* * *
Halaqian
Ahli: 70447
Terkini: rashar09
Statistik
Kiriman: 273650
Topik: 14444

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 6
Tetamu: 312
Jumlah: 318

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [sakinah umairah] ulas : kurma ini juga makanan sunnah nabi.
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : untuk tahu apa itu lambung - sialkan klik  [url=http://id.wikipedia.org/wiki/Lambung]http://...
Jiwa Baru Selepas Ramadhan [al-baab] ulas : cik zunita kena tahan amarah, apa pun berlaku depan dirimu, tahan lah marah mu, kuatlah dirimu ji...
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : lambung tu PERUT
makanan masuk dalam lambung - dalam perut

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[12:00:36 PM] al-baab: khalifah berkuasa buang daerah, hantar balik tempat asal mereka


[12:02:53 PM] al-baab: perhatikan ya, maksud ilmu, tak perlukan, jampi serapah, mantera atau sebagainya


[12:03:14 PM] al-baab: tak perlu rukyah, hanya ingat dalam diri dan command


[12:03:56 PM] al-baab: selagi belum khatam ilmu, memng akan bertemu, jampi serapah, mantera dan rukyah


[12:04:22 PM] al-baab: ini maksud, ilmu makin hilang


[12:05:18 PM] al-baab: maka ujudlah, manusia tak khatam ilmu, mahu amalkan, itu jadi ada baca formula segala


[12:06:21 PM] al-baab: ada ilmu memasak, tak perlu baca resipi


[02:03:49 PM] pengguna forum: sedang memerhatikan al baab


[02:12:10 PM] RS^: jaga2...kita semua sedang diperhatikan oleh raqib & atid


[02:29:02 PM] al-baab: raqib dan atid ikut perentah Allah, tak macam manusia, sikit salah terus menghukum


[02:29:58 PM] al-baab: peluang masa Allah berikan, buat salah jika bertaubat dan ikut berbuat kebaikan, itu menghilangkan, kesalahan sebelumnya


[02:30:49 PM] al-baab: inilah sebenarnya yag Islam tak beri umatnya berputus asa dari rahmat Allah


[02:31:44 PM] al-baab: sedari memang manusia ini Lemah jika tidak di pelihara Allah


[02:32:47 PM] al-baab: sesiapa yang ikhlas, sentiasa ingat Allah, tentulah di PeliharaNya


[02:34:16 PM] al-baab: ketahuilah kebenaran, agar hilang buruk sngka kepada peribadi


[02:34:47 PM] al-baab: jauhi persangkaan apabila belum mengetahui


[02:59:12 PM] pengguna forum: manusia mana yg menghukum tu leh tau


[02:59:41 PM] pengguna forum: tegur orang bukan main walhal dia paling kuat prasangka. orang just taip sket jer. 


[03:23:52 PM] RS^: al-baab ni baru join 05 Mei 2014 tapi dari bicaranya macam orang dah biasa di CB ni. Kira orang lama join semula dengan nick yang lain (itulah persangkaan saya terhadapnya)


[03:28:24 PM] Nur Jasmin: assalamualaikum...


[03:28:38 PM] RS^: -jawabsalam-


[03:28:54 PM] Gah Iman: waalaikumussalam


[03:29:16 PM] Gah Iman: RS^ apa khabar?


[03:29:32 PM] Gah Iman: lama sepi apa mimpi?


[03:29:47 PM] RS^: alhamdulillah...Iman...awak pun apa khabar?


[03:30:25 PM] Gah Iman: alhamdulillah sihat pada jasadnya cuma rohaninya tak berapa nk sihat 2,3 hari ni


[03:30:56 PM] Gah Iman: apa perkongsian RS^ hari ni?


[03:31:30 PM] RS^: lama sepi bila tiada wifi free...ni pun nak habiskan 2GB untuk 3 hari yang dah terbeli :senyum:


[03:32:40 PM] Gah Iman: :senyum:... 2GB utk 3 kenapa tempoh sekejap je tu tak boleh guna utk sebulan ke?


[03:33:05 PM] RS^: saya tak layak bertazkirah...tiada perkongsian...sekadar bereaksi bila ditanya


[03:33:36 PM] Gah Iman: owh rendah diri betul RS^ ni mesti banyak ilmu tersimpan di dada


[03:33:52 PM] RS^: ini RM10 je..jika nak 30 hari..RM48


[03:36:20 PM] Gah Iman: owh murah jew rm10 utk 3 hari


[03:36:48 PM] Gah Iman: mana2 yg lain2 sepi  jew


[03:37:00 PM] RS^: ilmu di dada tak berapa ada...sekadar pengalaman hidup yang dah cecah 50 je :senyum:


[03:38:50 PM] RS^: yang lain2 tu antarnya siapa?..saya pun tak nampak halaqian yang saya biasa lihat


