* * *
Halaqian
Ahli: 70576
Terkini: khalidnwalid
Statistik
Kiriman: 272115
Topik: 14457

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 0
Tetamu: 109
Jumlah: 109

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Tegur Isteri Tanda Sayang [Nur Jasmin] ulas : Terima kasih info. saya suka sangat info ini.
Tegur Isteri Tanda Sayang [eiqa] ulas : assalamualaikum, saya ingin bertanya jika suami menegur isteri dengar bahasa kasar tidak mengapa ...
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [sakinah umairah] ulas : kurma ini juga makanan sunnah nabi.
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : untuk tahu apa itu lambung - sialkan klik  [url=http://id.wikipedia.org/wiki/Lambung]http://...

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[09:45:56 PM] al-baab: jika ada saudara atau kenalan yg kena, boleh cubalah


[09:46:53 PM] al-baab: di malaysia tak boleh putus asa, banyak herba mujarab


[09:48:37 PM] al-baab: cina cina beritahu, nak beli ginseng manyak mahal, beli teh mahkota dewa, murah dan lebih berkesan


[09:50:00 PM] al-baab: kawan saya umur 67 tahun, tanam dan buat sendiri, pakej teh herba mahkota dewa, dia sendiri minum, boleh menikah satu lagi di usia tu


[09:51:54 PM] al-baab: tambah sihat dan bertenaga, walaupun telah beberapa kali bedah jantung


[10:09:39 PM] hasin: al-baab, awak boikot tak minuman nestle?


[10:10:15 PM] al-baab: tak ustaz


[10:10:32 PM] al-baab: jika nak boikot, pertama buang komputer intel


[10:10:57 PM] al-baab: jangan beli intel


[10:11:38 PM] al-baab: bijak yahudi, RnD di haifa israil, atas belakang processor banyak, cota rica, ivory coast, malay


[10:12:04 PM] al-baab: orang beli komputer siap tak sedar semua ni


[10:12:22 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:12:26 PM] Saya Hamba: alahai


[10:12:39 PM] al-baab: malahan, ceo intel penang, pernah masuk skolah yg ada kain rentang boikot yahudi


[10:12:41 PM] Saya Hamba: baik tak payah beli barangan dari bukan Islam ler kan senang


[10:12:43 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:12:47 PM] Saya Hamba: bodoh amat


[10:13:19 PM] al-baab: beritahu pengetua skolah, i'm yahudi, jew, but i not kacau siapa siapa


[10:13:46 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:14:00 PM] al-baab: tetapi wanita yahudi terakhir di pulau pinang telah melarikan diri keluar dari penang


[10:14:04 PM] Saya Hamba: lerr ko tu kan mukmin ... lagi la tak kacau sapa2


[10:14:26 PM] Saya Hamba: kalau sapa2 kacau ko pun takpe ..... sebab ko dah ditunjukkan Tuhan ko 


[10:14:59 PM] Saya Hamba: apa barang dari bukan Islam jangan beli la ...sebab bukan Islam mesti beli punya


[10:15:12 PM] Saya Hamba: tu pun tak reti ker


[10:15:23 PM] Saya Hamba: hidup sederhana dah ler ... kan senang


[10:15:43 PM] Saya Hamba: lawaks


[10:16:18 PM] Saya Hamba: beli apa yg patut dah ler .. ikut keperluan .. bukan ikut kehendak kottt


[10:16:53 PM] Saya Hamba: nie kunun2 nak pakai yg terkini ...  processor terkini .. laju la kunun ... padahal berapa kali kena tipu dahhh ... lawaksss


[10:22:09 PM] Saya Hamba: buat baek apa yg patut, buat dgn patut apa yg baek kot


[10:40:07 PM] Saya Hamba:


[11:00:11 PM] ansarul_haqq: kalau x boleh nak boikot semua, bukannya bermakna x yah boikot langsung.


[11:00:22 PM] ansarul_haqq: pepatah arab sebut "ما لا يدرك كل لا يثرك كله"


[11:00:55 PM] ansarul_haqq: apa yg tak mampu nak buat kesemuanya jgn pulak tinggalkan kesemuanya.


