* * *
Halaqian
Ahli: 70473
Terkini: Ibtisam92
Statistik
Kiriman: 273717
Topik: 14450

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 1
Tetamu: 237
Jumlah: 238

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

BIMB13017010826020
MBANK563019228995

PUSAT TAHFIZ ASSYIFAA

CIMB8601747915
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [sakinah umairah] ulas : kurma ini juga makanan sunnah nabi.
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : untuk tahu apa itu lambung - sialkan klik  [url=http://id.wikipedia.org/wiki/Lambung]http://...
Jiwa Baru Selepas Ramadhan [al-baab] ulas : cik zunita kena tahan amarah, apa pun berlaku depan dirimu, tahan lah marah mu, kuatlah dirimu ji...
Rahsia Berbuka Dengan Kurma [al-baab] ulas : lambung tu PERUT
makanan masuk dalam lambung - dalam perut

zikir

TABUNG SERVER SEHATI SEJIWA

Akaun No:

CIMB 8006061761 Halaqah Net Services : Klik Di Sini :

[07:59:50 PM] al-baab: FHND stand for what?


[08:00:56 PM] Princess_ain: Foundation Higher National Diploma


[08:02:40 PM] al-baab: utama english dalam pembelajaran, itu namanya PRO


[08:03:08 PM] Princess_ain: then?


[08:05:06 PM] al-baab: mula dengan foundation, selepas tu makin jelaslah mana nak tuju


[08:07:29 PM] Princess_ain: ain nak  tanya computing nie selain boleh jadi engineer boleh jadi pe lagi?


[08:08:41 PM] al-baab: jadi system integrator


[08:09:05 PM] al-baab: bina applikasi, bina games


[08:10:09 PM] al-baab: jika lulus engineering, dapt belajar DHI, jadi pro and eksklusif pro


[08:10:49 PM] Princess_ain: DHI tu pe?


[08:11:40 PM] al-baab: DHI tu pembuat software, 


[08:12:08 PM] al-baab: lihat sini http://mikebydhi.com/Products/CoastAndSea/MIKE21/MIKE21GPU.aspx


[08:12:52 PM] Princess_ain: ain baru sebulan masuk belajar....so blur ckit.


[08:13:04 PM] Princess_ain: terima kasih.


[08:14:49 PM] al-baab: engineer kena bagus matematik


[08:15:03 PM] al-baab: kena fluent english


[08:16:00 PM] Princess_ain: ye..ain bljr bussines math


[08:16:33 PM] Princess_ain: wajib amik mandarin sekali


[08:16:56 PM] al-baab: business math tu ringan


[08:17:12 PM] Princess_ain: ye ke?


[08:17:29 PM] al-baab: yer. more ke arah modern matematik


[08:17:48 PM] al-baab: DIA dan engineer, more ke arah add math


[08:18:50 PM] al-baab: business studies, sedikit saja mathnya


[08:19:55 PM] Princess_ain: ouhh... tu lah...pasni ada test...doakan ain berjaya.


[08:20:07 PM] al-baab: perakaunan, stasitik dan engineering, boleh selesaikan masalah besar


[08:20:20 PM] al-baab: statistik


[08:20:51 PM] Princess_ain: masalh cmner....cth?


[08:21:38 PM] al-baab: contoh tentang, perebutan, pulau batu putih


[08:22:17 PM] al-baab: boleh guna formula matematik untuk tentukan kedudukan


[08:23:20 PM] Princess_ain: ok...faham2... terima kasih byk2.


[09:10:33 PM] ansarul_haqq: terima kasih al_baab pasal info PSU tu..


[09:52:12 PM] hasin: -slm-


[09:53:22 PM] hasin: ada orang tak


[10:28:58 PM] Saya Hamba:


