* * * *
Halaqian
Ahli: 71237
Terkini: jaya.jagannath.71
Statistik
Kiriman: 273146
Topik: 14512

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 4
Tetamu: 251
Jumlah: 255
Melayu Belum Tonjol Nilai Islam Tulen [Fakir Billah] ulas :   Merendah diri itu menjadikan diri tenang.  Tonjol diri nampak  bonjol.

[07:29:16 AM] msa: Terkini: Re: SPIRITUAL*Testimonies Prophet Joseph Smith Book-Mormon LDS-Help


[08:47:55 AM] ainamardiyah: SALAM


[08:48:09 AM] ainamardiyah: hi elsan


[08:48:30 AM] elsanxs: -jawabsalam-


[08:48:35 AM] elsanxs: ya aina


[08:48:46 AM] ainamardiyah: how are you


[08:50:17 AM] elsanxs: Alhamdulillah


[08:50:33 AM] ainamardiyah: working?


[08:51:40 AM] Nur Jasmin: Assalamualaikum...


[08:52:16 AM] elsanxs: ye


[08:52:22 AM] elsanxs: jslm


[08:52:28 AM] ainamardiyah: waalaikumussalam


[08:52:46 AM] ainamardiyah: where do u work elsan?


[08:53:44 AM] elsanxs: malaysia


[09:00:30 AM] ainamardiyah: which part in malaysia


[09:00:33 AM] ainamardiyah: im from malaysia too


[09:01:12 AM] Nur Jasmin: aina from?


[09:07:59 AM] ainamardiyah: kuala lumpur


[09:08:05 AM] ainamardiyah: and u jasmin?


[09:08:38 AM] Nur Jasmin: same with u^_^


[09:10:35 AM] Nur Jasmin: how r u aina?


[09:10:50 AM] Nur Jasmin: u study or work?


[09:13:02 AM] Nur Jasmin: ok...nice to meet u ainamardiyah Assalamualaikum...


[09:13:50 AM] Mei: salam2


[09:14:23 AM] Mei: kalau dah tulis dalam thread tu tak payah lah delete


[09:14:40 AM] Mei: cerita tanpa kepala buat orang tertanya2


[09:15:32 AM] Mei: thread2 nih akan dibaca semula oleh user masa kini dan akan datang


[09:16:00 AM] Mei: jangan suka2 tulis dan padam..mengelirukan oranyang baca


[09:16:47 AM] Mei: sama2 kita perkemaskan thread halaqah


[09:22:06 AM] airsea_reach: Assalamualaikum wbt


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 244
Nyata, kadang-kala Islam Melayu merosakkan kefahaman orang lain. Sepatutnya kesemua ustaz mengajar secara ilmiah dengan rujukan yang muktabar dan diyakini. Bukan mereka cipta... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Ketika Mekah diterangi cahaya agama baru dan Rasul SAW yang agung mula mengumandangkan seruan kalimat tauhid, Bilal adalah antara orang pertama yang memeluk Islam... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 244
Last 5 Shouts:

 

Amirah Eddie Ong

Today at 11:49:02 PM
terkadang kita jadi bisu,
khuatir ditegur kita pula yang laku,
terpaksa persetankan apa yang mata nampak,
terpaksa bekukan perkataan yang hak,
kerana lemah,
kerana terpaksa,
kerana tiada apa-apa.
kecuali Allah.
Allah aku lemah."
-aeo-
 

Amirah Eddie Ong

Today at 11:47:35 PM
terkadang kita jadi bisu,
khuatir ditegur kita pula yang laku,
terpaksa persetankan apa yang mata nampak,
terpaksa bekukan perkataan yang hak,
kerana lemah,
kerana terpaksa,
kerana tiada apa-apa.
kecuali Allah.
Allah aku lemah."
-aeo-
 

ainarohani

22 January, 2015, 09:06:48 AM
Redha pada ketentuan dan ujianNYA menjadikan kita lebih tenang dan kuat.Usah menyalahkan takdir yang tak selari dengan keinginan,tapi berbaik sangkalah selalu dengan takdirNYA..ketentuanNYA adalah yang terbaik.teruskan berusaha,ikhtiar dan bertawakkal..berdoalah..berdoa dengan setulus hati.
 

Jiwaresah

19 January, 2015, 09:56:09 AM
Fikirkan cara untuk nak memajukan ekonomi orang islam diMalaysia.
 

Yuzie

15 January, 2015, 12:51:15 PM
Ada 1 perkara yang boleh khianti akal dan ilmu iaitu NAFSU SYAHWAT

Show 50 latest