* * * *
Halaqian
Ahli: 71737
Terkini: nm1511
Statistik
Kiriman: 274422
Topik: 14677

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 3
Tetamu: 207
Jumlah: 210
  • INFAQ PONDOKPusat Tahfiz AsSyifaa
    BIMB 13017010826020
    MYBANK 563019228995
  • 23137a1a4c16dd8fdac3cb85349ab1c5_zpsqriknfsh
Apakah warna warna di belakang ubat gigi [sh4m] ulas : Boleh update thread ni.. tak sahih.. boleh refer link balqis13 tu..


Sebenarnya, ...

[12:33:33 PM] HafizM: Yup, modal dpt semula tu secara bahasa kasarnya, dia pulangkan semula dlm bentuk hibah. Saya cukup berhati2 dgn bisnes ni, supaya sentiasa jelas kita punya transaction syariah compliance. Kalau boleh tak nak ada syubhah.


[12:34:49 PM] HafizM: Saya punya kopi dah nak habis, susah dapat kat sini. Kos penghantaran mahal. Apa boleh buat, terima duit je la. Kopi tu ada permintaan sebenarnya.


[12:35:42 PM] HafizM: Untung org duduk Semenanjung, boleh pegi HQ anytime, ambil barang sendiri.


[12:37:53 PM] mat commanDO: saya ada hantar ke ganu, kos RM12 sekotak


[12:38:10 PM] mat commanDO: pos laju


[12:38:30 PM] mat commanDO: jika mahu murah boleh guna ekspress bus, kuantiti lebih banyak


[12:39:01 PM] mat commanDO: ke sabah serawak kena guna airplane tu mahal


[12:39:59 PM] mat commanDO: awak boleh cari, rakan arba di sana, join lah buat order


[12:40:08 PM] HafizM: Yup.....kalau ada agent boleh tolong packing dan hantar pakai kapal laut pun sebulan je dah sampai...


[12:40:49 PM] mat commanDO: cuba tanya KR awak, boleh idak awak jadi stockist sabah serawak


[12:41:03 PM] mat commanDO: tu pun peluang bisness


[12:41:04 PM] HafizM: Saya punya barang pun byk sudah pending......ada 4 akaun tak silap.


[12:42:02 PM] mat commanDO: kena sms upline yg ada di sg petani kedah lah, minta bantuan mereka, kena bayarkan caj penghantaran lah


[12:42:18 PM] mat commanDO: jika tunggu saja, memang lambat


[12:42:53 PM] mat commanDO: saya dapat bantuan, dari rakan Penang


[12:43:37 PM] HafizM: sudah.....saya punya kos brg2 saya sendiri sudah RM 1000 ++.....bukan tak mampu....cuma nak elak pembaziran pd benda yg kurang perlu.....tapi downline saya mungkin saya sponsor la....dorang kat semenanjung je...


[12:44:41 PM] mat commanDO: nampak macam membazir, boleh jadi amal jariah jika ikhlas membantu


[12:45:56 PM] mat commanDO: ARBA - abdul rahman bin aus - mukmin saling membantu dalam kebaikan


[12:46:41 PM] mat commanDO: selalukan berbuat kebaikan, semuga dapatlah ikhlaskan diri


[12:46:43 PM] HafizM: Mmg ikhlas membantu......kalau bayar kos sendiri, kita bantu courier company supaya lebih maju.....


[12:48:27 PM] maliki: kalu yang joij albar ni tak.cari oramg banyak ke dapat utnung


[12:48:33 PM] mat commanDO: kos terbabit itu hak courier, bantuan kita dalam mempercepatkan, penerimaan


[12:48:37 PM] maliki: modal berape ok


[12:49:36 PM] mat commanDO: sebagai mukmin patut mempercepatkan nikmat merasa, 


[12:50:39 PM] mat commanDO: modal tu boleh di tingkatkan, jika hibah bulanan jadi simpanan


[12:51:00 PM] HafizM: Modal depend pada kemampuan....


[12:51:31 PM] mat commanDO: lebih kurang unit amanah lainlah, tetapi unit amanah lain tak ada dapat bulanan


[12:51:43 PM] HafizM: ARBA ni sesuai untuk mereka yang ada simpanan.....maknanya mereka tiada komitmen dgn duit tersebut dlm tempoh setahun....


[12:52:31 PM] mat commanDO: ada orang muda kaya, RM2juta publkic mutual, 3 tahun baru dapat merasa dividen


[12:53:37 PM] HafizM: Sebelum ni.....saya mmg ada simpanan dlm Tabung Haji.....so saya keluarkan semua, tinggalkan simpanan minimum dan masuk dlm ARBA.....sementara tunggu giliran utk menunaikan haji....kita gunakan duit tersebut untuk jana pendapatan sampingan...


[12:53:55 PM] mat commanDO: jika tak ada kerja, cari modal 10ribu, bulanan 550, kalikan lah berapa bulanan kamu mahu, carilah modalnya


[12:56:38 PM] mat commanDO: untung nya tak boleh kalahkan Amanh saham kerajaan, sebab itu dapat kelulusan


[12:57:51 PM] mat commanDO: skim skim cepat kaya dulu dulu, beri lebih daripada asb asn


[01:01:32 PM] HafizM: Dalam ARBA tiada upacara cium duit, tiada seminar......kehidupan seharian berjalan seperti biasa.....


[01:05:42 PM] mat commanDO: Terkini: Re: Bagaimana Dikatakan Cinta RasullulahS.A.W


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 228
Barangsiapa yang berpuasa Ramadhan bukan kerana Allah tetapi disebabkan oleh rasa malu kepada rakan-rakan, atau ter'paksa' menuruti suasana atau hanya ingin menunjuk-menunjuk dan ... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Dalam   menjalankan hukum sesama manusia hendaklah menghukum dengan adil, berlandaskan wahyu yg diturunkan Allah swt melalui Al-Quran. Apabila orang fasik  ... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 228
Last 5 Shouts:

 

Halizah

18 May, 2015, 10:33:15 AM
Alhamdulillah
 

farahatieq

05 May, 2015, 06:59:21 PM
SUBHANALLAH
 

asri85

04 May, 2015, 10:32:41 AM
kejarlah cinta Allah InsyaALLAH cinta manusia akan mengiringimu.. tapi jika kita kejar cinta manusia semata,kemurkaan Allah yang akan menghampirimu...
 

ismahani

04 May, 2015, 08:06:05 AM
Assalamualaikum SELAMAT HARI IBU DAN GURU
 

muridin

20 April, 2015, 12:58:50 PM
Selamat melewati bulan-bulan Barokah
yakni bemula muqadimah Rejab , Syaaban dan Ramadhon ..
Mudah2an Allahu Taala mempermudahkan kalian semua untuk melakukan amal ketaatan kepadaNya ...
Amin Allahumma Amin ya Lathif ..

Show 50 latest