[11:02:41 PM] ansarul_haqq: selagi kita mampu, buat..ini usaha kita dan ini daya kita..Allah berfirman "فاتقوا الله ماستطعتم" "


[12:32:48 AM] Saya Hamba:


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169

Hukum bertepuk tangan

Memukul dengan kedua - dua belah tangan yang menghasilkan bunyi yang didengari. Apabila diulang ia boleh menghasilkan bunyi yang tersusun. Dalam bidalan ada disebut, sebelah tangan tak menghasil tepukan ( Bertepuk sebelah tangan ). http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Secebis Kisah Ulama Di Hari Raya

uswah teladan~menulis:Haji Abdul Rahman Limbong ialah ulama yang kuat beramal. Sebahagian besar daripada waktu malam digunakannya untuk beribadat kepada Allah, terutamanya pada bulan puasa. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

TAHAJUD (SOLAT MALAM)- DARI PERPEKSTIF PERUBATAN

Umumnya manusia mengatakan tidur malam perlu antara enam hingga lapan jam sehari. Tetapi pendapat ini ditolak oleh para saintis Barat seperti Dr Ray Meddis,seorang profesor di Department of Human Sciences, England University of Technology yang mengatakan bahawa manusia sebenarnya perlu tidur malam selama tiga jam sahaja. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Islam Melarang Cinta Berpanjangan ?

Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat. Pengertian pertama daripada segi syara' ialah berkaitan dengan sembahyang. Menurut pendapat jumhur ulama', disyaratkan menutup aurat sekiranya terdaya, sekalipun ketika berada bersendirian di dalam gelap.
http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 169
Last 10 Shouts:

 

al-baab

19 August, 2014, 06:56:06 AM
khatam ilmu itu, sempurna Iman, Allah lebih di cintai melebihi selainnya, jadi tidaklah guru itu, menyalahi sunnah, dan tidaklah ia tidak beramal
 

ansarul_haqq

08 August, 2014, 09:25:17 PM
"Dari anas radiallahuanhu sedang ia melalui sekelompok kanak2, lalu dia memberikn salam kpd mereka, lalu berkata beginilah rasullullah melakukannya."muttafaqunalaih
setiap hadis atau tingkah laku nabi yg kita dengar,
lakukanlah
 

ansarul_haqq

06 August, 2014, 11:50:28 PM
Cemburu plak tengok orang beli kitab banyak2, kalau la ada sponser..kan2 ?
:senyum:
 

human

05 August, 2014, 05:05:48 AM
Allah lah yang pengampun & pecinta ( ghafur & wadud ) forgiven love
 

human

05 August, 2014, 05:01:42 AM
fitrah insan fitrah Allah,insyaAllah
 

human

05 August, 2014, 04:52:26 AM
rancangan Allah, celupan Allah,   milik Allah
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:43:18 PM
  Bersedialah dengan mengekalkan sehingga tidak  terpisah dan menyekutukan Allah.


  Ilmu main peranan dalam setiap gerak-geri.

 Amal mentadbiri segala hujah ilmu.

  Orang yang benar-benar sujud kepada Tuhan yang sebenar membenar yang Siddiqin ke atas dirinya.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:35:26 PM
   Kedudukan bagi    orang yang senantiasa menyaksi Allah SWT tidak sempat baginya:-

Menempatkan selain Allah SWT.

Ia nampak dan kenal tiada lain selain Allah yang mengadakan setiap sesuatu walau pada sesuatu atau dalam sesuatu yang wujud.
 

Fakir Billah

02 August, 2014, 11:29:49 PM
  Bukanlah keterangan terhenti pada maklumat yang banyak.


   Setiap yang didhahirkan sudah tentu ada pemiliknya yang memiliki dari apa yang didhahirkan.

   Sesuatu tanpa huruf dan suara adalah baharu setelah terbentuk huruf dan perkataan, dilisan sebagai penjelasan dan huraian.

Show 50 latest