* * *
Halaqian
Ahli: 70876
Terkini: anuwar_idris
Statistik
Kiriman: 271295
Topik: 14305

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 3
Tetamu: 208
Jumlah: 211
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [ana tholibah] ulas : Khalifah tariq, merujuk kepada soalan anda tu, sila baca semula artikel di atas sampai hadam.... ...
Islam Melarang Cinta Berpanjangan ? [khalifah tariq] ulas : Jadi, bagaimanakah keadaan sepatutnya bagi remaja yang sedang bercinta? Adakah dia perlu memutusk...
9 Sebab Hati Tidak Bahagia [muhdsyazwan] ulas : patutlah ana x tenteram.banyak masalah hati rupanya.astagfirullahalazim

[12:34:51 AM] maliki: hmm kan


[12:34:56 AM] Saya Hamba: 'The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. Do you understand' - Dinafikan


[12:35:23 AM] Durratul Hikmah: nope.... explain please


[12:38:03 AM] Durratul Hikmah: senyum ohhh the attitude towards the problem. how you should face and overcome it, gitu ye


[12:39:01 AM] maliki: huuuuuhu


[12:39:39 AM] Saya Hamba: "If you can't explain it simply, you don't understand it well enough." - ex was plain


[12:40:32 AM] Durratul Hikmah: acik nak tergelak dah ... SH ni komputer ke 


[12:42:22 AM] maliki: ye


[12:43:12 AM] Saya Hamba: Allah tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya ...


[12:43:40 AM] msa: hahaa...kak DH jangan layan pak SH nnti jadi makin stress


[12:43:52 AM] Durratul Hikmah: tapi seronok jugak... of course after somebody becomes your ex the life is plain


[12:44:15 AM] Durratul Hikmah: msa hilang kan stress le ni


[12:44:32 AM] Durratul Hikmah: ingatkan SH tu orang


[12:44:39 AM] maliki: ye


[12:44:42 AM] Saya Hamba:  Surah Al- Baqarah, Ayat 286


[12:45:39 AM] Durratul Hikmah: ape yg ye maliki


[12:45:50 AM] msa: oooo...kalau pak SH ni boleh bantu hilangkn stress kak DH, then it's very good for you!


[12:46:22 AM] maliki: ye betul tu.tido la msa,


[12:47:25 AM] msa: ok la...tido dulu...tadi doktor dah upgrade ubat tidur untuk ambe... dari alprazolam ke bromazepam...heee 


[12:47:47 AM] maliki: ikut la pam pam ape pun


[12:48:35 AM] Saya Hamba: Not a word does he (or she) utter but there is a watcher by him ready (to record it)’ (Surah Qaaf:18)


[12:49:04 AM] msa: maliki dah bosan


[12:49:24 AM] msa: hahaaa


[12:49:32 AM] Durratul Hikmah: hari jumaat ni dah buku baru.... tau tau je pak SH ni


[12:49:56 AM] maliki: dok bosang eh


[12:50:50 AM] maliki: erm esok ramai la sekejap orang baca yasin


[12:53:13 AM] Saya Hamba: "That which is lawful is plain and that which is unlawful is plain and between the two of them are doubtful matters about which not many people know. Thus he who avoids doubtful matters clears himself in regard to his religion and his honor ........


[12:53:58 AM] Saya Hamba: , but he who falls into doubtful matters falls into that which is unlawful, like the shepherd who pastures around a sanctuary, all but grazing therein. Truly every king has a sanctuary, and truly Allah's sanctuary is His prohibitions. ...


[12:54:00 AM] Saya Hamba: .


[12:54:12 AM] Saya Hamba: , but he who falls into doubtful matters falls into that which is unlawful, like the shepherd who pastures around a sanctuary, all but grazing therein. Truly every king has a sanctuary, and truly Allah's sanctuary is His prohibitions. .....


[12:55:05 AM] Saya Hamba: ...... Truly in the body there is a morsel of flesh which, if it be whole, all the body is whole and which, if it be diseased, all of it is diseased. Truly it is the heart."  Narrated by Bukhari and Muslim


[12:56:08 AM] Saya Hamba: so the problem was den


[12:56:52 AM] Saya Hamba: either i like it or not ... must gothru


[12:59:31 AM] Saya Hamba: la hawla wala quwwata illa billah ....