Topik Terkini Board Jwb P. Akhir
xx Tuliskanlah Mimpi-mimpi Anda secara Nyata! Hiburan 1 cikgu anggun jelita
xx Suami tak izin berhenti kerja Kekeluargaan 5 nurdee
xx Islam Adalah Memperbaiki Diri Sendiri Akhlaq 10 al-baab
xx boleh ke si muda dan si tua berbaik semula? Munakahat 3 huda suhaemi
xx puisi : Ana uhibbuka Fillah Sajak & Puisi 2 al-baab
xx Ketika Berusia 40 Tahun Penawar Hati 7 azaliah
xx Di Ambang Perceraian... Kekeluargaan 2 ahmad.ariffin
xx SUAMI BENGIS TERHADAP ANAK Kekeluargaan 2 al-baab
xx Gaza dan Palestine Dunia Islam 306 Gah Iman
xx Salam Ta'arruf 08 Pentadbiran 4412 zam4136
xx masalah network PC Dekstop 3 al-baab
xx Aku tidak suka meluah.. Luahan Hati 2 zietahassan
xx Sajak Ketuhanan Sajak & Puisi 30 al-baab
xx Berzina dan ingin pikul tanggungjawab/konfilk keluarga Bicara HQ 4 Pening
xx Tafsir Mimpi Mistik 1951 al-baab
xx Sahkah lafaz taklik?? Kekeluargaan 1 al-baab
xx Sepi Itu Indah Mutiara Kata 9 zietahassan
xx HHH 7 Melaka (perbincangan) 3 H 10 Nurul Nawar
xx Mazi, keputihan dan hukum puasa Feqah Islam 1 al-baab
xx Sumbangan Tabung Server Sehati Sejiwa Pentadbiran 165 sharif01
xx Tanya di Sini Tentang Komputer: Masalah dan Tips PC Dekstop 294 SHreK_MaN
xx Senarai NGO dan Badan-badan Kebajikan di Malaysia 'Amal Jamaa'ie 7 erny_suhaida
xx Rumah Terrance Sudut Rumah Impian Hebahan 0 mykenari
xx Curik duit suami Ekonomi 1 al-baab
xx Selamat, Sihat, Berjaya dan BENAR Aqeedah 144 al-baab
xx KITA - Peringatan Dunia Islam 443 al-baab
xx Baitul Muslim-Mencari Calon Isteri Kedua Bait Muslim 332 emkay.ottoman
xx INFAQ Pembinaan Madrasah Tahfiz As Syifaa' Pondok Tahfiz 2 alhaudhie
xx Kongsi Blogging Tips atau Internet Tips PC Dekstop 4 ibucomey
xx IE 8 vs Firefox 3.01 vs Google Chrome vs CometBird PC Dekstop 31 ibucomey
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 170

Jiwa Baru Selepas Ramadhan

Ada orang sepanjang Ramadan pergi ke masjid dan surau, tetapi selesai Ramadan, perkara itu tidak lagi dilakukan maka itu namanya ‘hamba Ramadan’ bukannya ...http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Kekuatan Manusia Pada Al-Quran

Qishashul ~ Orang yang mempunyai akal yang sihat akan mengatakan, Tidak mungkin suatu itu berlaku secara kebetulan bahkan ada... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Rahsia Berbuka Dengan Kurma

al-hikmah~menulis: Kurma adalah buah yang berkah, Rasulullah SAW mewasiatkan kepada kita untuk memakannya ketika mulai berbuka dari puasa Ramadhan. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Jangan Ditangisi Haid Itu

Ramadhan tiba lagi dengan sajian pahala yang berganda-ganda. Dalam kita rancak menyusun perancangan sebulan ibadah kita, tentu sahaja terdetik di hati, “ Alaaa, janganlah period kali ni datang pada akhir 10 ramadhan. Tengah pecutan maximum tu”. Atau pun “ Haa? Period datang double bulan ni? Awal dan akhir? Kenapa Allah uji ana sampai macam ni sekali? http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 170
Last 10 Shouts:

 

RS^

Hari ini pada 02:18:50 PM
Seorang penyair mengatakan:

 

Setiap penulis pasti akan mati dan berlalu

tetapi waktu akan mengabadikan apa yang ia tulis itu

maka janganlah menulis dengan tulisan tangan Anda

selain yang membuat Anda bergembira

pada Hari Kiamat ketika melihatnya.
 

Abang Mohd. Shukri

Semalam pada 04:25:33 PM
Orang Yang Tidak Memuliakan Ibu Bpada Tiada Syurga Baginya
 

ansarul_haqq

21 July, 2014, 10:50:40 AM
Jika anda seorang yang melafazkan dua kalimah syahadah yang menjadikan kamu seorang Muslim, titipkanlah doa buat saudaramu diGhaza !
Jika anda seorang manusia, kasihanilah mereka yang berada di GHAZA.
#qunutnazilah#
 

ibucomey

18 July, 2014, 02:55:25 PM
Sabar Itu Indah
 

Aku Insan Lemah

18 July, 2014, 02:52:37 PM
wah, alim2 orang kat sini.. mcm x layak pula diri ni join..
 

al-baab

17 July, 2014, 03:57:28 PM
SABAR itu mudah saja, Tahanlah diri, buat bo do saja, jangan peduli apa orang kata, pedulilah apa yang Allah suka
 

ibucomey

16 July, 2014, 03:01:55 PM
Sabar itu Mudah di Ucap..Sukar di laksana..Selamat berpuasa..
 

cikgu anggun jelita

16 July, 2014, 09:27:43 AM
salam..
sy nk cari Hairi1210 nk tanya pasal saman PDRM.. HELP ME PLEASE
 

ananurtz

14 July, 2014, 12:04:31 AM
:ws:

 

al-baab

13 July, 2014, 03:53:01 PM
Gunakan lah apa yang masih ada, syukur lah, jangan mengeluh apa yang sudah tiada

Atas Izin Allah berlaku, samada berserah Allah, ataukah, menurut Nafsu

subhanallah

Show 50 latest