[10:41:47 PM] Ibtisam92: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


Topik Terkini Board Jwb P. Akhir
xx Salam Ta'arruf 08 Pentadbiran 4416 Ibtisam92
xx Susah sangat nak istiqamah dan Mengerjakan Solat Luahan Hati 8 al-baab
xx Tanya di Sini Tentang Komputer: Masalah dan Tips PC Dekstop 300 al-baab
xx Tazkirah di ChatBox Usrah Negeri 97 al-baab
xx Gangguankan dalam rumahtangga saya? Luahan Hati 1 ahmad.ariffin
xx Status Diri Anak Di luar Pernikahan Soal Jawab 19 Ummi Munaliza
xx السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ ا... Luahan Hati 1 Ummi Munaliza
xx Pengasuh kanak-kanak dan bayi Hebahan 74 rab
xx Di Ambang Penceraian....2 Kekeluargaan 0 riyadhrizqin
xx Salam 'Iidul Fithri 1435H Pentadbiran 4 florafauna
xx Tafsir Mimpi Mistik 1953 Fakir Billah
xx Dilema Suami tiada kekuatan dan keberanian Luahan Hati 1 Haipils
xx Di Ambang Perceraian... Kekeluargaan 7 Akmal Razak
xx Perlukah saya bertahan atau beristikarah Luahan Hati 7 syamawi
xx Masalah Network PC Dekstop 4 mohamad faizul johari
xx suami ajak pergi jabatan Luahan Hati 4 pawie
xx Kisah dan Pengalaman sebagai Isteri Kedua Munakahat 884 al-baab
xx Pendapat Tentang MIMPI Bicara HQ 99 al-baab
xx Jawab tentang hukum Pertunangan Bait Muslim 25 izzuddin razalli
xx Selamat Berkunjung Ke Halaqah.Net Info HQ 105 che ying
xx Selamat, Sihat, Berjaya dan BENAR Aqeedah 145 al-baab
xx Ana uhibbuka Fillah Sajak & Puisi 3 Saya Hamba
xx Tuliskanlah Mimpi-mimpi Anda secara Nyata! Hiburan 1 cikgu anggun jelita
xx Suami tak izin berhenti kerja Kekeluargaan 5 nurdee
xx Islam Adalah Memperbaiki Diri Sendiri Akhlaq 10 al-baab
xx boleh ke si muda dan si tua berbaik semula? Munakahat 3 huda suhaemi
xx Ketika Berusia 40 Tahun Penawar Hati 7 azaliah
xx SUAMI BENGIS TERHADAP ANAK Kekeluargaan 2 al-baab
xx Gaza dan Palestine Dunia Islam 306 Gah Iman
xx Aku tidak suka meluah.. Luahan Hati 2 zietahassan
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 170

Berhari Raya Menurut Sunnah Nabi

Persoalan, yang timbul ialah sejauh mana kesedaran kita selaku Umat Islam memastikan tatacara kita meraikan hari lebaran ini tidak bercanggah daripada anjuran & sunnah... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Ziarah Eratkan ukhuwwah

t2.gstaticAnaconda  mengirimkan ~ DEMI silaturahim dan hubungan baik, umat Islam saling bertanya khabar dan mengambil berat antara satu sama lain. Sebaik Syawal menjelma...

http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Hikmah 'Iidulfithri

fly13  mengirimkan~ Hari ini sewajarnya didendangi dengan alunan hamdalah sebagai tanda kesyukuran kita kepada-Nya. Sebagaimana yang dinukilkan oleh Ar-Rahman dengan firman-Nya:... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png

Jangan Ditangisi Haid Itu

Ramadhan tiba lagi dengan sajian pahala yang berganda-ganda. Dalam kita rancak menyusun perancangan sebulan ibadah kita, tentu sahaja terdetik di hati, “ Alaaa, janganlah period kali ni datang pada akhir 10 ramadhan. Tengah pecutan maximum tu”. Atau pun “ Haa? Period datang double bulan ni? Awal dan akhir? Kenapa Allah uji ana sampai macam ni sekali? http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 170
Last 10 Shouts:

 

human

27 July, 2014, 01:41:21 AM
Musuh itu bukan dari Bani Adam - Salam Palestin ,Dunia perlukan cinta,kasih,sayang- love education Wadud,rahman,rahim-hurrmmp betui ka?
 

human

25 July, 2014, 12:30:20 PM
  Sesungguhnya orang-orang yang beriman dan beramal soleh, Allah yang melimpah-limpah rahmatnya akan menanamkan bagi mereka dalam hati orang ramai perasaan kasih sayang.
 

al-baab

23 July, 2014, 04:40:06 PM
Duduk dalam majlis ilmu, berpahala

Duduk bersama orang alim berfaedah

kenapa pula malu nak join

subhanallah
 

RS^

23 July, 2014, 02:18:50 PM
Seorang penyair mengatakan:

 

Setiap penulis pasti akan mati dan berlalu

tetapi waktu akan mengabadikan apa yang ia tulis itu

maka janganlah menulis dengan tulisan tangan Anda

selain yang membuat Anda bergembira

pada Hari Kiamat ketika melihatnya.
 

Abang Mohd. Shukri

22 July, 2014, 04:25:33 PM
Orang Yang Tidak Memuliakan Ibu Bpada Tiada Syurga Baginya
 

ansarul_haqq

21 July, 2014, 10:50:40 AM
Jika anda seorang yang melafazkan dua kalimah syahadah yang menjadikan kamu seorang Muslim, titipkanlah doa buat saudaramu diGhaza !
Jika anda seorang manusia, kasihanilah mereka yang berada di GHAZA.
#qunutnazilah#
 

ibucomey

18 July, 2014, 02:55:25 PM
Sabar Itu Indah
 

Aku Insan Lemah

18 July, 2014, 02:52:37 PM
wah, alim2 orang kat sini.. mcm x layak pula diri ni join..
 

al-baab

17 July, 2014, 03:57:28 PM
SABAR itu mudah saja, Tahanlah diri, buat bo do saja, jangan peduli apa orang kata, pedulilah apa yang Allah suka
 

ibucomey

16 July, 2014, 03:01:55 PM
Sabar itu Mudah di Ucap..Sukar di laksana..Selamat berpuasa..

Show 50 latest