[01:03:28 AM] Saya Hamba: “Sesiapa yang mengucapkan la hau la wala qu wata illa billah, maka ia akan menjadi ubat kepada 99 penyakit, yang paling ringan adalah kebimbangan”. - hadith


Topik Terkini Board Jwb P. Akhir
xx Tuliskanlah Mimpi-mimpi Anda secara Nyata! Hiburan 2 anuwar_idris
xx Tafsir Mimpi Mistik 1954 anuwar_idris
xx Salam Ta'arruf 08 Pentadbiran 4565 anuwar_idris
xx Kahwin sebelum , selepas atau semasa belajar. Bait Muslim 261 maliki
xx Formula Untuk Kulit Muka Yang Lembut Dan Cantik Berseri Muslimah 0 Aliahzakaria
xx I Want To Touch A Dog- apa pendapat anda? Isu Semasa 9 Ummi Munaliza
xx Iklan Produk/Perkhidmatan/Pelbagai di Laman Halaqah Pentadbiran 0 alhaudhie
xx Bingung Bila Suami Nak Masuk Pelaburan Emas Luahan Hati 3 afiQoh
xx Mutiara Kata Hari Ini... Mutiara Kata 2091 Lut Ahsam
xx INFAQ Pembinaan Madrasah Tahfiz As Syifaa' Pondok Tahfiz 18 alhaudhie
xx Zikrul Maut Artikel Agama 5 alhaudhie
xx Rahsia Mimpi Mistik 298 perindu syahid abadi
xx Permasalahan Berkaitan Anjing dan Babi Feqah Islam 133 Mei
xx Baitus Solehah : Rumah Perlindungan Wanita 'Amal Jamaa'ie 34 briela
xx Peringatan Bagi Yang Belum Kahwin. Munakahat 12 Ana Tholibah
xx Sketsa HHH 7 dan Laporan Bergambar 3 H 49 rahmanw
xx Mari Sama-sama Risau dan Fikir Masalah Keruntuhan Akhlak yang Kia... Akhlaq 20 Ana Tholibah
xx Mencari Pasangan Hidup Bait Muslim 13 Jauzah
xx Sumbangan Pondok Tahfiz Asy-Syifaa' Pondok Tahfiz 7 alhaudhie
xx Keajaiban Sains Al Quran Mengatasi Sains Manusia Al-Quran 66 Saya Hamba
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 337

Kulit Dan Neraka

ibnu_zukefeli~menuis:Saudaraku, cuba kita bayangkan bagaimana keadaan kita jika Allah SWT mematikan semua nociceptor pada tubuh kita.  http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

9 Sebab Hati Tidak Bahagia

busyraa~menulis:Ego-Ibu segala mazmummah jadi ia membuatkan seseorang paling tidak tenang. Orang yang memiliki sifat ini pantang tercabar dari sudut zahir mahupun batin. http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 337
Last 10 Shouts:

 

maliki

Today at 10:55:29 AM
Harus ada rasa bersyukur
Di setiap kali ujian menjelma
Itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa
 

khalifah tariq

18 October, 2014, 06:59:08 PM
Carilah.. Sesungguhnya Allah berada dimana2 sahaja..
 

Hawa21

12 October, 2014, 04:19:23 PM
Sabar2... kat rumah Allah pun berani ae.. lupa pada Maha Melihat di atas kot..
 

maliki

12 October, 2014, 02:09:31 PM
Dalam HP note3 tu banyak data2 penting,takut tersimpan no akaun bank je.gamba2 lagi.
tawakal jelah.
Baru hilang HP dah sedih macam ni
:'(
 

hairilnua

11 October, 2014, 12:37:19 PM
aku nk bantu,, tp aku soh bini aku bantu nak? if nak, pm ler,, nnt aku tanye org umah aku..ok x erynda...
 

hairilnua

11 October, 2014, 12:32:27 PM
sbb ko sengal, tu sbb org kate ko pelik..manja sgt plak..hahahaaa
 

Hawa21

11 October, 2014, 10:07:03 AM
Assalammualaikum...mencari zauj untk diri sndri...
 

erynda shah

07 October, 2014, 03:42:59 PM
saya perlukan seseorang untuk membimbiimg saya ke landasan yang betul bantu saya mendalami agama islam
 

erynda shah

07 October, 2014, 03:42:53 PM
saya perlukan seseorang untuk membimbiimg saya ke landasan yang betul bantu saya mendalami agama islam
 

erynda shah

07 October, 2014, 03:42:53 PM
saya perlukan seseorang untuk membimbiimg saya ke landasan yang betul bantu saya mendalami agama islam

Show 50 latest