak dan kenal tiada lain selain Allah yang mengadakan setiap sesuatu walau pada sesuatu atau dalam sesuatu yang wujud.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:29:49 PM
  Bukanlah keterangan terhenti pada maklumat yang banyak.


   Setiap yang didhahirkan sudah tentu ada pemiliknya yang memiliki dari apa yang didhahirkan.

   Sesuatu tanpa huruf dan suara adalah baharu setelah terbentuk huruf dan perkataan, dilisan sebagai penjelasan dan huraian.

Show 50 latest