* * * *
Halaqian
Ahli: 72937
Terkini: effy.21nov
Statistik
Kiriman: 277068
Topik: 15006

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 177
Jumlah: 179
  • INFAQ PONDOKPusat Tahfiz AsSyifaa
    BIMB 13017010826020
    MYBANK 563019228995
  • 23137a1a4c16dd8fdac3cb85349ab1c5_zpsqriknfsh
33 tahun belajar...8 jer dapat [zillyitem90] ulas : subhanallah............byk yg sering dilupakan dek lalai kerana dugaan dunia.........

[11:08:26 PM] Mat Nuget: oo ramai juga tokoh2 politik yang pernah belaja situ


[11:08:30 PM] I am the warrior: Tapi sejarah sekolah saya,betul je kat wikipedia..


[11:08:36 PM] Mat Nuget: datuk harun din


[11:08:44 PM] I am the warrior: Datuk Zainal Abidin Abdul Kadir,


[11:08:56 PM] Mat Nuget: mufti perlis pun ade.


[11:09:06 PM] Mat Nuget: sape tu


[11:09:21 PM] I am the warrior: Penulis buku lah...


[11:09:26 PM] Ixora_skru: KISAS tu kat negeri mana?


[11:09:36 PM] Mat Nuget: klang


[11:09:52 PM] Ixora_skru: Zainal Abidin tu Dr ker?


[11:09:58 PM] I am the warrior: Eh salah..bukan penulis buku...tertukar..


[11:10:17 PM] Mat Nuget: hang dah kenapa salah2 ni


[11:10:21 PM] Ixora_skru: Yang tulis buku perkaitan perubatan dan islam?


[11:11:01 PM] I am the warrior: Yang doktor tu yang tulis buku...tapi yangDatuk Zainal Abidin Abdul Kadir ni,bukan...


[11:11:02 PM] I am the warrior: :senyum:


[11:11:48 PM] I am the warrior: Pengerusi FELDA yang pernah menganggotai Kabinet,


[11:13:34 PM] I am the warrior: Kbai.. senyum*


[02:04:41 AM] fauzey_fx: ada sapa2 minat nak join group dakwah alquran dan as sunnah di whatsapp tak.. msg sy di 0134070693


[03:47:10 AM] Saya Hamba:


[03:48:51 AM] Saya Hamba: Terkini: Re: Open Diari Anda


[09:51:22 AM] Ixora_skru: Apa maksud group dakwah al quran dan as sunnah? Intipati dia?


[03:55:17 PM] maliki: grouo halaqian ixora taknak join?


[03:56:04 PM] maliki: insyallah malam ni bermulanya 10 malam terakhir rmadhan. semoag kita dapt tingkkan ibdah dan amalan di malam tersebut


[03:58:19 PM] maliki: menurut jangkaan sebahagian ulama, jika 1 ramadhan jatuh hari isnin maka malam lailatul qadar dijangka pada malam ke 21 atau 27. apepun semuanya rahsia dari Allah. selamat beribadat


[04:53:31 PM] I am the warrior: Hmmmm....ruginya kalau sape yang 'cuti' pada 10 malam terakhir ni...setakat ni,pernah lah rasa betapa sayu,pilu dan pedih,saat 'cuti' jatuh pada 10 malam terakhir...:senyum:


[03:58:21 PM] maliki: tak rugi ain. ain kene ingat perintah cuti ni dari sape.Allah. kalu kita taat perintah agama maka dapat pahala walaupun  perempuan tak pose dan tak solat. cuma banyakkan berzikir


[06:27:50 PM] I am the warrior: Yelaaa,tapi


[06:29:37 PM] I am the warrior: Berbeza dengan keadaan kita masih boleh solat dengan tak..Ya,Innama A'malu bin niah..Pahala tu yang saya maksudkan...But anyway,dulu,saya rasa macam nak nangis juga sebab saat terakhir ni,cuti..Tapi saya tetap fikir yang ada hikmahnya...


[07:28:01 PM] maliki: pahala walaupun sedikit tapi siapa yang bayar?mestila yang maha kaya.


[09:15:41 PM] I am the warrior: Ya,saya tahu tu....Hmm,kalau tak paham...Saya pun bukanlah reti sangat nak terangkan ...Maaflah,kalau saya tak tulis apa2 dari awal tentang ni,mesti tak jadi macam ni..


[09:20:58 PM] Ixora_skru: Maliki.. halaqian ada group whatsapp ker?


[10:57:10 PM] maliki: saya pahang ain. dah sampai 10 akhir malam ni tibe2 takleh solat. mesti frust sangat.itula antara ciri orang yang beriman. sedih bila xleh beribadat secara kebiasannya.dugaan orang perempuan.sebab tu saya taip mcm kat atas tu


[10:58:06 PM] maliki: halaqian ade beberape group wassap.saya join yang ade mat nuget


[05:17:19 AM] Ixora_skru: Ooo


[05:35:51 AM] Ixora_skru: Group yang maliki join untuk halaqian lelaki je ker?


Pages: [1]

Tarawih vs Fardhu

Quote
Pada bulan Ramadhan ini kita lihat banyak orang yang masih tersilap ataupun terkeliru dalam membuat pertimbangan. Sebahagiannya memang tidak tahu manakala sebahagian lagi buat-buat tidak ambil tahu sedangkan mereka memang sedia tahu. Solat fardhu berjemaah bagi lelaki ialah satu tuntutan, dengan tuntutan yang berat. 

MUZIK: HUKUM DAN KEDUDUKANNYA

Quote
Muzik pada umumnya merupakan alat-alat tertentu yang timbul daripadanya alunan bunyi dan irama sama ada ia berbentuk yang dipukul atau dipalu seperti gendang, rebana dan lain-lain atau yang ditiup seperti seruling, serunai, trompet dan lain-lain atau yang dipetik seperti gambus, gitar, biola dan seumpamanya.
Last 5 Shouts:

 

fauzey_fx

25 June, 2016, 02:05:07 AM
ada sapa2 minat nak join group dakwah alquran dan as sunnah di whatsapp tak.. msg sy di 0134070693
 

Ixora_skru

24 June, 2016, 07:47:50 PM
Apa yang kau lihat jelas terpampang di depan mata mu belum tentu milik mu....
 

zillyitem90

14 June, 2016, 09:35:42 AM
Malu itu baik pada seorang lelaki namun pada seorang wanita adalah lebih baik
 

zillyitem90

07 June, 2016, 12:12:48 PM
akan ada saatnya untuk seseorang yang telah lama menunggu dipersatukan dengan seseorang yang juga telah lama menunggunya
 

I am the warrior

07 June, 2016, 12:36:28 AM
"Kalau lelaki minta no phone kau,kau bagi aje kan...Tapi kalau aku,lelaki minta no phone untuk buat perkara yang nonsense..Aku bagi je,cuma aku tak bagi nombor...Aku bagi kaki atau pelempang,suruh dia kira..Kalau sanggup baru dapat..:ketawa:,terbaik."
Itu bukan terbaik,itu terbalik aku mendengarnya..=

Show 50 latest