* * * *
Halaqian
Ahli: 71610
Terkini: shrfhanisah
Statistik
Kiriman: 274061
Topik: 14655

Halaqian Online[15m]
Halaqian: 2
Tetamu: 401
Jumlah: 403
  • INFAQ PONDOKPusat Tahfiz AsSyifaa
    BIMB 13017010826020
    MYBANK 563019228995
  • 23137a1a4c16dd8fdac3cb85349ab1c5_zpsqriknfsh
Apakah warna warna di belakang ubat gigi [sh4m] ulas : Boleh update thread ni.. tak sahih.. boleh refer link balqis13 tu..


Sebenarnya, ...

[09:48:54 AM] ainarohani: Terkini: Re: Usahawan…Usahawan…Usahawan…


[10:16:23 AM] ainarohani: Terkini: Re: apakah hukumnye meminang dua perempuan berbeza serentak


[10:23:52 AM] ainarohani: Terkini [Topik Baru]: Kekeluargaan: TAJUK : ZINA AKAN BERTERUSAN WALAU PUN DAH DI IJABKABUL


[12:55:12 PM] nurviolet: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[01:19:56 PM] naimzaa: apakah hukum suami tidak bekerja dan mengambil kesempatan atas gaji isteri untuk kepentingan peribadii dan keluarganya


[02:28:01 PM] sh4m: Terkini: Re: perlukan pendapat muslim dan muslimah.


[02:31:10 PM] sh4m: hukumnya HARAM kerana setiap sen untuk belanja nafkah adalah tanggungjawab suami, kecuali isterinya halalkan baru boleh


[02:32:11 PM] maliki: Jawapan Ustaz Azhar Idrus :Jawabnya, HALAL.... Jika isteri HALALKAN. Tapi ingat! Perbelanjaan harian yang perlu adalah WAJIB atas suami walaupun isteri kaya dan banyak duit. Cth : Isteri berniaga RM20K sebulan, suami makan gaji RM2000 sebulan. Suami TAK B


[02:32:25 PM] maliki: Suami TAK BOLEH kata pada isteri, 'Yang ni awak bayar'. Hukumnya HARAM.


[02:32:47 PM] maliki: Kerana tanggungjawab belanja nafkah harian adalah atas suami. Melainkan Isteri kata, 'Oleh kerana awak tak ada duit, biar saya yang bayar'. Ini baru boleh.


[02:33:03 PM] maliki:  Ramai suami2 yang memperbodohkan isterinya dengan menyuruh isteri bayar itu bayar ini. 'Yang ni awak bayar, yang tu saya bayar'.  Ingat, hukumnya HARAM kerana setiap sen untuk belanja nafkah adalah tanggungjawab suami, kecuali isterinya halalkan baru bol


[02:33:18 PM] maliki: baru boleh


[02:33:37 PM] maliki: Macamana dengan duit isteri yang suami guna selama ini? Jawabnya, duit isteri yang telah suami guna untuk buat belanja, akan menjadi beban HUTANG yang suami WAJIB bayar balik pada isteri, kecuali isteri halalkan.


[02:33:53 PM] maliki: SUAMI JUGA TIADA HAK UNTUK BERTANYA TENTANG DUIT ISTERI DAN KE MANAKAH ISTERI BELANJAKAN DUIT TERSEBUT.


[02:34:03 PM] maliki:  Ada pulak suami atau bakal suami yang kata, 'Oooo... kalau macam tu teruk la.  Mana boleh....' Jawapannya senang, kalau dah tahu tak boleh, jangan kahwin!


[02:34:13 PM] maliki: hhuh penat copy paste


[02:50:53 PM] sh4m: apa khabar maliki?


[02:52:06 PM] maliki: baik


[02:52:45 PM] maliki: tapi rase gelisah la esok ade exam, study pun cincai2 je. panas sangat la rumah ni, 


[02:53:30 PM] maliki: tak selesa nak study,baring2 macam ni. perlukan suasan sunyi dan ade meja untuk membaca dan mengira


[02:53:51 PM] maliki: tak tahu nak study kat mana


[02:54:58 PM] sh4m: kat masjid maliki.. pengalaman saya dulu sblm spm, sy pergi masjid study..


[02:55:09 PM] sh4m: tapi btul la.. skrg bahang panas la kat umah..


[02:57:01 PM] maliki: ye tak ye jugak tu


[03:01:23 PM] maliki: k g dulu


[03:04:21 PM] sh4m: ok2.. good luck..


[03:17:34 PM] Eiykinnur93: Terkini: Re: Bagaimana jika ini jadi Pada Kita?


[03:49:01 PM] ummu awisy: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[03:57:44 PM] ummu awisy: Terkini: Re: Usahawan…Usahawan…Usahawan…


[04:13:43 PM] ummu awisy: Terkini: Re: Mutiara Kata Hari Ini...


[04:21:56 PM] mat commanDO: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[05:26:11 PM] AmalinaSyazween: Terkini: Re: Ustaz terjatuh hati dengan muridnya


[06:10:39 PM] maliki: Terkini: Re: Ustaz terjatuh hati dengan muridnya


[06:13:12 PM] shrfhanisah: Terkini: Re: Salam Ta'arruf 08


[06:26:51 PM] shrfhanisah: Terkini [Topik Baru]: Pentadbiran: Perkahwinan


Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 230
Perkhidmatan yang dilaksanakan dengan jujur dan ikhlas dalam hubungan manusia bermasyarakat merupakan penghayatan amanah... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Seseorang dianggap mengkhianati amanah Allah dan RasulNya jika kewajipan yang telah ditentukan, diabaikan. Begitu juga jika ia tidak memelihara ketinggian dan maruah... http://halaqah.net/v10/imej/readmore.png
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 230
Last 5 Shouts:

 

ainarohani

Today at 09:55:17 AM
Indahnya detik yang berlalu bila tiap denyutan jantung bergerak bersama zikir tenang jiwa mengingati-NYA
 

afiQoh

16 April, 2015, 02:19:45 PM
Kalau sesiapa ada bangunan 3 tingkat. Corner lot. Pm deh. Kalau dpt direct owner.  Yang di cari satu malaysia. Keutamaan tempat strategik.
 

maliki

14 April, 2015, 10:49:00 AM
 

Uwais_Al-Qarni

11 April, 2015, 02:39:56 PM
Assalamualaikum,ahli baru,semoga dapat ilmu melalui perkonsian daripada muslimin dan muslimat insyallah :)
 

Uwais_Al-Qarni

11 April, 2015, 02:39:56 PM
Assalamualaikum,ahli baru,semoga dapat ilmu melalui perkonsian daripada muslimin dan muslimat insyallah :)

Show 50 latest